|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

03-17-2014, 17:19
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Eddig ott tartunk, hogy:
- 72 óránál előbbi szabadságról visszajövetel 12 órás játékban maradást eredményezzen, de ezen belül az utolsó akciótól számítva továbbra is 3 óra a szabirameneteli idő. Ez mindenhol.
- 1/A-ban ha 12 órán belül nem jön valaki vissza, akkor legközelebb csak a 72 óra letelte után tudjon visszatérni. Csak 1/A-ban!
- Szövetségi támadás után 12 óráig ne lehessen szabadságra menni, de ezen belül az utolsó akciótól számítva továbbra is 3 óra a szabirameneteli idő. Ez értelemszerűen csak az 1/A-ban.
- Szövetségbe belépés és szövetségből kilépés 3 körös várakozási időszakkal történjen a mostani 1 kör helyett. Ez is értelemszerűen csak az 1/A-ban.
|
The Following 3 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

03-17-2014, 18:05
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 58%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Eddig ott tartunk, hogy:[*]Szövetségbe belépés és szövetségből kilépés 3 körös várakozási időszakkal történjen a mostani 1 kör helyett. Ez is értelemszerűen csak az 1/A-ban.[/list]
|
Ebben az esetben a 3 kör SZK ugyanúgy játszik majd?
Vagyis 3 kör amíg kiraknak 3 kötelező SZK kör és 3 kör amíg bevesznek és bekerülök a szövibe?
|

03-17-2014, 18:25
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gabree
Ebben az esetben a 3 kör SZK ugyanúgy játszik majd?
Vagyis 3 kör amíg kiraknak 3 kötelező SZK kör és 3 kör amíg bevesznek és bekerülök a szövibe?
|
Megmarad, csak a kilépési és belépési idő válotozik a javaslat szerint.
|

03-19-2014, 21:31
|
Junior Member
|
|
Longevity: 80%
|
|
1/A-ban ha 12 órán belül nem jön valaki vissza, akkor legközelebb csak a 72 óra letelte után tudjon visszatérni. Csak 1/A-ban!
Most ezt jól értem ha én elmegyek szabira este és vmi folytán kések 1-2 órát és csak 13-14 óra múlva szeretnék/tudnék vissza jönni akkor 3 napig nézhetem hogy szabadságon vagyok?
És ha ez többször előfordul akkor az elégé demotiváló.
|

03-20-2014, 08:24
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyu
Most ezt jól értem ha én elmegyek szabira este és vmi folytán kések 1-2 órát és csak 13-14 óra múlva szeretnék/tudnék vissza jönni akkor 3 napig nézhetem hogy szabadságon vagyok?
|
Ha bármi miatt 13-14 órányi alvás szükséges, akkor jobb, ha Magadra figyelsz a következő néhány napban. Ezt még egy plusz előnynek is érzem ilyen szempontból, ami a valós életedre van jótékony hatással.
|

03-20-2014, 10:02
|
Junior Member
|
|
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Eddig ott tartunk, hogy:
- 72 óránál előbbi szabadságról visszajövetel 12 órás játékban maradást eredményezzen, de ezen belül az utolsó akciótól számítva továbbra is 3 óra a szabirameneteli idő. Ez mindenhol.
- 1/A-ban ha 12 órán belül nem jön valaki vissza, akkor legközelebb csak a 72 óra letelte után tudjon visszatérni. Csak 1/A-ban!
- Szövetségi támadás után 12 óráig ne lehessen szabadságra menni, de ezen belül az utolsó akciótól számítva továbbra is 3 óra a szabirameneteli idő. Ez értelemszerűen csak az 1/A-ban.
- Szövetségbe belépés és szövetségből kilépés 3 körös várakozási időszakkal történjen a mostani 1 kör helyett. Ez is értelemszerűen csak az 1/A-ban.
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha bármi miatt 13-14 órányi alvás szükséges, akkor jobb, ha Magadra figyelsz a következő néhány napban. Ezt még egy plusz előnynek is érzem ilyen szempontból, ami a valós életedre van jótékony hatással.
|
nem feltétlen alvásról volt szó ami miatt nem tud valaki vissza jönni akármi közbejöhet,persze nyilván minek mész szabira indokkal lehetne maszatolni a dolgot, de ez így már annyira meglesz keverve hogy csak na. Ezek a dolgok be lesznek vezetve a mostani heti 1 klánütés viszafog esni 2-3 heti 1 klánütésre mert teljesen meglesz ölve a klánütés, mivel a következő lépcső az hogy a rendszer küld egy üzenetet az ellenfélnek hogy klánütés alatt leszel készüljetek fel időben és ne érjen meglepetés. A Meglepetés klán ütések is teljesen értelmét vesztik mert nem lehet kivitelezni az új javaslatok miatt. Dehát ez is csak a nagyoknak jó, aggodalomra semmi okuk.
|

03-20-2014, 11:05
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gyu
nem feltétlen alvásról volt szó ami miatt nem tud valaki vissza jönni akármi közbejöhet,persze nyilván minek mész szabira indokkal lehetne maszatolni a dolgot, de ez így már annyira meglesz keverve hogy csak na. Ezek a dolgok be lesznek vezetve a mostani heti 1 klánütés viszafog esni 2-3 heti 1 klánütésre mert teljesen meglesz ölve a klánütés, mivel a következő lépcső az hogy a rendszer küld egy üzenetet az ellenfélnek hogy klánütés alatt leszel készüljetek fel időben és ne érjen meglepetés. A Meglepetés klán ütések is teljesen értelmét vesztik mert nem lehet kivitelezni az új javaslatok miatt. Dehát ez is csak a nagyoknak jó, aggodalomra semmi okuk.
|
Biztos vagyok benne, hogy ha 14 és fél évig kibírta mindenki a 72 órás minimum szabit, akkor ezután is ki fogja bírni az A-ban az, aki nem arra használja, hogy pár órára nyugiban tudja az országát.
Erről a rendszerüzenetről hol olvastál? Itt a fórumon biztosan nem. Én legalábbis nem találkoztam ilyen javaslattal, és ennek a javaslatnak sem része semmi hasonló. Szerintem csak valamit elnéztél. Olvasd el újra azt a javaslatot kérlek, ahol ezzel találkoztál.
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

03-19-2014, 21:58
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Eddig ott tartunk, hogy:
|
Ha már erre tévedtem leírom én mit gondolok erről..
Szerintem szűnjön meg a topban töltött körökből adódó 1%os kilépés lehetősége, mivel nem vált be, jelentősen megoldaná a szétdobálás problémáját.. legalábbis kétszer meggondolnák az emberek, és a nagyok sem kerülnének behozhatatlan előnybe..
Az a gond, ha a szétdobálás magában megszűnik extrém, csak barakkos országokkal is üthetnek, akinek van pénzük, akár milliós mennyiségű egységet fokozva, ami lehetetlenné teheti az érdemi reagálást a védekező szempontjából .. pláne, ha a feltörekvő klán épp beáll picit termelni..
Ha egy 20%-kal kisebb klán fokoz egy nagyobbra, akkor akár a terület felét is le kéne bontani, hogy ne alulról verje be őket a támadó..  Persze ez extrém eset, de nem elképzelhetetlen.. abszolút előnybe kerülnek a nagyobb hekin lévők a kicsikkel szemben.. igazából csak elég egy biztos sereggel ütni és max egy sereget beengedni, onnantól már biztos a pozitív mérleg.. bár lenne mögötte tervezés elég komolyan, de nagyon egyoldalúvá válna a játék..
Persze még mindig lehet operálni ha a klán bevesz 3-4 betonelfet, csak az nem fog jót tenni a játéknak, plusz, ha ez bekerül rövidtávon visszafordíthatatlan előnyt fog jelenteni néhány klánnak, ha kihasználják mielőtt a többség felkészülhetne 
Tehát, ahogy 2-3 éve írtam, ha szétdobást módosítjuk, módosítsuk a fokozást is..  Marad a nagyok előnye továbbra is, és még így is hatalmas, de ha nem a szétdobás szűnik meg, hanem az 1%, akkor nem fognak mindenre kimozdulni.. mert így egyedüli kockázat az, ha az ellenfél lefordul, ami ha egy 5-10 fős klán akkor valószínű hogy legalább a leadott földet fedezi az ütés..
De ott van még másik lehetőségnek, ha a támadóknál van egy közel 50/50es elf 100as katmorállal és kb 0 lakossal.. csak, ha kell, akkor fokoz be és máris iszonyat védelmet jelent viszont a pontokat minimálisan növeli pláne, ha még épületei is épp akkor jönnek be, amikor kell.. 
|
|

03-20-2014, 05:45
|
Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by none
Ha már erre tévedtem leírom én mit gondolok erről..
Szerintem szűnjön meg a topban töltött körökből adódó 1%os kilépés lehetősége, mivel nem vált be, jelentősen megoldaná a szétdobálás problémáját.. legalábbis kétszer meggondolnák az emberek, és a nagyok sem kerülnének behozhatatlan előnybe..
Az a gond, ha a szétdobálás magában megszűnik extrém, csak barakkos országokkal is üthetnek, akinek van pénzük, akár milliós mennyiségű egységet fokozva, ami lehetetlenné teheti az érdemi reagálást a védekező szempontjából .. pláne, ha a feltörekvő klán épp beáll picit termelni..
Ha egy 20%-kal kisebb klán fokoz egy nagyobbra, akkor akár a terület felét is le kéne bontani, hogy ne alulról verje be őket a támadó..  Persze ez extrém eset, de nem elképzelhetetlen.. abszolút előnybe kerülnek a nagyobb hekin lévők a kicsikkel szemben.. igazából csak elég egy biztos sereggel ütni és max egy sereget beengedni, onnantól már biztos a pozitív mérleg.. bár lenne mögötte tervezés elég komolyan, de nagyon egyoldalúvá válna a játék..
Persze még mindig lehet operálni ha a klán bevesz 3-4 betonelfet, csak az nem fog jót tenni a játéknak, plusz, ha ez bekerül rövidtávon visszafordíthatatlan előnyt fog jelenteni néhány klánnak, ha kihasználják mielőtt a többség felkészülhetne 
Tehát, ahogy 2-3 éve írtam, ha szétdobást módosítjuk, módosítsuk a fokozást is..  Marad a nagyok előnye továbbra is, és még így is hatalmas, de ha nem a szétdobás szűnik meg, hanem az 1%, akkor nem fognak mindenre kimozdulni.. mert így egyedüli kockázat az, ha az ellenfél lefordul, ami ha egy 5-10 fős klán akkor valószínű hogy legalább a leadott földet fedezi az ütés..
De ott van még másik lehetőségnek, ha a támadóknál van egy közel 50/50es elf 100as katmorállal és kb 0 lakossal.. csak, ha kell, akkor fokoz be és máris iszonyat védelmet jelent viszont a pontokat minimálisan növeli pláne, ha még épületei is épp akkor jönnek be, amikor kell.. 
|
Nem 1-2 orszagot ismerek akinek 10% felett van a leadandoja. Ezek az orik a kedvezmeny nelkul kb mehetnek is a kukaba. Egy 50-50es elfet meg nem olyan egyszeru am a klanban tartani mint gondolnad.. Lehet klanban jol vedhet de a klanvagyon nagyresze a feltoltesre illetve a befokozasra menne el. Pluszban az allando szabi miatt tavolozni nem tud, egyeni harcokban nem tudja kivenni a reszet, klantutni tamado felkent szinte lehetetlen vele. Ez egy nagyon extrem pelda ami meg nem igen volt A-ban, nem hiszem, hogy szamitasba kene venni.
Pluszban mire alapozod, hogy a kilepesi kedvezmeny nem valt be?
|

03-21-2014, 11:37
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by Merengő
Nem 1-2 orszagot ismerek akinek 10% felett van a leadandoja. Ezek az orik a kedvezmeny nelkul kb mehetnek is a kukaba. Egy 50-50es elfet meg nem olyan egyszeru am a klanban tartani mint gondolnad.. Lehet klanban jol vedhet de a klanvagyon nagyresze a feltoltesre illetve a befokozasra menne el. Pluszban az allando szabi miatt tavolozni nem tud, egyeni harcokban nem tudja kivenni a reszet, klantutni tamado felkent szinte lehetetlen vele. Ez egy nagyon extrem pelda ami meg nem igen volt A-ban, nem hiszem, hogy szamitasba kene venni.
Pluszban mire alapozod, hogy a kilepesi kedvezmeny nem valt be?
|
Nem értetted meg a lényeget, ezért leírom neked egyszerűen..
Lehetőség lesz úgy támadni, ha picit is termel az ellenfél klánja (ami valljuk be 1/Aban elég gyakori..), hogy szinte biztosan alulról csapódok, biztos, hogy bemegyek, és az ellenfél max egy sereggel fér be, ha visszatámad.. és ez többször is kivitelezhető egymás után.. Nem hiszem, hogy ne venné el ez a játékosok kedvét, ha szétütik őket és semmit sem tehetnek 
Ha gondolkodás nélkül bekerül ez a módosítás, az lehet tovább fogja csökkenteni 1/Aban a játékosok számát, persze ez elvi lehetőség, minden azon múlik mennyire használják ki a nagyok ezt a módosítást.. (mert a kicsiknek semmit nem jelent, ott nincs szétdobás.. tudom, mert volt 1 év alatt kb 100 klánütésem, ebből Csak egy szétdobás volt, az is valahol 2-3 milla ponton, ami már bőven nagynak számít jelenleg szerintem  )
Ezzel szemben, ha elvesszük a kedvezményt, az azt jelenti, hogy a szétdobás bizony a nagyoknak piszkosul drága lesz, egy idő után drágább, mint benyelni az ütést.. (persze egy orit kitenni és felülről bekapni az ütést még ezután is valószínű olcsóbb lesz, de itt már szép hekit kap a támadó, ha nem is annyit, mint amennyit tervezett) Ugyanakkor a rég fent üldögélő sem teheti meg, hogy nyakra-főre ütöget, mert neki is sokba fog kerülni.. Másfelől, ha meg is tehetné attól sem színesebb lenne a játék, max 1-2 hónapig lesz pár ütés utána meg pangás..
Végül Ati érvét kölcsön véve, 10 évig tök jól elvolt a játék kedvezményes leadás nélkül.. 
Ja igen mire alapozom hogy a kedvezményes nem vált be.. egyszerű nem több, hanem kevesebb ütés lett miatta.. 
Másfelől, ha már 1/A, akkor csökkentsük a fedezés költségét, (esetleg vegyük ki a kedvezményes fedezésből a negatív hekit) akkor talán nem fog mindenki ennyire fosni, hogy egy kis földet elveszít, és esetleg szétdobás helyett a szembemenést választja.. 
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|