|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Szerinted lehessen-e kevesebb hektáron szintet lépni, mint amennyid lépéskor van?
|
Eddig lehetett, most már ne lehessen.
|

|
4 |
7.69% |
Lehessen, ahogy eddig: az építés alatti területek vesszenek.
|

|
21 |
40.38% |
Lehessen, de könnyebben, mint eddig: az üres területek vesszenek.
|

|
27 |
51.92% |

12-09-2007, 20:58
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hóhér
igen ezzel elejét vennéd, de aki jksz ezni akar, az azt fogja csinálni hogy nem adja így le a földet, mert kárba megy, hanem felviszi és így is úgy is ismerősnek adja le.
|
aki jksz-ezni akar, az úgyis fog.. csak nem kell nekik okot adni rá.. mivel sokan vannak, akik nem jksz-eznének csak azért, hogy alacsonyabb hekin érkezzenek, sztem miattuk van értelme bevezetni a jelölő négyzetet, hogy tényleg úgy játszhassanak, ahogy szeretnének..
akik meg a köv szinten jksz-szel adnák le a földet, azoknak meg úgyis tök mindegy.. mert, ha van pipálási lehetőség, ha nincs, úgyis jksz-ezni fognak..
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
|

12-09-2007, 21:03
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
támogatom!
Nekem tetszik Ati felvetése, pontosan azért, mert ha az ember játszani akar, felmegy a csoportjában egészen addig amíg talál olyanokat akikkel lehet, utána fordul a következő csoportba. Ott viszont ha közel a topba érkezik 1000 kör unalom és tamagocsi. Én egész biztosan élnék ezzel a lehetőséggel ha bekerülne a játékba.
Nem hinném hogy vannak akik olyanok szadizása végett lépnének kis hekin akikkel előző körben könnyedén elbántak, újra elbánjanak. Mi lenne abban a kihívás? Semmi. Nem is tudom ilyen honnan ugrott be Hóhér ..
|

12-09-2007, 20:38
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Seldon
Lehet erősen off-szagú leszek, de most fordult meg a fejemben valami.
Ha valaki fennvan 5ös szinten magas hekin és beszabizik, idővel leesik 600ra. Csakhoyg a minimumföld bevezetésével ő így nem tud lépni. velük mi lesz? Annyiban tartozhat akár ide is, hogy szerintem abban az esetben, ha beszabizik, lehetne dinamikus a minimumföld, a szabi alatt aktuális hektárszám 85%-a lehetne... így ha valakinek nincs meg eetlegesen a szükséges körmennyisége, de magasan van, nem lehetetlenedik el azáltal hogy oda kéne visszajutnia, ahol talán már országok se lesznek mikor kijön szabiról.
Csak a kiskapu a kérdéses... ha szabi előtt ráküldik a seregeket, amik beérnek, akkor gondolom a fogyatkozott földnek kezdi venni a rendszer a 85%-át.
|
ez tényleg off
és ezért volt korábban szólva, hogy legyen ideje mindenkinek rendezni ezt az ügyet, legyen ideje ellépni.
szerintem ez már lerágott csont 
viszont azt én nem nagyon tudom hogy zéró startkor eltűnik e a minimumföld, mert a klánbalépések nem tűnnek el , szóval semmin sem lepődök meg.
ON
Ati felvetése nagyon jó kérdés. biztos sokan fogják támogatni,szinte mindenki de a játék lényegét végig gondolva igazából nem szerencsés.
nézzünk egy példát.
van egy erős szövi, akik végig verik a csoportot.
mondjuk 4 dik szinten végig vertek mindenkit. meg van amax hekijük ellépnek.
azokkal a szövikkel akiket végig vertek már egyszer, összetalálkozhatnak fellépés után is.
ezek a gyengébb szövetségek nem fognak szándékosan földet leadni, örülnek ha eljutottak oda, ahol vannak.
nem lenne fair, ha az erős szövetség megint végig verné az egész csoportot alúlról. inkább lépjenek magas hekin, és a többieknek legyen nagyobb esélye alúlról visszavágni.
aki ezzel a jelölő négyezettel élne valószínű nincs földszerzési gondja.
ezzel a módszerrel pont attól szerezné vissza magának a leadott földet, akinek van ilyen gondja.
szerintem nagyon nem szerencsés.
pláne ha nem szabunk határt, és elterjednek az olyan elérhetetlen alacsony magasságokban lévő országok, mint például 1/a ban a gabona termelő gazdálkodó elfek nagyon lenn...

|

12-09-2007, 20:42
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
pláne ha nem szabunk határt, és elterjednek az olyan elérhetetlen alacsony magasságokban lévő országok, mint például 1/a ban a gabona termelő gazdálkodó elfek nagyon lenn...
|
Innentől kezdve ezek ugye nincsenek elérhetetlenül alacsonyan...
Viszont ha 1/A a példa, akkor most is el tudod érni ezeket az országokat, csak jópár klánbalépés kell hozzá. Semmi szabálytalanság nincs a dologban, és ott vagy mellettük. Ezen érdemben nem lenne változás, csak a ráfordított idő tekintetében.
|

12-09-2007, 20:47
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Innentől kezdve ezek ugye nincsenek elérhetetlenül alacsonyan...
Viszont ha 1/A a példa, akkor most is el tudod érni ezeket az országokat, csak jópár klánbalépés kell hozzá. Semmi szabálytalanság nincs a dologban, és ott vagy mellettük. Ezen érdemben nem lenne változás, csak a ráfordított idő tekintetében.
|
igazából ezek az országok nem játszanak, csak termelnek.
nagyon élő példáról van szó, mert pont ezen tanakodtunk, hogyha valamelikünk lefordul, nagyon alacsonayan lépünk A ba.
DE !!
csak olyan játékos fog így lépni aki játszani akar, és szétverni ezeket a 80% tanyás termelőket. amiket simán szkra tesznek majd egyből.
onnantól megvan lőve a játéka annak aki csak ezért az orikért lépett alcsonyon, és fedezhet vissza, vagy ott várhat hónapokig amíg elő jönnek szk-ról.
de lehet ez A ban is, B ben is teki tároló ország stb stb stb...
egyáltalán nem jó ötlet
a klánba ki be lépéseket meg ilyenre elhasználni enyhén szólva is iszonyú taktikai hátrányt jelent
|

12-09-2007, 20:50
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
onnantól megvan lőve a játéka annak aki csak ezért az orikért lépett alcsonyon, és fedezhet vissza, vagy ott várhat hónapokig amíg elő jönnek szk-ról.
|
Ha ezt problémának gondolja, akkor nem lép alacsony hektárra, ahogy eddig se tette. Valójában ezt nem látom problémának, hogy valaki önszántából alacsonyan lép, majd nehéz lesz a dolga. Akkor ne lépjen alacsony hektáron, és nem lesz nehéz dolga.
Ezzel a módosítással nem az volt a cél, hogy ezt a lehetőséget megszüntesse, ezért teljesen nyitott vagyok, hogy ez más, követhetőbb formában visszakerüljön. Ha kell. Ha nem kell, akkor nem. 
|

12-10-2007, 13:29
|
Member
|
|
|
|
Szavaztam a 2 esre.
Abból a szempontból megértem a javaslatot hoyg egy elvert szövinek fullon beépülve jobb magasabban kevesebb hekivel, mint lejebb több hekivel lerombolva.
De ez a verzió olyan negativ hatásokat tartal,az ami szerintem nem tesz jót.
Nagyon kevés ori van magasan a csoportokban, és miert lenne jó ha a 4k ba maxon vagy felette lévő szövi poénbol negyedakkora hekin lép full tartalékokkal és végigveri a 3 mas csopi alját.Eddig is megtehette persze de lagalább sok lóvéba került.És 4.tagra lebontva már nem biztos hogy megéri.
Ha ilyen javaslatok vannak szerintem arra kéne inkább terelni a jatekot hogy ne legyen tök üres a csoportok topja. Mert ez oda vezet hoyg megint kevesebben lesznek fent.
|

12-09-2007, 23:59
|
Senior Member
|
|
|
|
Végigolvastam 
Én is arra szavazok, hogy az építés alatt álló területeket lehessen elveszíteni pipálással. Így aki akar és megfizeti az léphet a valós hekijénél alacsonyabban. Döntse el ő, megéri-e neki az ára.

12-10-2007, 00:49
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Hát én ugyan szavaztam első felindulásból. és nagyon sok érv szól amellett hogy tul.képpen maradjon a régi rendszer. hisz a gyenge szövik hátrányba kerülnének vele. Elgondolkodva mégis arra szavaznék hogy lehessen az üreset is. Végig gondolva általában 2játékos használná. a profik akik nem akarnak unatkozni amit meg is értek. és azon kezdő, középhaladó játékosok, akik tisztában vannak a szabályokkal lehetőségekkel, de még nincs gyakorlatuk bizonyos harci helyzetekben. ha reálisan nézzük 1 csopiban 1 erős szövire jut legalább 10-15 értelmes szövi, de komolyabb tapasztalat nélkül. Ezek legtöbbje pl tartalék nélkül játszik és nem látja át, hogy hogy is tudná minimalizálni a veszteségeiket. Nagy részük ha találkozik egy erős szövivel 10-15% üres hekivel száll ki a szövi háborúból mert nem tudtak túl lépni a büszkeségükön. Ezeknek jól jönne hogy szintlépéskor nem kéne ennyi üressel lépniük, hanem megtudnának szabadulni a fölöslegtől. És ha jól gondolom jóval több szövi használná ezt erre a célra mint a profik. Ez az ötlet a kezdőknek kedvezne jobban, akiknek nem kéne lufiként lépniük és rögtön úgy kezdeniük az új csopiban hogy 2nappal a védelem után már a minimum alatt vannak.

12-10-2007, 07:17
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Én az üres hekis verzióra szavazok. Ha valaki úgy gondolja, hogy belép a következő csoport aljára, lelke rajta. Nem hiszem, hogy bárkitől is védeni kellene a csoportokat. Mi van, ha egy kigyúrt szövi végigver mindenkit? Egészségükre, ők feljebb jutnak, a vesztes meg tanul a dologból és legközelebb jobban játszik. Egyedül amiatt nem tetszik, hogy elvernek egy szövit, ő felmenekül, utána belépnek alá és csak azért is mégegyszer, de erre eddig is volt lehetőség, csak pénzbe került.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|