|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |

02-18-2011, 20:31
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A mostani felületet semmiképp nem szeretném mellőzni.
|
ez fontos! legyen választható mindenképp!
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez jól hangzik, és a grafikai irányba való elmenetel után lehetséges, hogy valami lesz is vele kezdve, de jelenleg a védelem alól kiérés szerintem a fő szempont. Nem lopják le, nem verik le, nem fosztják ki, mert 10 új játékosból 4 már a védelem ideje alatt kiesik a játékból.
|
nekem van ötletem a tutorial-ra (alapja egy másik játékból van, egyedi ötletekkel megfűszerezve):
Szóval úgy lehetne, hogy az újonnan regisztrált országoknál a főoldalon megjelenik egy csuklyás elf, vagy egy vicsorgó ork, vagy valaki, aki segít a játékosnak, és "küldetéseket" ad. Például: "Az embereidnek enni is kell, ezért építs 5 tanyát!". A küldetés elvégzését honorálja valamivel (nyers, pénz, tekercs, rúna, (nagy ritkán) egység). De ilyen alapvető küldetések is, hogy pl "Másold be a pontlistabeli helyezésed: ", vagy "Állítsd át az intézőben a sorrendett erre, és erre". Így alapvető képet kaphat a játék opcióiról, kezelőfelületéről.
Ha megcsináltál x küldetést, akkor utána felkínálja a választási lehetőséget: "Mi áll hozzád legközelebb? 1. Termelés, 2. Hadakozás, 3. Tolvajlás, 4. Varázslás." Kiválasztod a megfelelőt, és a tutorial ennek "szellemében" folytatódik tovább. Ha a tolvajt választottad az a küldetés, hogy húzz kocsmát, meg őrtornyot, ha meg a hadit, akkor barakkot. Akár a fajválasztást is rakhatnánk ide, "1. Termelés (ajánlott faj(ok): törpe)".
Persze az egészet ki lehet kapcsolni, és akkor azt csinál az ember az elejétől, amit akar, de még egy "profi" is végigcsinálná a tutorialt a jutalomért.
|
The Following 4 Users Say Thank You to Dew For This Useful Post:
|
|

02-18-2011, 20:35
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dew
Ha megcsináltál x küldetést, akkor utána felkínálja a választási lehetőséget: "Mi áll hozzád legközelebb? 1. Termelés, 2. Hadakozás, 3. Tolvajlás, 4. Varázslás." Kiválasztod a megfelelőt, és a tutorial ennek "szellemében" folytatódik tovább. Ha a tolvajt választottad az a küldetés, hogy húzz kocsmát, meg őrtornyot, ha meg a hadit, akkor barakkot. Akár a fajválasztást is rakhatnánk ide, "1. Termelés (ajánlott faj(ok): törpe)".
|
esetleg lehetne pár 200 hekis gépi ország, amelyek nem támadhatóak (esetleg csak a küldetést végző által láthatóak), csak a küldetés-t követve lehet őket kilopni, varázsolni rájuk, támadni őket. hogy mindenféle "retorzió" nélkül láthassa a kezdő, hogy működnek ezek a dolgok.
|
The Following 4 Users Say Thank You to Dew For This Useful Post:
|
|

02-18-2011, 21:19
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dew
esetleg lehetne pár 200 hekis gépi ország, amelyek nem támadhatóak (esetleg csak a küldetést végző által láthatóak), csak a küldetés-t követve lehet őket kilopni, varázsolni rájuk, támadni őket. hogy mindenféle "retorzió" nélkül láthassa a kezdő, hogy működnek ezek a dolgok.
|
Nekem szerintem tetszene ez a lehetőség.
Illetve a kezdeti 3nappal kellene talán kezdeni valamit
Mármint mire elég a 3nap? aki ki van épülve így is elkalapál 3nap után
és mi is, akik rég óta játszunk csak unatkozunk
Esetleg kezdő játékosoknak azt a 3napot lehetne feladatokkal kitölteni mármint egyszerű feladatokal ahogy Dew is írta.
No meg olyannal ami segít megismerni mélyebben a játékot. Pl mennyi az alap támadóereje a lónak. ha jól válaszol kap 5 lovat  Persze ezeket érdekes formában tálalni
esetleg segítségként odatenni egy linket hogy tudja hol keresse

02-18-2011, 21:26
|
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kubbi
Nekem szerintem tetszene ez a lehetőség.
Illetve a kezdeti 3nappal kellene talán kezdeni valamit
Mármint mire elég a 3nap? aki ki van épülve így is elkalapál 3nap után
és mi is, akik rég óta játszunk csak unatkozunk
Esetleg kezdő játékosoknak azt a 3napot lehetne feladatokkal kitölteni mármint egyszerű feladatokal ahogy Dew is írta.
No meg olyannal ami segít megismerni mélyebben a játékot. Pl mennyi az alap támadóereje a lónak. ha jól válaszol kap 5 lovat  Persze ezeket érdekes formában tálalni
esetleg segítségként odatenni egy linket hogy tudja hol keresse
|
valami hasonlot akartam mondani, de mehet tekibe és mehet szinte bármibe nyereményként
5 körönként 1 kérdés nem fogja nagyon megerösiteni, de segit neki az indulásba, és kedvet csinál nekik
|

02-18-2011, 20:35
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 11%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dew
ez fontos! legyen választható mindenképp!
nekem van ötletem a tutorial-ra (alapja egy másik játékból van, egyedi ötletekkel megfűszerezve):
Szóval úgy lehetne, hogy az újonnan regisztrált országoknál a főoldalon megjelenik egy csuklyás elf, vagy egy vicsorgó ork, vagy valaki, aki segít a játékosnak, és "küldetéseket" ad. Például: "Az embereidnek enni is kell, ezért építs 5 tanyát!". A küldetés elvégzését honorálja valamivel (nyers, pénz, tekercs, rúna, (nagy ritkán) egység). De ilyen alapvető küldetések is, hogy pl "Másold be a pontlistabeli helyezésed: ", vagy "Állítsd át az intézőben a sorrendett erre, és erre". Így alapvető képet kaphat a játék opcióiról, kezelőfelületéről.
Persze az egészet ki lehet kapcsolni, és akkor azt csinál az ember az elejétől, amit akar, de még egy "profi" is végigcsinálná a tutorialt a jutalomért.
|
Ez a travianban van, lehet, hogy jogsértő lenne
Vmi egyedi ötlet?
|

02-18-2011, 20:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pool
Ez a travianban van, lehet, hogy jogsértő lenne
Vmi egyedi ötlet?
|
nem travianoztam, nem onnan van.
szerk: szerintem nem írhatom le a játék nevét, de elküldöm üzenetben, ha érdekel
Last edited by Dew; 02-18-2011 at 20:37..
Reason: ...
|

02-18-2011, 20:37
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 11%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dew
nem travianoztam, nem onnan van.
|
Pedig ugyanezt csinálj ott a játék
építs búzamezőt, válassz, hogy kereskedelem vagy katonaság stb...
|

02-18-2011, 20:39
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pool
Pedig ugyanezt csinálj ott a játék
építs búzamezőt, válassz, hogy kereskedelem vagy katonaság stb...
|
küldöm üzenetben a linket.
|

02-18-2011, 20:43
|
 |
Member
|
|
|
|
De ha tényleg ilyen "sok" helyen van, akkor lehetne itt is egy hasonló legalább jellegben.  Nekem bevált annó, amikor ott voltam kezdő. Sokat segített! 
|

02-20-2011, 10:33
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Nem sok kedvem van visszakeresni az idézetet,de Ati azt írtad,hogy 10 játékosból 4 már a védelem alatt eltűnik,illetve nem játszik vele.
Ennek van más oka is.
Az egyik ismerősöm pl. most regelt kb 7x,de még nem sikerült a gyors csoportba kerülnie,hiába jelöli be azt
Nekem is 20 VIP-t kellett küldeni az országomra,és úgy zéró-starttal sikerült oda kerülnöm
Van aki ezt nem teheti meg,ezért nem is lép be többet más csoportba kerülés esetén.
Vegyük azt,hogy egy tag a barátaival szeretne szövetségbe lenni akik a V-ben vannak,de vagy az Xbe vagy a Wbe dobja a gép.
Mit tesz?
Regel másik emailről addig amíg a spanokhoz nem kerül.
A lényeg:
Lehessen már az elején csoportot választani.(és ,ha már választ akkor oda is kerüljön  )
Last edited by Harmgor; 02-20-2011 at 10:37..
|
The Following User Says Thank You to Harmgor For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|