|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |
View Poll Results: Használnád-e a hadisarcot, ha a játék szabályai lehetővé tennék?
|
Igen használnám.
|

|
38 |
62.30% |
Nem, nem használnám.
|

|
23 |
37.70% |

07-20-2007, 17:55
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Az a gondom, hogy pl hadüzit életembe egyszer használtam, nekem meg 2x küldtek, pedig eddigi pályafutásom nem tekinthető kifejezetten unalmasnak. Saját bevallásod szerint te is egy izben hadüziztél. Mástól se hallom, hogy általánosan élne a hadüzi lehetőségeivel. Ezzel oda akarok kilyukadni, hogy ennek a hadisarc témának enyhén szólva nincs komoly felhasználói bázisa.
Hogy ne csalásra használják csak úgy tudod elérni, hogy körbebástyázod feltételekkel, amik még tovább csökkentik a keresletet iránta. Ha meg nem véded be eléggé a sarcot, akkor tutira a pénzátutalók fogják elsődlegesen igénybe venni.
|
Lehet hogy nem használnák nap mint nap, de a lehetőség mindenki számára adott lenne, azt hiszem ennél kevesebb jelentőséggel bíró kérdéseknek is születtek már topicok és hoszabb megbeszélések.
Nem szeretek szavazást csinálni, mert sokan messzemenő következtetéseket vonnak le belölle, holott alapvetően az a szavazás amit az userek tudnak csinálni, nem mérvadóak. Most még is csinálok egy szavazást, hogy lássuk mekkora lenne az ellenző és a támogató tábora a hadisarcnak.
Gyulaword (#79796)
|

07-20-2007, 18:03
|
Member
|
|
|
|
Gyula, értelmeznéd nekem a szavazás kérdését nyelvtanilag, vagy akár csak értelmileg ??
"játék szaHasználnád a hadisabályai lehetővé tennék?"
mivan?? 
|

07-20-2007, 18:07
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
Gyula, értelmeznéd nekem a szavazás kérdését nyelvtanilag, vagy akár csak értelmileg ??
mivan?? 
|
Asszem a kurzor megtréfált engem, megnézem hogy tudom e javítani, ha nem akkor remélem Ati észre veszi és bele javit 
Gyulaword (#79796)
|

07-20-2007, 18:24
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
mivan?? 
|
Most ezen mit nem ertesz? Igen vagy nem? 

07-20-2007, 19:21
|
Senior Member
|
|
|
|
Gyula, ez egy nagyon rossz szavazás, és még csak a témába se nagyon vág. Illetve csak érintőlegesen. Ha így van feltéve a kérdés, még én is azt válaszolnám, hogy használnánám, elvégre pénzhez szeretek jutni 
Sőt, válaszolom is
Attól még nem hiszem, hogy kellene a játékba ilyen opció. Wand jól mondta, ha valaki sarcolni akar, vegye el sereggel vagy lopja el ami kell neki.
A másik oldalról meg, aki sarcot akar fizetni a békéért, az menjen szabira, ha nincs más választása... Bár ha tud fizetni, talán még a háborút is el tudja húzni egy darabig.
Last edited by Synkel; 07-20-2007 at 19:24..
|

07-20-2007, 21:06
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Gyula, ez egy nagyon rossz szavazás, és még csak a témába se nagyon vág. Illetve csak érintőlegesen. Ha így van feltéve a kérdés, még én is azt válaszolnám, hogy használnánám, elvégre pénzhez szeretek jutni 
Sőt, válaszolom is
Attól még nem hiszem, hogy kellene a játékba ilyen opció. Wand jól mondta, ha valaki sarcolni akar, vegye el sereggel vagy lopja el ami kell neki.
A másik oldalról meg, aki sarcot akar fizetni a békéért, az menjen szabira, ha nincs más választása... Bár ha tud fizetni, talán még a háborút is el tudja húzni egy darabig.
|
Voltam oylan szituban, mikor törpével játszottam, hogy inkább adtam volna a tolvajnak 200-300milliót mint hogy non stop vigye a tekercsemet. Mert ott volt másodlagos kár. Ami sokszor több volt mint a tolvaj tényleges haszna. Persze ez csak egy példa. De biztos vagyok benn hogy esetleg ti is tudnátok hasonló példákat hozni.
Synk hogy tennéd fel a kérdést? Esetleg ha jobb ötleted van Atit megkérjük hogy módosítsa a szavazást.
Gyulaword (#79796)
|

07-20-2007, 22:06
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
Voltam oylan szituban, mikor törpével játszottam, hogy inkább adtam volna a tolvajnak 200-300milliót mint hogy non stop vigye a tekercsemet. Mert ott volt másodlagos kár. Ami sokszor több volt mint a tolvaj tényleges haszna. Persze ez csak egy példa. De biztos vagyok benn hogy esetleg ti is tudnátok hasonló példákat hozni.
Synk hogy tennéd fel a kérdést? Esetleg ha jobb ötleted van Atit megkérjük hogy módosítsa a szavazást.
|
Törpivel egy tolist tudsz így pénzelni, és le is áll. De a 20-dikat miből fizeted? Az ilyennek híre megy ám. Legalábbis szerintem
Elismerem a törpe élete nem könnyű, G-ben én is leszabiztam a törpémet, mert kezdett sok lenni az ellenséges akció, és nem vagyok biztonságos távolban még a sűrű mezőnytől. Majd egyszer jön a szövim, és akkor visszatérhetek nyugiba  Vannak variációk amellett is, hogy sarcot fizess valakinek a nyugalomért.
És egy elvi probléma: Jelen állás szerint nem lehet zsarolni, és nem lehet országot felajánlani senkinek. Ez utóbbi tartalmazza az országban lévő javak felajánlását is. Ha legálissá tesszük a sarcot, akkor engedélyezzük, hogy az erősebbek zsarolják a gyengébbeket, és ez már nekem személy szerint nem jön be.
|

07-21-2007, 01:49
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyula
|
úgy jobb lenne a kérdés, ha az lenne, hogy" szertnéd e, hogy lehessen sarcolni másokat (és sarcolhassanak téged  )?"
a Te kérdésed azt feltételezi. hogyha benne van már a játékban használná e valaki.
példának mondom a túltöltést: a legtöbben használtuk amíg lehetett, de ettől még mindenkinek az volt a vélerménye, hogy nemjó hogy lehet használni..
Last edited by wand; 07-21-2007 at 02:09..
|

07-21-2007, 10:53
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by csunyabogar
én sem támogatom a hadisarcot. eddig a tolvajok többségét meg lehetett kérni néhány lopás után, hogy keressenek más célpontot, de ezután a hadisarccal jönnének.
és egyébként is: ha nem adok hadisarcot, akkor mit fog csinálni az ellen? törlésig fog ütni? 
|
szerintem is itt van a pont, mivel belett vezetve a törlésig ütés törvénye, ezért mi van akkor ha azt mondom nem fizetek?? semmi, max beüt még párszor, ha sokszor feljelentem és repül, tehát ez így nem jó 
|

07-21-2007, 11:32
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
én is arra szavaznék, hogy használnám hiszen pénz mindig kell...de ez így nem jó és egyetértek Dragival és Synkellel több okból is:
1. nézzük ha két szövi háborúzik: ha valamiért háború van, az elején még senki sem tudhatja, hogy ki fog nyerni, hacsaknem az egyik szövi már ránézésre, vagy tapasztalatra gyengébb. ezért megkezdődik a harc. egy idő után kiderül ki van felül, vagy mi vagy ők.
- ha mi, akkor ők kérhetnek békét, amiért pénzt kell fizessenek nekünk, amit mi persze el fogunk fogadni (természetesen megpróbáljuk minnél feljebb alkudni az összeget, ha alkudós lesz) hiszen ez haszon nekünk...
- ha ők nem ajánják fel az ilyen békét, hanem mnt-t küldenek, akkor eldönthetjük, hogy elfogadjuk, vagy nem, annak reményében, hogy talán hadisarcot is kapunk.
- ha meg nem küldenek semmit, és nem hajlandók fizetni se, akkor egy idő után ott kell hagyjuk őket, hiszen nem szeretnénk se tönkretenni a játékukat se repülni anarchba...(itt a hadisarc független, hiszen így is úgy is ott kell hagyjuk őket, de talán füg abban, hogy hogyan megyünk nekik, mert ettől is függhet, hogy lesz-e hadisarc vagy nem.
- ha ők vannak felül, akkor mérlegelhetjük, hogy van-e esélyünk nyerni. ha tegyük fel 2 mrd tartalék felhasználásával lehet esély, akkor elő vele és próba cseresznye. ha viszont már nem nyerhetünk, akkor meghagyjuk a tartalékot, nem mutogatjuk. előbb megpróbálunk mnt-t kötni. ha ezt elfogadják, akkor jó. ha nem fogadják el, elmenekülhetünk a már dragi általemlített módszerekkel vagy kérhetünk békét hadisarcért. ha sikerül megállapodni a megfelelő összegben, akkor elfogadjuk, de nem úgy, hogy 2 hét múlva megint ott állnak felettünk. ha nem sikerül megegyezni, akkor megmondjuk, hogy mehettek arréb, mert vagy ütlegeltek még és repültök vagy békén hagytok és maradtok, de innen pénzt nem kaptok, amíg meg nem egyezünk egy kisebb mennyiségben. szerintem nem a pénz mennyiségében van a lényeg: hogy 1 mrd hadisarcot kell-e fizessünk (példa volt) vagy elmegy 2 mrd a háborúra (ha mennyiséget nézünk természetesen az első eset érné meg, hiszen akkor fele annyi a veszteség), de inkább mennjen el 2 mrd a saját védelemre és győzelemre, minthogy a másikat erősítsem 1mrd-al (márha 2 mrd fedezné a győzelmet. ha tegyük fel 5 mrd fedezné csak, akkor már megfontolandó a dolog). de ha lejárt a hadisarért kötött mnt jöhetnek újból, tehát egy idő után már a hadisarc is több lenne, mint ha hadakoznál, ezért megfelelő megegyezést kell kötni.
- ha egy mf egy szövivel háborúzik: ebben az esetben tarthatok tőle, hogy szinte biztos a szövi fog nyerni, de megpróbálok hadakozni, aztán meglátjuk.
- ha esetleg nem jó annyira az a szövi és nekem nagyon jól kiépített orim van, és nyerek, akkor ők mégse fognak békét kérni hadisarcért ( én nem kérnék ebben az esetben, tehát csak a saját véleményem, inkább megpróbálnék lábra állni. ha már azt se lehet megeshet, hogy fizetnék, bár az ilyen szövik tényleg csak a seregeik eladásával tudnának fizetni), mert hát az már igencsak megalázó, hogy egy egész szövi fizet egy mf-nek, de még megalázóbb lehet, ha egy mf tönkrever egy egész szövit... az mnt-t az mf nem fogja elfogadni, inkább üti a szövit még egy ideig, hátha hadisarcot is kap. közben természetesen figyelnie kell, mert ha a szövi felerősödik akkor jól jöhetett volna neki az az mnt. ha még sok sanyargatás után sem fizetnének, akkor az mf egy mnt-vel jobban járhat.
- ha az mf pórul áll, akkor nem fog már hadakozni, hanem előbb mnt-vel próbálkozik. ha elfogadják felsóhajthat, ha nem fogadják el, vagy vár, hogy jön-e újabb támadás vagy ír egy zöldet, hogy mi lenne, ha pénzt is adna...mert inkább feláldoz 100 millát a tartalékából, minthogy odavesszen az ori. aztán, ha a szövi erre azt írja, hogy hadisarcért kapsz békét, akkor megpróbál egy viszonylag jó árat kialkudozni (ha alkudozós lesz) . vagy vakmerő lesz és azt mondja, hogy inkább bekapok még 5-6 ütést minden tagtól, aztán akkor meglátom. ebben az a veszély, hogy ekkor nagy eséllyel elkaphatnak már a "kívülállók" is (tehát ha mf-ről beszélünk, aki vereséget kap, akkor hadisarcolnék inkább)
2. a Synkel által említett eset: van 50 mrd minden tagnál vagy az mf-nél (házszámot mondtam) akkor már a háború elején úgy tesz, mintha egy norma ori lenne, aki csak megkímélné magát, és azt mondja kaptok 100 millát (ha többet ajánlana gyanús lenne. és ha a szövi rájön, hogy neki a 100 milla aprópénz, mert sokkaltöbbet hozhatnak, akkor erőteljesen felvihetik az árat (ha alkudozós lesz) ...), ezen megpróbálnak egyezkedni, de a szövi vagy mf még mindig jobban jár, hiszen ütés nélkül úszta meg, és lehet, hogy amúgy többet kértek volna.
Last edited by Burning; 07-21-2007 at 14:20..
Reason: Gyula
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|