| 
       |  | 

| 
       |  | 
       | 
	| 
  | Hódító / Queosia forum http://queosia.com
 http://hodito.hu
 |  |  
       | 

| PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |  

| 

03-13-2008, 10:57

|  
	| 

| ![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) | Senior Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 91%      |  |  

| 
 Annyit, hogy ezekkel vigyázni kell, mert az apróbetű a lényeg. Érdemes utánajárni, hogy ők mit értenek letöltőprogram alatt. Csak a FlasGet, és társait? Vagy a torrentet is? A DC++-t is? Az ftp szerverekre való csatlakozást is? Stb. Vodafonnál különösen az apróbetűt kell elolvasni. Sőt, szinte csak azt. Általában ott van megfúrva az egyébként kifogástalanul szupernek tűnő ajánlat.    
Magával a nettel kapcsolatban meg mindent elmondtak már előttem, nem ismételném őket. Szerintem ami a Gyulának van, az nagyon megnyerő. De ez csak magánvélemény! Én azt preferálom.
				__________________ ஜ۩۞۩ஜ  ~~~ SHUT UP AND ENJOY THE HARDCORE ~~~
 ஜ۩۞۩ஜ
 |  

| 

03-13-2008, 11:06

|  
	| 

| Administrator |  | 

Activity: 28% Longevity: 100%      |  |  

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by [HTPA]GeeForce  Annyit, hogy ezekkel vigyázni kell, mert az apróbetű a lényeg. Érdemes utánajárni, hogy ők mit értenek letöltőprogram alatt. Csak a FlasGet, és társait? Vagy a torrentet is? A DC++-t is? Az ftp szerverekre való csatlakozást is? Stb. Vodafonnál különösen az apróbetűt kell elolvasni. Sőt, szinte csak azt. Általában ott van megfúrva az egyébként kifogástalanul szupernek tűnő ajánlat.   |  DC, torrent, ezek egyértelműen azok. Azt hiszem, hogy "p2p" van a hivatalos megfogalmazásban, már a reklámban is. Mindenesetre az apróbetűs rész valóban elolvasandó, ha van olyan. |  

| 

03-13-2008, 15:24

|  
	| 

| Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 99%      |  |  

| 
 ilyeneket nagyon ritkán használok. kb. kéthetente töltök le egy-egy filmet, az összesen max. 2 giga. szerintem az 5 giga lesz nekem a tökéletes a válaszás, köszönöm a segítségeket. 
				__________________Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
 Elkapom a grabancodat! (#355763)  ANARCH
 Barrigon (#64904)
 Y Ddraig Goch (#428537)
 |  

| 

03-13-2008, 15:27

|  
	| 

| Administrator |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Hüpike  ilyeneket nagyon ritkán használok. kb. kéthetente töltök le egy-egy filmet, az összesen max. 2 giga. szerintem az 5 giga lesz nekem a tökéletes a válaszás, köszönöm a segítségeket. |  Azt vedd figyelembe, hogy attól, hogy letöltesz egy 2 gigás filmet, a forgalmad nem 2 giga lesz, hanem ennél jóval magasabb!

Ha csak letöltesz (tehát nem valami filemegosztót használsz), akkor egy olyan 10%-ot érdemes rászámolni, de ha filemegosztót használsz, akkor ott mellette még van feltöltésed is rendesen. Beállítástól függően akár a duplája is lehet a forgalmad, vagy mégtöbb rossz esetben. |  

| 

03-13-2008, 15:31

|  
	| 

| Member |  | 

| 
 torrent oldalról szoktam letölteni. mondjuk azt nem értem h mit töltök én fel, ha egyszer letöltöm és ált. megnézés után le is törlöm a videót.
 rákerestem az egyik ilyen oldalra a 300-ra:
 Size	701.06 MB
 Peers	seeders: 1506, leechers: 1028 [update]

most akkor nekem 701,06*1506/1028 a feltöltésem, azaz durván 1 gigás adatforgalmam van?

Barrigon (#64904)
 Y Ddraig Goch (#428537)
 |  

| 

03-13-2008, 15:32

|  
	| 

|  | Member |  | 

Activity: 0% Longevity: 97%      |  |  

| 
 mondjuk az biztos, hogy én a rendes ADSL-emet le nem cserélném mobilnetre.. szóval nekem a mobilnet csak kiegészítő, hogy tudjak netezni a Balaton parton, a buszon/vonaton ha utazok és akár a világvégén is, ha van kapcsolat    
/régen még milyen jól lehetett wifit lopni.. aztán rájöttek az emberek, hogy van titkosítás   /
				__________________My eyelids sink into the blackened canvas where the dreams are painted         
The Silent Enigma (#186138) 
DugóTündér (#580934)  
Goth*Angel (#156003)  
MalloryKnox (#62)
 |  

| 

03-13-2008, 15:37

|  
	| 

| Administrator |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Hüpike  torrent oldalról szoktam letölteni. mondjuk azt nem értem h mit töltök én fel, ha egyszer letöltöm és ált. megnézés után le is törlöm a videót.
 rákerestem az egyik ilyen oldalra a 300-ra:
 Size    701.06 MB
 Peers    seeders: 1506, leechers: 1028 [update]

most akkor nekem 701,06*1506/1028 a feltöltésem, azaz durván 1 gigás adatforgalmam van?
 |  Torrent esetén ezt annyit jelent, hogy amíg töltesz le, addig végig töltesz fel is. Számold ki, hogy mennyi idő alatt jön le a film, és ennyi idő alatt végig számolj feltöltési irányba menő forgalmat is. Feltéve, hogy a letöltő programot azonnal kikapcsolod, amint a film leért. Ha nem, akkor még tovább is.

Ha ilyesmit tervezel, akkor minimum 3G kapcsolatod legyen (nem 3 giga, hanem ez a kapcsolattípus neve, a 3. generációból adódóan), ennél lassabb esetén nem fogod tudni arra használni a netet, amire szeretnéd. |  

| 

03-13-2008, 15:39

|  
	| 

| Member |  | 

| 
 én tudom, hogy ehhez nem értek, de vmit fel kell töltenem, nem? mi a csudát töltök én fel? 
 Barrigon (#64904)
 Y Ddraig Goch (#428537)
 |  

| 

03-13-2008, 15:43

|  
	| 

| Administrator |  | 

| 

Quote: 

| 
					Originally Posted by Hüpike  én tudom, hogy ehhez nem értek, de vmit fel kell töltenem, nem? mi a csudát töltök én fel? |  Ugyanazt, amit le. Ami apró részeit már letöltötted a filmnek, azt azonnal osztod is meg, és mások azt már töltik is tőled, akiknek azok a kis apró részek hiányzonak.

(Vedd úgy, mintha 1 perces részekre lenne osztva a film. Amelyik részét épp le tudod valakitől tölteni, azt letöltöd. Attól, hogy nem tudod megnézni, mert csak a 8. és a 29. perc van letöltve, attól más, akinek pont a 8. és a 29. perc hiányzik, az máris szedi tőled.) |  

| 

03-13-2008, 15:44

|  
	| 

| Member |  | 

| 
 áhááá...én meg a kis naív fejecskémmel azt hittem h van pár önzetlen emberke aki felrakja a videót és a nép meg tölti le. így már értem. végülis így logikusabb is  
 Barrigon (#64904)
 Y Ddraig Goch (#428537)
 |  

| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) |  
		|  |  
    | 
	|  Posting Rules |  
	|