|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |

03-28-2009, 18:25
|
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2008
Location: Tihany
Posts: 4,640
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Asszem inkább maradok a sima palacsintánál, az is bejön a lányoknak! 
__________________
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

03-28-2009, 18:46
|
 |
Member
|
|
Join Date: Feb 2008
Location: widnes
Posts: 1,633
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
de ezt könnyebb elkészíteni.. 2 hete tanultam meg palacsintát sütni.. 
__________________
"Holnapi előrejelzés: szitáló zsenialitás, heveny végítélet."
|

03-28-2009, 19:21
|
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by csabi
de ezt könnyebb elkészíteni.. 2 hete tanultam meg palacsintát sütni.. 
|
Nekem van egy muanyag shakerem, bevonalkazva hogy meddig kell bele, liszt, meg tej, viz, es tojas, es kb fel perc alatt kesz van a tesztaja....
Egyik haverom talalta ki kollegiumban, mert rengeteget sutott.
De kezzel sem bonyolult amugy kevergetni.... 
__________________
Remedy
|

04-09-2009, 09:13
|
 |
Junior Member
|
|
Join Date: Feb 2009
Location: Nyugat-Magyarország
Posts: 57
Activity: 0%
Longevity: 84%
|
|
Sziasztok!
Annyi jó receptet olvastam, gondolom tudtok olyanokat is, amiben nincs hús és tej vagy tejszármazék....
Nagyon megköszönném azoknak, akik írnának néhány vegetáriánus étel receptet. 
|

07-17-2009, 13:56
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2006
Location: Vác
Posts: 913
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
5 perces bögrés csokis süti
/A legveszélyesebb sütirecept!  /
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt,
1 késhegynyi sütőpor,
4 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
1 tojás,
3 evőkanál tej,
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj,
2 evőkanálnyi csokidarab,
egy csepp vanília aroma,
1 nagy bögre, 1 villa, 1 mikró(  )
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre magas fokozaton. A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Még melegen tegyük kistányérra, adhatunk hozzá fagyit, bármilyen öntetet, gyümölcsöt, de egy pohár tejjel is nagyon finom.
Bögre helyett "süthetjük" porcelán müzlis tálkában is, úgy nagyon esztétikus lesz, de érdemes bögrében összekeverni, sokkal könnyebb.
És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk! 
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
|
The Following 4 Users Say Thank You to Ditke For This Useful Post:
|
|

07-17-2009, 21:32
|
 |
Member
|
|
Join Date: Dec 2006
Posts: 1,389
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Másik csokis recept :)
Finom és jó hideg
15 dkg habcukor (tojás és cukor helyett)
5 dkg vaj
25 dkg csoki, lehetőleg étcsokoládé
4 ek forró víz
Ezeket egy edénybe tesszük, és addig melegítjük, míg összeolvadnak.
3 dl tejszínt 1 tk vaníliás cukorral kemény habbá verünk, és óvatosan a többihez keverjük.
Ezután kis poharakba tesszük, és a hűtőben tároljuk. Praktikus, mert jó korán meg lehet csinálni 
Jó étvágyat hozzá!
__________________
Az élet szar 
De szarból is lehet várat építeni
|
The Following 3 Users Say Thank You to Zsáni For This Useful Post:
|
|

07-18-2009, 07:07
|
 |
Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,166
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ditke
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre magas fokozaton.
|
Mit jelent a magas fokozat? A miénk max 750-et tud az is elég?
|

07-18-2009, 15:30
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2006
Location: Vác
Posts: 913
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Mit jelent a magas fokozat? A miénk max 750-et tud az is elég?
|
Nem vagyok egy műszaki zseni, az enyém 800 wattos és jól sikerül benne, tedd 3,5-4 percre... Ki kell kísérletezni. 
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
|

08-02-2009, 17:15
|
 |
Member
|
|
Join Date: Dec 2006
Location: Tatabánya/Szeged
Posts: 2,796
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ditke
5 perces bögrés csokis süti
/A legveszélyesebb sütirecept!  /
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt,
1 késhegynyi sütőpor,
4 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
1 tojás,
3 evőkanál tej,
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj,
2 evőkanálnyi csokidarab,
egy csepp vanília aroma,
1 nagy bögre, 1 villa, 1 mikró(  )
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre magas fokozaton. A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Még melegen tegyük kistányérra, adhatunk hozzá fagyit, bármilyen öntetet, gyümölcsöt, de egy pohár tejjel is nagyon finom.
Bögre helyett "süthetjük" porcelán müzlis tálkában is, úgy nagyon esztétikus lesz, de érdemes bögrében összekeverni, sokkal könnyebb.
És miért veszélyes? Mert így csak öt percre leszünk attól, hogy éjjel-nappal csokis sütit együnk! 
|
Hűűűűű... Tömören ez a véleményem 
Kicsit bővebben: egyszerű és finom, köszi a receptet 
|

08-03-2009, 11:27
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Join Date: Oct 2007
Location: Csonka-Magyarország
Posts: 4,643
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
paradicsomtorta:
végy egy nagy jénai üvegtálat
ami kell hozzá:
sok paradicsom
sok mozzarella sajt
ízlés szerint fűszerek, és só
a paradicsomokat ki kell magozni (ha van időd/türelmed meg is hámozhatod őket, akkor finomabb lesz, mert jobban összeérnek az ízek!)
egy rétegben tedd a hámozott kimagozott paradicsom húsát az edény aljára, egyenletes rétegben.
fogd a mozzarellát, és szeletekre vágva halmozd a paradicsomra, szintén egyenletes rétegben
(a rétegek kb 3-5 milliméteresek, a apradicsom húsától függően)
egy ilyen réteg után ízesítsd, én egy csipet sót, és frissen őrölt borsot szoktam rátenni, de nem túl sokat.
ezt a rétegezést folytasd addig, amig a tálad tele nem lesz. (azért nem írtam mennyiségeket, hiszen az alapanyagok mennyisége a tálad méretétől erősen függ!)
amikor tele van, szépen takard le (pl fóliával) és tedd a hűtőszekrénybe.
pár órát érleld össze a hidegben, utána fogyasztható... tortaként szeletelhető, vagy a tálból közvetlenül halálra eheted magad...   
életveszélyes étel, mert nem nagyon lehet abbahagyni az evését  isteni finom.
__________________
ஜ۩۞۩ஜ
~~~ SHUT UP AND ENJOY THE HARDCORE ~~~
ஜ۩۞۩ஜ
|
The Following 2 Users Say Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 13:48.
 |
|
|
|
|
|
|