Nem mentem sokra a GYIK-jukkal
Így szól:
Hogyan kell beállítani a külső levelező klienst (PL: Outlook) POP3 vagy IMAP használathoz?
A POP3 vagy IMAP levelezőprogramban a beérkező levelek letöltését lehetővé tevő POP3/IMAP és a kimenő leveleket továbbító SMTP szerver nevét, valamint a postafiók eléréséhez azonosítót és jelszavat kell megadnia:
SMTP szerver: Ezt az Internet szolgáltatója adja (pl.: mail.vipdsl.hu, mail.axelero.hu)
POP3 szerver: pop3.vipmail.hu
IMAP szerver: imap.vipmail.hu
Azonosítód: felhasználoneved@valasztottdomain.hu
Jelszó: POP3 jelszavad egy a speciális generált jelszó. Ezt a rendszer a regisztráció után küldött üdvözlő üzenetben küldi ki. Ha kitörölted ezt az üzenetet, az alábbi linkre kattintja újraküldjük: POP3/IMAP jelszó újraküldése.
Figyelem, az azonosító megadása sokak számára szokatlannak tűnhet: általában ebben a rovatban nem a teljes e-mail címet kell megadni, de a VIPmail használatakor ez elengedhetetlen. Ha nem a teljes e-mail címét adja meg, akkor a rendszer esetleg nem engedi be a szerverre!
Kliens program használata során ügyeljen arra, hogy a fiók ne lépje túl a tárhely kvótát, mert ez esetben nem tud újabb üzeneteket fogadni. A rendszergazda törölheti az ilyen fiókokat, amennyiben az feleslegesen terheli a szervert (pl. nagy levélforgalmat generálva, amit ráadásul nem is fog kézbesíteni a rendszer)
---
Szóval ez eddig okés, minden rublikát az előírásnak megfelelően, hibátlan adatokkal töltöttem fel. Az SMTP-t is kitöltöttem, Inviteles lévén mail.invitel.hu bejegyzéssel.
Ennek ellenére nem működik a kliens. Az outlook 2007 amikor teszteli (regsiztráció közben van ilyen lehetőség) a kapcsolatot, általában 1-2 hibát biztos kiír. Meg volt, hogy nem írt ki hibát, de elkérte a mailomat meg a passwordot. Jó, mondom sínen vagyok (mint József Attila), hát beírtam megint, rányomtam, hgoy jegyezze meg a jelszót, és nyomtam, hgoy OK.
Eltelik kis idő, és ujra feljön a jelszókéső ablak.
Újra kitöltöm, újra feljön, újra újra... stb. Pedig 100% hogy helyes adatokat írtam be, mert már a végén azt csináltam, hogy egy txt file-ba beírtam az adatokat, majd onnan bemásolva beléptem a postafiókba a neten. Beengedett, tehát jól írtam, majd fogtam, és bemásoltam az outlookba. Ő újra elkérte... De nem írja, hogy rossz, vagy hogy akármi. Semmit. Csak feldobálja azt a kis ablakot.
Legalább 1 órát szívtam vele, de semmi. Nem tudom beállítani. Vagy a feltelepített outlookkal van gond, vagy én vagyok hihetetlenül pancser.

Ha hazaérek, majd printscreenelem, hogy hogy töltöttem ki, és beillesztem ide. Segítetek benne?