|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Földleadás gátlása (részleteket találsz a 19. oldalon, lap alján)
|
Minimum föld
|

|
5 |
5.00% |
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld
|

|
5 |
5.00% |
Minimum föld + az újrázás után is megmaradó minimum föld + baráti mallusz
|

|
51 |
51.00% |
Anarchista csoportba áthelyezés
|

|
22 |
22.00% |
J.K.SZ. bejelentő
|

|
26 |
26.00% |
Újrázási lehetőségek lekorlátozása
|

|
14 |
14.00% |
Földvesztés
|

|
20 |
20.00% |
Katonai morál romlása
|

|
16 |
16.00% |
Gyújtogatás erősödése
|

|
20 |
20.00% |

05-25-2007, 07:52
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Arrakis
Szavazáshoz szeretnék kérni tippeket, mit látnátok benne szívesen.
Most így hirtelen a köv verziók merültek fel (sorrendiség nélkül, ami eszembe jut):
1. Min föld
2. Min föld + újra után megmaradó min föld
3. Min föld + újra után megmaradó min föld + baráti mallusz (minél több időt vagy vkivel egy szöviben, úgy nő az érték, minél többet töltötök külön, úgy csökken vissza, szintenként stornozva)
4. anarch (jelentett?) 5 - 8as ütés után, ha a support úgy találja
5. jelentési lehetőség
6. újrázási lehetőségek lekorlátozása (összesen kettőre: 4. szinten 1, s 2. szinten még 1)
Ez egy váz, amit másképp írnátok, vagy látnátok, vagy amit figyelmetlenségből kihagytam, de értékelnétek, azt légyszíves írjátok hozzá/egészítsétek ki. Ty.
Jó lenne, ha tényleg lenne ez ügyben vmi előrelépés, nem 2 - 3 havonta elővennénk egymást, h ki mit csinál. Ezt vhogy célravezetőbbnek látom..
Egyben köszönöm a konstruktivitást, és érdeklődést Mindenkinek!
|
A hármast támogatnám kiegészítve 4-5-6-al. Szvsz az elsővel önmagában semmit nem érünk el.
Valamint a nagy termelők is jkszt gerjesztenek, azokat is meg kell szűntetni. Mivel azok nem fognak szintet lépni pl az 5W-ből, így a korlátozás nem zavarja őket.
|

05-25-2007, 08:30
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Arwen
A hármast támogatnám kiegészítve 4-5-6-al. Szvsz az elsővel önmagában semmit nem érünk el.
Valamint a nagy termelők is jkszt gerjesztenek, azokat is meg kell szűntetni. Mivel azok nem fognak szintet lépni pl az 5W-ből, így a korlátozás nem zavarja őket.
|
Elsődleges cél perpill a földleadás akadályozása.
A magas hekis orival nem értem a problémát, attól eltekintve, hogy ezek nagyrésze a múltban hogy került oda, egy logikus érvet mondj, amiért rosszak?
A saját gazdagodásuk véget vállalják emberek minden csopiban, nem 1, nem 2, hanem elég széles kör, hogy felmegy egy csopi tetejére, ha már egyszer ott van legalább had élvezze munkája gyümölcsét. Egy ilyen lépj, mert lépned kell, mert mittudomén mi lesz rendszert, mint ami anarchban, vagy angolban van messzemenőkig elleneznék (tönkre is vágja mindkét játékot).
Nah mind1, elsősorban a földleadósdira kéne koncentrálni.
Meg Arwen, ha vki, vmi zavar tégy ellene, esetleg üsd le őket. Próbálkozni nehezebb, de célravezetőbb, bár kétségtelenül küzdelmesebb is, mint szidni vmit a háttérismeret hiányában 
|

05-25-2007, 09:11
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
A magas hekis orival nem értem a problémát, attól eltekintve, hogy ezek nagyrésze a múltban hogy került oda, egy logikus érvet mondj, amiért rosszak?
A saját gazdagodásuk véget vállalják emberek minden csopiban, nem 1, nem 2, hanem elég széles kör, hogy felmegy egy csopi tetejére, ha már egyszer ott van legalább had élvezze munkája gyümölcsét. Egy ilyen lépj, mert lépned kell, mert mittudomén mi lesz rendszert, mint ami anarchban, vagy angolban van messzemenőkig elleneznék (tönkre is vágja mindkét játékot).
Nah mind1, elsősorban a földleadósdira kéne koncentrálni.
Meg Arwen, ha vki, vmi zavar tégy ellene, esetleg üsd le őket. Próbálkozni nehezebb, de célravezetőbb, bár kétségtelenül küzdelmesebb is, mint szidni vmit a háttérismeret hiányában 
|
Mint mondtam, jkszt gerjeszt, ezért támogatnám a nagy termelők megszüntetését.
Arra, ez egy jksz ellenes topik, és úgy gondolom, h a jksz fogalma bővebb a földleadásnál.
|

05-25-2007, 10:02
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Arra, ez egy jksz ellenes topik, és úgy gondolom, h a jksz fogalma bővebb a földleadásnál.
|
Bizony bizony ott a pont.

05-25-2007, 10:25
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
|
Szerintem altalaban ez ugy szokott lezajlani, hogy a topban levo orikat egy megfelelo leszabizott csoport hadis ori vedi az alsotol 30 korre lefele. Ez egyreszt ez csoportos JKSZ (ha nem azert mert ok viszik az vedo orszagokat, akkor azert mert utalnak nekik a szolgalataikert), masreszt csak ugy valakit nem engednek fel termelni ... amivel azert veszti az ervenyet az az erv, hogy barki felmehet.
Ami hasonloan irrital, hogy vannak leszabizott orszagok benne 3MRD arannyal. Visszajon ot percre, indul a sereg 40 korrol (huhhh de mak volt kiszurta) majd az orszag vissza szabira. Vagy ugyanez foldert. Ez is egy olyan egyertelmu csalas amit nem lehet jelenleg jelenteni.
Egyebkent meg tenyleg jo hatasa van a topnak a piacra ugy altalanossagban, mert pl emeli a tekercsarakat. De megis az van, hogy bizonyos embereket nem elhanyagolhato elonyhoz juttat. Gondolom nem nekem kell leirnom, hogy hogy nez ki a katipiac, ha a top tamogat egy csatat, meg hogy csak ugy ropkodnek a 4MRDs utalasok es ez meg csak az 5. szint amirol beszelek.
Szoval ha lehetne visszacsatolas, pl anarch jarna a szabis-utesert meg a piaci utalasert (amit Ati többrétegű  szemellenzovel kezel), akkor lehet a top becsületesen játszana és úgy tényleg semmi bajom nem lenne veluk.
De sztem egy dolgot meg mindig meg lehet tenni. Fel kell irni a neveiket, megvarni amig megunjak es szintetlepnek, es ott szetkapni oket.
Elobb-utobb csak megunjak
Udv: retek
|

05-25-2007, 10:49
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Pusztán csak kötözködésből megkérdezném, h akkor Bben miért mentetek fel?
És igazad van a többivel kapcs, de ha most mindenbe egyszerre belenyúlunk, akkor megint az egész be fog halni, mindenki jön majd az apró cseprő, sokrétű bajával, s semmi sem lesz megoldva.
A földleadás kis dolog, bingo, de jó lenne előbb ezt kezelni, aztán a többire is kitalálni vmit, mint olyan komplex szabályokat kitalálni most, ami beláthatatlan következményekkel jár.
Mióta nincs tesztelve ami bekerül a játékba, azóta mindenki csupán becsül, hogy mi lesz a hatása, ezért szeretném, ha most nem 1 - 20. pontig lenne minden mindenki igénye szerint, hanem ez a kis szelet lenne letisztázva.
|

05-25-2007, 11:06
|
Member
|
|
|
|
Quote:
6. újrázási lehetőségek lekorlátozása (összesen kettőre: 4. szinten 1, s 2. szinten még 1)
|
ebben a formában nem támogatom az újrázási lehetőségek korlátozását. magyarban az egyik (egyszemélyiséges) orimmal eddig 3* kellett újráznom, mivel mf-ként két szinten is kiszúrt engem 1-1 kedves szövi. majd az A-ban is kellett újrázni, mivel rájöttem, hogy számomra reménytelen fajjal játszom. szerintem mással is előfordulhat hasonló helyzet..
ezt a lekorlátozást abban az esetben támogatnám, ha minden szinten csak 1-1 újrázási lehetőség lenne, és nem lehetne gyűjtögetni azokat. tehát ha 1 ország a 4. szinten nem él a lehetőséggel, akkor a 3. szinten nem 2*, hanem 1* újrázhatna.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
|

05-25-2007, 11:25
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by retekeger
Egyebkent meg tenyleg jo hatasa van a topnak a piacra ugy altalanossagban, mert pl emeli a tekercsarakat. De megis az van, hogy bizonyos embereket nem elhanyagolhato elonyhoz juttat. Gondolom nem nekem kell leirnom, hogy hogy nez ki a katipiac, ha a top tamogat egy csatat, meg hogy csak ugy ropkodnek a 4MRDs utalasok es ez meg csak az 5. szint amirol beszelek.
|
A katpiac, ha nem analfabéta a top, akkor mindenképp úgy néz ki. Ha logikusan belegondolsz... felküzdötted magad, nem volt olcsó, nekiállsz kis pénzt csinálni, s jönnek fel alattad, akkor olcsóbban kiraksz nekik katkát, hogy fedezzenek olcsóbban, s hamarabb odaérjenek? Frászt, felveszel mindent, amit tudsz.
Quote:
Szoval ha lehetne visszacsatolas, pl anarch jarna a szabis-utesert meg a piaci utalasert (amit Ati többrétegű  szemellenzovel kezel), akkor lehet a top becsületesen játszana és úgy tényleg semmi bajom nem lenne veluk.
|
Ez ok, s mi alapján mondod, meg, h véletlen, vagy szándékos. 10 ből 9 szándékos, és a maradék 1? Ha vki egy olyat üt, aki éppen szabiról jött vissza kerüljön anarchba? uhh.
Utalás.. hol kezdődik? mit büntetsz? ha nyerészkedni akar vki a piacon, akkor felviszi az árakat, ilyenkor sokszor azt a tételt is eltűnteti, ami magas áras, nem is fogja annyiért kirakni a saját cuccát, de fel kell venni, hogy a többi piaci szereplő azt hidje még annál is magasabb lesz az ár. 50kig van a piac engedve, akkor mi az utalás Neked? Pl én adtam el bben 22kért nyerset, semmi utalás nem volt, egyszerűen kivettem a nyerságakat mikor olcsó volt, s visszaraktam drágán. Nah akkor mi van, ha ez van? Magas volt az ár, ezért utalt nekem, aki vett belőle? 
Senkinek nincs megszabva tudtommal, hogy áron rakja ki a cuccát, mindenkinek 50kig tetszése szerint mehet piacra, amit kirak.
Quote:
De sztem egy dolgot meg mindig meg lehet tenni. Fel kell irni a neveiket, megvarni amig megunjak es szintetlepnek, es ott szetkapni oket.
Elobb-utobb csak megunjak 
|
Ezt jópár nyafogóba bele lehetne sulykolni... szal kb a "nem teszünk semmit a feljutott orik ellen, de jöjjenek már le onnan maguktól" írásoktól tudok falra mászni. Volt már nem egy csopi, ahol nagyon nem láttak szívesen a csakazértis felmegyek mentalitásommal, de mégis ki a csudát érdekelte, volt cél, el kellett érni, azért küzdöttem.
Kérnék mindenkit, hogy azt a 10. oldal lapteteji beírást tanulmányozza, mert ha itt mindenbe belefolyunk, akkor az a része sem lesz elintézve, a többi meg pláne nem, csak értelmetlen vita lesz az egész.
|

05-25-2007, 12:11
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Sziasztok, nem akarok okosabb lenni másoknál, meg nem is játszom még sok-sok éve, de szerintem a jksz,-ek felére csökkennének, ha az orik nem tudnának egymással levelezni.Arra való a fórum, meg a szövi fórum.
|

05-25-2007, 12:27
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Csinálj Arrakis szavazást, sztem áttekinthetőbb lenne
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|