Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Egyéb
Register Stats Members List Today's Posts

Egyéb Minden, ami máshova nem fér

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 09-15-2007, 11:13
Gonoszkóp Gonoszkóp is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bp.IV.ker.
Posts: 21
Activity: 0%
Longevity: 91%
Default

ja vadas őzgerincből a legjobb de finom marhahusiból és még vadnyulambulammal is
Reply With Quote
Sponsored Links
  #32  
Old 09-15-2007, 11:36
Remedy Remedy is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Gonoszkóp View Post
egyzserű,mégis remek: zsíros deszka pirospaprikával lilahagymávalfőleg pecsenyezsírral

remélem Norbi olvassa és szivéhez kap
Deszka? Nem lesz szalkas a nyelved? :P
__________________
Remedy
Reply With Quote
  #33  
Old 09-15-2007, 11:38
laci laci is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Kolozsvár és Budapest
Posts: 2,147
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Deszka? Nem lesz szalkas a nyelved? :P
Azért keni meg zsírral, teeeee!
Reply With Quote
  #34  
Old 09-15-2007, 12:01
Gonoszkóp Gonoszkóp is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bp.IV.ker.
Posts: 21
Activity: 0%
Longevity: 91%
Default

hát igen,gyönge próbálkozás volt remedytől
Reply With Quote
  #35  
Old 09-15-2007, 21:57
Eke's Avatar
Eke Eke is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Székely Keresztur
Posts: 585
Activity: 0%
Longevity: 94%
Default

Mititei (miccs) román módra

Hozzávalók 20 adaghoz: 1 kg marka- és birkahús, 50 gr fokhagyma, egy darab csípőspaprika, 3 gr. bors, 5 gr. porrátört csombor, 5 gr. ízesítő, 100 gr. csontlé, 25 gr. só, 15 gr. szódabikarbonát. Egyes receptek szerint birkahús helyett kisebb mennyiségű sertéshús is használható.

Az összevagdalt húst sűrű szitájú őrlőn átőröljük, sóval, borssal összekeverve jól összegyúrjuk. Középen lyukat hagyunk, ide tesszük a szódabikarbonátot és az ízesítőt.
Forró csontlével leöntjük, amibe már belefőztük a csípőspaprikát. Újból összegyúrjuk, amíg a hús összeáll. Hideg helyen hűtőszekrényben tartjuk 24-30 órán át. Utána mititei alakban rostélyon megsütjük. Forrón, mustárral vagy szalmakrumplival fogyasztjuk. Sört vagy vörösbort iszunk hozzá.

na szoval ezt kimásoltam,mert igy érthetöbb mintha én irtam volna le a saját szavaimmal.Mert én sikeresen felhomályositottam volna mindenkit
Reply With Quote
  #36  
Old 09-15-2007, 22:03
Pax Hungaricum
Guest
 
Posts: n/a
Activity: 0%
Longevity: 0%
Default

Nem az a fontos, hogy fejből írtok-e ide, vagy másoltok. Hanem az a lényeg, hogy sok finomságot osszunk meg egymással.
Reply With Quote
  #37  
Old 09-15-2007, 22:04
Eke's Avatar
Eke Eke is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Székely Keresztur
Posts: 585
Activity: 0%
Longevity: 94%
Default

Erdélyi töltöttkáposzta

Hozzávalók négy személyre: 50 dkg savanyú káposzta, 8 középnagyságú káposztalevél, 30 dkg darált sertéshús, 10 dkg darált füstölthús, 6 dkg rizs, 12 dkg reszelt vöröshagyma, egy egész tojás, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, egy gerezd fokhagyma, egy kávéskanálnyi paprika, 2 dl tejföl só, őrölt bors, kapor, csombor.

A kétféle darálthúst összekeverjük a tojással, főtt rizzsel, 8 deka reszelt pirított vöröshagymával, sóval és fűszerrel. Az így nyert masszát a káposztalevelekbe csavargatjuk, henger alakokat formázva, a levelek végeit visszadugjuk, hogy a töltelék főzés közben ne tudjon kijönni.
Főzőedényként az égetett, de máznélküli agyagfazék az igazi, amelynek aljára néhány kis fapálcikát teszünk.

A meggyfa pálcikákra tehát egy sor savanyú káposztalevelet rakunk, amelyet előzőleg vízzel leöblítettük, majd egy sor tölteléket, erre jön a csíkokra vágott savanyú káposzta; utána a töltelék, és a csíkokra vágott savanyú káposzta, váltogatva, úgy, hogy a legtetejére ez utóbbi kerüljün. Feltöltjük annyi vízzel, hogy a tölteléket elfödje, ízlés szerint megsózzuk (de minél kevesebb sót használjunk, mert a sok só nem használ a szívnek!), és kis tűzön 2-3 óráig főzzük.

A töltött káposzta még finomabb lesz, ha a káposzta közé betesszük főni egy sertés farkincáját, fülét vagy egy kis darab füstölt húst (ne sokat, mert sok benne a koleszterin!). A töltött káposzta mellé lehet szeletelt főtt sertéskarajt vagy sertéscomb szeleteket is adni. Tálaláskor egy kis tejfölt öntünk a tetejére.


http://receptor.transindex.ro/index.php?recept=343
Reply With Quote
  #38  
Old 09-15-2007, 22:05
Ditke Ditke is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vác
Posts: 913
Activity: 0%
Longevity: 98%
Default

Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum View Post
az a lényeg, hogy sok finomságot osszunk meg egymással.
Hatlapos krémest eszem... kérsz?
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
Reply With Quote
  #39  
Old 09-15-2007, 22:08
Eke's Avatar
Eke Eke is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Székely Keresztur
Posts: 585
Activity: 0%
Longevity: 94%
Default

nekem is nekem is

Tökös-túrós tészta

A meghámozott, magvaitól elválasztott sütőtököt legyaluljuk. Sózzuk, és kb. 1 óráig állni hagyjuk. A tehéntúrót áttörjük, porcukorral, reszelt citromhéjjal, pár csepp citrommal, tojássárgával ízesítjük, és jól kidolgozzuk. Közben a tésztát főzzük és leöblítjük, a tűzálló tálat vajjal vastagon kikenjük. A tököt jól kinyomkodjuk, kevés porcukorral elkeverjük, A tészta egyharmadát a tűzálló tál aljára terítjük. Erre jön a tök, amelyet áthúzunk tejföllel. Utána újra tészta következik, majd a túró és megint tészta. A tetejét tejföllel bevonjuk. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Reply With Quote
  #40  
Old 09-15-2007, 22:20
Dragi's Avatar
Dragi Dragi is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 0%
Longevity: 99%
Default

friss, meleg, sajtos pogácsa
__________________
Claívsolais (3) (#379234)



"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."

"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon

Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Túra topic Ati Túrák 341 05-23-2011 08:21
Wand topic. Topic Wandnak és azoknak akik szeretik őt :) Gyula Chat 492 11-12-2009 18:54
Notebook/laptop topic Lyra PC (hardver, szoftver, játékok stb.) 340 03-11-2008 11:30
meg egy elfes topic exair Stratégia & Tippek 72 10-05-2007 17:29


All times are GMT +1. The time now is 01:41.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu