|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

06-17-2008, 12:02
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Essel-on Alathys-nak:
- Valóban nem sok dolog akad, ami igazán fontos eme földeken, a mai időkben, de a hit és a kötelesség még ide tartozik. Csak az égiek tudják, mit hoz a jövendő, de számunkra a tegnap már történelem. Ha fontos a holnap, még ma kell cselekedni. De nyílván ezért is vagyunk itt. Meséljen nekem Drowel Il'Andar-ról. (váltok hirtelen témát) Milyen embernek látja?
- Valóban így van - helyesel, majd elgondolkodó arccal néz rád, miközben szünetet tart, aztán kisvártatva folytatja - Hogy milyen ember? Az Úrnő kegyeltje. S ki lehet az, ki megkérdőjelezi, vagy felülbírálja az Ő bölcsességét, és döntését. Drowel Il'Andar-t megjelölte az Árnyak Asszonya, s nekem ez elég. Kezdetben sem kételkedtem. Mostanra már tudom, ha nem lenne rajt a jel, akkor sem kételkednék benne. És Ön milyen ember Fychonnen yd Anghar? - vált témát.
Last edited by Chris; 06-17-2008 at 12:29..
|

06-17-2008, 13:30
|
Member
|
|
|
|
Essel-on Alathys-nak:
- Olyan ember, aki ismeri a múltat és tanul a hibáikból. Olyan ember, aki nem csak álmodozik egy szebb jövő után, hanem tesz is érte. Sokat kockáztatok, Sogron a tudója, de bízok a sikerben.
Essel-on tekintete mélyén valami (érdeklődés?) felvillan.
- Azt hiszem Önökkel tartok - Mosolyodik el. - Remélem nincs ellenére?
Last edited by Chris; 06-17-2008 at 13:36..
|

06-17-2008, 17:47
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
- Toutta cyrna! (Akaratod szerint.) - közben meghajolok, kezeim a tisztelet jeleit róják a levegőbe.
Last edited by Chris; 06-17-2008 at 18:09..
|

06-18-2008, 08:39
|
Member
|
|
|
|
Essel-on Alathys-nak:
- Ép ellenkezőleg, reméltem, hogy pillanatnyi szeszélyét, mely a kellemes társaság, így a közös utazás ellen szólhatna, időben elpárologtattja Sorgon kiváncsisága. Gyakran utazik?
- Igen. Ami ugye kellemes társaságban, nem rossz dolog, de így kimaradok a shuluri bálok nagyrészéből, lemaradok a pletykákról, meg úgy általában kimaradok a társasági életből. A végén még elfelejtenek az udvarlóm, annyit utazok - fintorodik el - De legalább kárpótlásként új arcokat ismerhetek meg -itt egy pillanattal tovább néz a szemedbe, mint ami indokolt lett volna, majd témát vált - Mondja csak Ön gyakran utazik?
Last edited by Chris; 06-18-2008 at 08:50..
|

06-18-2008, 12:21
|
Member
|
|
|
|
- Többször kelek útra, mint indokolt, de kétlem, hogy ez kimerítené a gyakori utazást. A tudás megszerzéséhez tanulni kell; a bölcsességhez azonban a megfigyelésen át vezet az út. Egy utazás során rengeteg megfigyelni való akad, így néha akkor is érdemes útra kelni, de nincs komolyabb cél vagy szándék úti célunk irányába. Merre felé járt eddig?
- Eriontól Toronig sokfelé, nem is tartom számon már - Legyint.
Essel-on épp folytatná, mikor Sennyon cwa Amarach lép be az ajtón. Arca gondterhetltnek tűnik.
- A szertartást befejeztem. Úgy tűnik utunk egy másik síkra fog vezetni. Az ereklye segítségével, és Sogron áldásával kaput tudok oda nyitni, de a sík természetéről csak találgatni tudok. Fél óra múlva indulunk - jelenti ki, aztán véghordozza a tekintetét a jelenlévőkön.
Last edited by Chris; 06-18-2008 at 13:04..
|

06-19-2008, 09:34
|
Member
|
|
|
|
Essel-on Alathys-nak:
- Engedelmével visszavonulnék, ruházatomat a várható utazás igényeihez igazítom.
- Csak nyugodtan, én is követem a példáját.
Sennyon cwa Amarach-nak:
- Fortes fortuna adiuvat. (A szerencse a bátrakat segíti) Mekkora pogyász jöhet szóba?
- Amekkorát hajlandó cipelni. Szolgákat, és hátasokat nem viszünk.
A megfelelő formulákkal jelzem a famoroknak távoztamat, majd szobába sietek átöltözni, magamhoz venni a szükséges dolgokat.
Last edited by Chris; 06-19-2008 at 09:36..
|

06-19-2008, 12:08
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Császári Korona sz. 3567. Igere 2. havának 31. napja, a Feketeacél órája
Miután mindenki összekészülődött (hogy ki mit visz magával, azt írja meg nekem e-mailben - ha ez megvan utána olvassátok tovább!), Sennyon cwa Amarach egy pinceszinten lévő terembe kísér titeket, ahol a padló mindenféle rúnáktól ékes. Megkér titeket, hogy lépjetek hátrébb, míg megnyitja a kaput, majd a rajzolatok közelébe érve félhangosan kántálni kezd. Kisvártatva felfénylik a vörösköves gyűrűje, és egy lángokból szőtt függőleges korong jelenik meg a levegőben az ábrák felett.
- Csak nyugodtan, a lángok nem égetnek - mondja felétek fordulva. - Én megyek utoljára. Induljanak, nem tudom sokáig fenntartani.
Kérésének megfelelően elindultok (aki nem, az szóljon...). A kapun átérve egy narancsszínű mezőn találjátok magatokat, ami fölé citromsárga ég borul. A mezőn itt-ott pipacsforma virágok nyílnak. Lángnyelvekból álló szirmaikat lágyan ringatja a forró szél.
Hőség van, és a légmozgás sem hoz enyhülést.
Sennyon cwa Amarach pár pillanatnyi koncentrálás után az egyik oldalsó irányba mutat.
- Arra kell mennünk.
Elindultok abba az irányba. Két-három óráig haladtok a tikkasztó melegben, s látszólag a táj mit sem változik, ahogy elnéztek a távolba mindenfelé mező, és pipacsok, semmi más. Időnként rövid pihenőket tartotok, majd folytatjátok az utat. Körülbelül még két órát gyalogoltok, mikor egy meredély széléhez értek. Alant fekete homokkal szegélyezett partot mos a halványkék tenger. A tengerfenéken tüzek égnek forralva a fizet, ami fortyogva bugyborékolva testes gőzoszlopokat ereget magából.
Nem túl messze tőletek a meredély szélétől egy félig leszakadat (vagy félig kész) kő híd indul.
Hogyan tovább, ötletek?
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|