|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

10-03-2006, 10:17
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
Összesen 2k hektár fedezhet az egesz csoportrendszerre nezve korbefordulasonkent.
En igy ertelmeztem.
|
Én jobbnak tartanám, ha ez csak az 1A-ra vonatkozna.
|

10-03-2006, 11:41
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by -Fegya-
Én jobbnak tartanám, ha ez csak az 1A-ra vonatkozna.
|
Én is! ezért volt az eredeti javaslatban úgy írva, hogy szintenként 2000 heki.
a lenti csopikban szerintem jól működik a felfedezés, max ha valaki ott akar 10.000 hekis orit építeni neki lesz ez nehezítés, de a normál játékba nem kavar be egyik lenti csopiban sem.
lényeges változást egyedül az 1/A-ban hoz. viszont ott tényleg nonszensz a mostani felfedezés, tehát alapban ott kell változtatni. és emellett a top30ba való bejutást gyakorlatilag nem nehezíti meg senkinek.
|

10-03-2006, 16:59
|
Administrator
|
|
Activity: 26%
Longevity: 100%
|
|
Sziasztok!
No akkor nézzük. Pár levélre egyben válaszolok, hogy az irány kb meglegyen.
Quote:
2. Javaslom, hogy az egyszerre felfedezhető maximális területet 10%-ról mondjuk 5%-ra csökkentsük.
Így biztosítható, hogy a nagy vagyonnal rendelkező országok felfedezéssel lassabban halajanak és harcra kényszerüljenek.
|
Ennek nem látom értelmét, a nagy országok nem hiszem, hogy napi 10%-ot fedeznének fel, a kis országok indulását viszont lassítaná ez a korlát.
Quote:
Originally Posted by Tibi22_SKCS
1 javaslatal semmi gond, ha megnő a max pénz is.
|
A maximum pénz növelésére semmi szükség, kifejezetten rossz ötletnek tartom. Így is túlságosan sok tartalékot össze lehet szedni, hátmég ha semmi korlátja nem lenne ennek.
Quote:
Mindjárt jönn Ati és mondja, hogy elvetve a pénz növelés.. de nem is azt mondom, hogy kis 200hekis orikban legyen.. Azt, hogy megnöveljük mindenek az árát minden egyre többe kerül ahogy egyre feljebb megyünk és nem lehet az országban több 4,2 milliárdnál. D-ben vannak több 100K hekinél nagyobb orik amik ha kereskedők 1kör alatt is kitermelik azt a pénzmenyiéget. Legyen elvetve akkor a felfedezés emelése is. szerintem.
|
Továbbra sem a játék rendeltetésellenes használata a fő irányvonal. Hogy a D-ben a "béke szigetén" ki mit csinál, az a belügyetek, ha jó a tamagocsizás, és hogy elfelejtettétek már használni a háború menüpontot, hát legyen. Ennek a normál játékhoz semmi köze, a normál játék nem erről szól. Az előző téma kapcsán kifejtettem ezzel kapcsolatos negatív véleményemet, ismételten nem teszem meg.
Quote:
Belátom, hogy az anarch bolygónyi területű országainak életét ezek a javaslatok megnehezítik. De
-ha nagyon nem tetszik az anarchosoknak, akkor ott ne legyen bevezetve.
|
Azt gondolom, hogy mér így is elég sok kedvezménye van az anarchnak, és kialakult egy olyan szitu, amikor már az ott játszók se tudnak magukkal mit cisnálni, csak ülnek egyhelyben a béke szigetén, és felfedezgetnek. Nem tartom jó ötletnek, hogy egy teljesen különálló játék alakuljon ki, és az anarchban egész más szabályok legyenek, mint a rendes játékban. A Hódító erőforrásigényei miatt sem szerencsés, hogy még azt is számolgatni kelljen, hogy melyik játékban vagyunk, ide vajon melyik szabályok érvényesek.
Quote:
Originally Posted by laci
Ezzel a javaslattal az a gond, hogy egyrészt kilőnénk az elf egyik legnagyobb előnyét, másészt az, hogy "ezzel harcra kényszertenénk a nagyobb területtel rendelkező országokat", megint az elffel szúrnánk ki.
|
Az elffel is nagyon jól lehet harcolni. Külön témában ezt lehet részletezni, bár szerintem valahol erre már voltak is számítások.
Quote:
Originally Posted by Dym
Egyetlen egy megoldás lenne, de szerintem ezt már többször elvetették, miszerint fordulásra kellene kényszeríteni az 1A tetejét is, ezzel sok előzőleg is felvetett probléma megoldódna.
|
Azt gondolom, hogy ez ellenkezik azokkal a célokkal, amiket sokan már évek óta próbálnak az A-ban elérni.
Quote:
Originally Posted by Dym
Ha tényleg ez a cél, akkor miért nem egyszerübb a maximális földterület drasztikus csökkentése?
|
Nem tartanám szerencsésnek, hogy legyen egy plafon, amin feltorlódik az összes ország, és onnantól csak az dönti el a helyezést, hogy ki hány katonát tudott az adott körben lefokozni.
Quote:
najó távolodjunk el a bólygóméretű oriktól... és vissza térek a normálishoz. Mi van szegény varikkal, hogy szerezenek földet? jó a tolik össze lopják rá a betevőt de a varik ki aranyalmázzák? 
|
Létezik a klánraktár, a klán többi tagja össze tudja dobni a pénzt rá. Más csoportokban ilyen méretű országok nincsenek. (Kivéve az anarch D-t, de az úgyis a béke szigete, varázslóként is tuti boldogul mindenki.)
Quote:
Originally Posted by wand
minden szinten minden ori a mostani feltételekkel fedezhesse fel az első 2000 hektárját ( tök mind1 ezt a 2000 hekit 500 vagy 5000 hekin akarja elhasználni)
innentől kezdve viszont 1000 hektáronként 100 katonával nőne a szükséges katona mennyiség hekinként.
azaz, 2-3000 hekiig 325 katona
3-4000 425 katona
4-5000 525 katna
5-6000 625
stb.
ehez csak annyi kell, hogy be kell kerülnie a játékba "felfedezett terület nagysága =x" tényezőnek.
(ez a -felfedezés- oldalon bőven el is fér)
annyival jobb mintha konkrét területhez kötjök, hogy aki tényleg arra akarja használni a felfedezést, amire való (átvergődni olyan pontlistarészeken ahol nincs üthető ellenfél) az bármikor fel tudja használni.
vélemények?
|
Nem tartom kivitelezhetetlennek.
Quote:
Originally Posted by monro
És talán be lehetne iktatni egy "féket" is...
Ilyesmikre gondolok, hogy:
- Pld a területed felénél többet nem szerezhetsz felfedezéssel....
- Vagy az aktuális csoportod fellépési maximumának max a 30%-át lehet felfedezni az adott csopiban..
Tudom, hogy vannak "csak felfedezek" típusú orik,de ezeket a fékeket is úgy alakítanám ki, hogy ne lehetetlenítse el őket viszont ne legyen olyan eccerű az életük, mint eddig.
|
A lenti csoportokban ez sok problémát okozhat. Egy félelf, aki lent szedni össze a tartalékokat, nem fog tudni haladni például. Márpedig lent a félelf egy nagyon jól játszható faj. Ezekkel a fékekkel játszhatatlanná válna.
Quote:
Szerintem wand javaslata az 1A-ra jó irány. Igazából az nem tetszik benne, hogy tovább erősíti azt az irányt, hogy az 1A-ban csak hatalmas vagyonnal lehet érvényesülni. Csatázni sok pénzzel lehet (seregcsere), és a felfedezés drágítása után sokat felfedezni szintén csak sok pénzzel lehet.
Az alsóbb szinteken úgy látom, hogy körülbelül 800 hektárig minden jól működik, 800 hektár felett viszont túl sok katona kell a felfedezéshez.
|
Már az 5. szinten is egy háborúban az dönti el a háború kimenetelét, hogy kinek mennyi tartaléka van. Ez nyilván az A-ban sincs másként, sőt ott ez mégjobban érvényesül.
|

10-03-2006, 17:34
|
 |
Member
|
|
|
|
hmmm... nekem eddig wand szintenkénti 2k heki felfedezhető maxa jön be, viszont ez nagyon. ahogy nézegetem 1/A-ban kavar be egyedül, de ott nem is baj, legalább a top verekszik... igaz, ezzel én is szívnék, de hát valamit valamiért  (csak hogy szó ne érje a ház elejét...  )
|

10-03-2006, 17:36
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
En is wand otletet tamogatom meg mindig 
|

10-03-2006, 21:04
|
Senior Member
|
|
|
|
Én is 
Bár csak csendben, mert támogattam ugye a kiskékszámos fordulgatás nehezítését is, emiatt aztán az össze kékszámos szövim kikiáltott hálátlan árulónak 
Mellesleg a 2k-t A-ban én már rég felfedeztem asszem 
Last edited by Synkel; 10-03-2006 at 21:13..
|

10-04-2006, 06:45
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Én is 
Bár csak csendben, mert támogattam ugye a kiskékszámos fordulgatás nehezítését is, emiatt aztán az össze kékszámos szövim kikiáltott hálátlan árulónak 
Mellesleg a 2k-t A-ban én már rég felfedeztem asszem 
|
Ő is 
Egyébként én is támogatom magát az 5letet, de 2000 helyett 3000 hekit adnék "barátságos" módon utánna viszont a számokon "durvítanék". Mindig is azt vallottam, hogy aki pusztán felfedez az ne legyen az 1A topjában. 6K heki felett pld már 1000 fölötti kattincs (vagy nagyságrendileg ennyinek megfelelő pénz!) 8000 heki fölött már 1500 kattincs(vagy pénz) 10K fölött pedig 2000 kattincs hekinként... Így már tetszenének a számok 
|

10-04-2006, 07:25
|
Guest
|
|
|
|
De amugy ez egy hatalmas vedelem is lenne az A jelenlegi topjanak....
|

10-04-2006, 09:37
|
Administrator
|
|
Activity: 26%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Szecsa
De amugy ez egy hatalmas vedelem is lenne az A jelenlegi topjanak....
|
Meg fogtok kövezni, de szerintem az A jelenlegi topjának nyugodtan indulhatna a már felfedezett érték a "maximumról". Már ha egyáltalán ennél a változatnál maradunk.
|

10-04-2006, 10:42
|
Guest
|
|
|
|
Tehat a 20500 hekis orinak pl. 2125 katona lenne egy hektar fedezese wand elve szerint? 
Aranyos 
Last edited by Szecsa; 10-04-2006 at 10:46..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 159 (0 members and 159 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|