|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

08-28-2010, 11:02
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 5%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez viszont egy online játék, ahol a "tolvaj" név csak azért van, hogy könnyebben el tudd helyezni magadban. Hívhatnánk "hgtzklm"-nek is, hogy ne hasonlítson semmi valóéletbeli dologhoz.
|
Ezzel csak azt akartam példázni, hogy ha egy ország tolvajlásra adja a fejét, akkor vállalja, hogy ezrét szépen megcsapkodják. Ne erősítsünk már a tolvajon, hogy biztonságosabban lophasson...
sztem...
|

08-28-2010, 11:13
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
Ezzel csak azt akartam példázni, hogy ha egy ország tolvajlásra adja a fejét, akkor vállalja, hogy ezrét szépen megcsapkodják. Ne erősítsünk már a tolvajon, hogy biztonságosabban lophasson...
sztem...
|
Fordítsuk már meg a szituációt, légy szíves...
Tudod, van olyan, hogy az a tolvaj nem lop semmit (tehát nem is igazi tolvaj), viszont mivel INGYENFÖLD, mert semmi komoly sérülést nem tud okozni, semmi durva vagyont ellopni nem tud, a legtöbbször a HADIS ORSZÁG kezdi a történetet.
A te példáddal élve: a hadis jön, és levágja a feles kezét, mert legalább 1, de sokszor 2-3 sereggel is befér, brutális károkat képes okozni, miközben a feles nem ártott neki semmit.
Nézzük meg azt is, hogy az aggresszoron milyen "revansot" lehet venni.
Ha egy feles kitekiz egy orkot, vagy rágyújt pár házat, az az orknak nem nagyon fog fájni. Nem nehéz pótolni a dolgokat...
Viszont brutális revansot tud venni rajta. Olyat, ami NEM egyenértékű a kéz levágásával. Az élve ledarálással egyenértékű.
De bezzeg ha az ork az agresszor? Mert mondjuk ott egy feles előtte, és nyilván tisztában van azzal, hogy ha beveri, a feles SEMMI komoly problémát okozni neki nem tud... Miért is ne verné be? Be fogja. A feles meg max ellop tőle 10.000 tekit... Vagy rágyújt 20 házat.
Hú de nagy revans.
A fajok nincsenek egyensúlyban. Szerintem.
|
|
The Following 4 Users Say Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|

08-28-2010, 11:15
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Hú de nagy revans.
|
Ezért vannak a szövijei. Egy hadilag életképtelen országot ne egymagában akarj sikerre vinni, hanem szövetségben. Ezért is volt érdekes Monró javaslata arról, hogy ha a szöviben van egy félelf, akkor jár valami plusz.
|
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

08-28-2010, 11:17
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezért vannak a szövijei. Egy hadilag életképtelen országot ne egymagában akarj sikerre vinni, hanem szövetségben. Ezért is volt érdekes Monró javaslata arról, hogy ha a szöviben van egy félelf, akkor jár valami plusz.
|
Nekem is ez volt a javaslatom. Le lettem hülyézve. Meg majd ha ilyen lesz, akkor majd indul orkerősítő topik is. 
Innentől kezdve nem tartom komolynak ezt a vitát.
|

08-28-2010, 11:22
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
De akkor járjon azoknak is vmi plusz, ahol nincs feles...
pl. hulla, pl. ember, pl. törpe, aki könnyen ártózható pl-pl-pl
|

08-28-2010, 11:36
|
|
Administrator
|
|
Activity: 28%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
De akkor járjon azoknak is vmi plusz, ahol nincs feles...
pl. hulla, pl. ember, pl. törpe, aki könnyen ártózható pl-pl-pl
|
A hulla kap szintenkénti plusz férőhelyet, plusz haderőt, megkapja az ellenfél elhulló egységeit, szerintem bőven van neki sajátossága. A törpe a termelésével, az építésével, a képzésével szinte univerzális faj. Az ember mind a mai napig tud meglepetéseket okozni a súgót nem olvasóknak (és ők elég sokan vannak).
Attól, hogy valamelyik fajról beszélgetünk, nem kell másokat is piszkálni, a legtöbb teljesen jól van úgy, ahogy van.
Egyébként két legyet ütve egy csapásra (de szeretem ezeket mostanában...  ) a félelfnél egy nagyon egyszerű bővítést lehetne végezni: a bank ugye véd X pénzt -- félelfnél csak ennek a negyedét (vagy akármennyit, has szám) védi, mert a félelf olyan ügyes, hogy a bankok védelmén is könnyedén átjut. Máris lophatóvá válik egy csomó olyan ország, aki eddig nem tűnt annak, de mégse mindenki számára, csak a kifejezetten tolvaj beállítottságú félelfeknek.
|
|
The Following 9 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

08-28-2010, 11:41
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A hulla kap szintenkénti plusz férőhelyet, plusz haderőt, megkapja az ellenfél elhulló egységeit, szerintem bőven van neki sajátossága. A törpe a termelésével, az építésével, a képzésével szinte univerzális faj. Az ember mind a mai napig tud meglepetéseket okozni a súgót nem olvasóknak (és ők elég sokan vannak).
Attól, hogy valamelyik fajról beszélgetünk, nem kell másokat is piszkálni, a legtöbb teljesen jól van úgy, ahogy van.
|
mint ahogy a feles is megkapja az Árnyakra a tolierőt, a kisebb készücsökkennést, a + védőerőt, a 40% lakitekit...
|
|
The Following User Says Thank You to Pool For This Useful Post:
|
|

08-28-2010, 12:24
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
mint ahogy a feles is megkapja az Árnyakra a tolierőt, a kisebb készücsökkennést, a + védőerőt, a 40% lakitekit...
|
A hullának is volt sajátossága, és lám erősítve lett, mert kevés volt.
Miért ilyen nehéz elhinned, hogy esetleg a fél-elfnél is kevés, ami most van.
|

08-28-2010, 12:53
|
 |
Junior Member
|
|
Longevity: 80%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Egyébként két legyet ütve egy csapásra (de szeretem ezeket mostanában...  ) a félelfnél egy nagyon egyszerű bővítést lehetne végezni: a bank ugye véd X pénzt -- félelfnél csak ennek a negyedét (vagy akármennyit, has szám) védi, mert a félelf olyan ügyes, hogy a bankok védelmén is könnyedén átjut. Máris lophatóvá válik egy csomó olyan ország, aki eddig nem tűnt annak, de mégse mindenki számára, csak a kifejezetten tolvaj beállítottságú félelfeknek.
|
Ez egy jo ötlet,plusz én adnék még neki valamennyi védöeröt monfjuk 20% és a 10 támadomaluszt levenném.Szerintem A-ban nem is lesz nagyon játszhato mert nincs értelme de az alsobb szinteken pl a B-ben is leverik öket (kb)1400hekitöl kezdve fölfele javitana a helyzetén.
|

08-28-2010, 11:20
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Fordítsuk már meg a szituációt, légy szíves...
Tudod, van olyan, hogy az a tolvaj nem lop semmit (tehát nem is igazi tolvaj), viszont mivel INGYENFÖLD, mert semmi komoly sérülést nem tud okozni, semmi durva vagyont ellopni nem tud, a legtöbbször a HADIS ORSZÁG kezdi a történetet.
A te példáddal élve: a hadis jön, és levágja a feles kezét, mert legalább 1, de sokszor 2-3 sereggel is befér, brutális károkat képes okozni, miközben a feles nem ártott neki semmit.
Nézzük meg azt is, hogy az aggresszoron milyen "revansot" lehet venni.
Ha egy feles kitekiz egy orkot, vagy rágyújt pár házat, az az orknak nem nagyon fog fájni. Nem nehéz pótolni a dolgokat...
Viszont brutális revansot tud venni rajta. Olyat, ami NEM egyenértékű a kéz levágásával. Az élve ledarálással egyenértékű.
De bezzeg ha az ork az agresszor? Mert mondjuk ott egy feles előtte, és nyilván tisztában van azzal, hogy ha beveri, a feles SEMMI komoly problémát okozni neki nem tud... Miért is ne verné be? Be fogja. A feles meg max ellop tőle 10.000 tekit... Vagy rágyújt 20 házat.
Hú de nagy revans.
|
Beverem én a másik szövi orkját is, ha nincs más, nem kell nekem egy "szerencsétlen feles" földje...
de láttam már pár olyan írást, ahol a nagytudású feles szerencsétlen kezdőkön mutatta meg óriási erejét
az olyanokat rühellem...
ha előttem van egy, nézek rá egy fosztit, ha nem jön lé, akkor mehet a föld
de csak úgy nem fogom mészárolni, ha nincs okom rá
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|