|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-31-2012, 11:17
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Mit is jelent az, hogy VAN mit lopni? 1/A-ban sincs mit lopni.
|
Néhány beírással előrébb írtam egy statisztikát arról, hogy márpedig bőven van mit lopni A-ban. Az, hogy a bankok védik, az egy dolog. Ezért is született a téma arról, hogy 0,0001%-nyi bank ne védje le azt a 4 milliárd aranyat.
Akárhány téma indul erről, ezek valahol egy közös pontba mind összefutnak.
|

10-31-2012, 11:22
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 85%
|
|
Akkor 5-ös szinten még többet lehet lopni. Az, hogy védik a faji varázslatok, az egy dolog 
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|

10-31-2012, 11:28
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Akkor 5-ös szinten még többet lehet lopni.
|
1/A-ban másfél milliárd az átlag pénz országonként, 5. szinten 37 millió.
|

10-31-2012, 12:08
|
Member
|
|
|
|
Az átlag tekercsmennyiséget ha átszámítjuk aranyra, szerintem ott is kijön 1 yard orinként
|

10-31-2012, 12:24
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Az átlag tekercsmennyiséget ha átszámítjuk aranyra, szerintem ott is kijön 1 yard orinként
|
Lehet, hogy még több is.
Mi kell ahhoz, hogy a tekercseket védd a tolvajok ellen? Fel kell áldoznod érte a fajt (muszáj gnómnak lenned). Kell lennie elég rúnádnak, kell lennie elég varázslódnak, kell lennie elég készültségednek, és folyamatosan figyelned kell arra, hogy fent legyen a faji varázslat. Nagy területen még így is minden külső hatás nélkül is csökken.
Mi kell ahhoz, hogy a pénzt nagy területen bevédd a tolvajok ellen? A területed egy teljesen elenyésző kis részére egyszer fel kell építened pár bankot, amivel aztán soha többet nem kell foglalkoznod. Mindegy milyen fajjal vagy. Mindegy mennyi a készültséged. Mindegy mennyi a varázslód. Mindegy, hogy belépsz-e naponta X alkalommal, vagy sem.
Szerintem a pénzt sokkal kisebb erőfeszítésbe telik bevédeni nagy területen, mint a tekercseket.
|

10-31-2012, 12:37
|
Member
|
|
|
|
Eltér a véleményem: Mi kell ahhoz, hogy a tekercsemet bevédjem és még gyarapodjon is nagy arányban? Gnóm faj, helytartó és hogy 3 naponta ránézzek az orimra.
Nekem ez sem tűnik soknak és így még gyarapodik is a vagyonom.
Több időt és energiát fektetek egyetlen ütésbe 1/A-ban, mint 4000 környi tekercsírásba 5-ös szinten.
Pedig a másodikkal 2 milliárdnyi vagyont halmazok fel. Amit szintről szintre vihetek magammal tekercsként, és akár minden szinten leújrázhatnám és még 2 yardnyi vagyonom lenne. És soha nem kell attól félnem, hogy ellopják vagy elfosztják. Sőt, én még a kopásfigyelést is meg szoktam spórolni.
Nekem teljesen mindegy, hogy a bank lesz átlopható, a könyvtárkulcs, vagy 100-szoros férőhelyet kap a félelf, szóval ezeket azért írom, mert elég fals dolog, hogy a tekercsírás egy hősi folyamatnak van beállítva, ami szorgalmat, erőfeszítést és figyelmet igényel.
Nincs így. A legunalmasabb, legkevesebb idő és energiabefektetést igénylő, legprimitívebb folyamat, amivel hatalmas, védhetetlen vagyonok vannak létrehozva.
Én örülök ha marad, írogatom továbbra is a tekiket, és kezdem vagyonokkal az ötödik szintet, így aztán a kezdőknek vagy közepes játékosoknak végképp nem lesz esélye, a félelf pedig sosem fog tudni érdemben vagyont lopni.
|
The Following User Says Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
|
|

10-31-2012, 13:01
|
Member
|
|
Longevity: 66%
|
|
Ez az egész tekercs és banktéma egy kétélű penge. Igen, unfair, ahogy a bankok és a KK véd, de gondoljatok bele a változás mit vonna maga után?
Még többen tartanák a tekit a piacon, még többen tartanák a pénzt a piacon, és akkor ebből szerintetek épp a félelf profitálna??? Nem, csak a mostani helyett a kufár lesz a divatos, és mindenki a piacon fogja tölteni a játékidőt.
A kinttartott tekercsek és pénz pedig kevesebb seregcserét von maga után, ami kevesebb akciót és még unalmasabb játékot jelentene. De ez csak privát vélemény, remélem megcáfoltok.

10-31-2012, 13:05
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Eltér a véleményem: Mi kell ahhoz, hogy a tekercsemet bevédjem és még gyarapodjon is nagy arányban? Gnóm faj, helytartó és hogy 3 naponta ránézzek az orimra.
|
Valamelyik téma nemrég egy kicsit elkanyarodott abba az irányba, hogy fel lehet-e "törni" egy tekercsíró gnómot. Aki 3 naponta néz be, azt simán. Ő lesz az első, akinek feltörik a könyvtárkulcsát.
Ennek ellenére úgy érzem, hogy ez maximum 200 hektáron jelenség, még akkor is, ha felsőbb csoportról van szó. 1000 hektár fölött én nem sok tekercsíró gnómmal találkoztam, aki csak 3 naponta néz rá az országára.
Quote:
Több időt és energiát fektetek egyetlen ütésbe 1/A-ban, mint 4000 környi tekercsírásba 5-ös szinten.
|
Egyetértek. De most nem 5. szintről beszélünk.
És akkor most ide akartam tenni egy statisztikát arról, hogy oké, hogy 5. szinten milyen sok a gnóm, de feljebb ez hogy csökken. Aztán egy ilyen statisztika kerekedett belőle: 5. szinten az országok több mint 20%-a gnóm. 4. szinten ez felugrik 25%-ra. 3. szinten még tovább: 32%-ra. 2. szinten egy kis visszaesés 30%-ra, és csak 1. szinten csökken le jelentősebben 11%-ra.
Ezzel szemben a minimum 20 bankkal rendelkező országok aránya szintenként: 5. szint: 3,6% (itt még a legjelentősebb a területi aránya ennyi banknak). 4. szint: 11%, 3. szint: 20%, 2. szint: 27%, 1. szint: 52%.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|