|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

08-05-2010, 19:17
|
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Artúr
Üdv
Régebben még levlistán vetette fel valaki, hogy az A-ban a seregpiacon max annyi egység lehessen kint, mint a csoportban lévő összes barakk férőhelye. Nekem ez az ötlet tetszett akkor mert életképesebb országokat kellett volna építeni. És javulna a hadi-toli-vari országok aránya is.
Ezen nem lenne érdemes gondolkodni?
|
Szerintem mindenen érdemes gondolkodni, de mivan ha bemegyek pusztira valakihez és lerombolok 50barakkot? Akkor kinek az egysége megy el piacról? 
|

08-05-2010, 19:30
|
|
Member
|
|
|
|
Valószínű itt sokan félreértik (akarva/akaratlanul) a témát. Nem az a cél, hogy megszüntessük a tartalékokat. Valami olyasféle egyensúlyt kéne létrehozni, hogy akinek már most horribilis készlete van, az ne tudja hátráltatni a többiekket vele. (pl. senkinek nem tetszett, hogy rendszeresen elúsztatták a tekiket mondjuk G-ben, és bejött az újrázás korlátozása téma, ami szerintem természetes) Azt is valószínűnek tartom, hogy soha az életben nem lesz szüksége senkinek 500millió íjászra, mégis lehet olyan akinek ennyije van piacon.
Valami határt kéne húzni, olyasmit hogy adott egységet még megérje piacon tartani az eladás szándéka nélkül, de egy horror mennyiséget már ne.
Nem is világmegváltó ötletként inditottam a topicot, csak hogy beszéljünk róla, ha már a szabály nyilvánvalóan az, hogy a piac nem raktár. Tudom sokféleképpen lehet értelmezni, meg mindennek két oldala van stb... Nem irigykedem azokra sem, akik kemény 10évi jelenléttel "összekuporgatták" a horror tartalékot, csak nem látom értelmét hogy minek. Én is 10éve játszom, és az elmúlt 8évben egyszerüen nem volt szükségem sosem 10yardnál többre. (ehhez hozzá tartozik, hogy sokáig nem szerettem az A-csopit, és B-ből mindig töröltem. Amikor meg lehetett fordulni A-s megfelelt ország nélkül is, nah akkor az rövid ideig tartott  )
Szóval inkább saját véleményekre lennék/lennénk kíváncsiak, mint arra milyen szellemesen lehet a más ötletét fikázni 
Aztán egyszer csak lehet lesz olyan, ami mindenkinek tetszik...
|

08-05-2010, 21:02
|
|
Junior Member
|
|
Longevity: 81%
|
|
Quote:
Originally Posted by RRRrrr
Valószínű itt sokan félreértik (akarva/akaratlanul) a témát. Nem az a cél, hogy megszüntessük a tartalékokat. Valami olyasféle egyensúlyt kéne létrehozni, hogy akinek már most horribilis készlete van, az ne tudja hátráltatni a többiekket vele. (pl. senkinek nem tetszett, hogy rendszeresen elúsztatták a tekiket mondjuk G-ben, és bejött az újrázás korlátozása téma, ami szerintem természetes) Azt is valószínűnek tartom, hogy soha az életben nem lesz szüksége senkinek 500millió íjászra, mégis ...
|
Az lehet hogy az 500 millió íjászból vegyek ha kell? Vagy az csak az övé?
Elúszott a teki? Piac nem raktár 
Ez jó úgy ahogy így most van. Ennyi erővel az utalgatások ellen is lehetne lázadni, mert annál nagyobb jksz nincs is...
No és a lényeg. Aki össze tud 500.000.000. íjászt harácsolni, az lazán megveszi mielőtt visszajön azt kész... Aki itt beszopná, az a kisember, aki el akarta adni de nem vitték.
Horribilis készleteknek még a határát sem súroltam soha, így nem tudom hogy a megadott maximumok feletti pénz, teki stb egyből ugrik az országból vagy körváltásnál? HA csak körváltásnál, akkor ezt már meg is lehet oldani.
|

08-05-2010, 21:10
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Arty
Az lehet hogy az 500 millió íjászból vegyek ha kell? Vagy az csak az övé?
Elúszott a teki? Piac nem raktár 
Ez jó úgy ahogy így most van. Ennyi erővel az utalgatások ellen is lehetne lázadni, mert annál nagyobb jksz nincs is...
No és a lényeg. Aki össze tud 500.000.000. íjászt harácsolni, az lazán megveszi mielőtt visszajön azt kész... Aki itt beszopná, az a kisember, aki el akarta adni de nem vitték.
Horribilis készleteknek még a határát sem súroltam soha, így nem tudom hogy a megadott maximumok feletti pénz, teki stb egyből ugrik az országból vagy körváltásnál? HA csak körváltásnál, akkor ezt már meg is lehet oldani.
|
Van is lázadás az utalgatások ellen is  Csak megoldás nincs még arra sem. Mint ahogy írtad, a kisember khm...jár pórul az ilyennel. Mint tudjuk, a kis emberek vannak többen, ezért talán nem rossz dolog az Ő érdekeiket (is) védeni. A maximumok feletti dolgok azonnal eltünnek.
Ahogy Süti is mondta, akár maradhat így is minden ahogy van, csak vegyük ki a súgóból, a piac nem raktár kifejezést, vagy pontosítsuk azt mit is jelent...
|

08-05-2010, 21:26
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by RRRrrr
Szerintem mindenen érdemes gondolkodni, de mivan ha bemegyek pusztira valakihez és lerombolok 50barakkot? Akkor kinek az egysége megy el piacról? 
|
Senkié. Csak nem tehetsz ki újabb egységet.
|

08-06-2010, 09:21
|
|
Member
|
|
Longevity: 87%
|
|
Hogy az A-ban mit okozna a javaslat, azt már sokan leírták, de nem csak az A-ból áll a játék. Lenti csoportban is kell valamennyi tartalék, anélkül nehéz boldogulni. Ha a piacon nem tarthatod, akkor nyilván az országban van, és fosztható-lopható. Tolvaj orik megszaporodnának, hadi mást sem csinálna, mint próbálná visszafosztani, amit tolik ellopnak tőle, termelni senki nem akarna, mert úgyis ellopják, egy idő után tolik sem nagyon tudnánnak mit lopni, mert nem termel senki. Piacon nem lenne áru, ha nincs termelés, mindenki önellátásra állna be, és egy Sim City klónná válna a játék.
|

08-06-2010, 09:46
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 9%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Takanohana
Hogy az A-ban mit okozna a javaslat, azt már sokan leírták, de nem csak az A-ból áll a játék. Lenti csoportban is kell valamennyi tartalék, anélkül nehéz boldogulni. Ha a piacon nem tarthatod, akkor nyilván az országban van, és fosztható-lopható. Tolvaj orik megszaporodnának, hadi mást sem csinálna, mint próbálná visszafosztani, amit tolik ellopnak tőle, termelni senki nem akarna, mert úgyis ellopják, egy idő után tolik sem nagyon tudnánnak mit lopni, mert nem termel senki. Piacon nem lenne áru, ha nincs termelés, mindenki önellátásra állna be, és egy Sim City klónná válna a játék.
|
Ha a vagyonom alsó szinteken nem haladja meg a maxpénzt, akkor legtöbbször otthon tartom azt, kp-ban. Lefosztani csak olyan ritka esetekben tudnak, ha kimarad egy-egy távol, egyébként kedvünk szerint vagy pattan a sereg, vagy kap vissza többet a nyakába. Ha a körülmények adottak, akkor majd' minden esetben termelünk, ha közülünk senki nem tervez A-s kalandozást, akkor a piacra.
Ez a forgatókönyv szerintem nem változna, szóval a Sim city-s riogatás nem egészen állja meg a helyét. 
|
|
The Following User Says Thank You to Tsobi For This Useful Post:
|
|

08-06-2010, 10:11
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
Ha a vagyonom alsó szinteken nem haladja meg a maxpénzt, akkor legtöbbször otthon tartom azt, kp-ban. Lefosztani csak olyan ritka esetekben tudnak, ha kimarad egy-egy távol, egyébként kedvünk szerint vagy pattan a sereg, vagy kap vissza többet a nyakába. Ha a körülmények adottak, akkor majd' minden esetben termelünk, ha közülünk senki nem tervez A-s kalandozást, akkor a piacra.
Ez a forgatókönyv szerintem nem változna, szóval a Sim city-s riogatás nem egészen állja meg a helyét. 
|
Arról írsz, ami most, jelen körülmények között van. Ha a fél csopi tolikból állna, és a termelésetek 90%-át azonmód ellopnák, akkor is ezt csinálnátok? Ha az alattatok lévő összes hadis a pénzetekre hajtana, és arra hiénázna mindenki, nem földre, meddig lenne tartalékotok?
Én nem riogatok semmivel, leírtam, szerintem mit váltana ki, ha a javaslat átmenne. Könnyen lehet, hogy nincs igazam. Szóval sem mondtam, hogy nem lehetne játszani, vérprofik nyilván ezt a helyzetet is játszva megoldanák, aki meg kevésbé profi, az alkalmazkodjon, ahogy tud.
Egyébként, azon kívül, hogy kötözködsz, ezek szerint a javaslat mellett tetted le a voksod?
|

08-06-2010, 10:22
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 9%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Takanohana
Arról írsz, ami most, jelen körülmények között van. Ha a fél csopi tolikból állna, és a termelésetek 90%-át azonmód ellopnák, akkor is ezt csinálnátok? Ha az alattatok lévő összes hadis a pénzetekre hajtana, és arra hiénázna mindenki, nem földre, meddig lenne tartalékotok?
Én nem riogatok semmivel, leírtam, szerintem mit váltana ki, ha a javaslat átmenne. Könnyen lehet, hogy nincs igazam. Szóval sem mondtam, hogy nem lehetne játszani, vérprofik nyilván ezt a helyzetet is játszva megoldanák, aki meg kevésbé profi, az alkalmazkodjon, ahogy tud.
Egyébként, azon kívül, hogy kötözködsz, ezek szerint a javaslat mellett tetted le a voksod?
|
Maga lenne a mennyország, ha a fél csoport tolikból állna, játszi könnyedséggel lehetne haladni (értsd: könnyebben, mint most).  20-30 bankkal, esetleg egy kereskedő személyiséggel próbálja már meg bárki elvinni a pénzemet.
Nem kötözködni akartam, csak felfestettél egy elég rémisztő jövőképet, ami nem teljesen állta meg a helyét, ezt gondoltam kijavítani.
A javaslatot továbbra sem támogatom, azt próbáltam csupán hangsúlyozni, hogy a bekerültével sem lenne vége a világnak, csupán a lehetőségek tárházát csappantanánk meg.
|

08-06-2010, 10:37
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Tsobi
Maga lenne a mennyország, ha a fél csoport tolikból állna, játszi könnyedséggel lehetne haladni (értsd: könnyebben, mint most).  20-30 bankkal, esetleg egy kereskedő személyiséggel próbálja már meg bárki elvinni a pénzemet.
Nem kötözködni akartam, csak felfestettél egy elég rémisztő jövőképet, ami nem teljesen állta meg a helyét, ezt gondoltam kijavítani.
A javaslatot továbbra sem támogatom, azt próbáltam csupán hangsúlyozni, hogy a bekerültével sem lenne vége a világnak, csupán a lehetőségek tárházát csappantanánk meg.
|
Csak azt nem írtad meg, hogy miért nem állja meg a helyét. Amire hivatkozol, az mindig a jelenlegi helyzetet veszi alapul. Hadis vagy, kereskedő, 20-30 bankkal. Ebből nem lesz annyi pénzed, hogy ütések után beépíts, beképezz. És most ne azt a helyzetet vedd alapul, hogy eleve van nagy tartalékod, azt össze is kell szedni. Gondold végig, regisztrálás, vagy újrázás után miből szedsz össze tartalékot, és persze ne a mostani feltételeket vedd, hanem azt, hogy nincs piacon tárolás. tekit írsz? piacon nem tarthatod, oriban van. minél több van, annál jobban kopik. eladod, és van bankod is, hogy védje a pénzt, meg persze sok könyvtárad, mert írsz, kevés a védelmed, lefosztanak. Hadd ne menjek végig minden pénzszerző módon.
de tegyük fel, szereztél tartalékot, profi vagy, megoldod. kiépülsz hadira (már az is csoda, hogy miből, mert hiába van pénzed, ha a piacon nincs nyers, nem termel senki a sok lopás miatt) utána jön maga a menyország, hisz hadisként rakétaként nyomulsz a sok toli között. a gyújtás és rengetés visszaépítését meg a szerzett területek beépítését meg nem tudom, miből oldod meg.
Nem akarok ám sokat rugózni ezen a témán, talán nem lenne Sim City mégsem. Azért bátorkodtam vitába szállni, mert a te érved lényegében az volt, hogy ha most működik valami, akkor ugyanúgy működni fog megváltozott körülmények között is.
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|