|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Szerinted? (ötletek a nyitó írásban)
|
1. ötlet
|
|
14 |
16.47% |
2. ötlet
|
|
8 |
9.41% |
3. ötlet
|
|
27 |
31.76% |
4. ötlet
|
|
3 |
3.53% |
5. ötlet
|
|
4 |
4.71% |
Más ötlet (írd le)
|
|
13 |
15.29% |
Maradjon így, ahogy most van
|
|
16 |
18.82% |
08-22-2010, 19:20
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by NewJackCity
hogyne olvastam volna
bár nemhinném hogy egy olcsositott fedezés megoldana bármit is
|
Hát nem is mindenkinél csak a top50%-ig...
de mindegy más sem értett meg ahogy általában nem is szoktak
A bármi amit megoldana az pont a topic célja:
könnyebb lenne túljutni az 1A-n a fordulósoknak akármeddig is dagad a top30% alja, de nem lenne könnyebb azoknak akik már elérték a csoport felét.
|
08-22-2010, 19:24
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
könnyebb lenne túljutni az 1A-n a fordulósoknak akármeddig is dagad a top30% alja, de nem lenne könnyebb azoknak akik már elérték a csoport felét.
|
Én attól félek, hogy ez egy olyan "földgyár" réteget hozna létre, ami a csoport felső tetejét mégjobban elszakítaná a többiektől, és hosszútávon már azoknak is lehetetlenség lenne beérni, akik szeretnének az A-ban játszani.
Én azt gondolom, hogy aki nem akar az A-ban játszani, az "felesleges" földet se juttasson oda.
|
08-22-2010, 19:31
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Én attól félek, hogy ez egy olyan "földgyár" réteget hozna létre, ami a csoport felső tetejét mégjobban elszakítaná a többiektől, és hosszútávon már azoknak is lehetetlenség lenne beérni, akik szeretnének az A-ban játszani.
Én azt gondolom, hogy aki nem akar az A-ban játszani, az "felesleges" földet se juttasson oda.
|
Ez a földgyár ahogy nevezed nem táplálná jobban a nagyokat mint a kicsiket! Szépen eloszlódna a leverhető föld a kisebb és nagyobb országokon. Ez egy láncreakció ahogy most is ha kitámad egy ország... Arrakimegy egy hiéna akit lehiénázik egy másik ami által a klánja 2 körre kerül egy klántól és az leveri őket mert kinn a serege. Így gyakorlatilag 1 db esemény során akár 10-20 ori földje cserél gazdát extrém esetben.
De nem is ez a lényeg.
Attól, hogy több ország lehet top30% körül mint ma, mert kisklánoknak is jut rá pénzükez versenyhelyzetet teremt és sztem ütéskényszert is, hiszen ha nyer tök jó, de ha veszít akkor sem megy el rá 1 havi termelése a klánnak! És ez a lényeg!
|
08-22-2010, 19:32
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
|
ezt neharagudj de nem értem
most nekik azért lenne konnyeb mert konnyitve fordulnak ?
vagy ha top 40-50%ig fedez akkor utána már csak egy kicsi van hátra ugy erted ?
szerintem ezzel meggyorsulna a top30 novekedése
és nem hasamrautok 7-9k ig kéne menni
hanem 10k hekirol 15k-ra egy ido után
ami azt eredményezné hogy 50%ig fedez aztán még az eddiginél is sokkal drágábban a maradékot
tehát gyakorlatilag ugyanannyiba kerulne igyis ugyis (ha nem mégtobbe)
|
The Following 3 Users Say Thank You to NewJackCity For This Useful Post:
|
|
08-22-2010, 19:37
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
ezt neharagudj de nem értem
most nekik azért lenne konnyeb mert konnyitve fordulnak ?
vagy ha top 40-50%ig fedez akkor utána már csak egy kicsi van hátra ugy erted ?
és nem hasamrautok 7-9k ig kéne menni
hanem 10k hekirol 15k-ra egy ido után
ami azt eredményezné hogy 50%ig fedez aztán még az eddiginél is sokkal drágábban a maradékot
tehát gyakorlatilag ugyanannyiba kerulne igyis ugyis (ha nem mégtobbe)
|
Szerintem meg nem így történne hanem pont fordítva.
Idővel az országok az 1A-ban a top50% és a top30% között egyre sűrűbben lesznek .
Gyakorlatilag lesz olyan szituáció amikor 600 oris csopi esetén pld a top50% (300. ori) és a top30% (180.ori) között területben "csak" 5-600 heki lesz. Ezt kell drágábban fedezni VAGY ÜTNI EGY-KÉT NAGYOT!
|
08-22-2010, 19:41
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Ezt már mástól is hallottam de ezt én nem értem
Miért gyorsul fel a top30% növekedése ha top50%-tól ugyanannyiba kerül a föld mint ma?? Ez a javaslat csak arra hat, hogy gyorsabban utolérje a top30-at az ori. Ahogy eléri őket a fejlődés üteme ugyanolyanná válik mint nekikés olyanná mint ahogyan ma is van.
|
08-22-2010, 19:43
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Ezt már mástól is hallottam de ezt én nem értem
Miért gyorsul fel a top30% növekedése ha top50%-tól ugyanannyiba kerül a föld mint ma?? Ez a javaslat csak arra hat, hogy gyorsabban utolérje a top30-at az ori. Ahogy eléri őket a fejlődés üteme ugyanolyanná válik mint nekikés olyanná mint ahogyan ma is van.
|
Sokkal előbb jut fel a top50%-ba, ahonnan a föld sokkal gyorsabban jut el a top30%-hoz. Ha leverték, hát visszafedez olcsón, hamar, és ismét felmegy a föld a top30%-ba. Ami eddig így feljutott mondjuk egy év alatt, az a gyorsabb visszafedezés miatt feljut például egy hónap alatt.
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|
08-22-2010, 19:46
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Quote:
|
Nem biztos, hogy jól látod a mostani probléma gyökerét, ami szerintem főleg az, hogy az A-ban lévő összes föld mennyisége folyamatosan nő. Ez a föld végül nagy részben a mostani topklánoknál köt ki, nem pedig a feltörekvőknél. Az olcsóbb fedezéssel még jobban felgyorsulna ez a folyamat, és ahogy Ati írta, még jobban elszakadna a top. Persze, jó lenne a feltörekvő fiatal klánoknak is, de ez a hatás elenyésző az előzőhöz képest. Főleg azért, mert elég kevés igazán komoly, ambíciózus klán van a fedezőkhöz képest, és ezzel a változtatással utóbbi csoport csak tovább nőne.
|
08-22-2010, 19:52
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha leverték, hát visszafedez olcsón, hamar, és ismét felmegy a föld a top30%-ba. Ami eddig így feljutott mondjuk egy év alatt, az a gyorsabb visszafedezés miatt feljut például egy hónap alatt.
|
A hangsúly a HA szón van!
Mi van HA levernek 100 lefordulót 1x2x és az visszafedez top30%-ig?
Akik őket leverték top30%-osok feljebb vannak már nem emelnek a "szinten". Ha alulról verték be őket annak meg hagy örüljünk már, hogy esetleg feljebb is lehet mozgás...
A top30%-ot lényegesen kisebb mértékben fejleszti a javaslat, mint az alatta lévőket!
Ennek a fejlődésnek az üteme ma teljesen egyforma top30 alatt és fölött! Vagyis a javaslat segít beérni a top30-at nem pedig leszakít róla!
|
08-22-2010, 19:58
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
A hangsúly a HA szón van!
Mi van HA levernek 100 lefordulót 1x2x és az visszafedez top30%-ig?
Akik őket leverték top30%-osok feljebb vannak már nem emelnek a "szinten". Ha alulról verték be őket annak meg hagy örüljünk már, hogy esetleg feljebb is lehet mozgás...
A top30%-ot lényegesen kisebb mértékben fejleszti a javaslat, mint az alatta lévőket!
Ennek a fejlődésnek az üteme ma teljesen egyforma top30 alatt és fölött! Vagyis a javaslat segít beérni a top30-at nem pedig leszakít róla!
|
Ez akkor igaz, ha azt feltételezzük, hogy aki a topba akar menni, az játszani akar. A javaslat viszont nem nekik szól. A javaslat azoknak szól, akik NEM akarnak az A-ban játszani. Ha őket minél magasabbra feltoljuk, hogy a játszani akaró topnak minél könnyebb legyen tőlük elhozni a földet, akkor a most játszó top egy hatalmas földkupachoz jut. Lehet, hogy az oda igyekvők is kapnak belőle, sőt, biztos. De egy év múlvba azt látod, hogy a top30% határa nem 20ezer hektár, hanem 80ezer hektár.
Jót tett-e ez a mostani nagy klánokat beérni akaróknak? Igen, mert ebből ők is kivették a részüket.
Ugyanolyan sokkoló-e egy ilyen emelkedés, mintha a mostani rendszer szerint lenne? Az első sokk után nem.
De ha meglátja, hogy a 2000 hektáros kis országával meddig kell eljutni, akkor a többség hagyja a játékot a fenébe.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|