|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

07-26-2006, 12:34
|
Administrator
|
|
Activity: 26%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Csigusz:P
én a kitiltásokról találok kevés infót..
|
A szabályok szerintem egyértelműek, nem hiszem, hogy azt kellene feltételezni, hogy a többség ezeket meg akarja szegni, és ezért mégjobban kihangsúlyozni a kitiltásokat. A többség soha nem találkozik kitiltással, így azt hiszem, hogy ami a fórumetikettben (linkelve a diplomáciához is) szerepel ezügyben, illetve ami az üzenetek súgóban található, az bővel elegendő róla. Kiegészítve természetesen a regisztrációkor elfogadottakkal, miszerint az illető vállalja a kultúrált viselkedést a játékon belül.
Nem hiszem, hogy ezt tovább kellene ragozni.
|

07-27-2006, 19:53
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Elgépelés
Elgépelés: FAQ - Törlések, áthelyezések
Ha emiatt került át országod, akkor kérünk, hogy a jövõben került az olyan eseteket, amikor többen játszotok, de szinte biztosra lehet venni, hogy ugyanaz a személy irányítja az országokat.

|

07-28-2006, 10:44
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
HA már a súgó pontosításánál tartunk...
A súgóban a különböző %-okhoz szükséges tekercs darabszámok nem pontosak, mert a kerek számos küszöb nem igaz... azaz:
súgó most:
50% 10.650 darab tekercs
valóságban:
50% 10.651 darab tekercs
és ez igaz mindegyik %-ra...
És születnek emberek.
|

08-01-2006, 20:12
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
A varázslatok súgó "számok" részében a faji varik %-a nincs feltüntetve. 
|

08-02-2006, 04:50
|
Member
|
|
|
|
Helytartó katonaképzés
Idézet a súgóból:
Quote:
Alap katonák képzése a szabad helyen túl. Ha ez a jelölőnégyzet be van jelölve, akkor az alap katonák képzése nem áll meg a szabad kapacitásnál, hanem annyit képez a rendszer, amennyit csak lehetséges, függetlenül attól, hogy lesz-e nekik hely, vagy sem.
|
A kérdésem az, hogy a rendszer a támadókat, védőket, íjászokat, lovakat és eliteket is alap katonaként tartja nyílván?  Mert a jelölőnégyzet bejelölése után ezeket is korlátlanul, a férőhelyeket nem figyelembe véve képez.  Még a barakkban lévő helyet is képes túltölteni, ami főleg akkor érdekes, ha van beállítva szabad hely fenntartása alap katonának.
|

08-02-2006, 09:53
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
A kérdésem az, hogy a rendszer a támadókat, védőket, íjászokat, lovakat és eliteket is alap katonaként tartja nyílván?  Mert a jelölőnégyzet bejelölése után ezeket is korlátlanul, a férőhelyeket nem figyelembe véve képez.  Még a barakkban lévő helyet is képes túltölteni, ami főleg akkor érdekes, ha van beállítva szabad hely fenntartása alap katonának.
|
Ha van katonád, azok a barakkban laknak. Vagyis van nekik hely. Ha ezeket (akiknek van hely) továbbképzed, akkor nem kell külön hely, hiszen eddig is foglalták a helyet, ezután is foglalják. A sima katonákat tehát bármikor tovább lehet képezni, ez a helyek számának változásával nem jár.
... kivéve, ha pluszban képzel alap katonákat, ilyenkor az alap katonák képzése miatt csökken a hely. Ez a sima alap katonák miatt van. Tehát csak ez az egy beállítás befolyásolja, az alap katonák képzése.
|

08-02-2006, 19:37
|
Administrator
|
|
|
|
Hiányol-e még valaki valamit a súgóból? 
|

08-03-2006, 00:56
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Hiányol-e még valaki valamit a súgóból? :)
|
a FAQ tényleg FAQ legyen és ne a súgó kiegészítése:)
|

08-04-2006, 16:28
|
Member
|
|
|
|
Bug?
Quote:
Originally Posted by Ati
Ha van katonád, azok a barakkban laknak. Vagyis van nekik hely. Ha ezeket (akiknek van hely) továbbképzed, akkor nem kell külön hely, hiszen eddig is foglalták a helyet, ezután is foglalják. A sima katonákat tehát bármikor tovább lehet képezni, ez a helyek számának változásával nem jár.
... kivéve, ha pluszban képzel alap katonákat, ilyenkor az alap katonák képzése miatt csökken a hely. Ez a sima alap katonák miatt van. Tehát csak ez az egy beállítás befolyásolja, az alap katonák képzése.
|
Akkor nem a súgóval van hiba, hanem ez egy bug!  Ugyanis, ha be van jelölve a 'Alap katonák képzése a szabad helyen túl is.', akkor egyáltalán nem ellenőrzi a barakkokban a férőhelyeket! Legalábbis íjásznál és elinél. (Lovakat sehol nem képzek.) Ezeket is lazán túl képzi... És, mióta emiatt egy csomó íjászom kiment piacra/lelépett (gyorsan el tud menni az az 5 piacralépés, ha az ember nem tud belépni az orijába...  legalábbis az egyik orimban, a másikban íjászokat képeztem, de az lassúban volt, így ott megúsztam a lelépést, de ettől még szorgosan mentek piacra...) az elitképzés miatt, azóta ezek képzését nem bíztam rá a helytartóra.
Pont az a probléma, mint ahogy írod is: fegyveresnek való továbbképzés esetén nem foglalkozik a férőhely ellenőrzésével, így a folyamatosan, körökre egyenletesen elosztott katona-utánpótlást is símán továbbképzi... Nem törődve azzal, hogy ezzel nem csak az alap katonáknak fenntartott helyet használja el, (ezt se kéne...) hanem még a barakkokban sem jut nekik hely... Ezért kérdeztem, mit jelent az a szó, hogy katona: az 1/1-es egységet, minden olyan egységet, aminek fegyveres harc esetén szerep jut, vagy minden egység, ami nem civil. Jelen pillanatban a második a helyes. Ez főleg azért félrevezető, mert 'alap katona' szerepel a súgóban!
Last edited by Életfa#2; 08-04-2006 at 16:42..
|

08-04-2006, 16:29
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Akkor nem a súgóval van hiba, hanem ez egy bug!  Ugyanis, ha be van jelölve a 'Alap katonák képzése a szabad helyen túl is.', akkor egyáltalán nem ellenőrzi a barakkokban a férőhelyeket! Legalábbis íjásznál és elinél. (Lovakat sehol nem képzek.) Ezeket is lazán túl képzi... És, mióta emiatt egy csomó íjászom kiment piacra/lelépett (gyorsan el tud menni az az 5 piacralépés, ha az ember nem tud belépni az orijába...  legalábbis az egyik orimban, a másikban íjászokat képeztem, de az lassúban volt, így ott megúsztam a lelépést, de ettől még szorgosan mentek piacra...) az elitképzés miatt, azóta ezek képzését nem bíztam rá a helytartóra.
|
Ez nem bug, ez így működik jól. Fent leírtam a logikáját.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|