|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |

02-08-2006, 09:45
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Úgy érzem, a közös piac (nem csoportonként lenne piac, hanem egyetlen közös piac lenne) nagy mértékben megnehezítené az átutalásokat. Szerintem ennek nincs negatív hatása a normál játékosokra. A levlistán már felmerült, de nem alakult ki vita róla.
Érdemes lenne végiggondolni az előnyeit és a hátrányait.
|

02-08-2006, 09:48
|
Member
|
|
|
|
Pillanat. A csalás, és a piacolás, két különböző dolog. Hidd el nálam jobban nem utálja senki a csalókat...
De a piac korlátozásával nem értek egyet. Pár napja megszünt a top klán az 1/Aba. Ennek az lett az eredménye, hogy az árak felmentek és még fognak is feljebb meni. Most akkor büntessük meg azt a törpét, aki pl előre gondolkodott, és a klánjával felvásárolta a még olcsó nyersit, és többszöröséért kipakolta, és pakolja a napi termelését? Mirt büntetnéd meg? azért mert előre gondolokodott, és kihasználta a lehetőséget?
De mondom, csatázzunk egyet, úgy, hogy éheztetős a szövid, és mi felvásároljuk a kaját. De utána mindenkit feljelentek, aki kiszúrja azt, hogy a kaját kényszerű okból mi felvásároljuk egyfolytában, és drágábban teszik ki az árujukat.
Vagy ha a topklán/szövi elkezd felfedezni nagy tempóban és eszi fel a nyerset, azt is büntetnéd?
De mondom pakolj alá nekik egy hangyányival és meg fogsz lepődni mennyi pénzed lesz...
De miattam leszabályozhatjátok, de az ugyanolyan etikátlan, mint a már említett pénzátjátszás, s valjuk be a csalás szűrése kell, de a piac szürésével korlátozol.
|

02-08-2006, 09:59
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Mephisto
Pillanat. A csalás, és a piacolás, két különböző dolog. Hidd el nálam jobban nem utálja senki a csalókat...
De a piac korlátozásával nem értek egyet. Pár napja megszünt a top klán az 1/Aba. Ennek az lett az eredménye, hogy az árak felmentek és még fognak is feljebb meni. Most akkor büntessük meg azt a törpét, aki pl előre gondolkodott, és a klánjával felvásárolta a még olcsó nyersit, és többszöröséért kipakolta, és pakolja a napi termelését? Mirt büntetnéd meg? azért mert előre gondolokodott, és kihasználta a lehetőséget?
De mondom, csatázzunk egyet, úgy, hogy éheztetős a szövid, és mi felvásároljuk a kaját. De utána mindenkit feljelentek, aki kiszúrja azt, hogy a kaját kényszerű okból mi felvásároljuk egyfolytában, és drágábban teszik ki az árujukat.
Vagy ha a topklán/szövi elkezd felfedezni nagy tempóban és eszi fel a nyerset, azt is büntetnéd?
De mondom pakolj alá nekik egy hangyányival és meg fogsz lepődni mennyi pénzed lesz...
De miattam leszabályozhatjátok, de az ugyanolyan etikátlan, mint a már említett pénzátjátszás, s valjuk be a csalás szűrése kell, de a piac szürésével korlátozol.
|
Sajnalom! Azzal nem tudok mit kezdeni hogy valaki nem erti az eddigi felveteseket!
Azt irtad hogy felvasarolsz meg magas aron raksz ki valamit es ellenzed hogy ez buntetest vonjo maga utan!
Mi arrol beszelunk, (nem feltetlen az A csoportban..) hogy valaminek x ara van tartosan es eccer csak piaci limit osszeg hataraban vasarolnak meg valamit! Azt nem tudom elhinni, hogy te elkezded felvasarolni a gabonat es csak azert megveszel pl 1M bala gabonat 4000 aranyert hogy utanna ki tudd tenni mondjuk jelen allas szerint max 1000 aranyert!
Aki kitette 4000 aranyert a gabonat az legfeljebb azt tudja mondani hogy elirta, vagy a rablo bandat eteti, de ha ezt valaki megveszi VELETLENUL akkor az mar gyanus!

02-08-2006, 10:08
|
 |
Member
|
|
|
|
Mephisto: touchdown.
Hónapokig harcoltunk lent az 5-ös szinten a játék történelmének legnagyobb multisa ellen, akit akárhányszor ütöttünk le, sorra nyitotta meg a top-os országait és pumpálta át a piacon keresztül a pénzt a 200 hekin lévőkbe. Aztán egy idő után átkerült az anarchba, vagy 10 országával együtt. Én mégis azt mondom, meg kell hagyni a liberalizációt, nem beavatkozni a piaci folyamatokba, még ha visszaélésekre is ad okot. Lehetetlen megállapítani, honnan kellene már korlátozni a piaci tevékenységet. Ha két szövi támad, sem biztos, hogy jksz, vagy ha mégis, és megkérdezed miért, az a válasz, mert kék a szemem, akkor erre mit tudsz lépni? Lehetetlen különválasztani a tisztességet és a csalást sok esetben. Aki szemfüles, ügyes hasznot tud húzni a piacból, teljesen legálisan. Hagyjuk már meg a játéknak azt a pikantériáját, amitől Hódító a Hódító. Az út nincs kikövezve. És ne is legyen. Szenvedés, halál mindenfelé. Így tetszik.
|

02-08-2006, 10:29
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Davalon
Mephisto: touchdown.
Hónapokig harcoltunk lent az 5-ös szinten a játék történelmének legnagyobb multisa ellen, akit akárhányszor ütöttünk le, sorra nyitotta meg a top-os országait és pumpálta át a piacon keresztül a pénzt a 200 hekin lévőkbe. Aztán egy idő után átkerült az anarchba, vagy 10 országával együtt. Én mégis azt mondom, meg kell hagyni a liberalizációt, nem beavatkozni a piaci folyamatokba, még ha visszaélésekre is ad okot. Lehetetlen megállapítani, honnan kellene már korlátozni a piaci tevékenységet. Ha két szövi támad, sem biztos, hogy jksz, vagy ha mégis, és megkérdezed miért, az a válasz, mert kék a szemem, akkor erre mit tudsz lépni? Lehetetlen különválasztani a tisztességet és a csalást sok esetben. Aki szemfüles, ügyes hasznot tud húzni a piacból, teljesen legálisan. Hagyjuk már meg a játéknak azt a pikantériáját, amitől Hódító a Hódító. Az út nincs kikövezve. És ne is legyen. Szenvedés, halál mindenfelé. Így tetszik.
|
Miert kerult at anarchba????

02-08-2006, 10:48
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Oké, közelítsük meg más oldalról. Mi lenne, ha nem korlátoznánk semmit továbbra sem, csak átláthatóbbá tennénk a kereskedelmet? Ha a piacra belépve, egy adott árú neve egy link lenne, ahova kattintva látnám a kint levő tételeket. (A valóságban is így megy. Végigjárja az ember a kereskedőket és informálódik az árakról.)
Tehát ha a fára kattintok, akkor látnám, hogy van kint
60-ért 100K öl
200-ért 200K öl
50.000-ért 1M öl fa
Rögtön látom, hogy készül valami és aláteszek fogó csomagot. Nem csak én, hanem bárki. Szerintem ezzel kellően nehezedne a pénz átutalása, másoknak pedig megmaradna a busás haszon lehetősége is. Igaz, ezután osztoznia kellene a többi szemfülessel.
Last edited by Axa; 02-08-2006 at 10:51..
|

02-08-2006, 10:49
|
Member
|
|
|
|
Wanax, mielött írnék, megemlítem, hogy örülök annak, hogy normális hangnemben válaszolsz és nem lebecsmérlően és fikázóan még ha nem is értünk egyet.
Dav, kérdezd már meg Kriszt, hogy milyen volt a mi multis kalandunk...
Amúgy most is tudok pl az 5.-en multist, be is jelentettük, levelezéseket adtam fel bizonyítéknak, de nem rakták ki, mert nincs elég bizonyíték vagy mert kék a szeme  Egyszer majd kiteszik.
Témára vissza.
Wanax, nézzünk egy másik csopit mint az 5. szint. A kaja 400ba kerül, a rúna 9be. Gondolok egyet és nekiállok piacolni. felvásárlok minden kaját, mivel sokan éheztetnek, kénytelenek lesznek megvenni az én drága kajám. közben a szövim figyel és felvásárolják az alámrakott olcsó kaját.
A rúnát szintén felvásárlom. Kiteszem 500ért. Szerinted akinek fogy a rúnája, az fog vacakolni azzal, ha látja, hogy mennyi az ára? Nem, meg fogja venni, különben nem megyfel a faji varija, s szétütik, lelopják stb.
De másik példa. Valaki kitesz kaját s mert elirta 40ért teszi ki 400 helyett. Szeinted mennyiért foogom kitenni az ilyen olcsó kaját, ha látom, hogy esténként mindig elfogy a kaj, mert az adott szinten kevés a termelő ori? Bizony jó drágán, mert aki éheztet az este is meg fogja venni, ha nem akarja, hogy elmenjenek a dolgai.
Szóval én megértem, hogy a csalókat szürni akarod. De akkor engem is átteszel az anarchba, pedig én nem csalok... Ennek elkerülésére tudsz mondani valamit? Ne piacozzak?
|

02-08-2006, 11:08
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
A rúnát szintén felvásárlom. Kiteszem 500ért. Szerinted akinek fogy a rúnája, az fog vacakolni azzal, ha látja, hogy mennyi az ára? Nem, meg fogja venni, különben nem megyfel a faji varija, s szétütik, lelopják stb.
|
Ezek teljesen egyértelmű és tiszta helyzetek, de nem létezik, hogy nem érted meg, nem ezt akarják/akarjuk szűrni.
A te példádnál maradva. 9 volt a rúna és te felhajtod 500-ra. Szépen veszik is, mert szükség van rá. Aztán ugyenezen az éjszakán megjelenik 1M rúna 40.000-ért is a piacon, elfogy a te nagy mennyiségű 500-as rúnád 1 tételben, majd ugyanez az ember megveszi az 1 millió rúnát is egy tételben. Biztos azonnal arra gondolnál, hogy nagyon kellett neki 1 millió rúna nagy hirtelenjében?
|

02-08-2006, 11:29
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Axa
Ezek teljesen egyértelmű és tiszta helyzetek, de nem létezik, hogy nem érted meg, nem ezt akarják/akarjuk szűrni.
A te példádnál maradva. 9 volt a rúna és te felhajtod 500-ra. Szépen veszik is, mert szükség van rá. Aztán ugyenezen az éjszakán megjelenik 1M rúna 40.000-ért is a piacon, elfogy a te nagy mennyiségű 500-as rúnád 1 tételben, majd ugyanez az ember megveszi az 1 millió rúnát is egy tételben. Biztos azonnal arra gondolnál, hogy nagyon kellett neki 1 millió rúna nagy hirtelenjében?
|
hm, s mi van ha én döntök úgy, hogy bevállalom, hogy nem 500ért teszem ki, hanem 40k-ért. Mert látom, hogy már napok óta nincs rúna a piacon, mert felvásárolják, mert azon próbálják meg átjátszani? Akkor megyek én is a lecsóba?
Vagy megszabjuk mindennek az árát? A következő lépés az lesz, hogy a rúna csak 10 arany lehet? hányszoros értéknél mondod meg biztosan, hogy pénzátjátszás volt? Nyugodtan aludnál, hogyha véletlenül egy piaccal játszó orit tennél át, aki nem csaló?
Kétélű fegyver ez amit ti akartok...
Mondom, megértem mit mondasz, csak nem biztos, hogy helyes lenne ezt korlátozni. Csak, hogy példát mondjak, egy szövim kb 2 milliárdot csinált ilyen pénzátjátszásból. Bárki más megcsinálhatta volna. Mindenkinek van kilépője a piacra. És én nem csak azért örülök annak a pénznek, mert a szövim gazdagabb lett, hanem azért, mert csata nélkül, veszteség nélkül lenyúltunk ennyit azoktól akik csaltak...
|

02-08-2006, 11:46
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Wanax, mielött írnék, megemlítem, hogy örülök annak, hogy normális hangnemben válaszolsz és nem lebecsmérlően és fikázóan még ha nem is értünk egyet.
Dav, kérdezd már meg Kriszt, hogy milyen volt a mi multis kalandunk...
Amúgy most is tudok pl az 5.-en multist, be is jelentettük, levelezéseket adtam fel bizonyítéknak, de nem rakták ki, mert nincs elég bizonyíték vagy mert kék a szeme  Egyszer majd kiteszik.
Témára vissza.
Wanax, nézzünk egy másik csopit mint az 5. szint. A kaja 400ba kerül, a rúna 9be. Gondolok egyet és nekiállok piacolni. felvásárlok minden kaját, mivel sokan éheztetnek, kénytelenek lesznek megvenni az én drága kajám. közben a szövim figyel és felvásárolják az alámrakott olcsó kaját.
De másik példa. Valaki kitesz kaját s mert elirta 40ért teszi ki 400 helyett. Szeinted mennyiért foogom kitenni az ilyen olcsó kaját, ha látom, hogy esténként mindig elfogy a kaj, mert az adott szinten kevés a termelő ori? Bizony jó drágán, mert aki éheztet az este is meg fogja venni, ha nem akarja, hogy elmenjenek a dolgai.
Szóval én megértem, hogy a csalókat szürni akarod. De akkor engem is átteszel az anarchba, pedig én nem csalok... Ennek elkerülésére tudsz mondani valamit? Ne piacozzak?
|
olvasd mar el a temat legyszives!!!!!!!!!!!! Hol olvastal te olyat hogy anarchba athelyezest szeretnenk a Tisztessegtelen piaci magatartasert???? A masik dolog meg ez a runas dolog nem suron fordul elo es nem is tudod tartani a tobszoros arat folyamatosan, nem sokan fognak a magas aru runabol millios mennyiseget venni, igy nem is igazan feleltel meg a tisztessegtelen piaci viselkedesnek, es nem is fordult elo rendszeresen! Csak hogy mindenki tudja, en is probaltam mar runat felvasarolgatni egy parszor 4. szinten ahol nem is sokan vannak, es tartani az arat... van is 27 millio runam, de sokat nem igazan tudtam keresni vele! Ugyan ez a gabonara is ervenyes... en a tobb 100 millios es a milliardos utalasokat szeretnem megszoritani! Ezzel ra kenyszerulnek az utalok hogy sok kicsi tetelben utaljanak es a tobbet konnyebb barkinek eszre venni es tud esetleg mas is keresni ezen,valamint a ezzel is nehezedik az utalas, a hatasfoka meg romlik! 
|
|
Posting Rules
|