|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |

08-02-2009, 17:15
|
 |
Member
|
|
Join Date: Dec 2006
Location: Tatabánya/Szeged
Posts: 2,796
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ditke
5 perces bögrés csokis süti
/A legveszélyesebb sütirecept!  /
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt,
1 késhegynyi sütőpor,
4 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
1 tojás,
3 evőkanál tej,
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj,
2 evőkanálnyi csokidarab,
egy csepp vanília aroma,
1 nagy bögre, 1 villa, 1 mikró(  )
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre magas fokozaton. A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Még melegen tegyük kistányérra, adhatunk hozzá fagyit, bármilyen öntetet, gyümölcsöt, de egy pohár tejjel is nagyon finom.
Bögre helyett "süthetjük" porcelán müzlis tálkában is, úgy nagyon esztétikus lesz, de érdemes bögrében összekeverni, sokkal könnyebb.
És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk! 
|
Hűűűűű... Tömören ez a véleményem 
Kicsit bővebben: egyszerű és finom, köszi a receptet 
|

08-03-2009, 11:27
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Join Date: Oct 2007
Location: Csonka-Magyarország
Posts: 4,643
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
paradicsomtorta:
végy egy nagy jénai üvegtálat
ami kell hozzá:
sok paradicsom
sok mozzarella sajt
ízlés szerint fűszerek, és só
a paradicsomokat ki kell magozni (ha van időd/türelmed meg is hámozhatod őket, akkor finomabb lesz, mert jobban összeérnek az ízek!)
egy rétegben tedd a hámozott kimagozott paradicsom húsát az edény aljára, egyenletes rétegben.
fogd a mozzarellát, és szeletekre vágva halmozd a paradicsomra, szintén egyenletes rétegben
(a rétegek kb 3-5 milliméteresek, a apradicsom húsától függően)
egy ilyen réteg után ízesítsd, én egy csipet sót, és frissen őrölt borsot szoktam rátenni, de nem túl sokat.
ezt a rétegezést folytasd addig, amig a tálad tele nem lesz. (azért nem írtam mennyiségeket, hiszen az alapanyagok mennyisége a tálad méretétől erősen függ!)
amikor tele van, szépen takard le (pl fóliával) és tedd a hűtőszekrénybe.
pár órát érleld össze a hidegben, utána fogyasztható... tortaként szeletelhető, vagy a tálból közvetlenül halálra eheted magad...   
életveszélyes étel, mert nem nagyon lehet abbahagyni az evését  isteni finom.
__________________
ஜ۩۞۩ஜ
~~~ SHUT UP AND ENJOY THE HARDCORE ~~~
ஜ۩۞۩ஜ
|
The Following 2 Users Say Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|

08-06-2009, 22:52
|
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ditke
5 perces bögrés csokis süti
/A legveszélyesebb sütirecept!  /
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Hűűűűű... Tömören ez a véleményem 
Kicsit bővebben: egyszerű és finom, köszi a receptet 
|
Nekem is bejott, koszi.  En mondjuk vaniliaaroma+cukor helyett vaniliacukrot tettem bele, de jo lett.... 
__________________
Remedy
|

08-29-2009, 17:59
|
 |
Member
|
|
Join Date: Dec 2006
Location: Tatabánya/Szeged
Posts: 2,796
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Nekem is bejott, koszi.  En mondjuk vaniliaaroma+cukor helyett vaniliacukrot tettem bele, de jo lett.... 
|
Kipróbáltam úgy is, hogy egy darab gyömbért belereszeltem, és úgy is nagyon finom, szóóval aki szereti a gyömbért 
|

08-29-2009, 18:44
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,146
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Andrew
Kipróbáltam úgy is, hogy egy darab gyömbért belereszeltem, és úgy is nagyon finom, szóóval aki szereti a gyömbért 
|
Én meg úgy, tej helyett kávét tettem bele, így is tehettek egy próbát. (utána ne felejtsétek el lemozogni...  )
__________________
קפוד!
|

08-29-2009, 19:07
|
 |
Member
|
|
Join Date: Dec 2006
Location: Tatabánya/Szeged
Posts: 2,796
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by szamóka
Én meg úgy, tej helyett kávét tettem bele, így is tehettek egy próbát. (utána ne felejtsétek el lemozogni...  )
|
Hmmm, köszönöm a tippet, legközelebb kipróbálom 
|

10-05-2009, 17:23
|
Member
|
|
Join Date: Jul 2009
Location: Zsid - Zalaegerszeg
Posts: 398
Activity: 0%
Longevity: 82%
|
|
Meleg, töltött paradicsom - kb. egy fél órája végeztem az elkészítésével, de nem úgy csináltam teljesen, ahogy a receptben le volt írva.
Zsíron megpirítottam hagymával a darált húst, kevés vizet hozzáöntve 10-12 percig pároltam, amíg puha nem lett. Közben borssal, majorannával és sóval megfűszereztem.
Ehhez a már korábban tejbe áztatott, sonkával összedarált kenyeret hozzáadtam, jól elkevertem.
Ezután a paradicsomok tetejét levágtam, majd kibeleztem, a töltelékkel pedig megtöltöttem. A tetejére egy kisebb sajtszeletet tettem, kb. 10-15 percig a már előmelegített sütőben megsütöttem.
Én rizzsel tálaltam (recept szerint petrezselyemmártást kell önteni a paradicsomok alá).
Nekem nagyon ízlett 
|

01-11-2010, 22:13
|
 |
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 2%
Longevity: 99%
|
|
A Heineken jégkrém receptje
* Hozzávalók:
* 8 tojás sárgája
* 1 csésze (240 ml) kristálycukor
* 1900 ml tejszín
* 5700 ml teljes tej
* 300 ml Heineken sör
* 5 szárított borókabogyó
* 1 babérlevél
* Elkészítése: keverjük össze a tojás sárgáját és a cukrot egy nagy keverőedényben. A tejet és tejszínt öntsük edénybe és állandó keverés mellett a lehető legrövidebb időn belül forraljuk fel. ha felforrt, azonnal húzzuk le a tűzről. Ezt a tejes tejszínt állandó keverés mellett, lassan adjuk a kikevert cukros tojássárgájához. A meleg keveréket (az ellenőrzéshez hőmérőt használva) melegítsük 85°C-ra. Ha a folyadék konzisztenciája az angol krémhez (crème Anglaise) lesz hasonló, fejezzük be a melegítést és a krémet helyezzük jégfürdőbe (víz+só+jég). Adjuk hozzá a sört, a borókabogyót és a babérlevelet. Az edényt fedjük le műanyag fóliával és hagyjuk, hogy a boróka és babérlevél ízei a keverékbe oldódhassanak. Az így elkészített keveréket szűrjük le, majd fagylaltgépben, a gyártó utasításai szerint elkészíthetjük belőle a Heineken jégkrémünket.
Nem egy otthoni recept de érdekes  
__________________
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Last edited by Dragi; 01-11-2010 at 22:18..
|
The Following User Says Thank You to Dragi For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 17:09.
 |
|
|
|
|
|
|