|
|
![Hódító / Queosia forum](v6/forum_head.png) |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 11:13
|
Junior Member
|
|
Join Date: Aug 2007
Location: Bp.IV.ker.
Posts: 21
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
ja vadas őzgerincből a legjobb ![Smile](images/smilies/smile.gif) de finom marhahusiból és még vadnyulambulammal is
|
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 11:36
|
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,907
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gonoszkóp
egyzserű,mégis remek: zsíros deszka pirospaprikával lilahagymával ![Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) főleg pecsenyezsírral
remélem Norbi olvassa és szivéhez kap ![Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
|
Deszka? Nem lesz szalkas a nyelved? :P
__________________
Remedy
|
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 11:38
|
Member
|
|
Join Date: Feb 2006
Location: Kolozsvár és Budapest
Posts: 2,147
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Deszka? Nem lesz szalkas a nyelved? :P
|
Azért keni meg zsírral, teeeee! ![Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
|
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 12:01
|
Junior Member
|
|
Join Date: Aug 2007
Location: Bp.IV.ker.
Posts: 21
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
hát igen,gyönge próbálkozás volt remedytől ![Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
|
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 21:57
|
![Eke's Avatar](image.php?s=0a0e436b8eba7173cd9f124d70620923&u=1881&dateline=1267130403) |
Member
|
|
Join Date: Feb 2007
Location: Székely Keresztur
Posts: 585
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Mititei (miccs) román módra
Hozzávalók 20 adaghoz: 1 kg marka- és birkahús, 50 gr fokhagyma, egy darab csípőspaprika, 3 gr. bors, 5 gr. porrátört csombor, 5 gr. ízesítő, 100 gr. csontlé, 25 gr. só, 15 gr. szódabikarbonát. Egyes receptek szerint birkahús helyett kisebb mennyiségű sertéshús is használható.
Az összevagdalt húst sűrű szitájú őrlőn átőröljük, sóval, borssal összekeverve jól összegyúrjuk. Középen lyukat hagyunk, ide tesszük a szódabikarbonátot és az ízesítőt.
Forró csontlével leöntjük, amibe már belefőztük a csípőspaprikát. Újból összegyúrjuk, amíg a hús összeáll. Hideg helyen hűtőszekrényben tartjuk 24-30 órán át. Utána mititei alakban rostélyon megsütjük. Forrón, mustárral vagy szalmakrumplival fogyasztjuk. Sört vagy vörösbort iszunk hozzá.
na szoval ezt kimásoltam,mert igy érthetöbb mintha én irtam volna le a saját szavaimmal.Mert én sikeresen felhomályositottam volna mindenkit
|
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 22:03
|
Guest
|
|
Posts: n/a
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Nem az a fontos, hogy fejből írtok-e ide, vagy másoltok. Hanem az a lényeg, hogy sok finomságot osszunk meg egymással. ![Smile](images/smilies/smile.gif)
|
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 22:04
|
![Eke's Avatar](image.php?s=0a0e436b8eba7173cd9f124d70620923&u=1881&dateline=1267130403) |
Member
|
|
Join Date: Feb 2007
Location: Székely Keresztur
Posts: 585
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Erdélyi töltöttkáposzta
Hozzávalók négy személyre: 50 dkg savanyú káposzta, 8 középnagyságú káposztalevél, 30 dkg darált sertéshús, 10 dkg darált füstölthús, 6 dkg rizs, 12 dkg reszelt vöröshagyma, egy egész tojás, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, egy gerezd fokhagyma, egy kávéskanálnyi paprika, 2 dl tejföl só, őrölt bors, kapor, csombor.
A kétféle darálthúst összekeverjük a tojással, főtt rizzsel, 8 deka reszelt pirított vöröshagymával, sóval és fűszerrel. Az így nyert masszát a káposztalevelekbe csavargatjuk, henger alakokat formázva, a levelek végeit visszadugjuk, hogy a töltelék főzés közben ne tudjon kijönni.
Főzőedényként az égetett, de máznélküli agyagfazék az igazi, amelynek aljára néhány kis fapálcikát teszünk.
A meggyfa pálcikákra tehát egy sor savanyú káposztalevelet rakunk, amelyet előzőleg vízzel leöblítettük, majd egy sor tölteléket, erre jön a csíkokra vágott savanyú káposzta; utána a töltelék, és a csíkokra vágott savanyú káposzta, váltogatva, úgy, hogy a legtetejére ez utóbbi kerüljün. Feltöltjük annyi vízzel, hogy a tölteléket elfödje, ízlés szerint megsózzuk (de minél kevesebb sót használjunk, mert a sok só nem használ a szívnek!), és kis tűzön 2-3 óráig főzzük.
A töltött káposzta még finomabb lesz, ha a káposzta közé betesszük főni egy sertés farkincáját, fülét vagy egy kis darab füstölt húst (ne sokat, mert sok benne a koleszterin!). A töltött káposzta mellé lehet szeletelt főtt sertéskarajt vagy sertéscomb szeleteket is adni. Tálaláskor egy kis tejfölt öntünk a tetejére.
http://receptor.transindex.ro/index.php?recept=343
|
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 22:05
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2006
Location: Vác
Posts: 913
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
az a lényeg, hogy sok finomságot osszunk meg egymással. ![Smile](images/smilies/smile.gif)
|
Hatlapos krémest eszem... kérsz? ![Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) ![Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) ![Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
__________________
...ne gyere utánam, én is eltévedtem....
|
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 22:08
|
![Eke's Avatar](image.php?s=0a0e436b8eba7173cd9f124d70620923&u=1881&dateline=1267130403) |
Member
|
|
Join Date: Feb 2007
Location: Székely Keresztur
Posts: 585
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
nekem is nekem is
Tökös-túrós tészta
A meghámozott, magvaitól elválasztott sütőtököt legyaluljuk. Sózzuk, és kb. 1 óráig állni hagyjuk. A tehéntúrót áttörjük, porcukorral, reszelt citromhéjjal, pár csepp citrommal, tojássárgával ízesítjük, és jól kidolgozzuk. Közben a tésztát főzzük és leöblítjük, a tűzálló tálat vajjal vastagon kikenjük. A tököt jól kinyomkodjuk, kevés porcukorral elkeverjük, A tészta egyharmadát a tűzálló tál aljára terítjük. Erre jön a tök, amelyet áthúzunk tejföllel. Utána újra tészta következik, majd a túró és megint tészta. A tetejét tejföllel bevonjuk. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
|
![Old](v6/statusicon/post_old.gif)
09-15-2007, 22:20
|
![Dragi's Avatar](image.php?s=0a0e436b8eba7173cd9f124d70620923&u=96&dateline=1162232652) |
Senior Member
|
|
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,361
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
__________________
Claívsolais (3) (#379234)
"Jobban szeretem, ha mindenki utál, mintsem színészkednem kelljen bárki szeretetéért...."
"Sose szakítsd félbe ellenfeled, ha az éppen egy hibát követ el." -Bonaparte Napoleon
Régen a férfinak meg kellett ölnie a sárkányt, hogy elvehesse a szüzet. Ma már nincsenek szüzek, és a sárkányt kell elvenni...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 01:41.
![](v6/bg_foot.png) |
|
|
|
|
|
|