|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

02-27-2011, 08:40
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
szerintem a körönként egy kicsit sűrű, inkább 3-4 körönként. Bár ha megoldható, hogy "halmozódnak" a feladatok, értem én itt hogy ha 5 körig nem lépek be, akkor 5 feladatot meg tudok csinálni akkor tökmindegy. De akkor félő, hogy a kezdő nem fog benézni óránként. Ha nem halmozódnak, akkor meg nem nagyon lehet egymásra épülő feladatokat adni, mert ugye nem fog felkelni éjjel stb...
|
Nem sűrű az, jobb, ha már az elején megtapasztalja, hogy az aktivitás hasznos.
Esetleg nem ártana regisztrációnál kicsit nyomatékosítani, hogy ha nem tud olyan aktív lenni, regisztráljon lassú csoportba. Kihalófélben van a csoport, pedig lehet ha néhány kezdő tudná, hogy milyen aktivitás kell a játékhoz, inkább oda regisztrálna. Egy kezdő nem nagyon érzékeli, hogy milyen gyakran érdemes benézni ahhoz, hogy olyan eredményeket érjen el, ami számára kielégítő lehet.
Rheia (#556175)
|
The Following 2 Users Say Thank You to Rheia For This Useful Post:
|
|

02-27-2011, 10:10
|
Member
|
|
Longevity: 88%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rheia
Nem sűrű az, jobb, ha már az elején megtapasztalja, hogy az aktivitás hasznos.
Esetleg nem ártana regisztrációnál kicsit nyomatékosítani, hogy ha nem tud olyan aktív lenni, regisztráljon lassú csoportba. Kihalófélben van a csoport, pedig lehet ha néhány kezdő tudná, hogy milyen aktivitás kell a játékhoz, inkább oda regisztrálna. Egy kezdő nem nagyon érzékeli, hogy milyen gyakran érdemes benézni ahhoz, hogy olyan eredményeket érjen el, ami számára kielégítő lehet.
|
miért ne lenne sűrű?
ne várd már el valakitől, hogy 24 órában legyen anélkül, hogy bármit is tudna a játékról.. ez még az évek óta játszóktól se elvárható.. vagy te minden nap 24 órában vagy?
normálban is simán elvan napi néhány óra játékkal..
nem hiszem, hogy rögtön a 24/7es emberekre kéne csak építeni.. annak meg semmi értelme, ha egymásra épülnek a kérdések és a játékosnak kimarad 8-10 mert épp alszik/dolgozik stb..
hihetetlen elvárásaitok vannak a kezdőkkel szemben 
másik.. egy kezdő ne regeljen lassúba.. halálra unja ott magát és hamar abbahagyja a játékot 
szerintem az lenne a tutor értelme, hogy a új játékosok "játszva" tanuljanak pl alapvető dolgokhoz ne kelljen kapásból a súgót böngészniük..
Last edited by none; 02-27-2011 at 10:34..
|

02-27-2011, 10:41
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by none
miért ne lenne sűrű?
ne várd már el valakitől, hogy 24 órában legyen anélkül, hogy bármit is tudna a játékról.. ez még az évek óta játszóktól se elvárható.. vagy te minden nap 24 órában vagy?
normálban is simán elvan napi néhány óra játékkal..
nem hiszem, hogy rögtön a 24/7es emberekre kéne csak építeni.. annak meg semmi értelme, ha egymásra épülnek a kérdések és a játékosnak kimarad 8-10
|
Mar miert maradna ki barmi is? Akkor kapja, ha az elozot teljesitette. Pl. epitos feladatnal ez 9 kor is lehet, szerencsetlen esetben 18. De valaszolos kerdesnel rogton johetne a kovetkezo...

02-27-2011, 10:49
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Mar miert maradna ki barmi is? Akkor kapja, ha az elozot teljesitette. Pl. epitos feladatnal ez 9 kor is lehet, szerencsetlen esetben 18. De valaszolos kerdesnel rogton johetne a kovetkezo...
|
mert azt írta: körönként egy feladat nem sűrű.. szerintem, ha nem vagy körönként, akkor csak kimarad.. 

02-27-2011, 10:53
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by none
mert azt írta: körönként egy feladat nem sűrű.. szerintem, ha nem vagy körönként, akkor csak kimarad.. 
|
Nyilvan nem korokhoz kell ezt kotni, hanem az elozo teljesitesehez. Igy a sajat ritmusodban haladhatsz.
|
|

02-27-2011, 11:02
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Nyilvan nem korokhoz kell ezt kotni, hanem az elozo teljesitesehez. Igy a sajat ritmusodban haladhatsz.
|
igen.. tökéletesen egyetértünk.. ezért is nem értem mi a baj azzal, amit írtam.. mivel én is az ellen írtam, hogy ne körönként legyenek ezek  (ezek szerint félreérthető volt..)
spec én úgy látnám értelmét, hogy: pl építs 5 barakkot.. aztán mikor kész a barakk megjelenik egy leírás, hogy a barakk mire jó.. aztán képezz pl 200 íjat aztán, ha megvan, akkor is egy leírás, hogy az íj mire jó (+ hozzátenni, hogy ha részletesebben érdekel keresd a súgóban és van egy link is hozzá) stb stb..
így kicsit "játékosan" kapja meg a leírásokat és nem szárazon egészében a súgót.. 
Last edited by none; 05-28-2014 at 13:56..
|

02-27-2011, 11:06
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
És mi vanakkor, ha kimarad? Összedől a világ? Nem arról volt szó, hogy ezekkel a feladatokkal az üres idő lenne kitöltve? Amikor nincs gépnél akkor valszeg nem is hiányzik neki, hogy eltöltse valamivel az idejét. Semmilyen elvárás nincs. Ha nem akarja megcsinálni a feladatot, nem teszi, és ennyi. Ne magyarázzuk már félre, hogy elvárás.. nem írtam oda olyat, csak hogy jól érzékeltetné a dolgokat.
Lassúban csak akkor unja magát halálra, ha aktív játékos ( valamelyik napszakban mondjuk többet tud lenni. ) akkor pedig tényleg nem kell oda regelnie. Egyébként meg ha sokat dolgozik, miért ne mehetne lassúba? Sok ismerősöm van, aki ott kezdte és még mindig játszik, ne magyarázd már félre az írásomat none.
Rheia (#556175)
|

02-27-2011, 11:14
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Rheia
És mi vanakkor, ha kimarad? Összedől a világ? Nem arról volt szó, hogy ezekkel a feladatokkal az üres idő lenne kitöltve?
|
egy tutorialnak nem hiszem, hogy az unaloműzés a fő célja.. mivel az többnyire a játék megismertetésére/megszerettetésére szolgál>> értelmét veszti, ha a fele kimarad, mert nincs gépnél.. eleve értelmetlen pl ha kimarad, hogy építsen kocsmát aztán mikor megjön azt kapja, hogy képezzen tolit és azt látja, hogy a fele elmegy mert nincs hely.. 

02-27-2011, 17:33
|
Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
|
de azért ha valaki elakad lehessen olyan funkció, hogy "ezt a küldetést kihagyom" bár jó az, ha kicsit megszenvednek a jutalomért, sokat tanulhatnak a keresésekből, a súgó olvasásából de ha elakadnak a továbblépést is meg kell oldani.
|
The Following User Says Thank You to Merengő For This Useful Post:
|
|

02-27-2011, 18:57
|
 |
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Szívemből szóltál Dew, én is kb így gondolom az egészet 
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
The Following User Says Thank You to Redback For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|