|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

10-02-2010, 16:22
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by bimmbimm
|
Mi a kérdés? Teljesen igaza van a kiírásnak.  A "biztonságos" részhez nem tudok érdemben hozzászólni, de nekem tényleg gyorsabb. 
|

10-02-2010, 18:41
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Mi a kérdés? Teljesen igaza van a kiírásnak.  A "biztonságos" részhez nem tudok érdemben hozzászólni, de nekem tényleg gyorsabb. 
|
Én biztonságosabbat szeretnék És gondolnám, hogy a magasabb verziószámúban több a befoltozott rés...
Ha gyors böngészőt szeretnék akkor ott a chrome.
BimmBimm (#233333)
Éplista számító
|

10-02-2010, 18:51
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by bimmbimm
Én biztonságosabbat szeretnék És gondolnám, hogy a magasabb verziószámúban több a befoltozott rés...
|
Valahogy nagyon furán számozzák ezt. Nem magasabb verziószám, hanem MÁSIK verziószám. A 3.5-ös is külön fut, és a 3.6-os is külön fut, mindkettőhöz külön javításokkal és saját új verziószámokkal.
|

06-03-2011, 14:40
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Egy kis segítség kellene. Érettségire készülve meg kéne tanulnom proxyt beállítanom firefox 3.6-ban. Routeren keresztül csatlakozok nethez. Esetleg meg lehet buherálni, hogy a router-t állítsam be proxynak?
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

06-03-2011, 14:46
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
Egy kis segítség kellene. Érettségire készülve meg kéne tanulnom proxyt beállítanom firefox 3.6-ban. Routeren keresztül csatlakozok nethez. Esetleg meg lehet buherálni, hogy a router-t állítsam be proxynak?
|
Csak ha a routeren fut proxy-szerver -- ami nem szokott egy alap routeren.
Keress neten rá arra, hog yingyenes proxy szerver, fogsz találni párat, csak arra vigyázz, hogy fontos adatokat (jelszó stb.) nem adj meg rajtuk keresztül.
|

06-03-2011, 14:49
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Csak ha a routeren fut proxy-szerver -- ami nem szokott egy alap routeren.
Keress neten rá arra, hog yingyenes proxy szerver, fogsz találni párat, csak arra vigyázz, hogy fontos adatokat (jelszó stb.) nem adj meg rajtuk keresztül.
|
Akkor bejelentkezni és egyéb dolgokat ne csináljak proxy alól, ha jól értem 
|

06-03-2011, 14:51
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Akkor bejelentkezni és egyéb dolgokat ne csináljak proxy alól, ha jól értem 
|
Neten talált ingyenes proxy alól semmiképp.  Nem tudhatod, hogy nincs-e a teljes átmenő forgalom naplózva.
Ha a szolgáltatód biztosít proxy-t, akkor azon keresztül lehet. Ezt az előbb nem is írtam. Sok szolgáltató ad proxy-t az ügyfeleinek, lehet, hogy a Tied is.
|

06-03-2011, 14:59
|
 |
Member
|
|
|
|
Köszönöm szépen
Nem is nagy ördöngösség  Mostmár csak azt kell megtanulni, hogy pontosan mire jó 
|

06-03-2011, 15:15
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Köszönöm szépen
Nem is nagy ördöngösség  Mostmár csak azt kell megtanulni, hogy pontosan mire jó 
|
Nem közvetlenül csatlakozol az egyes weboldalakhoz, hanem ezen a szerveren (proxy) keresztül. A fő funkciója a gyorsítás és az adatforgalom csökkentése volt. Ha egy egész szolgáltató összes ügyfele ezt használta például, akkor ha ezren megnéztek egy weboldalt, azt elég volt egyszer letölteni, és az 1000 ügyfél mind erről a szerverről érte el a tartalmat. Ez a funkciója ma is megmaradt, bár az elérhető sávszélességek növekedésével egyre kevésbé lényeges.
Aztán másik funkciója, hogy a weboldalak úgy lássák, mintha máshonnan neteznél, mint ami a valóság. Ennek oka lehet paranoia, vagy egyszerűen az, hogy hozzáférj földrajzilag korlátozott tartalmakhoz. Például amerikai szerveren keresztül kölcsönözhetsz amerikai filmeket, vagy angol szervereken keresztül nézhetsz angol tévét élőben stb.
Van egy harmadik funkciója is, ami nem a böngészőben történő beállítás, hanem a szerveroldali beállítás funkciója: egy adott webcím mögé betehetsz több szervert, és a proxy az elérhető szerverekről összeszedi a kívánt adatokat anélkül, hog ytudnád, hogy pontosan melyiket is használod.
Ez utóbbi már nem az alap funkciókhoz tartozik, szerintem most nem kell tudnod róla részletesebben.
Aztán még biztos lehet használni néhány más dologra is, de most hirtelen ezek jutottak eszembe. 
|
The Following 3 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

06-03-2011, 15:41
|
 |
Member
|
|
|
|
Ezt is igazán köszi  Wikipedián megnéztem (kivételesen érthető volt a szöveg), de ott az a rejtőzködős rész nem volt ilyen részletes 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|