|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |
08-06-2010, 13:27
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 85%
|
|
Quote:
Originally Posted by RRRrrr
Én ugyan nem próbáltam még ilyet tankolni, de édesanyám testvére eleinte ezt tankolta mikor megvette a Lexus hibridet. Járt vele kb. 2hónapot, aztán csak kipróbálta a benzint, és azt mondta elég erős különbség érezhető a kettő közt, szerintem pont a nagy teljesítmény miatt. Benzinből kicsit kevesebbet eszik meg pluszban, viszont sokkal jobban megy az autó. A gyártó viszont érdekes módon az etanolt javasolja használni...
|
nekem egy kevésbé luxus kivitelű autóm van , egy Dacia Logan MCV 1.4 mpi
amennyit mentem etanollal eddig úggy tűnik szereti, kicsit erősebbnek hat alacsonyabb fordulatszámon.fogyasztásról még nincs igazi adatom csak amit kiír a fed.comp. de azon egyenlőre nincs különbség a benzinhez képest.
urungurung(3) (#543543) [2/B]
Obelix(7)(#100001) [3/G]
Game Over(4) (#100002) [1/A]
Corvina (2)(#100003) [4/L]
Legszebb öröm a söröm! (#4885)
----------------------------------------------------------------------------
|
08-06-2010, 19:35
|
Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
én sokáig 1/2ed arányban tankoltam, de kis idő után észrevehető volt, hogy nem éri meg. nekem majdnem másfélszeresére nőtt a fogyasztás. a teljesítménnyel nem volt gondom, télen kicsit romlott. és nem mellesleg olyan anyagokat oldott fel ÁLLÍTÓLAG a tankban, amiket nem kellett volna
|
08-06-2010, 20:36
|
|
Member
|
|
Longevity: 85%
|
|
remélem nálam nem lesz ilyesmi, jófajta román acél bíírja majd
urungurung(3) (#543543) [2/B]
Obelix(7)(#100001) [3/G]
Game Over(4) (#100002) [1/A]
Corvina (2)(#100003) [4/L]
Legszebb öröm a söröm! (#4885)
----------------------------------------------------------------------------
|
08-06-2010, 21:42
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
E85 a benzinnel fele-fele arányban tankolva nagyon sok autóba használható. Érdemes a guglit megkérdezni, hogy adott típussal mik a nép tapasztalatai.
Az alkohol miatt az E85 oktánszáma sokkal nagyobb (105 körüli) mint a sima benziné, az égéshője alacsonyabb. Nagyobb teljesítményt lehet kihozni belőle kisebb hőterhelés mellett, mint sima benzinnel, de többet is kell belőle a hengerekbe lőni.
Felesbe keverve kicsit többet ehet a motor, kicsit nőhet a teljesítmény is. Ha sokkal többet eszik, akkor ott gáz van a beállításokkal ...
Az alkohol jól oldja a lerakódott szennyeződést, kimossa az egész üzemanyagrendszert (főleg a tankban van sok dzsuva), így benzinszűrőt biztosan kell cserélni (1000km után mindenképp ajánlott).
Jó cucc, a benzin árához képest mindenképp.
08-08-2010, 01:11
|
Member
|
|
Longevity: 83%
|
|
Közel egy évig használtam. Eleinte nagyon jó tapasztalataim voltak, majd jött a tél, és feltünt, hogy sűrűbben járok tankolni. Kiderült, hogy a korábbi 6l-es fogyasztas felment 8-ra.
Nem tudtam eldönteni, hogy miért lehet.
Egy ismerős tanácsára lefutattam egy tesztett. Kilencezer forint értékben vettem mind a három fajta benzinből a 98-ból, a 95-ből, és az etanol keverékből, majd kihasználtam őket. Magyarán a szokásos bemérös módszert használtam.
Az eredmény meglepő volt. A 95-össel jutottam legtovább, majd az etanol keverék és a végén a 98-as, de a legjobb és a legrosszabb eredmény között 3 km eltérés volt.
Tudom, hogy aki sokat megy annak ez a kevés is sok tud lenni. Még is azt javaslom, hogy mindenki tesztelje le az autóját hasonlóképpen.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|