Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-02-2009, 17:15
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Tatabánya/Szeged
Posts: 2,796
Activity: 0%
Longevity: 95%
Default

Quote:
Originally Posted by Ditke View Post
5 perces bögrés csokis süti

/A legveszélyesebb sütirecept!/

Hozzávalók:
4 evőkanál liszt,
1 késhegynyi sütőpor,
4 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
1 tojás,
3 evőkanál tej,
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj,
2 evőkanálnyi csokidarab,
egy csepp vanília aroma,
1 nagy bögre, 1 villa, 1 mikró()

Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre magas fokozaton. A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Még melegen tegyük kistányérra, adhatunk hozzá fagyit, bármilyen öntetet, gyümölcsöt, de egy pohár tejjel is nagyon finom.
Bögre helyett "süthetjük" porcelán müzlis tálkában is, úgy nagyon esztétikus lesz, de érdemes bögrében összekeverni, sokkal könnyebb.

És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk!
Hűűűűű... Tömören ez a véleményem
Kicsit bővebben: egyszerű és finom, köszi a receptet
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 08-03-2009, 11:27
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Csonka-Magyarország
Posts: 4,643
Activity: 0%
Longevity: 91%
Default

paradicsomtorta:


végy egy nagy jénai üvegtálat

ami kell hozzá:
sok paradicsom
sok mozzarella sajt
ízlés szerint fűszerek, és só

a paradicsomokat ki kell magozni (ha van időd/türelmed meg is hámozhatod őket, akkor finomabb lesz, mert jobban összeérnek az ízek!)

egy rétegben tedd a hámozott kimagozott paradicsom húsát az edény aljára, egyenletes rétegben.

fogd a mozzarellát, és szeletekre vágva halmozd a paradicsomra, szintén egyenletes rétegben

(a rétegek kb 3-5 milliméteresek, a apradicsom húsától függően)

egy ilyen réteg után ízesítsd, én egy csipet sót, és frissen őrölt borsot szoktam rátenni, de nem túl sokat.

ezt a rétegezést folytasd addig, amig a tálad tele nem lesz. (azért nem írtam mennyiségeket, hiszen az alapanyagok mennyisége a tálad méretétől erősen függ!)
amikor tele van, szépen takard le (pl fóliával) és tedd a hűtőszekrénybe.
pár órát érleld össze a hidegben, utána fogyasztható... tortaként szeletelhető, vagy a tálból közvetlenül halálra eheted magad...
életveszélyes étel, mert nem nagyon lehet abbahagyni az evését isteni finom.
__________________
ஜ۩۞۩ஜ 
~~~ SHUT UP AND ENJOY THE HARDCORE ~~~
ஜ۩۞۩ஜ 
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
  #3  
Old 08-06-2009, 22:52
Remedy Remedy is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Ditke View Post
5 perces bögrés csokis süti

/A legveszélyesebb sütirecept!/
Quote:
Originally Posted by Andrew View Post
Hűűűűű... Tömören ez a véleményem
Kicsit bővebben: egyszerű és finom, köszi a receptet
Nekem is bejott, koszi. En mondjuk vaniliaaroma+cukor helyett vaniliacukrot tettem bele, de jo lett....
__________________
Remedy
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2009, 17:59
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Tatabánya/Szeged
Posts: 2,796
Activity: 0%
Longevity: 95%
Default

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Nekem is bejott, koszi. En mondjuk vaniliaaroma+cukor helyett vaniliacukrot tettem bele, de jo lett....
Kipróbáltam úgy is, hogy egy darab gyömbért belereszeltem, és úgy is nagyon finom, szóóval aki szereti a gyömbért
Reply With Quote
  #5  
Old 08-29-2009, 18:44
szamóka's Avatar
szamóka szamóka is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,146
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Andrew View Post
Kipróbáltam úgy is, hogy egy darab gyömbért belereszeltem, és úgy is nagyon finom, szóóval aki szereti a gyömbért
Én meg úgy, tej helyett kávét tettem bele, így is tehettek egy próbát. (utána ne felejtsétek el lemozogni... )
__________________
קפוד!
Reply With Quote
  #6  
Old 08-29-2009, 19:07
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Tatabánya/Szeged
Posts: 2,796
Activity: 0%
Longevity: 95%
Default

Quote:
Originally Posted by szamóka View Post
Én meg úgy, tej helyett kávét tettem bele, így is tehettek egy próbát. (utána ne felejtsétek el lemozogni... )
Hmmm, köszönöm a tippet, legközelebb kipróbálom
Reply With Quote
  #7  
Old 10-05-2009, 17:23
Vent Vent is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Zsid - Zalaegerszeg
Posts: 398
Activity: 0%
Longevity: 82%
Default

Meleg, töltött paradicsom - kb. egy fél órája végeztem az elkészítésével, de nem úgy csináltam teljesen, ahogy a receptben le volt írva.

Zsíron megpirítottam hagymával a darált húst, kevés vizet hozzáöntve 10-12 percig pároltam, amíg puha nem lett. Közben borssal, majorannával és sóval megfűszereztem.
Ehhez a már korábban tejbe áztatott, sonkával összedarált kenyeret hozzáadtam, jól elkevertem.

Ezután a paradicsomok tetejét levágtam, majd kibeleztem, a töltelékkel pedig megtöltöttem. A tetejére egy kisebb sajtszeletet tettem, kb. 10-15 percig a már előmelegített sütőben megsütöttem.
Én rizzsel tálaltam (recept szerint petrezselyemmártást kell önteni a paradicsomok alá).

Nekem nagyon ízlett
Reply With Quote
  #8  
Old 01-11-2010, 22:13
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 2%
Longevity: 99%
Default

A Heineken jégkrém receptje

* Hozzávalók:
* 8 tojás sárgája
* 1 csésze (240 ml) kristálycukor
* 1900 ml tejszín
* 5700 ml teljes tej
* 300 ml Heineken sör
* 5 szárított borókabogyó
* 1 babérlevél

* Elkészítése: keverjük össze a tojás sárgáját és a cukrot egy nagy keverőedényben. A tejet és tejszínt öntsük edénybe és állandó keverés mellett a lehető legrövidebb időn belül forraljuk fel. ha felforrt, azonnal húzzuk le a tűzről. Ezt a tejes tejszínt állandó keverés mellett, lassan adjuk a kikevert cukros tojássárgájához. A meleg keveréket (az ellenőrzéshez hőmérőt használva) melegítsük 85°C-ra. Ha a folyadék konzisztenciája az angol krémhez (crème Anglaise) lesz hasonló, fejezzük be a melegítést és a krémet helyezzük jégfürdőbe (víz+só+jég). Adjuk hozzá a sört, a borókabogyót és a babérlevelet. Az edényt fedjük le műanyag fóliával és hagyjuk, hogy a boróka és babérlevél ízei a keverékbe oldódhassanak. Az így elkészített keveréket szűrjük le, majd fagylaltgépben, a gyártó utasításai szerint elkészíthetjük belőle a Heineken jégkrémünket.

Nem egy otthoni recept de érdekes
__________________
Claívsolais (3) (#379234)



"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...

Last edited by Dragi; 01-11-2010 at 22:18..
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Dragi For This Useful Post:
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:09.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu