Elf mocsár
Ezt a topicot csak azért inditom,mert kiváncsi vagyok a hóditosok véleményére az üggyel apcsolatban azon belül is leginkább az A-sokéra. viszont a szavazásba, tényleg csak komoly szavazatok legyenek,ha kérhetem, mert nagyából ez egy közvélemény kutatás.
egy ideje ugye elkezdtek a top30% határán összegyülni az elfek, és lassan de biztosan kiszorul közülük minden egyébb ori, így nagyon nehéz átverekedni magad rajtuk,ha nem vagy egy nagyobb klán tagja, vagy nincs nagy országos ismerősőd. az A-ban a ~ 550 aktiv oriból több mint 300 az elf. ezek tulnyomo része csak fedezéssel halad felfele,hogy elérje a top30-at és nagyon kevesen fordulnak le közülük. van 165top30-as hely amiből legalább 70-80helyett elfoglalnak a régebben fentlévő aktivabb A-s játékosok, ugye ha az elfeknek csak az 50%-a lenne beton (de ennél jóval több) akkor is durván lenne 90 tophelyre 150betonelf. Ezek egymás melett fokozgatva probálnak bent maradni a top30-ban, aminek következménye, hogy hatalmas léptékben emelkedik a top határa, 1év alatt 2-2,5k hekit növekedett, ami nagyon durva, és ez csak tovább emelkedik.Alulról feltörekvő aktiv oriknak nehézkes az átjutás, mert mind egyéniben mind klánban közel beüthetetlenek. ráadásul a kis orik, ha nincs nagy ismerősük, még klánban ki se tudnak tenni egy 10fős elf klánt. Ha mégis rászánja magát vki az ütésükre, eszement költségei vannak, és elég sok is ott a hiénázás. ezek eddig a tények. Beütni reálisabb,hogy a nagyobb klánokból fogják, de nekik sem olcso, és a méretmalusz is nagy hátrány (még)
véleményem szerint ez a folyamat az elkövetkező 2-3évben addig fog fajulni,hogy a top30% és a top10% megegyező hektárra jut, és fellette egy hatalmas ür lesz. ha 1-1 elf klánt le is ütnek, hamar vissza fedez. ha fentről ütögetünk lefele akkor távolodunk és kicsik lesznek, amire meg újra ütő távba érnek addigra már mégfeljebb kell fedezniük, márpedig fognak, mert fedezés nélkül kiesnének a top30ból. végezetül az lesz,hogy az elfek elérik a maximális fedezési határukat. és a fenti orik már túl nagyok lesznek a beütésükhöz. és köztük meg maximum 1-1 csellengő ori. akkora költségei vannak egy teljes klánnak az átverekesének,hogy az irreális. nem lehetetlen, de nem sokan fogják tudni teljesiteni. Ez egy hatalmas akadály a feltörekvő A-s játékosok elött, de a fordulni vágyóknak is irreálisan megneheziti a játékot, és nem csak újonnan érkezőknek, hanem a fentlévőknek is.
szerintem ez a helyzet semmiképpen sem egészséges. és nagy problémákat fog okozni a jövöben. lehet véleményt formálni, lehet engem anyázni, vagy lehet egyetérteni.
NEM megoldási javaslatokat kéretik ide irni, arra van topic a megbeszélésekben!!! pusztán arra lennék kiváncsi,hogy ezt mennyire látjátok problémának.