Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-22-2008, 18:26
KPeti999 KPeti999 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by komisz86 View Post
Szerintem ha a hullának meg az orknak egyenlő lenne a hadiereje sokan lennének még így vele. Sőt szerintem ha a hullának "csak" akkora lenne a hadiereje, mint egy óriásnak vagy mondjuk egy törpének, a meglévő előnyeivel együtt már akkor is ultrabrutálübertápos lenne. Szóval szerintem nem kéne átesni a ló másik oldalára és nem egy világverő fajt kéne kihozni belőle, csak egy életképeset.
Nem egyenlő támadó meg védőpontra gondoltam, hanem közel egyformán játszható fajra, de a félreértések miatt inkább kijavítom.
Inkább töröltem, elég nagy hülyeséget írtam

Last edited by KPeti999; 05-22-2008 at 18:36..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 05-22-2008, 18:27
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by KPeti999 View Post
sokkal rizikósabb egy hullát bevenni a szövibe a TK miatt meg egyéb más miatt is mint egy orkot, és ekkor elkezd gondolkodni az ember hogy megéri e a kockázatot, azért hogy könnyebb legyen a játék...
Tk már nem játszik A-ban. Csak a saját kapudat tudod használni.
A hulla nagy hátránya, hogy a klánvédelmet gyengíti.
Old 05-22-2008, 18:48
Member

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Tk már nem játszik A-ban. Csak a saját kapudat tudod használni.
A hulla nagy hátránya, hogy a klánvédelmet gyengíti.
A-ban még nem játszottam

szerintem érdemes lenne a te képleteden javítani, az áll a legközelebb a mindenki által elfogadhatóhoz. Pár nap azt megint lesz 10 új javaslat, és ez is el lesz felejtve, mint a többi...
Reply With Quote
Old 05-22-2008, 22:34
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Nam nagyon akartam beleszólni, de mindenki jön itt, hogy eekkel a változtatásokkal A-ban megfelene a hulla. Hát szerintem nem, még erősítés mellett sem. Ha akkora támadóereje lenne, mint egy orknak, akkor se, max klántámadásokhoz, mert egyéniben ki kellene mennie max sereggel, mint egy 65-70%-os orknak, ha mondjuk egy elfet akar beverni. És itt jön a lényeg, az ork néz keresztbetmadáshoz egy távolt, és ha úgy látja, akkor elengedi a seregének egy bizonyos %-át, amíg a hulla a távolt se magának csinálja, és végignézi, ahogy a környező területekről 10kis sereg agyonveri földért, a betegség ellenében is! Legfeljebb majd húz fel kórházat az üres hektárakra, és addig minden körben eszik. Szerintem agyon fontos a seregelengedés az A-ban, és ameddig ezt nem tudja megcsinálni, addig csak klántámadásokra való. Szvsz
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 18:28
Member

Lehet hogy hülyeséget írok, még nem játszottam A-ban, de szerintem ha valaki orkot választ Aban, azt azért teszi mert a lehető legnagyobb sereget próbálja kisajtolni magából, hogy akár elfeket is képes legyen beütni. Ha egy ork megy elfre vadászni akkor nem marad üres az orija? Nem lesz kiszolgáltatva a keselyüknek? De ki lesz. Őt is betámadják a krónikázók, ha tehetik. Ha a hullának végre meglesznek a bónuszai, ugyanúgy lesz ingyenföld a krónikázoknak, mint az orkok.

Ha a hulla kapna annyi hadibónt hogy közel olyan jó hadis legyen mint az ork, akkor már elgondolkodnának az emberek azon hogy orkokat vagy hullákat tartsanak inkább a klánban.

adott lenne az ork és a hulla mint tipikus hadis faj.
az ork előnye az lenne a hullával szemben hogy fullra kiélezve még mindig valamivel több támadóerő sajtolható ki belőle mint egy hullából, márpedig a plusz százalékokra sokan vérszemet kapnak.
Viszont a hulla:
- Könnyebb kezelni, nem kell a kajára meg a tekire figyelni
- fertőző, ami jól jön a védekezésben (esetleg egy vagy két +bónnal lehet javítani a hulla védelmét, a másik topicban fel van sorolva egy pár)

Így végre A-ban is lenne két teljesen hadira specializálódott faj. Az orknak nagyobb támadó ereje lenne, de többet kell babusgatni. Mindenki aki hadis akar lenni, az eldöntheti hogy melyik akar lenni a kettő közül a szabad idejétől függően.
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 18:31
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

A hulla nem aktív A-s játékra való szeirntem. Akár kap hadibónt, akár nem. Mivel nem kell rá odafigyelni, ezért értelmetlennek látom orkszintre turbózni, mert akkor mindenki hulla lesz. Akkor meg az lesz, hogy mindenki mindekit agyonver, mert a pestis nem hat hullára..
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 18:49
Member

ha gyengébb lesz valamivel mint az ork, plusz varázsolni tolizni sem tud, akkor nem lesz mindenki hulla.
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 18:50
Member

van aki azt mondja hogy ha ez lesz akkor mindenki hulla lesz, ha meg az akkor ugyse lesz a hullábol senki. Ez attól függ hogy a hadibón képletet hogy sikerül eltalálni. Én azt mondom létezik arany középút
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 19:59
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Ha erősebb hadis lenne is a hulla mint az ork, A-ra akkor sem való, nem választanám.

Quote:
Originally Posted by KPeti999
Ha egy ork megy elfre vadászni akkor nem marad üres az orija? Nem lesz kiszolgáltatva a keselyüknek? De ki lesz. Őt is betámadják a krónikázók, ha tehetik. Ha a hullának végre meglesznek a bónuszai, ugyanúgy lesz ingyenföld a krónikázoknak, mint az orkok.
De igen, az ork üres lesz, de csinál egy távolt kv előtt 1mp-cel, és ha jön felé 2kis sereg, akkor berakja a klánraktárba (vagy az előre berakott tekercset nem veszi ki), így jelentős seregtől szabadul meg, amivel még mindig több lesz a kiküldött támadója, így még a 20%kitámadási bónusz is megy hozzá. Az elmenő seregei helyére vesz a piacon íjászt, amivel feltölti a tornyai egy részét: a kis seregek pattannak!
Ugyanez hullábval. Kimegy, fogjuk rá, hogy foglal földet. Egy távolt se csinál, mert nem tud, nem tudja jönnek-e felé, csak a szövetségestől tudja meg. Lát a távolban 5sereget, ami negyede az ork ellen kiküldött seregeknek, az esetleg elfoglalt barakkokba vesz egy kis íjászt, amivel képtelen kivédeni azt az 5 kicsi sereget, mert nem tudja elengedni a seregének pár %-át!
Amikor felérsz 2,5k hektárra, olyan országokkal találkozool, ahol általában ki kell küldened a teljes sereged, így ha nem tudsz engedni, akkor préda leszel. Ezért nem való a hulla az A-ba, de asszem ezt már 3x leírtam.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)

Last edited by vityu; 05-23-2008 at 20:05..
Reply With Quote
Old 05-23-2008, 20:48
Member

nem akarok értetlenkedni, de volna még egy kérdésem...
utána leteszek a "hulla az 1. szinten" ötletekről.

Tegyük fel hogy a hulla és az ork kb egy szinten vannak hadilag...

Quote:
Egy távolt se csinál, mert nem tud, nem tudja jönnek-e felé, csak a szövetségestől tudja meg.
Szerintem ez nem egy nagy hátrány, egy nagylétszámú klánban csak van valaki aki tud a hullának nyomni egy távolt kv elött 1mp-vel, kis klánba viszont télleg rossz ötlet hullával játszani. A hulla bizonyos értelemben rá lesz utalva a szövire, mert gyakran kell miatta varázsolgatni. De az ork is rá van utalva a klánra, ha ők etetik.

Quote:
Lát a távolban 5sereget, ami negyede az ork ellen kiküldött seregeknek
Ebbe azt nem értem hogy a hullára miért támadnának negyed akkora sereggel
A hulla mostani 2. legnagyobb gyengéje, amin vitatkoznak az a védelme, valszeg ezen is erősiteni fognak...

Ha a mostani hullának felturbozzák a támadóbónját, kap egy kis védelmet, arra is született pár ötlet, meg mondjuk kap egy csipetnyi védelmet vari-toli akciók ellen, bár ezekre lehet hogy a többi mellett nem is lesz szükség, akkor már nem fognak rá ingyenföldként tekinteni...
Ha jól értem akkor a hulla komoly hátrányaiként a kis védelmét és a távolbalátás hiányát emelted ki. A távolbalátáshoz jók a szövitagok is, egyszerűen nem kell 2-3 fős klánba beszállnia egy hullának. A védelemhez pedig nem a mostani hullát kell alapul venni. Az lenne logikus ha a hulla hasonlóan erős védelmet kapna mint az ork, de ezt majd az okosok eldöntik...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules