|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

03-18-2007, 20:48
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by pea
Üdv!
Nekem már hetek óta az érlelődött az agyamban, amit Smooth itt most kimondott. Teljesen igaza van. A queosiára, nem jók azok a szabályok, amelyek a magyarra, de még a románra is. A magyarban ezer orik vannak szinte minden szinten. Románban pedig azért működhet, mert még nagyon kevés ori volt, amikor bejöttek a fedezéses szabályok, és egyáltalán még gyerek az egész.
Valóban haldoklik az angol, és ha így marad, akkor meg is hal. Már mondtam, hogy a 90 nap eltörlésével is annyi változott, hogy lehet fordulni, csakhogy 10E körön belül még mindig lehetetlen. Az több mint egy év, és azalatt szépen kinyiffanhat az egész.
A románra is rátérnék. Semmi sem indokolja, hogy ne történhetne meg ugyanaz ott is, mint az angolban. Simán beállhat az A, és megfojthatja az egész játékot. Ati erre is figyelj. És tényleg komolyabb változtatások kellenek angolba, mert ezzel semmi nem történt. Amúgy nem feltétlen a szabályokon kell csak változtatni. Elképesztő, hogy mennyire nincsenek külföldiek. Ha mégis van, akkor megfojtódnak.
Véleményem szerint ez a kérdés egyértelműen fontosabb minden egyéb kérdésnél, változtatásnál, kényelmi bevezetésnél. De hát ki vagyok én?...
pea
|
pea  és mindenki más...
-az angolban is nagyok a problémák... s valóban rövid távon az lenne a legjobb, ha A-ból mindneki fordulhatna.... ez terméezetesen sok visszaélést biztosítana... de legalább az emberek játszanának... mert ugye nem csak a játék kedvéért játszanak, hanem a kék számért is...
-angol B-be hiába tolták fel 180 napra a határidőt... mert nem tesz semmit... ha megnézitek a csoport első felében többnyire A-s játékosok vannak, akik ugye 2000 kört ülnek ott... kérdem én, ez hogy segíti a kezdőket? sehogy  válaszolok is..
-a románnal is ugyanaz a helyzet...A-ból onnan is mind nehezebb lesz fordulni, mert ott se nicns ori... sőt talán aki topba van ott, nem is akar fordulni.. de még a következő 6-8 ori sem... tehát "tiszta" ott is a helyzet...
-s hogy ott miért nem vezettek be könnyítéseket, mint az angolon? hát mindneki válaszoljon magába  de amugy ha bevezették volna ott is, a helyzet hasonló lenne az angolhoz... gyakorlatilag semmit sem jelentene...
|

03-18-2007, 23:33
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
nem hasonlítanám össze a magyar hódot a két külföldi verzióval...
igaz ugyan az a két játék nagyjából, DE !
sok játékosnak elég a magyar verzió is, nem indít orit a külföldikben...
a magyar játék 8 éve létezik, az angol és a román kicsit kevesebb kört futott eddíg
ne várjunk ugyanakkora játékos létszámot a külföldiektől, a hódító sem 3000 játékossal kezdett, kíváncsi lennék egypár régi statisztikára, első évben második évben stb , kb mennyi aktív játékos lehetett ( és most mennyi van  )
türelem játékot terem...

|

03-19-2007, 08:27
|
Member
|
|
|
|
rosszul latod. illetve probalod elbagatellizalni a dolgot, hogy majd ugyis jobb lesz 1szer...
Quote:
Originally Posted by Hóhér
nem hasonlítanám össze a magyar hódot a két külföldi verzióval...
|
es miert is nem? szvsz a jatekosok 95-100%-a magyar hodbol jott, elvarja / feltetelezi, hogy ugyanugy / hasonloan fog jatszani.
Quote:
sok játékosnak elég a magyar verzió is, nem indít orit a külföldikben...
|
sztem nagyon sokan probalkoztak az angol vagy roman verzioval is, azzal hogy tiszta lappal es 1enlo feltetelekkel lehet indulni. tehat az csak reszben igaz, hogy a magyar jatekosok csak a magyarral akarnak jatszani, mert eleg az is. hiszen a queosiaban is - szinte - csupa magyar jatekos van.
Quote:
a magyar játék 8 éve létezik, az angol és a román kicsit kevesebb kört futott eddíg
ne várjunk ugyanakkora játékos létszámot a külföldiektől, a hódító sem 3000 játékossal kezdett
|
kevesebb kort futott, nyilvan es sosem fogja utolerni a hoditot, hiszen az mar regebb ota letezik. mellesleg azt hiszem a hodito secperc alatt elerte a 3000 ori regisztralast.
a kulfoldiek meg mellesleg sokkal tobben vannak, mint a magyarok...
Quote:
kíváncsi lennék egypár régi statisztikára, első évben második évben stb , kb mennyi aktív játékos lehetett ( és most mennyi van  )
|
en meg a queosia statjara lennek kivancsi, de sztem csokkeno tendenciat mutatna.
Quote:
türelem játékot terem...
|
de ha 1szer csokken a jatekosok szama... akkor a turelem csak 1re kevesebb orit eredmenyez majd.
be kene mar latni, hogy a kis letszamu angol es roman verziokra a regebbi hoditos 1/a szabalyok lennenek jok a fordulasra, es nem a mostaniak. a felfedezes nehezitese is meg athidalhatatlanabba teszi a csucsorik utolereset, es nekem sincs kedvem 1 even keresztul fedezgetni. azonkivul a hod normal jatekrendszereben nincs semmifele idokorlat. ez a 3 dolog oli meg az angol, meg a roman verziot is szepen lassan. tehat:
- magyar nagyletszamu verziora kitalalt fordulasi szabalyok
- magyar nagyletszamu verziora kitalalt felfedezesi nehezitesek
- 90 napos idokorlat
a kulfoldiek esetleg megprobaljak, aztan elpartolnak tole rovidebb vagy hosszabb ido elteltevel. a magyaroknak sincs kedve tolteleknek lenni. ugyhogy sztem a turelem 1 ido utan maximum erdektelenseget fog teremni, rozsat nem.
|

03-19-2007, 08:56
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
RESTART ON THE 5TH LEVEL
Description Requirement Current Rating
Gametime 2,000 rounds 627 rounds NOT OK
Time spent in Top15% 336 rounds 355 rounds OK
szerintem gond nélkül teljesíthető minden feltétel !
nem kell hozzá csúcs élezett ori,
nem kell hozá függés ( napi 2 belépés is elég)
nem kell hozzá több éves játékos tapasztalat.
lényegében mi a problémád a jelenlegi szabályokkal ??

Last edited by Hóhér; 03-19-2007 at 08:58..
|

03-19-2007, 13:56
|
Member
|
|
|
|
Quote:
RESTART ON THE 5TH LEVEL
Description Requirement Current Rating
Gametime 2,000 rounds 627 rounds NOT OK
Time spent in Top15% 336 rounds 355 rounds OK
szerintem gond nélkül teljesíthető minden feltétel !
nem kell hozzá csúcs élezett ori,
nem kell hozá függés ( napi 2 belépés is elég)
nem kell hozzá több éves játékos tapasztalat.
lényegében mi a problémád a jelenlegi szabályokkal ??

|
azt kell mondanom, ha nem 1700 hekin léptél, akkor valóban nem kell hozzá a többéves játéktapasztalat, hogy ilyen hamar feljussál a top-ba. a tapasztalatnál több kell, sajnos.
amúgy nem mindenki tud lépni a B-be 1700 hekin. már csak azért is egyrészt, mivel jelenleg a G-ben 1 ori érte el az 1700-at, másrészt a G topjában is már óriási lyukak vannak. egy átlagos orinak kell elméletileg LEGALÁBB 1000 kör (és itt nagyon nagylelkű vagyok), amíg feljut a B topjába. de amúgy jelenleg elég durva, mivel a B topja a 15. helytől kezdődik. ez nem is lenne gond, de hadd engedjétek meg, hogy bemásoljak egy pontlista részletet a B-ből.
10 9440 sajtoslekvár 95,5803,835
11 1964 The Realm of Toron (2) 92,104 - 54,590
12 5375 Instant Poison (2) 89,787 18,023
13 9213 Krak des Chevaliers* 87,507 - 19,373
14 5297 "Das Muppet" Panzer Division (2) 87,354 - 48,694
15 5376 Lali még mindig szereti a bort (2) 87,358 - 19,004
16 8589 [V] Shaver57983,423 - 21,740
17 453 [V] Ghan-Toth81,198 43,615
18 7619 [V] Galatea79,105 13,822
19 7088 [V] Parokier75,634 - 19,680
20 306 Stainless Steel Rat (3)73,667 - 119,101
sztem elég jól látható, hogy mi a helyzet. a top30% határa és a legközelebbi aktív ori között 14k különbség van. most várom, hogy lépjenek már fel az A-ba, vagy forduljanak a topban levő orik, hátha jut esetleg 1 hely nekem is ott fent, mert másképp abszolút lehetetlennek tűnik a feljutás. bár nehezen hiszem el azt is, mert hamarosan fog jönni az "utánpótlás" a lentebbi szintekről, és még így is sokan pályáznak a B-ben is azokra a helyekre...
ha nem sikerül, nem lesz más, mint törölni az orit, mivel elhasználtam az utolsó újraindulási lehetőségemet is...
egyébként én is egyetértek Smooth-tal, hogy az angol teljesen más játék, és nem biztos, hogy megfelelőek azok a szabályok, mint a magyarban. a magyarban is hosszas idő után alakult ki a jelenlegi helyzet. és azért, mert erre volt igény... a queosiában ezek a szabályok eléggé ellehetetlenítik a játékot.
nagyon sokan azt mondják, hogy igenis, küzdjünk meg azért, hogy feljussunk az A topjába, de vannak olyan dolgok, amiket már nem éri meg véghezvinni, mivel dögunalom és majdnemhogy értelmetlen az egész, és a dolgok prioritása már nagyon megváltozik.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool."
Last edited by Bogár; 03-19-2007 at 14:10..
|

03-19-2007, 14:03
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Na akkor egy kis help hogy mien segitseg kell az ujoncoknak:
Hello,
This is general notes for beginners. Please read it and if you have any question first read the help which is very useful and than ask me. First of all, this game is could be a very interesting and enjoyable if you are like to play with strategy games.
Why I help you to build up out country? Answer is very simple: More players are occurs enjoyable game. On the Hungarian version have more than 400.000 registered countries.
In the game support 3 particular gaming styles (of course you can combined those, but first time you should be choose one of those): Mage, Thief and Warrior. When you decide what kind of country you like you can choose Race and Personality.
I give short table of race and related style. Order is important, first is suggested for beginners and last is for experienced players.
Mage: Gain, Elf, Gnome
Thief: Half-elf, Elf, Human
Warrior: Giant, Gnome, Dwarf, Orc, UnDeath
Second: You choose personality. Merchant is best of the beginners. Because you need money and the banks are can generate money for you.
So you have race and personality than you have time for read help. I give you same very useful tips.
1. Always TOP UP your places (barracks, temple, inn) before you conquer or explorer new lands.
2. Some types of science scrolls are always need maximum percent. (Housing, Military, Agricultural, Theft, Magic)
3. If you have money in the country someone will lot you or stole by thief. So you put your many to scrolls and hold on the market.
4. You HOLD only buildings which are really need for your country! For example market is not need for you. If you are not ill not build hospital etc.
5. Your buildings are depend of race what are you chosen.(for example if you playing with giant you not need much inn).
6. If the materials are very cheap you not need mines.
7. Good alliance is the best way for playing effectively.
That is all. Please read the Help if you not understand something. (Races, Personality, buildings, Help for help, guides on the login page, war, mage, thieves, and alliance should be read within first 3 days.)
Finally, I hope you will enjoy the game and tell your friends and they come to play as well.
Good Luck !
Pea: Nem szajbaragos helpre van szukseguk hanem ilyen eselykiegyenlitesre.
Hogy legalabb el tudjon indulni. 6/2 maradt meg nekem. szoval van lemorzsolodas eleg rendessen, de magyarban is ez van. Van akinek nem tetszik es van akinek tetszik.
|

03-19-2007, 14:21
|
Member
|
|
|
|
Az angol B-ben mekkora a csoportlétszám?
|

03-19-2007, 14:40
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Madzin
Na akkor egy kis help hogy mien segitseg kell az ujoncoknak:
snip
|
Ne haragudj, de vmi elkepesztoen szornyu az angol szoveg, akarki is irta...
Te nem epp Angliaban vagy?
Kerj meg vkit, hogy olvassa at, 5 perc alatt szeppe teszi
Vagy akar Spartat, biztos szivesen segit 

03-19-2007, 09:39
|
Junior Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
türelem játékot terem...
|
Biztos? Januárban angol 5/v-ben 424 volt a max létszám kb, ma 316 fő van.(250-260 hekivel már a top 30-ban vagyok)
4/l még rosszabb, 162 fő, ebből néztem, 74-en vannak szabin, egyszerűen 5 kör távolságban nem találok szövit. Így szeritem a magyarok is ott fogják hagyni...
Pedig meglenne a varázsa, gyakorolhatom az angolt, mexikói srácot próbálok tanítgatni, de én mégsem bízom túlságosan abban a rózsában :-(
|

03-19-2007, 09:48
|
 |
Member
|
|
|
|
A Q-ban a külföldi magyar játékos arány majdnem 1:1
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|