|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

01-12-2007, 09:05
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Most jön majd az a rész, ahol össze kellene fognotok, mivel Chaos és Deni nincs mostanában, így az ő karijaikra ne építsetek, vegyétek úgy, mintha nem lennének ott (ha az említett rész előtt befutnak, akkor ismét játékban lesznek a karijaik, he nem nem...)
Ha megbeszéltétek az szükséges előkészületeket, kérlek, vázoljátok fel mit terveztek az ünnepségig hátralévő három napban.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Last edited by Chris; 01-15-2007 at 11:46..
|

01-15-2007, 11:35
|
Member
|
|
|
|
Ha egy csoportban vagyunk (Nagyúrék szobályához legközelebbi szoba, ajtó nyitva, odaállítom Morel-t hogy míg beszélünk fél szemmel lesse a folyosót) elmondom a többieknek mit mondott a Nagyúr, illetve bemutatom az új társunkat.
Amikor Gren magyaráz figyelmesen végig hallgatom.
Grenhez és a többiekhez:
- Tehát mégis szükségünk lenne arra a fránya nemesi tudásra - gondolkodom hangosan.
- Rendben, szerintem rögtön az első probléma, hogy nem biztos, hogy alkalomhoz illően tudunk öltözködni, ha ruhát kell szerezni és pénz kell rá, akkor kapunk?
- Gondolom ha már kíséretként leszünk számontartva, akkor fegyvert is vihetünk, a kérdés azonban, hogy mit lehet vinni?
- Sok kérdés van, amit meg kell itt beszélnünk, mert csak rosszabb lesz a helyzet, ha kapkodunk majd az idő közeledtével. Akkor először is lássuk, ki mit tud felvenni?
A szobámban kikeresem a legelőkelöbb holmim, de kalandozó lévén, nem hiszem, hogy a megfelelne egy estély féléhez, hisz nem a pompa, hanem inkább a kényelmes mozgás volt választásánál a cél.
Alysium-nak:
-Nekem sincs valószínüeg a számukra megfelelő öltözékem. De talán meg tudjuk oldani. A minimum az lesz, hogy kitisztíttatni amit felveszünk.
Végiggondolom milyen ruháim vannak és a fejem csóválom. A mosás gondolata sem vidít fel tulságosan.
- Ehhh...ín vultam má pár ilyen bálun, jú a kaja, mög vannak jó kis nűk is. Ín benne vagyok. (derül fel az arcom)
Farkas-nak:
-A bál "báli" részébe valószínüleg be sem tehetjük a lábunk. Inkább erre készülj.
Mindenkihez:
-Azt hiszem gondban leszünk kissé. Ha mi rabszolgát játszunk akkor nem nagyon valószínű, hogy lehet nálunk látható fegyver. Meg aztán -végignézek a csapaton - nem ártana valami egyformaság sem. Valami olyasmi ami ugyanolyan legalább kinézetre és el lehet rejteni legalább pár könnyebb fegyvert benne. Ha leher én valami egyszerű szabású hosszúszárú, hosszúujjú keménybőr ruhát javasolnék. Olyan fényesítet külselyűt, ami a bőrvértet utánozza. Abból tán tudunk szerezni mindőnkre valót. Alá meg minimum pár tőrt el tudnánk rejteni. Bár azt hiszem így például alysium íjja ugrik. De ha a stancil kölyköt magához tudjuk téríteni akkor ő például lehetne ott a közelben a nehezebb fegyvereinkkel. Na mit szóltok?
- Micsudi? Rabszulga? Ín suha tübbé nem leszek rabszolga!!! (arcomat elönti a harag, szemeim dühös szikrákat szórnak)
Válaszolva Gren mondandójára:
- Nos nem rossz ötlet, de szerintem Stancil sem fog tudni elbujni a közelben sem. Az ilyen helyeket gondosan őrzik, feltehetőleg mágiával és fegyverrel mindaránt! Nem tudom hány kíséret kell, de nekem semmilyen fegyverem sincs, amit eltudok rendesen rejteni, tán a tőr. Esetleg én kint amolyan lövész/visszavonulás biztosítóként elhelyezkedhetnék egy magaslati ponton, persze a terepviszonyoktól függően. Jó lenne egy terv tudni kéne, hogy hová megyünk, terepfelderítés nem ártana, esetleg az épületről infó, hátha voltak már bent a Nagyúrék, elég hiányos infókkal rendelkezünk...
Csak futólag pillantok oda Farkas-ra mikor megüti a fülem a két szó " soha többé", hmm.. eszerint a bajnokunk ne mindig vot önmaga ura.
-Csak játszanod kell. Mintha az lennél. Ha jól megy akkor a végén még pofon is csaphatsz pár ficsúrt. -kacsintok rá.
Alysium-nak:
-Holnap körbe kell néznünk mindenképpen. Meg szerezni megfelelő fegyvereket. Azt hiszem mindenképpen együtt kellene maradnunk. Egyben nagyobb erőt képviselünk. Vagyis mindőnknek be kell menni.
- Nem tudom ki az a Stancil, de nem tartom valószínűnek, hogy ott bárholis el tudna bújni - mondja Hyas, majd Alysiumra pillant - A nemesi paloták teteje adj az egyetlen magaslatot arrafelé, azokra pedig jobb ha nem próbálsz meg feljutni. Sok választásunk nem lesz, mert a rabszolgákat nem engedik akármerre közlekedni az épületben vagy a kertben, valószínűleg a többi szolga mellé terelnek minket.
- Hmmm, ha a barátunknak igaza van, akkor felesleges bármiféle dolgon gondolkodnunk velem kapcsolatban... Nem vagyok olyan jó kardforgató, mint Ti, nekem az íjjam az, ami célbatalál. Na mindegy, valahogy csak lesz, azonban, akkor mesélhetne is, hogyan is néznek ki az eféle nemesi helyek, úgylátom ebben járatos - válaszolom az elhangzottakra.
-Jártam már egyszer abban a negyedben, de a palotákat én sem ismerem jobban, mint ti - tárja szét a karját, majd kisvártatva folytatja - Ahogy én látom, az a dolgunk, hogy elkísérjük az urat, és vissza. Ha már elfogadta a meghívást biztosan bízik a vendéglátóban. Nem hiszem, hogy nyílt támadást intéznének az úr ellen nyilvánosan ennyi ember előtt, amitől legfeljebb tartanunk kell, az az, hogy méreggel vagy más praktikával próbálkoznak. Ezen viszont mi fegyverforgatók akkor se tudnánk segíteni, ha beengednének a bálra... - fejezi be, majd körbehordozza rajtatok a tekintetét, várva az ötleteiket, meglátásotokat.
Hyas-nak:
-Nem is elbújásra gondoltam. Hanem, hogy valahol a közelben lehetne. Nem ismerem a szokásokat itt, de ha például egy kissebb kordéval lévő, utcai árus nem feltünő akkor átulhatna teszemazt gyümölcsöt a közelben. Vagy ha más megoldás nincs - vonom meg a vállam - akkor valami mód jeleznünk kellene neki onnan ide, hogy szélvészgyorsan jöjjön a fegyvereinkkel.
- Árusokat nem engednek be abba a negyedbe. Gyakorlatilag, ha valaki nem tartozik valamelyik nemesi házhoz, vagy nem áll valamelyik család szolgálatában, nem engedik be a negyedbe. Arrafelé, csak úgy nem szoktak lófrálni az utcán. Az őrség az illetékteleneket nem engedi be a negyed kapuján, e mellett folyamatosan járőröznek a negyed utcáin.
- Ha mindenáron fegyvert akartok bevinni, akkor a tőr mellett ez is szóba jöhet - mondja azzal elkezd babrálni a hajával, majd kisvártatva egy folytóhurkot húz elő - könnyű elrejteni - vonja meg a vállát, majd vissza teszi a fegyvert, oda ahonnan elővette.
Last edited by Chris; 01-15-2007 at 11:44..
|

01-15-2007, 12:25
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Zavartan pislogok csak jobbra-balra, nem igazán értem mire jó egy fegyvertelen testőr, meg minek kísérjük őket, ha nem tudunk be menni, ha meg csak az útra kellünk, akkor meg miért nem vihetem a fegyvereimet...Nem értem...(zavarodottságom arcomra is kiül, szótlanul figyelek csak)
|

01-15-2007, 13:25
|
Member
|
|
|
|
A folytóhurok láttán kissé megkeményedik a tekintetem, aztán megenyhül és majdhogynem nevetve szólok Hyas-hoz:
-Aha. El tudsz engem képzelni ahogy egy veled egymagas fickót leterítek folytóhurokkal? - Az arcom lassan elgondolkozóvá válik - Hmm.. ismersz esetleg itt egy megbízható kovácsot? Olyant amelyik nem feltétlenül fecseg mindenkivel? Az ilyen bálokra a szolgálók öltözékének van valami megkötése? Konkrétan fémdíszekre gondoltam.
- Nem konkrétan rád gondoltam - mosolyodik el, most először, mióta találkoztatok - de Alysium, és Farkas hasznát tudná venni, ha úgy adódik. Ráadásul ez nem egy olyan dolog, ami kivillan a ruha alól, vagy furcsa dudorokat okoz a viselet alatt.
- A szolgák általában nem hordanak díszes ruhát, de mondjuk egy ilyen bálon előfordulhat, hogy valamelyik nemes a szokásosnál feltűnőbb ruhába öltözteti őket. Ami valamelyest dísznek minősül és fém, az lehet valami szebb gomb, vagy övcsat. Ami a kovácsot illeti - gondolkodik el - talán tudok egyet. Miért?
Elővonom a csatacsákányomat és a fejét felé mutatva magyarázni kezdem:
-Egy kissebbfajtát készítenék. Elég keskenyet ahhoz, hogy a ruhán-övön úgy nézzen ki mintha erős fémveret lenne. Esetleg a közepébe még egy karikát is tennék, mintha afféle "póráz" lenne amhez láncot lehet erősíteni. Szerzünk egy dobot és a dobütők a nyele lennének. Vagyis pár mozdulattal lenne nálunk nehezebb fegyver. - kissé elmélázok, aztán Alysium felé pillantok. - Az íjadra tehetnénk pár plussz rövidebb húrt. Mintha kissebb, íj formájú hárfa lenne. Vagy egy szétszedhető íjjat neked. Esetleg a lábszáratokkal megegyező hosszú kardok, markolat nélkül. A markolatok meg fülönfüggőként, vagy valami botra fellógatva féltucat, hogy zajhangszernek tünnjék.
-Jut is eszembe! Megvizsgálják valami mód a kísérő szolgákat? Mert egy kezes motozásnál elbukjuk az egészet. Vagy egy mágikus vizsgálatnál. Akkor ugrik az összes fegyver.
- Ehhez annyit fűznék hozzá egyrészt, hogy az ottani őrök sem hülyék... - mondja szleptikusan - másrészt, ha valahogy be is visszük a fegyvereket, hogyan akarunk az úr közelébe jutni? Ha tényleg baj lesz, aligha érhetünk oda időben, pláne hogy nem ismerjük az épületet... Más módot kell találni a biztonsága megóvására, ha már nem bízunk a vendéglátó embereiben...
Megvakarom a fejem a sisak alatt:
-Ebből amit mondasz viszont az is adódik, hogy ha hirtelen megpróbálunk bejutni a Nagyúr közelébe, minket egyszerüen gyilkosoknak néznek és lemészárolnak. Hogy teljesítsük akkor a feladatunkat? Bár azt mondta, hogy a bált rendezők felelősséget vállalnak érte, de ez meddig tart? Hol vannak a határok? Innen a fogadótól vállalják a biztonságáért a felelősséget míg vissza nem ér, vagy csak az épületük falai között? Hogy van ez?
- Ezt talán tőle kellene megkérdezni, hisz mi még azt sem tudjuk, hogy hova megyünk pontosan...
-Jogos. - mondom Hyas-nak.
Last edited by Chris; 01-15-2007 at 14:12..
|

01-15-2007, 14:23
|
Member
|
|
|
|
- Nincs szüksígem kütélre, hugy megfújtsak valakit (mondom farkas vigyorral). Ín fegyveres vídelmet ígértem a Nagyúúnak, nöm holmi bujócskát cicoma ruhákbun.
Ezt Gren távozása előtt vagy után mondod?
(A kifakadás Gren távozása után volt, mert le van maradva egy lépéssel Farkas.)
Last edited by Chris; 01-16-2007 at 06:31..
|

01-15-2007, 14:35
|
 |
Member
|
|
|
|
Elmegyek és bekopogok a Nagyúrékhoz.
Az úrnő szól ki, és kérdezi meg ki az, majd a válaszod után kinyitja az ajtót.
- Mi történni? - kérdi.
Meghajolok előtte:
-Bocsánatát kérem Úrnőm, de szeretnénk pontosabban tudni az újévi bálról, hogy megfelelően biztosíthassuk az Önök védelmét.
- Jönni be és kérdezni - mondja, azzal szélesebbre nyitja az ajtót, majd mután beléptál becsukja.
A szobába lépve gyorsan körbepillantok, majd meghajolok a Nagyúr felé és az Úrnő közvetítésével megkérdezem:
-Nagyúr, hogy védelmezzük meg, ha nem lehetünk önök mellett? Említette az Úrnő, hogy a biztonságukért a bálon a vendéglátó felel, na de mettől és meddig? Hiszen ha nem ihetünk magunkkal fegyvereket, akkor még az odaúton sem leszünk képesek úgy megvédeni ahogy fegyvereinkkel. Mit tegyünk? Ha fegyver nélkül és Önöktől elválasztva kell lennünk akkor se odaúton sem a bálon sem visszafelé nem garantálhatjuk a sértetlenségét.
- Fegyvert tudni vinni magukkal, te ne előszedni és kérkedni vele, mert azt nem illeni. Aki nem ember, annál a fegyver legyen eldugva, aki ember, annál lehet fegyver. A megvédéssel a bálban már nem lesz gond, a vendéglátó lenni megbízható. A mérgek okozni gond, azt maguknak kitalálni, hogy védekezni. Az itteniek nem nagyon látni nem embert nem rabszolgának, ezért lenni jobb, ha azt hiszik rabszolga, így megspórolni sok kérdés és probléma. Viszont kerülni a provokációt, akár mint kezdő fél, akár mint áldozat! Az lenni az egyetlen amivel veszélyt hozni mindenkire. A nemeseket mégúgy kerülni, nem kell velük semmilyen kontaktus.
Meghajolok ismét.
-Értem Nagyúr. Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak.
És születnek emberek.
Last edited by Chris; 01-15-2007 at 17:32..
|

01-16-2007, 12:53
|
Member
|
|
|
|
Kimegyek és elmondom a többieknek amit a Nagyúr mondott.
-Eszerint Hyas és Farkas vihetnek fegyvert nyíltan. Vagyis akár Alysium és az én fegyvereimet is. Mondjuk Hyas viszi az íjat, és Farkas a bárdom, meg a kissebb fegyvereim. Így másodpercek alatt teljes fegyverzetben lehet mindenki.
-A mérgek ellen meg talán tudnánk valami ráolvasást csináltatni egy bérvarázsóval vagy pappal. Vagy a Nagyúrékra, hogy ne hasson rájuk, vagy ami talán jobb lenne, valami tárgyra amivel megvizsgálhatnák az ételeket-italokat mielőtt elfogyasztják. Vagy egyszerűen egy kis medált vagy kis díszítűt úgy megbűvölthetnének, hogy más színben látszon ha méreg van a közelben. Mondjuk 2 lépésen belül.
- Rendben, akkor a fegyverek bevitele megoldva. Ezek szerint a párok is kialakultak, ha a Nagyúrék szétvállnának az este folyamán és a vendéglátó fenhatóságát elhagynák, akkor Farkas és Gren kísérhetné a Nagyúrat, Hyas meg én az Úrnőt és a gyereket.
- Már csak normális ruhát kell szereznünk, illetve akinek van egyéb ügy azt kell elintézi. Az épületről úgysem fogunk semmit tudni, odabent vakon fogunk úgyis bolyongani.
- Nem hiszem, hogy hagynának minket bolyongani az épületben, valószínűleg egy kijelölt helyen fogunk várakozni, míg véget nem ér a bál.
Miután Gren elmondja a jó híreket:
- Na ez má sukkal jubban hangzik! (derülök fel) Én viszek elíg fegyvert, a tietíket is, oszt akkor nöm lesz baj. A mírgek ellen meg vönni kell júfajta ellenmírget. Nu meg ha fögyverrel mírgeznek meg, akku júl mög kell vágni a sebet, hadd fulyon a vír, attúl tisztul. Enni, inni mög akkur nem fugunk, ha itten ilyen a vendíglátás (kiköp).
Last edited by Chris; 01-17-2007 at 14:10..
|

01-17-2007, 07:36
|
Member
|
|
|
|
A továbbiakban: Bocsi nem nagyon tudok net, de a kövkezőket sztném:
A környéken keresni egy szabót, vagy ruhával foglalkozó embert és mindenkinek egyforma ruhát ( nem kell csúcsminőség, csak tartson ki legalább két-három hasonló alkalmon és nézzen ki úgy mint ahogy egy jómódú nemes tartja a "személyi szolgáit". legalább színében egyezőt és nagyjából szabásában hasonlót csináltatni mindenkinek) a költségekre megalkudni a boltossal-mesterrel és arra keretet kérni a Nagyúréktól, illetve megkérdezni, hogy most saját pénzből, vagy "megbízóiból" fizessük ki.
Másnap elkíséred az őrnőt vásárolni, és együtt mentek be egy szabóhoz, ahol ő választ ruhát nektek, ami másnapra el is készül. A ruha jobbfajta agyagból készült, vajszínű és kék, mindenkinek a mérete szerint egy felöltő, egy ing, és egy nadrág. A ruhapróbára Alysiumnak, Farkasnak, Stancilnak (addigra magához tér, de még elég gyenge) Hyasnak is el kell mennie. A ruhákat a nagyúr fizeti.
A fogadósnál érdeklődöm először, hogy pap vagy varázsló merre van, olyan aki ért a mágikus tárgyakhoz. Ha sikerül találni akkor valakivel elmegyek hozzá és megmondom mit szeretnénk (3 db-ot, Nagyúr, Úrnő, Ifiúr)
A fogadós nem tud segíteni a varázslók ügyében, egy Tharr templomot ajánl ugyan, de úgy döntesz oda jobb, ha nem mész. Aztán addig-addig kérdezősködsz (Hyas, Entar) míg nem kapsz egy címet, ahol talán tudnak neked segíteni, hogy találj egy varázslót. A megadott helyen egy középkorú nővel találkozol, aki teljesen elzárkózik a kérésed elől. A bál estéjéig más lehetséges segítséget nem találsz.
A teljes hátralévő időt, ha én leszek soron akkor őrködéssel, ha nem akkor gyakorlással (valamennyi fegyveremmel), a felszerelésem ellenőrzésével és pihenéssel, meditálással töltöm.
Rendben
A bál előtt megtisztálkodok és felöltözöm. A fegyvereimet Farkas-hoz viszem és segítek neki elhelyezni magán. A kétkezes csatabárdot a hátára (úgy hogy egy mozdulattal én is letéphessem, a két egykezes fegyverem pedig az övébe, mintha hajítófegyverként használná.
Last edited by Chris; 01-17-2007 at 14:10..
|

01-17-2007, 07:52
|
Member
|
|
|
|
A bál elkövetkeztéig én sem csinálok sok mindent, csak a szokásost. Őrködés, kis gyakorlással, illetve, ha Stancil jól érzi magát, hát vele is. Stancil nincs jól, szédül, és fáradékony, két napig nyomja az ágyat, mire a bál napjára úgy-ahogy összeszedi magát. Megyek természetesen ruhát próbálni majd és segítek elhozni őket. Majd egy nap puccba öltörni és megmutatni magam az Úrnőéknek a többiekkel. Az úrnő elégedett a kinézetetekkel. Odafigyelek Foltosra is, napi minimum 1 alkalommal kiviszem egy könnyű lovaglásra, ráadásul, icsit várost is nézek vele, de óvatosan, mivel nem szeretik itt a nem embereket... A méreg kérdéssel kapcsolatban Gren kimerítette a lehetőségeket és ez nyitott kérdés marad, persze az is lehet, hogy mivel nem ember, ezért nem akartak neki segíteni, ki tudja.
A bál kezdete elötti 1-2 órában, jól beétkezem és iszom, hogy ott erre ne legyen gondom, indulás elött felöltözöm, az íjjam és a tegezt odaadom Hyasnak, a kardom itthon hagyom, összebugyolálom és eérakom. A tőr a hüvelyébe teszem és a csizmámba rejtem, elötte Farkast, Grent vagy Hyast kikérdezem, hogy megfelelő-e, vagy inkább a hátamra kössem a tőrt?! Ha minden rendben, akkor készenállok, majd az indulásra.
Hyas ennyit válaszol a kérdésedre:
- Oda tedd, ahol könnyebben és gyorsabban eléred.
Last edited by Chris; 01-17-2007 at 07:58..
|

01-17-2007, 09:23
|
Member
|
|
|
|
A hosszúfülűvel elmegyek én is ruhát próbálni, a próba során főleg arra figyelek, hogy ne akadályozza a mozgásomat a ruha, de azért elég szűk legyen, hogy látszódjanak a kötélnyi izmaim.
A bálig szabad időmben olyan erősítő gyakorlatokat végzek, amelyek szebbé teszi az izomzatomat, mellette olyan étrendet is fogyasztok ami ezt segíti.
A bál előtt megmosakszom, hajamat kifésülöm, ruhámat rendbe szedem, majd Grennel beszélek, mely fegyvereket akarja, hogy hozzam neki (egy csatabárdot, és két egykezes fegyvert ad oda neked) Ezek után gondosan ellenőrzőm az állapotukat, majd sok időt töltök a praktikus, gyors és kényelmes, de látványos elhelyezésükkel. Lássák ezek a toroni puhányok, milyen egy igazi Bajnok.
Last edited by Chris; 01-17-2007 at 14:13..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|