Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-04-2006, 15:15
Axa
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Északföld
Hi all!
Midenféle automatizált császáros felvásárlás ,erõssen bután hangzik.
Kinek lenne az jó, ha a TOP1 klánt megfosztaná a császár a seregétõl? Max a fegyver ára menne feljebb, meg a fémé. Ráadásul még ha pénzt is buknánk rajta, az azt jelentené, hogy nagyon sok milliárd vonulna ki az 1/a-ból. Ebbõl adódóan a lovasok ára az egekbe szökne, már csak azért is, mert miután a miénk elveszett azt igen hamar pótolnánk.
Még ha ez meg is valósulna, akkor is mitõl lenne ez jobb és kinek. Kicsit olyan szaga van ennek, hogy csesszünk ki a TOP1 klánnal, és hogy miért? Hát mert csak. Mivel fényévekre van a legnagyobb klán is tûlünk, egyéniben is több 100 kör a távolság, így ez teljességgel értelmetlen lenne.
Ezen kívül mit nevezünk túl nagy készletnek? Van olyan ország amiben 1 millió lovas fér el. Tehát ha mondjuk 10-20 ori a maga kis 40k lovasát olcsón teszi ki, akkor a nagy ori lovasait meg vegye meg a császár?

1. Az ötlet sztem nem azért merült fel, hogy a top klánnal kitoljunk, hanem azért, mert jelen esetben a piac egy nagy raktár.

2. ez most neked nem fog tetszeni. De a hódító nem abból a pár országból áll, akik a topklánt alkották és az eddigi fejlesztések se arról szóltak, hogy annak 2-300 országnak, akik a topon csücsülve gyüjtögetnek, még jobb legyen az élete

Ezt a játékot, mióta vége a fordulós rendszernek simán át lehetne keresztelni gyüjtögetőre. Az a legjobb stratéga, aki 1 évig tekit ír az ötödiken és után minden csoport topjában x hónapig szívja a vérét a többieknek és gyüjtöget.

Egy másik topicban te magad írtad le, hogy szerinted mennyi mutyizás, meg gyüjtögetés kellene ahhoz, hogy valaki csak a nyomotokba érjen. És akkor még nem is az 5. szintről indult az illető. Szerintem Te is játszottál kéthavi fordulókban és annak az izgalmát össze sem lehet hasonlítani a mostani rendszerrel. A társaságon, meg azon kívül, hogy fel lehet rá vágni (ne érts félre, nem azt mondom, hogy felvágsz rá), nem hiszem, hogy túl sok élvezetet jelenthet nektek a topklánban játszani.

Pont nektek, a top klán tagjainak megvan a rálátásotok a problémákra és pont nektek lenne az a dolgotok, hogy az ilyen irreális helyzeteket segítsetek megoldani, ezzel is jobbá téve mindannyiunk kedvenc játékát!

Last edited by Axa; 02-04-2006 at 15:25..
Sponsored Links
Old 02-04-2006, 15:58
wand wand is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Axa
Uramisten! Értő olvasás?
Nem fogod fel, pedig már leírtam egyszer, hogy hiába tennéd ki 50.000-ért, a császár csak az átlagárat fizetné érte. mondjuk az előző 1 hét átlagát venné. Tehát a nyitó példához visszatérve 1500 aranyért. Szal nem pakolna teli a császár! Ha meg kiteszel kistételeket, meg valamennyit 50K-ért, a rablók is el fogják vinni az 50.000-es tételt.

Ha mindent felvásárolsz és kiteszel 50K-ért, még akkor is könnyen jársz úgy, hogy elviszik a rablók, mert akik tényleg eladni akarnak, azok majd reálís áron teszik ki a cuccaikat.

oks, akkor pl enyém a fémpiacat és 1 hétig tartom a 30-40k-s átlagárat. ( nem gond, hoyg közbenm muszűály vagyok megvenni egy kevés 10-20k-s fémet is, lévén 1 hét múlva 30kért adom el a császárnak )
akkortól ennyiért vásárol a császár?? ugyanúgy tele pakoltatom magam pénzzel, igaz másnak a csopiban nem jut majd fém... de legalább felmegy a fegyver ár is.. aztán majd pakoltathatom magam azzal is tele
Old 02-04-2006, 16:03
wand wand is offline
Member

a másik: szerinted mennyit "szabad" raktározni a piacon?
asszem nehezen lehetne egy 200 és egy 20.000 hekis ori szükségleteit egy kalap alá venni.

lehet egy 200 hekis ori ha látr a piacon 30k katonár, akkor azt mondja úristen ez milyen sok! és biztos csak raktározzák, hiszen neki több heti katonaképzése. de nekem ennyi a napi képzésem. akkor most raktározok?

vagy épp elfér nálam 1 mila lovas ha kirakom a piacra akkor raktározom őket?? ha meg 200 hekin rakok ki 20k lovat (eminek a fele se éférne el) akkor az nem raktározás...

szerintem ezt gondold át.
Old 02-04-2006, 18:20
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by wand
a másik: szerinted mennyit "szabad" raktározni a piacon?
asszem nehezen lehetne egy 200 és egy 20.000 hekis ori szükségleteit egy kalap alá venni.

lehet egy 200 hekis ori ha látr a piacon 30k katonár, akkor azt mondja úristen ez milyen sok! és biztos csak raktározzák, hiszen neki több heti katonaképzése. de nekem ennyi a napi képzésem. akkor most raktározok?

vagy épp elfér nálam 1 mila lovas ha kirakom a piacra akkor raktározom őket?? ha meg 200 hekin rakok ki 20k lovat (eminek a fele se éférne el) akkor az nem raktározás...

szerintem ezt gondold át.
Ezt akár lehetne hektárhoz kötni: pl 60 katonai egység/ heki mehet ki a piacra... azaz ha gnómként csak barakkot tartasz (tehát 100% barakk ), akkor éppen az egész sereget ki tudod tenni (törpével már nem él teljesen... )
varikra persze másik korlát kell
Old 02-05-2006, 23:52
Half's Avatar
Half Half is offline
Member

Jah ha hektárhoz lenne kötve az télleg pozitivabb lenne.
Ezzel a topikkal nem akartam kicseszni senkivel hisz nekem is van országom aki termel bevipelem ennyi.
Inkább azért kéne ez az újitás, hogy a játék télleg arról szólj ki milyen jól bont hogy számolja kia dolgokat.
Most eza játék aarról szól ki tudd ügyesebben termelni szinte.
nekem a fordulos rendszer pl. teljesne szimpatikus.
azzal mi is volt a baj?
Old 02-06-2006, 08:50
drhb
Guest

Elolvastam a hozzászólásokat, és egyet tudok érteni, akik korlátozni szeretnék a felhalmozott vagyont. Az a megoldás tetszik nekem legjobban, amely szerint épületekben kéne tárolni a tekiket, meg a piacon lévő árut is egy épület határozná meg.

Akik az életszerűséggel érvelnek, azok nagy hülyeséget állítanak, mikor elfogadják a 199 hekis tekercs termelő országok létét, hiszen akkor lenne életszerű a játék, ha folytonos lenne a termelés és a háborúzás. Így élvezetesebb is lenne, az meg nem érv, hogy a piac drágább lenne, mert az pont hogy azt segítené elő, hogy többen termeljenek, ami meg lejjebb vinné a piaci árakat. Gondoljatok bele, valamennyit fel lehet halmozni a valóságban, de nem ilyen arányban. Gondoljatok bele, mit érne egy ország akkor a valóságban, vagy akár fantasy világban, ha csak aranyat halmozna kis területen, hiszen mikor forgalomba hozná egy részét egyből elértéktelenedne.
Old 02-06-2006, 12:12
Axa
Guest

Quote:
Originally Posted by wand
oks, akkor pl enyém a fémpiacat és 1 hétig tartom a 30-40k-s átlagárat. ( nem gond, hoyg közbenm muszûály vagyok megvenni egy kevés 10-20k-s fémet is, lévén 1 hét múlva 30kért adom el a császárnak )
akkortól ennyiért vásárol a császár?? ugyanúgy tele pakoltatom magam pénzzel, igaz másnak a csopiban nem jut majd fém... de legalább felmegy a fegyver ár is.. aztán majd pakoltathatom magam azzal is tele
Sajna hibás az ötleted.
Nem hiszem, hogy tartani tudnád a 30-40K-s átlagárat, mert eleve fel se tudnád oda emelni csak nagyon hosszú idő alatt, ami nagyon sok veszteséggel járna neked. Tegyük fel 100 arany volt a fém átlagos ára, mielőtt hozzákezdenél. Az én ötletemmel is csak nagyon nehezen tudnád feltornászni ezt az árat, hiszen a túl magasan kirakott készletet elviszik a rablók, illetve 100 aranyért felvásárolná tőled a drágán kitett túl nagy készletet a császár. Szal még szándékosan is nagyon kis lépésekben tudnád felverni az árat, mert a termelő orik közben folyamatosan kitennék a megszokott 100 arany körüli áron a fém termésüket. A frisssen kitett készleteket ugye megint meg kell venned, ha kezedben szeretnéd tartani a piacot, ám ezzel a felvásárlással megint lefelé húzod az átlagárat. Persze kiteszed mondjuk valamivel többért. De megint ott vagyunk, hogy a császár közbelép, mert megveszi 100 aranyért a 150 aranyért kitett 1milla fémedet. Ha túl sokért teszed ki, akkor meg a rablók miatt bukod az egészet.

Ha meg nem 1 millát teszel ki, akkor annak a apró részletben történő kipakolászása annyi gonddal járna, hogy inkább hagyod a fenébe. Meg valszeg az 5 piac se lenne elég rá.

A dolog Achilles sarka egyébként nem ott van, ahol eddig kapisgáltatok. Megmondom hol, de sztem okos figyeléssel ez is kiszűrhető. Pl. felvásárlod a piacot, aztán kiteszed 50K-ért és megveszed kirakod, megveszed kirakod, illetve pár társaddal közösen csináljátok ugyanezt. akkor ez elég gyorsan felnyomná az átlagárat.

Szal úgy hiszem, ez az ötlet csak a hatalmas mennyiségű árúk piaci görgetését akadályozná, a rendes kereskedőket nem zavarná.

Last edited by Axa; 02-06-2006 at 12:22..
Old 02-06-2006, 14:05
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Axa
Sajna hibás az ötleted.
Nem hiszem, hogy tartani tudnád a 30-40K-s átlagárat, mert eleve fel se tudnád oda emelni csak nagyon hosszú idő alatt, ami nagyon sok veszteséggel járna neked. Tegyük fel 100 arany volt a fém átlagos ára, mielőtt hozzákezdenél. Az én ötletemmel is csak nagyon nehezen tudnád feltornászni ezt az árat, hiszen a túl magasan kirakott készletet elviszik a rablók, illetve 100 aranyért felvásárolná tőled a drágán kitett túl nagy készletet a császár. Szal még szándékosan is nagyon kis lépésekben tudnád felverni az árat, mert a termelő orik közben folyamatosan kitennék a megszokott 100 arany körüli áron a fém termésüket. A frisssen kitett készleteket ugye megint meg kell venned, ha kezedben szeretnéd tartani a piacot, ám ezzel a felvásárlással megint lefelé húzod az átlagárat. Persze kiteszed mondjuk valamivel többért. De megint ott vagyunk, hogy a császár közbelép, mert megveszi 100 aranyért a 150 aranyért kitett 1milla fémedet. Ha túl sokért teszed ki, akkor meg a rablók miatt bukod az egészet.

Ha meg nem 1 millát teszel ki, akkor annak a apró részletben történő kipakolászása annyi gonddal járna, hogy inkább hagyod a fenébe. Meg valszeg az 5 piac se lenne elég rá.

A dolog Achilles sarka egyébként nem ott van, ahol eddig kapisgáltatok. Megmondom hol, de sztem okos figyeléssel ez is kiszűrhető. Pl. felvásárlod a piacot, aztán kiteszed 50K-ért és megveszed kirakod, megveszed kirakod, illetve pár társaddal közösen csináljátok ugyanezt. akkor ez elég gyorsan felnyomná az átlagárat.

Szal úgy hiszem, ez az ötlet csak a hatalmas mennyiségű árúk piaci görgetését akadályozná, a rendes kereskedőket nem zavarná.
Te melyik csoportról beszélsz?? Merthogy az A kicsit másként működik... ha meg nem tudsz nagyban gondolkodni, még nem biztos hogy másnak sem megy
Old 02-07-2006, 09:27
Axa
Guest

Quote:
Originally Posted by Xeper
Te melyik csoportról beszélsz?? Merthogy az A kicsit másként működik... ha meg nem tudsz nagyban gondolkodni, még nem biztos hogy másnak sem megy
Mesélj, hallgatom!
Old 02-07-2006, 10:35
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Axa
Mesélj, hallgatom!
Eleve ott sántít a fejtegetés sztem, hogy ha felveszed a készletet valamiből, akkor nálad lesz a legtöbb a piacon...tehát a piaci átlagár a te áradhoz fog húzni... így a császár nem 100ért fogja megvenni a kitett árut(ahogyan te mondtad), hanem a te áradhoz nagyon közeli árért...ami lehet 50.000 is.
És egy nagyobb klán igenis meg tudja tenni, hogy dominálja valamelyik részét a piacnak, szinte akármit tesz ki a többi termelő...emiatt az árak felkúsznak, ami a legtöbb játékosnak nem mondhatni hogy túl kedvező lenne...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules