|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

02-12-2008, 18:25
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A jelenlegi javaslat szerint nem. Lásd példák, amiket írtam.
|
akkor örülök , láttam a példákat de túl hosszú volt és nem volt ez a része számomra egyértelmű..
nos akkor a jóváírt topkörök után onnan halad , és ujra ki és be kell lépnem ha újjabb jóváírást szeretnék az új felgyülemlet topköreim után... ez jó így szerintem..

02-12-2008, 18:28
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by LotR
akkor örülök , láttam a példákat de túl hosszú volt és nem volt ez a része számomra egyértelmű..
nos akkor a jóváírt topkörök után onnan halad , és ujra ki és be kell lépnem ha újjabb jóváírást szeretnék az új felgyülemlet topköreim után... ez jó így szerintem..
|
Nem értem, hogy mit mondasz, de szerintem félreértetted.
Ezt írtam:
Quote:
Originally Posted by Ati
Volt már 6 klánbalépésed, az azt jelenti, hogy a következő belépés 6%.
Van 10k top köröd. Ha 2k topkör jelent -1%-ot, akkor az -5%, vagyis a következő belépésed nem 6, hanem 6-5=1% földleadás.
Ha rögtön utána ki és lépsz, és belépsz máshova, akkor módosul:
Volt már 7 klánbalépésed (az előbb 6, és mostanra már mégegy), az azt jelenti, hogy a következő belépés 7%.
Van 10k top köröd. Ha 2k topkör jelent -1%-ot, akkor az -5%, vagyis a következő belépésed nem 7, hanem 7-5=2% földleadás.
Ha ezzel kiesel a topból, vagy bármi más miatt kiesel, és csak 9k top köröd marad, akkor ezután:
Volt már 8 klánbalépésed (az előbb 7, és mostanra már mégegy), az azt jelenti, hogy a következő belépés 8%.
Van 9k top köröd. Ha 2k topkör jelent -1%-ot, akkor az -4%, vagyis a következő belépésed nem 8, hanem 8-4=4% földleadás.
|
|

02-12-2008, 18:46
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
|
vagyis azért mert egy példa hosszú, inkább ne olvassuk el, és ne próbáljuk meg megérteni miről is szól a javaslat.
inkább azt az időt, amit ráparazoltál arra, hogy a stílusomat értékeld, a javaslat megértésére fordítottad volna, akkor megspórólhattál volna pár beírást magadtól.
Topp kör: 2000 kedvezmény 1x
topp kör : 4000 kedvezmény 2x
mindegy hányszor használod, mindíg az AKTUÁLIS topp köreid alapján kapod a kedvezményt.
de minimum 1%
de ha a 4000 kört akarsz, akkor egy kibelépés után 8000 kört kell várj, hogy megint elég kedvezményed legyen mert:
példa:
topp kör 8000 kedvezmény 2% leadandód : 5 % - 2 = 3 % kedvezményesen
ki be lépsz a klánba csatázol egyet:
topp köröd 8000 : kedvezmény 2% leadandód : 7 %- 2 = 5 %
topp köröd 16 000: kedvezmény 4% leadandód: 7%-4% = 3 %
tényleg nem tudom rövidebben leírni, hogy érthető legyen.
Last edited by Hóhér; 02-12-2008 at 18:49..
|

02-12-2008, 18:58
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Hóhér
vagyis azért mert egy példa hosszú, inkább ne olvassuk el, és ne próbáljuk meg megérteni miről is szól a javaslat.
inkább azt az időt, amit ráparazoltál arra, hogy a stílusomat értékeld, a javaslat megértésére fordítottad volna, akkor megspórólhattál volna pár beírást magadtól.
Topp kör: 2000 kedvezmény 1x
topp kör : 4000 kedvezmény 2x
mindegy hányszor használod, mindíg az AKTUÁLIS topp köreid alapján kapod a kedvezményt.
de minimum 1%
de ha a 4000 kört akarsz, akkor egy kibelépés után 8000 kört kell várj, hogy megint elég kedvezményed legyen mert:
példa:
topp kör 8000 kedvezmény 2% leadandód : 5 % - 2 = 3 % kedvezményesen
ki be lépsz a klánba csatázol egyet:
topp köröd 8000 : kedvezmény 2% leadandód : 7 %- 2 = 5 %
topp köröd 16 000: kedvezmény 4% leadandód: 7%-4% = 3 %
tényleg nem tudom rövidebben leírni, hogy érthető legyen.
|
nos nagyjából kapizsgálom, szerintem egyszerűbb lett volna ha nullázodik a felhasznált top kör mikor felhasználódik és vele együtt a kibe lépések száma is.. igaz akkor szövetségtörténetből nehezn értékelhető ki hol tart....
Wand lehet nem érdemes legprogramozni ezt ítálja meg Ati tőle ezt elfogadom vétő érvnek...
De Sergnek 15k topköre volt azaz a 2ks szabályozás esetén lazán ujra 1% földet adnának le azok akik hasonló ideje dekolnak fennt, régen mentek fel a szabálymódosítások előtt amikor könnyebb volt haladni...
most erre egyből kapnak 1 teljes 0 lapról indulást, azért mer régóta türelmesen ülnek fennt???
Mertha jól számolom ez 8 db kibelépés eltörlésére elegendő..
Erre írtam h ezért legyen 4k, ne lehessen egyből 1% kedvezménye egyeseknek.... és mindenkinek van ideje felkészülni..
Last edited by LotR; 02-12-2008 at 19:06..
|

02-12-2008, 19:16
|
Member
|
|
Activity: 4%
|
|
Quote:
nos nagyjából kapizsgálom, szerintem egyszerűbb lett volna ha nullázodik a felhasznált top kör mikor felhasználódik és vele együtt a kibe lépések száma is.. igaz akkor szövetségtörténetből nehezn értékelhető ki hol tart....
Wand lehet nem érdemes legprogramozni ezt ítálja meg Ati tőle ezt elfogadom vétő érvnek...
De Sergnek 15k topköre volt azaz a 2ks szabályozás esetén lazán ujra 1% földet adnának le azok akik hasonló ideje dekolnak fennt, régen mentek fel a szabálymódosítások előtt amikor könnyebb volt haladni...
most erre egyből kapnak 1 teljes 0 lapról indulást, azért mer régóta türelmesen ülnek fennt???
Mertha jól számolom ez 8 db kibelépés eltörlésére elegendő..
Erre írtam h ezért legyen 4k, ne lehessen egyből 1% kedvezménye egyeseknek.... és mindenkinek van ideje felkészülni..
|
No azért nem kéne ennyire ...
Ha megszólalhatok én is 
Nekem nem nullázódtak anno pl a klánbalépéseim ezért sergiával egyből 1% földet adtam le és volt 5 ki-belépésem ami a végösszegnél 29030hektáron 6% földet kellett volna leadnom 1741 hekit amit egy klánütéssel nem is lehet pótolni ha hozzáveszem hogy ha visszatérek az anya klánba az már 7% lett volna szal kb még annyi vagy kicsivel több...Kérdezném tisztelettel melyik feltörekvő országnak kell leadnia 3000-3500 hekit? Jó az a kétezer körös kedvezmény még akkor is ha rám már nem vonatkozik.
Miért is sajnáljátok a topos oriktól ha egyszer 1 százalékért válthatnának klánt?
|

02-12-2008, 19:26
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Miért is sajnáljátok a topos oriktól ha egyszer 1 százalékért válthatnának klánt?
|
ki a fene sajnálná? 
áldásom rá!
de azt már "sajnálnám" ha 3 havonta 1%-ért váltahatnának..
Last edited by wand; 02-12-2008 at 19:30..
|

02-12-2008, 19:45
|
Member
|
|
Activity: 4%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
ki a fene sajnálná? 
áldásom rá!
de azt már "sajnálnám" ha 3 havonta 1%-ért váltahatnának..
|
Wand szerintem Ati javaslata nem erről szól.Világosan leírta hogy ha felhasználod a kedvezményt utána ahhoz hogy lecsökkentsd nem 3 hónap kell mert az csak 1% kedvezményre jogosít az újabb 6% kedvezményhez 18 hónap top kör kell nem?
|

02-12-2008, 19:49
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Wand szerintem Ati javaslata nem erről szól.Világosan leírta hogy ha felhasználod a kedvezményt utána ahhoz hogy lecsökkentsd nem 3 hónap kell mert az csak 1% kedvezményre jogosít az újabb 6% kedvezményhez 18 hónap top kör kell nem?
|
ááá ezt tőled nem vártam.. 
fogj kezet Lort-al!
és ma úgy látszik ez az hobbim, de neked is javaslom az értő olvasás elsajátosítását!
vagy olvass vissza, vagy várd meg Hóhért aki majd szép bicskanyitogató stílusban neked is elmagyarázza a frankót!
(remélem Hóhér nem fog veled kivételezni, csak mert volt klánvezére vagy..  )
|

02-12-2008, 19:32
|
Member
|
|
|
|
Hali!
Én meg eleve azt nem értem, hogy ezt miért a topkörhöz kell kötni? Meg azt, hogy ha az a cél, hogy akár több, mint 50 alkalommal lehessen klánba lépni, akkor erre miért nem hat a javaslat? 
Egy régen kidolgozott javaslatom van erre, ami eddig - lustaságból  - nem írtam be.
Egy új változó kell ehhez: a klántagság ideje. Ez mindig az annyi, amennyi az aktuálisan utolsó klánban eltöltött idő. Egy klánba való belépéskor értelemszerűen nullázódik, és azért nem kilépéskor, mert így nem tudna hatni. És hatására, minden 336 köre után kap 1% kedvezményt a leadandó földből, amely ily módon nem csökkenhet 1% alá. Mivel ezen a módon két éves klántagsággal 52% kedvezményt lehet elérni, el lehet törölni azt a szabályt, hogy aki már 50 alkalommal lépett klánba az elvesztette a játékot, és tovább, e fölé is mehet. Emiatt viszont be kell vezetni egy olyan szabályt, hogy akinek ezzel a kedvezménnyel együtt is x%-nál több földet kellene leadnia, az nem léphet ki a klánból. Ha a klán vezetője törli a klánt, ám a klánban van olyan játékos, akinek a fent említett x%-nál még többet kellene leadni az új klánba lépésekor, akkor a klán nem bomlik, csak az eddigi vezető lép ki, és új vezetője lesz a klánnak.
Azok kedvéért, akik szeretnék tudni, hogy a másiknak akkor most éppen mennyit is kellene leadni, ha kiugrik a vizsgált ország a jelenlegi/legutolsó klánjában eddig eltöltött időt kiírja. A klánban eltöltött idő szabadság, illetve SZK alatt nem változik.
|

02-12-2008, 19:34
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Egy új változó kell ehhez
|
Ne akarjunk mindenáron mindenre újabb és újabb változókat, mígnem annyi lesz belőlük, hogy nemcsak az újak, de a régiek se tudják majd követni, hogy mi micsoda. Ilyen játék már van, a Hódító ne ilyen legyen.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|