Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-17-2006, 18:48
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by wand
de igen komoly, a játék egy alapvető lényege a kiszámíthatóság, az, hogy valaki 1x csak rányom egy frissítésre arra nem lehet számítani. és nem lehet vele számolni.

jelenleg is azt, hogy alulól vagy felülről megy a sereg az 1körössé válláskori pontlista adja meg. mókás lenne ha az 1.833körnél 1x csak alám mennének..

az, hogy valaki manuálisan bejelentés nélkül tudjon frissíteni íg is igen nagy kedvezmény a védő klánnak, hogy 2 körre kerülhet, azért ne legyen már, hogy ezel még alám is megy és én megyek felülről, ő meg alulról akár több sereggel...

1. egyéniben nem zavar, hogy 1,99999körnél bontasz alá? Te is fogodmagad ha támadsz és "egyszercsak alámész". Az teljesen rendbenvan mi? Ha veled csinálják akkormeg nehogymá?

2. nem muszály neked ugy támadni, hogy kifrissítesz, ha ő aládfrissíti magát még neked is meglehet oldani.
Sponsored Links
Old 05-17-2006, 19:00
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Longevity: 99%

Megszűnne a másodpercekkel való játszadozás, ha klántámadás indításakor nem indulna el a sereg, csak megjegyezné a rendszer, hogy támadást indítottak. Az indítást aztán a rendszer végezné frissítéskor a szünetben.

Ha a frissítés legelső lépése a klánlista rendezés, majd a kláncsata indítása, akkor a 2 körről indított támadás 1 kör múlva ér célba. Az indító játékos az indítás után nyilván nem tud bontani, mert akkor több körre menne. Eltávolodni úgy tudna, ha mondjuk egyszerre éheztet az egész klán, hisz az indítás után jön a fejlődés. Esetleg ezt is ki lehet védeni, ha a rendszer a fejlődés után indítaná a klántámadást.

Ebben az esetben a támadó kockázata nyilván megnő, ezért feltétlenül erősíteni kéne a támadóerőt. Erről Cl nyitott egy új topicot.

Na, lehet nekem esni!
Old 05-17-2006, 19:03
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 32%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Megszűnne a másodpercekkel való játszadozás, ha klántámadás indításakor nem indulna el a sereg, csak megjegyezné a rendszer, hogy támadást indítottak. Az indítást aztán a rendszer végezné frissítéskor a szünetben.
Ez anno ugyanúgy le lett szavazva levlistán, mint az, hogy az utolsó X percben ne lehessen támadni.

Ami egész biztos, az az, hogy ilyen jellegű módosítás a közeljövőben nem kerül be, lévén nincs fejlesztési időszak. Amikről eddig beszéltünk EBBEN A TOPICBAN, azok beleférnek.
Old 05-17-2006, 19:13
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati
Nem tudom mire akarsz ezzel kilyukadni, én spec arra, hogy ne legyenek olyan kivételezettek, akiknek iszonyat olcsó a rendezés, míg a nagyoknak, akik tényleg ki is használnák ezt, többe kerül. Ha fix ára van, akkor nem kell azzal vesződni, h ogy ki frissítse, nyugodtan frissítheti az, akinek kell. Nem keres egy havert, akinek átutal 10 millát a piacon, 5-ért frissít, és mindenki jól járt -- ez kifejezetten a jksz-t támogatja, amire semmi szükség.

Teljesen jogos. Semmi szükség a kiskapukra. A kisklánoknak egyébként is problémás lenne 9-15K pont lebontása ki sem tudják használni a frissítés adta lehetőségeket igazán. Legyen csak mindenkinek egyforma NAGY az ár.
Old 05-17-2006, 19:18
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Reaktor
Ebben nagyon igaza van Wandnak, hogy elképesztően rövid idő alatt rá lehet állni egy klánra, rámenni, és a váltáskor jövő frissítéssel eltávolodni.

Pl benyomok 1000 heki felfedezést, és abban a körben amikor bejön odafrissítek, és kimegyek, majd ember legyen a talpán aki annyit tud fokozni, hogy még azután értelmes sereget is kiküldjön.

Ezt nem szabad szerintem lehetővé tenni!
1. 10 percet minimum mellette leszel.
2. ez egy taktikai elem, ennyit hagyjunk már azoknak akik gondolkodnak is! eddig is benne volt ez a lehetőség a játékban NEM? Ezzel semmi sem változott csak forszírozzátok, hogy milyen lehetőségek lesznek. Hagy legyenek stratégiai lehetőségek miért baj az?
Old 05-17-2006, 19:27
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Ez szerintem járható út... így gyakorlatilag ahol állandóan figyelnek van esély rá, hogy szembe menjenek...

Ha már javítunk valamin akkor javítsunk rendesen. Eddig sem volt ez leányálom bár kétlem,hogy rajtam kivül és a társaimon kivül ezt bárki is át tudná érezni. Azon gondolkodjatok el inkább, hogy az a fair játék, amikor ha nem vagy itt egy adott időpontban akkor tehetetlen vagy? VAgy esetleg az a fair-ebb, hogy van lehetőséged akkor lereagálni egy agressziót amikor éppen itt vagy?

És akkor az én másik megközelítésem:

Mi az amit a javasolt kézi frissítés felvet, mint nemkívánatos szempontot?

1. nem tudsz visszavonhatatlanul elszaladni a válaszcsapás elöl...

És ez miért baj? Mert nagyon erős a klánok védelme a támadások pedig nincsenek utánnukigazítva. Ez a legfőbb baj és nem azon kéne tanakodni, hogy egy igazságosabb rendszert leszavazzunk e hanem azon, hogy javítsuk a támadások hatékonyságát. Nekem van erre egy kész módszerelméletem, ha érdekel valakit levezetem.
Old 05-17-2006, 19:48
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by monro

És ez miért baj? Mert nagyon erős a klánok védelme a támadások pedig nincsenek utánnukigazítva. Ez a legfőbb baj és nem azon kéne tanakodni, hogy egy igazságosabb rendszert leszavazzunk e hanem azon, hogy javítsuk a támadások hatékonyságát. Nekem van erre egy kész módszerelméletem, ha érdekel valakit levezetem.
Végülis nem kell hozzá elmélet sem nagyon. Ha be tudja minden ori állítani, hogy hány tábornokkal akar kimenni klántámadáskor akkor ezzel fel lehet szorozni az egyéni támadóértékét ami ugye növeli a klánét. Így mindenki olyan értékkel tudna klántámadni is mint egyéni támadás esetén. És akkor ehhez még hozzávenném az alulról ütés 10% bónuszát. Így minden ugyanaz lenne mint egyéniben. Maradnak a tornyok is nő a támadóerő is és vissza is lehet támadni ha akarsz hiába késted le a frissítést.
Old 05-17-2006, 19:58
wand wand is offline
Member

Quote:
Végülis nem kell hozzá elmélet sem nagyon. Ha be tudja minden ori állítani, hogy hány tábornokkal akar kimenni klántámadáskor akkor ezzel fel lehet szorozni az egyéni támadóértékét ami ugye növeli a klánét. Így mindenki olyan értékkel tudna klántámadni is mint egyéni támadás esetén. És akkor ehhez még hozzávenném az alulról ütés 10% bónuszát. Így minden ugyanaz lenne mint egyéniben. Maradnak a tornyok is nő a támadóerő is és vissza is lehet támadni ha akarsz hiába késted le a frissítést.

bocs most nem igazán érek rá
de miért jó, hogy ha kláncsaták tök ugyanaz elven mennek mint az egyéni csaták?

van kétféle támadási mód az 1-ben, miért kéne tök egyformának lenni mindkét támadásnak?
Old 05-17-2006, 20:01
wand wand is offline
Member

Quote:
Azon gondolkodjatok el inkább, hogy az a fair játék, amikor ha nem vagy itt egy adott időpontban akkor tehetetlen vagy? VAgy esetleg az a fair-ebb, hogy van lehetőséged akkor lereagálni egy agressziót amikor éppen itt vagy?

per pillanat lentebbi szinteken se tudsz semmit tenni, ha valaki 2 körről kv előtt megtámad picit bont és és 3-4 körre kerül
ilyen alapon minden szinten be kéne rakni egy kézi frissítési lehetőséget, hogy viszatudj menni. + lévén szövisegítséget se tudsz bahívni szünet alatt esélyed sincs védeni.
Old 05-17-2006, 20:04
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by wand
bocs most nem igazán érek rá
de miért jó, hogy ha kláncsaták tök ugyanaz elven mennek mint az egyéni csaták?

van kétféle támadási mód az 1-ben, miért kéne tök egyformának lenni mindkét támadásnak?
A támadások közelsem egyformák, csak a támadóerők és a védőerők. Ez volt a bajod nem? Egyéniben be lehet verni az elfeket is megfelelő rákészüléssel, főleg ha nincsenek tele, mert éheztetősek. Itt egy javaslat ami megoldja a támadó problémáját és azokét is akik anno leszavazták, hogy vegyük ki a tornyok védelmét. Sztem most sem gondolják majd másképp.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules