Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-24-2010, 20:25
Dus Dus is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Takanohana View Post
most tényleg nem érted, amit mondok, vagy csak szivatsz?
Értem, csak butaságnak gondolom.
Azt írtad lent 6 hadis, 4 tolis faj van, és ezért dől a mérleg a hadinak.

A-ban meg pl. egyáltalán nincs helye a tolinak. Tehát a fajeloszlás sokkal jobban dől a hadi felé A-ban, mint lentebb. És ez egyre feljebb haladva így van...

Tehát itt nem elsősorban az 5. és 4. szint ami gond lehet. Nem ott nincsenek tolik és varik, hanem fent.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-24-2010, 20:26
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
aki tolis országot akar, az már jóval kevesebb fajból választhat, varis orit meg jószerivel egyetlen fajból érdemes csinálni.
Ezzel mi a probléma? Olyan fajt kell választania, ami a játékstílusához illik. Olyan személyiséget is, sőt az országát is ennek megfelelően kell felépítenie. Nem elképzelt ideológiák alapján kell a fajválasztást megejteni, hogy valamelyik mesében jófejek voltak az óriások, ezért én most óriással leszek, aztán csodálkozom, hogy nem tudok vele jó tolvaj országot csinálni. A faji tulajdonságok alapján kell fajt választani. Meseszerű elképzelései lehetnek bárkinek, hogy elég egy tolvaj, mert az a Robin Hood, és mindenkivel elbánik. De ilyen elképzelések mellett ne csodálkozzon, ha az egy tolvaján mindenki átjár, mert ez szép elképzelés, de a játékszabályok nem különböztetik meg a Robin Hood nevű tolvajt a többi mezei tolvajtól.
Old 03-24-2010, 20:43
Takanohana Takanohana is offline
Member

Longevity: 86%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ezzel mi a probléma? Olyan fajt kell választania, ami a játékstílusához illik.
hát éppen erről beszélek, bár lehet, hogy nem elég világosan. (a Robin Hood-os példát viszont abszolút nem értem, hogy jött ide, de nyilván bennem van a hiba).

akkor kicsit másképp:
azért írtam, hogy alsóbb szinteken jellemző, mert ahogy feljebb megyünk, már mindenki hadi. ott nincs is gond, hogy milyen faj legyen, a körülmények eleve kizárnak jópárat. ott a játékstílust már csak annyiban választja az ember, hogy támadni vagy védekezni akar-e inkább, és ehhez választ fajt.

alsóbb szinteken viszont van, aki tolizni szeretne, ehhez választ megfelelő fajt. ami két lehetőség, fél-elf, vagy ember. vagy varizni szeretne, és akkor kiválasztja az erre megfelelő fajt, az óriást, mert más választása nincs is. ha meg a játékstílusa hadi, akkor van bőven miből választani. erre írtam, hogy a hadi felé billen a rendszer, sokkal több hadis faj van, mint tolis vagy varis.

most ez miért is butaság?
Reply With Quote
Old 03-24-2010, 20:51
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Quote:
erre írtam, hogy a hadi felé billen a rendszer, sokkal több hadis faj van, mint tolis vagy varis.

játék neve: Hódító

varival vagy tolival igen érdekes lenne földet hódítani. Amúgy még mindig vannak varisok és tolisok, csak mostanában úgy hívják őket, hogy hadi-toli és hadi-vari
Reply With Quote
Old 03-24-2010, 21:08
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
hát éppen erről beszélek, bár lehet, hogy nem elég világosan. (a Robin Hood-os példát viszont abszolút nem értem, hogy jött ide, de nyilván bennem van a hiba).
Lehet, hogy buta példa volt. Arra akartam rávilágítani, hogy el kell olvasni a szabályokat, a fajokat és személyiségeket, ennek megfelelően választani, nem fordítva. Először kiválasztani az élőhalottat, mert az tuti jól varázsol, hiszen valamelyik fantasy regényben jól varázsolt, majd beválasztani mellé a varázsló személyiséget ennek megfelelően, aztán nagyokat pislogni, hogy most ilyenkor mi van, mert jéé, nem tud varázsolni.

Ha tolvajok irányába akarsz fejlődni, akkor ennek megfelelő fajt kell választani. Ha úgy ítéled meg, hogy csak egy ilyen van, akkor lehet örülni, mert nem kell tovább keresgetni, hogy vajon melyik lehet a legjobb. Leginkább még a tolvaj jellegű játéknak a legkönnyebb a fajválsztás, mindenhol máshol el lehet rontani.
Old 03-24-2010, 21:18
-Ricsi-'s Avatar
-Ricsi- -Ricsi- is offline
Member

Longevity: 82%

Havert fűzögettem anno, hogy játszon a hóddal.
wow ban ork tolvajjal volt, itt is az akart lenni

off vége
Reply With Quote
Old 03-24-2010, 21:25
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Ricsi MUD View Post
Havert fűzögettem anno, hogy játszon a hóddal.
wow ban ork tolvajjal volt, itt is az akart lenni

off vége
Nem off ez. El kell olvasni, hogy ha tolvaj, akkor mi jöhet szóba. Ha varázsló, akkor mi jöhet szóba. Ha harcos, akkor mi jöhet szóba. Ha ezek keveréke, akkor mi jöhet szóba.

Nem fordítva, hogy először választok valamit, aztán ráerőltetem azt a játékstílust, amit én akarok, ami nem illik hozzá, és csodálkozom, hogy nem lesz sikeres.

Leragadtunk a tolvajnál, de végülis nem baj.

Mi a probléma? Hogy ha tolvajt szeretnék játszani, akkor két választási lehetőség van? Egy "varázsló-tolvaj" és egy "harcos-tolvaj". Miért akarnál mást? Mi mást akarnál? Mi haszna lenne, ha lenne még 3 tolvaj faj, ami csak névileg más? Mert funkcionálisan semmi mást nem ad a mostaniakhoz képest.
Old 03-24-2010, 22:06
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
alsóbb szinteken viszont van, aki tolizni szeretne, ehhez választ megfelelő fajt. ami két lehetőség, fél-elf, vagy ember. vagy varizni szeretne, és akkor kiválasztja az erre megfelelő fajt, az óriást, mert más választása nincs is. ha meg a játékstílusa hadi, akkor van bőven miből választani. erre írtam, hogy a hadi felé billen a rendszer, sokkal több hadis faj van, mint tolis vagy varis.

Tolvajláshoz lehet választani az elfet is, mert a haszonszerzőkre nem jár neki malus, a védelme meg óriása a fél-elfhez képest és nem is ártózzák olyan könnyen át. Sőt akár törpe is lehetne tolvaj, főleg 5-ösön, ha jó a szövije és megvédik sereggel az ártózóktól...
Varizásra pedig nagyon is jó a gnom ori sőt az az egyik leguniverzálisabb faj, jó tolisnak is, persze nem tekit lopni, de ártó tolizásra szuper...
Legyél már kicsit kreatívabb
Reply With Quote
Old 03-24-2010, 22:17
Takanohana Takanohana is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Hex View Post
játék neve: Hódító

varival vagy tolival igen érdekes lenne földet hódítani. Amúgy még mindig vannak varisok és tolisok, csak mostanában úgy hívják őket, hogy hadi-toli és hadi-vari
milyen igazad van! rossz szemszögből néztem eddig a dolgokat. azt gondoltam, színesítené a játékot, ha a hat hadi fajjal szemben nem csak két toli és egy vari faj lenne a választási lehetőség, de belátom, tévedtem. túl sok a nem hadi faj. a hódítóban hódítani kell, ki a nem hadi fajokkal! legyen nyolc tiszta hadi faj!

most komolyan, mindig megfogadom, hogy nem írok semmit, most megint asszem jó ideig nem is fogok. leírom, hogy aki véletlenül, (talán nem olvasta el elég figyelmesen a játék nevét) nem hadi játékstílusban szeretne játszani, annak kevés választási lehetősége van, erre megkapom, hogy butaság, hogy ne mesevilágban éljek, ne higgyem, hogy a tolvajaim Robin Hood-ok, ne akarjak élőhalottal varázsolni, örüljek, hogy találok egyáltalán fajt a játékstílusomhoz, a hódítóban hódítani kell, meg hogy tulajdonképpen minden faj jó mindenre, ha elég kreatív az ember.

kösz, nekem ennyi elég volt ebből a témából, további jó játékot mindenkinek!
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Takanohana For This Useful Post:
Old 03-24-2010, 22:26
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
aki véletlenül nem hadi játékstílusban szeretne játszani, annak kevés választási lehetősége van
A tolvaj fele mentünk el ma este, maradjunk is annál. Ha tolvaj országot szeretnél, akkor lehetsz csak tolvaj, lehetsz tolvaj-varázsló és lehetsz tolvaj-hadi. Mi MÁS szeretnél lenni, ami nem lehetsz, mert a Hódító nem ad rá lehetőséget? Kérlek, hogy konkrétan írd le, ne az legyen, hogy nincs olyan, de tök jól nézne ki, ha lenne 23 tolvaj faj.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules