|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
11-16-2012, 13:34
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Itt olyan javaslatok hangzottak el, hogy a mástól ellopott árut el se lehessen adni a piacon.
|
ne haragudj, de ezt hol olvastad? tőlem biztos nem.
már miért ne lehetne eladni bármit is a piacon?? ha lopott a toli 2000 tekercset, kiteszi piacra és veszít ezzel 100 db tekercset. a többi meg elkel.
a javaslat célja pl. az, hogy a nagy vagyonok ne maradjanak rejtve a toli elől. most ami piacon van, az számára nem létezik.
a játék is pörgősebb lenne, ha nem lehetne kockázat nélkül ülni a vagyonon, hanem vagy piacon tartja az ember, de akkor fogy közben, vagy felhasználja. és mire szoktak az emberek vagyont felhalmozni? a későbbi haladás finanszírozására. hát azt most kénytelen lenne előbbre hozni.
|
11-16-2012, 13:36
|
Junior Member
|
|
Longevity: 64%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Emiatt a mondat miatt nem hiszem, hogy a tolvaj országokat még nehezebb helyzetbe kellene például hozni, amikor másik témában pont az ő életképességük javítása a cél. Itt olyan javaslatok hangzottak el, hogy a mástól ellopott árut el se lehessen adni a piacon.
Van-e bármi OKA és ELŐNYE a javaslatnak? Ha nincs, akkor nem érdemes vele foglalkozni.
|
Csökkentené a tartalék szerepét. Jelenleg (legalábbis olyan csoportokban, ahol van cucc a piacon) ha elég tekercset írtam/újrázgattam, akkor egy jóféle hadiorkos szövivel leverek bárkit, akkor is ha egyébként kevésbé vagyok aktív, vagy a támadásaim felét elrontom, mert ha egységnyi idő alatt mondjuk harmadakkora kárt is okozok, mint amennyit elszenvedek, ha tízszer több a pénzem, mint az ellenfélnek, akkor egyszerűen neki idővel elfogy, nekem meg nem
Ha ez így jó, és nincs igény ezen változtatni, akkor nincs értelme a piachoz hozzányúlni. A tolvajokon szerintem se segítene, ugyanis sereggel pillanatnyilag sokkal könnyebb a benttartott tartalékot elvinni.
|
11-16-2012, 13:48
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Takanohana
ne haragudj, de ezt hol olvastad?
|
Témanyitó üzenet:
Quote:
Originally Posted by RastArtist
minden portékának maximum x%-át lehessen kitenni egyszerre a piacra, ha az egy bizonyos mennyiségnél nagyobb. A példa kedvéért legyen 20%. Ez vonatkozna seregre, tekercsre, nyersre, tehát mindenre.
|
|
11-16-2012, 14:11
|
Member
|
|
|
|
Ati azt hiszem te is beleesel abba a hibába, hogy egy javaslat előtti országot állítassz szembe egy javaslat utánival. Ha a 20%os szabály miatt leszűkülne a tartaléktartás piacon, akkor egy toli sem lopna el akkora mennyiséget, hogy az ne essen bele a végső mennyiség 20%ába.
Nyersnél igen, de épp erre írtam egy csíszoló hsz-t, hogy annak kb 50%-a legyen piacolható. Ilyen verzióban pedig életképes.
Előnyök: -kisebb időráfordítás a tartalékokra.
-Mivel nincs full seregcsere, ezért a barakk-torony arány is változna, tehát a kevésbé militáris fajok sem lennének olyan könnyen beüthetőek.
-Jobban kijönnének a maluszok és az előnyök.
-Több tudást és aktivitást igényelne.
-Tolisoknak lenne amit lopniuk. És a szövinek is hasznára válnának. Bővebben a hátrányoknál.
-Termelők nem lennének ennyire supportolva.
-A nagyobb méretű seregcseréhez érdemesebb több templomot tartani, mert ugyebár a templomban több vari fér, így növekszik a 20% mértéke. Ez színesebb játékkörnyezethez vezetne.
-200 hekis krónikások felszámolása
Hátrányok: -a jelenlegi tartalékcentrikus rendszer eldobása. Emiatt meg kell oldani a pénzvisszatérítést azoknak, akik hónapokig vagy évekig keményen dolgoztak ezen tartalékok felhalmozásáért.(Erre javasoltam a segélyként való megkapást)
-valószínűleg a nehezebb termelési körülmények miatt felkúsznának az árak(visszakanyarodás az előnyökhöz, hogy a toli hasznosabb lenne a szövinek, megérné etetni, védeni stb.)
-döntésképtelenség A-ra vonatkozóan. Én javasoltam, hogy a full seregcsere legyen egy újabb kiváltság a császári csoportnak, de itt ütköztek a vélemények, mert elvileg nem születhet A-n kívüli változtatás, de egy ilyen módosítás megölné ott a játékot és csak az elfeken segítene.
11-16-2012, 16:08
|
Member
|
|
Longevity: 70%
|
|
Egy megfigyelés:
Ha a javaslat életbe lépne,
-Ha nem tudok 6 millió tekercset piacon tartani, akkor megírni sem fogom, mert túl gyorsan kopik. Ergo, nem ebben tartom a pénzem. Annyi lesz benn, amennyi szükséges. A tolvaj ebből fog lopni, ezt a mennyiséget pedig el is tudja adni.
-Nyersben képtelenség nagy vagyont tartani, hacsak nem 50% raktáros országgal játszik az ember. Így megint nem lehet akkora mennyiségeket lopni, ami eladhatatlan lenne.
-Egységben sem tudom tartani a pénzem, és ezt egyébként sem tudja lopni a tolvaj.
-Tehát PÉNZ-ben kell tartanom a pénzem...
Ami a bökkenő, hogy ha ez jelentős mértékben lopható lenne, tényleg mindenki toli lenne, borulna a jelenleg is romokban lévő egyensúly.
Viszont ha nem lenne lopható, akkor meg a tolik ugyanúgy életképtelenek lennének, mivel annyit sem tudnának lopni, mint eddig. Viszont lefosztani meg elég könnyű őket.
-Esetleg, minden szövi tartana egy tolit, akinél tarthatják a szövetség vagyonát. De ez meg azért nem tetszik, mert minden tolit le lehet lopni ha rákészül az ember, illetve teljesen megölnék az MF-eket. Így is kvázi lehetetlen MF-ként játszani, hát ha még pénze sem lehet szerencsétlennek.
|
11-16-2012, 16:16
|
Administrator
|
|
Activity: 19%
Longevity: 100%
|
|
Nem sikerült meggyőzni arról, hogy ez miért más, mint a teljesen jól működő piac hazavágása.
Nem érzem problémának, hogy mindig tudsz a piacon venni árut, és nem látom, hogy mennyivel lenne jobb, ha ezt nem tehetnéd, mert senki nem tenne a piacra semmit. A piaci felvásárlások is megszűnnének, így mégnehezebb lenne pénzhez jutni.
Én úgy látom, hogy egy ilyen módosítással se lopni nem lehetne rendesen, se pénz nem lenne, a piac is üres lenne, ebből adódóan érdemben háborúzni se lehetne. Még 5. szinten se, ahol pedig eddig könnyű volt pótolni minden veszteséget. A javaslat után már ez sem lenne könnyű. Én így látom.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|
11-16-2012, 16:20
|
Member
|
|
Longevity: 70%
|
|
Quote:
Originally Posted by Takanohana
a topicnyitóban szereplő javaslatot nem támogatom, túl drasztikus, de itt van helyette egy másik, ami a piacot kicsit megreformálná.
a piacra kiérkező áruk, javak mennyiségéből a kereskedő kezelési költségként x %-ot levon. az x megegyezés kérdése, én 1-5 %-ig bármit el tudok képzelni.
ez simán megideologizálható, hisz Juszufék jelenleg tök ingyen szállítják oda-vissza az árut, raktározzák és közvetítenek két játékos között. csoda, miből élnek meg.
ezen kívül a sokat hangoztatott szlogen: "a piac nem raktár" valamelyest értelmet nyerne.
mert ugye aki valóban kereskedik, az vásárláskor semmit nem veszít, eladáskor pedig egy minimális %-ot. pl 5 % esetén 1000 lovat akar eladni, veszít belőle 50-et.
aki viszont rendszeresen, nagy mennyiséget tárol a piacon, az többet is bukik vele, esetenként is (nagyobb mennyiségnek nagyobb a százaléka), és a rendszeresség miatt pedig főleg.
a játékmenetre is kedvező hatása lehet, nagy vagyonok felhalmozása továbbra is könnyen megoldható lenne (tekercsírás 200-on), de a vagyon biztonságban tartása már áldozatokkal járna. esetleg többen is tartanák a tartalékot, vagy legalább egy részét az országban, mint a piacon, ami a tolizásnak jót tenne.
|
Ezzel nem csak azt érnénk el, hogy még több gnóm lenne? Mert ha piacon nem tudom tartani, akkor nem választok lopható fajt. Most is ezért rengeteg a gnóm.
|
11-16-2012, 17:37
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem sikerült meggyőzni arról, hogy ez miért más, mint a teljesen jól működő piac hazavágása.
Nem érzem problémának, hogy mindig tudsz a piacon venni árut, és nem látom, hogy mennyivel lenne jobb, ha ezt nem tehetnéd, mert senki nem tenne a piacra semmit. A piaci felvásárlások is megszűnnének, így mégnehezebb lenne pénzhez jutni.
Én úgy látom, hogy egy ilyen módosítással se lopni nem lehetne rendesen, se pénz nem lenne, a piac is üres lenne, ebből adódóan érdemben háborúzni se lehetne. Még 5. szinten se, ahol pedig eddig könnyű volt pótolni minden veszteséget. A javaslat után már ez sem lenne könnyű. Én így látom.
|
Rendben, van benne ráció és nyilván jobban ismered a játékot sokunknál, úgyhogy én piacos témákkal nem nyúzom tovább senki idegeit De abban remélem egyetértünk, amit előzőleg írtam, hogy az a probléma aminek az orvoslására született a javaslat, az létező és komoly gond.
The Following User Says Thank You to Pirostraktor For This Useful Post:
|
|
11-16-2012, 19:55
|
Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pirostraktor
Rendben, van benne ráció és nyilván jobban ismered a játékot sokunknál, úgyhogy én piacos témákkal nem nyúzom tovább senki idegeit De abban remélem egyetértünk, amit előzőleg írtam, hogy az a probléma aminek az orvoslására született a javaslat, az létező és komoly gond.
|
az első hozzászólásod ami tetszik a témában
|
11-16-2012, 21:19
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Merengő
az első hozzászólásod ami tetszik a témában
|
Örülök Van egy másik, ami már nem annyira fog....
Ugyanezen az elvi síkon elindultam, hogy közelebb húzni a felépítéseket, hogy jobban kijöjjön a fajok és a tudás közti különbség. Ez talán még radikálisabb a piacosnál és bonyolultabb is.
Onnan indultam ki, hogy bányáknál megvannak a lelőhelyek. Épületeknél is lehetne valami hasonló, hogy a 'talajviszonyok X barakk építését teszik lehetővé'. Ez fajonként és hektáronként változna.
Így minden fajnak lenne egy max limitje egy bizonyos hektáron az adott épületekből, a terület %os eloszlása szerint. Ezt kéne kidolgozni, ha tetszik az alapötlet esetleg. De így egy középarányos minden fajból hasraütésszerűen: max ház 20%, max barakk 30-35%, max raki 10-15%, max templom 20%, max kocsma 20% és így tovább.
Mivel hekiméret alapján változnának a %ok, ezért azt is lehetne, hogy ahogy növekszik az orid egyre nagyobb építési szabadságot kapj. Így ez a kezdőknek is segítség lehetne, mert ha látja, hogy a fajával 200 hekin 40 templomot tarthat, akkor nem fog 1 templommal szaladgálni, tehát egy probléma megoldódna.
Ezáltal a könyvtár is limitálva lenne, tehát a 200 hekin 100+könyvtár jelenség is megszűnne. Újabb előny.
Tornyokra is vonatkozna, így a totálkemper elfek is visszavevődnének kicsit. +1 előny
Továbbá nem befolyásolja a seregcserét, csak a sereg méretét és a sereg összeállításának arányait. (Maradna a jelenlegi)
Ez még nagyon kezdetleges és csak most pattant ki a fejemből, de az alapkoncepcióhoz mit szóltok, érdemes-e tovább dolgozni rajta?
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|