|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

08-25-2011, 01:08
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Többek között ennek a témának hatására indítottam egy új orit, és 2 hónapja kezdőket kezdtem toborozni.
Én járkáltam utána minden kezdőnek, mert nem jelenkezett senki. Maguktól valószínű, hogy jelenlegi padavanjaim sem jelentkeztek volna a dipis hirdetésemre. Szerencsére sikerült találnom 2 aktív kezdőt, akik nagy valószínűséggel már nem játszanának, ha nem szövizek velük. Na nem mintha akkora játékos lennék, de sztem nem is az a cél, hogy profikat neveljünk ki, hanem hogy megszerettessük velük a játékot.
Próbálkoztam ezzel a távokítással is, de nagyon kevés sikerrel. Én ott látom a hibát ebben, hogy nagyon sokan azt se tudják, hogy mit kellene kérdezni. Nem fog senki beírni egy ilyen fórumra, hogy 'sikerült kifosztanom valakit. Esetleg nem 2szer annyi pénzt hoztam volna ha alulról ütöm?' Ezt el kell nekik mondani, magyarázni, körülírni. Magától nem fog rájönni... Mire egyáltalán a kérdés megfogalmazódik benne: 'hogy van az, hogy néha többet néha kevesebbet hozok valakitől?' több hónapba kerülhet. Ez idő alatt pedig a sorozatos kudarcok hatására már jó eséllyel abba is hagyta a játékot. Inkább olyanoknak szólna ez a fórum, akik tisztában vannak az alapokkal, de a finomságokat, a részleteket nem ismerik még.
Igen... Áldozattal jár leszövizni kezdőkkel, de sztem csak így taníthatóak hatékonyan. 400k tekimet sikerült elverniük nem egész 2 hét alatt az elején. Teljesen feleslegesen felmentünk a csoport tetejére, hogy mindenki állhasson a csopi első helyén. Az első ütésüket este 10kor kezdtük el számolni progi nélkül, és a 0:39-es váltásra lett kész. Mindent ők kerestek ki a súgóból, de maguktól nem tudták volna. Koordinálni kellett őket, segíteni néha, hogy merre keresgéljenek. Ezt egy fórumon keresztül kivitelezhetetlennek érzem. Sokkal interaktívabbnak kell lennie egy ilyen tanítási folyamatnak, mint amit egy fórumon el lehet érni.
Padavanjaim rengeteget fejlődtek bő 2 hónap alatt. Azt hiszem ebből a két megjegyzéséből le lehet szűrni a fejlődés mértékét:
Az elején: '...Ilyen tekercsíró tolvaj leszek.' (Ezt külön elmentettem, hogy majd megmutathassam neki egy év múlva.)
Ma: 'Ugye kv-nál az épület hamarabb beér mint a képzések?'
így én mindenképpen mentorok toborzásában látom a megoldást, akik egy szöviben mutatják be, és adják át a tudásukat az újoncoknak.
|
The Following 2 Users Say Thank You to bandes For This Useful Post:
|
|

08-25-2011, 07:14
|
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Én nem tartom magam vérprofi játékosnak, de az alapokkal azért már tisztában vagyok. Ezért szinte fáj, mikor valami extrémen béna felépítésú országot látok. Ilyenkor írok neki, és felajánlom, hogy segítek tanáccsal, ha érdekli. Legtöbb nem válaszol, aki igen, az leginkább az iránt érdeklődik, hogy mi közöm hozzá. Tízből egy ha megfogadja a tanácsot, de azt mondjuk jó látni, hogy sikereket ér el utána. Ezért megéri.
Fentiek ellenére a mentor rendszert támogatnám, szerintem jobb lenne, mint a fórum. Senki nem szeret nagy közönség előtt ostoba lenni, könnyebben kérdez egy valakitől, mint belelőni a kérdését a közösbe és várni, hogy hányan gúnyolják ki.
|

08-25-2011, 07:45
|
Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Takanohana
Én nem tartom magam vérprofi játékosnak, de az alapokkal azért már tisztában vagyok. Ezért szinte fáj, mikor valami extrémen béna felépítésú országot látok. Ilyenkor írok neki, és felajánlom, hogy segítek tanáccsal, ha érdekli. Legtöbb nem válaszol, aki igen, az leginkább az iránt érdeklődik, hogy mi közöm hozzá. Tízből egy ha megfogadja a tanácsot, de azt mondjuk jó látni, hogy sikereket ér el utána. Ezért megéri.
|
ezért lenne másabb ha ők kérhetnék a segítséget mintha te ajánlgatnád..  ha kezdő lennék és próbálnál nekem "segíteni" én is elküldenélek... de ha a hódító javasolná ezt nekem akkor lehet élnék a lehetőséggel.
Ezzel a mentor dologgal nagyon sok kérdés merül fel bennem.. kinek a kezébe adunk jogot, hogy mást mentoráljon? hogyan döntjük el egy adott játékosról, hogy tényleg tud és nem csak levegőbe beszél? vannak játékosok akik évek óta játszanak mégis elképesztő nagy botorságot tudnak írni. nem lenne jó, ha olyan dolgokkal "segítenének" amikkel inkább csak ártanak.
|
The Following User Says Thank You to Merengő For This Useful Post:
|
|

08-25-2011, 10:45
|
 |
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Felmerül a kérdés, hogy mit kap a mentor, ha sikeresen megtartja a neveltjeit stb?
Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen 
|

08-25-2011, 10:48
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pool
Felmerül a kérdés, hogy mit kap a mentor, ha sikeresen megtartja a neveltjeit stb?
|
Több aktív játékost.
|

08-25-2011, 11:00
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by bandes
Több aktív játékost.
|
Abból nekem mi hasznom?
|

08-25-2011, 11:11
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Abból nekem mi hasznom?
|
Ha több az üthető célpont, akkor szvsz nagyobb a játékélmény is.
|

08-25-2011, 11:02
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Quote:
Originally Posted by bandes
Több aktív játékost.
|
Esetleg az ajanloi rendszerhez hasonloan, ha 5. szinten osszeszovizel valakivel/valakikkel, akik uj jatekosok, 2/B-bol ok fellepnek 1/A-ba, akkor kapj egy honap vip tagsagot (kezdo szovitagonkent).
Nem tudom, ez mennyire adna visszaelesekre lehetoseget, ezt el kell donteni. Az 1/A-ba lepest azert gondoltam, mert aki B-bol akar forogni, az mar nem kezdo, ugye.
Valamint azt is lehetne figyelni, hogy akinek pl az osszekotott orszagai kozul 1 sem volt meg A-ban sose, az lehet kezdonek minositeni.
|
|
Posting Rules
|