|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Chat Általános chat-be torkollott témák... :) |

09-06-2010, 08:37
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Komolyan? Miért, mi ez? 
|
Ha tudnám, azzal kezdtem volna 
Sejtésem meg tippjeim lennének, de az biztosan másoknak is.. meghagyom olyannak, aki tényleg tudhatja. 
Rheia (#556175)
|

09-06-2010, 08:38
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rheia
Ha tudnám, azzal kezdtem volna 
Sejtésem meg tippjeim lennének, de az biztosan másoknak is.. meghagyom olyannak, aki tényleg tudhatja. 
|
Jöhetnek sejtések és tippek is. Én a léghajónál elakadtam. 
|

09-06-2010, 08:41
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Jöhetnek sejtések és tippek is. Én a léghajónál elakadtam. 
|
Először egy tengeralattjáró jutott eszembe róla, aztán pedig kereszt.
De még ha nonfiguratív is, valahogy úgy küllemre megtetszett, ezért lettem rá kíváncsi. Olyan érdekesen furcsa a formája..
Rheia (#556175)
Last edited by Rheia; 09-06-2010 at 08:44..
|

09-06-2010, 08:46
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Először egy tengeralattjáró jutott eszembe róla, aztán pedig kereszt.
De még ha nonfiguratív is, valahogy úgy küllemre megtetszett, ezért lettem rá kíváncsi. Olyan érdekesen furcsa a formája..
|
Tengeralattjáróra is hasonlít, tényleg. De az is ott van meglőve, mint a léghajó: a két lelógó hosszú izénél, ami egy lapátban (?) végződik...  Az egyikhez se illik szorosan.
|

09-06-2010, 09:08
|
Member
|
|
|
|
Az is lehet, hogy valaki csak úgy öszehegesztett egy pár fémdarabot, amiket valahol úgy összegyűjtött.. Mindenesetre nem csak azon gondolkodtam el, hogy ábrázol-e valamit, hanem hogy van-e egyáltalán mondanivalója ennek a műnek.
Ha már elmélkedésre késztet, nekem megéri megcsodálni az ilyesmit.
Rheia (#556175)
|

09-06-2010, 09:11
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Az is lehet, hogy valaki csak úgy öszehegesztett egy pár fémdarabot, amiket valahol úgy összegyűjtött..
|
Ez is lehet...  Bár azt szokták mondani, hogy nem attól lesz valami művészet, hogy senki nem érti meg. 
|

09-06-2010, 14:24
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez is lehet...  Bár azt szokták mondani, hogy nem attól lesz valami művészet, hogy senki nem érti meg. 
|
És nem minden művészet, amire ráfogható.. valamennyire ez is szubjektív.
Pl. A Debreceni Egyetem Kémia épülete előtti "szobor" vagy nem is tudom, minek nevezzem, számomra nem bír művészeti értékkel, de lehet, hogy másvalakinek igen.
Kérdés: mikor lesz valamiből hivatalosan is művészet? Ha a nagy többség elismeri? Vagy elég hozzá néhány műkritikusnak nevezett illető, hogy eldöntse?
Rheia (#556175)
|

09-06-2010, 14:29
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
És nem minden művészet, amire ráfogható.. valamennyire ez is szubjektív.
Pl. A Debreceni Egyetem Kémia épülete előtti "szobor" vagy nem is tudom, minek nevezzem, számomra nem bír művészeti értékkel, de lehet, hogy másvalakinek igen.
Kérdés: mikor lesz valamiből hivatalosan is művészet? Ha a nagy többség elismeri? Vagy elég hozzá néhány műkritikusnak nevezett illető, hogy eldöntse?
|
Ezt időnként bíróknak kell eldönteni, és nem irigylem őket.
Emlékszem egy esetre, hogy valaki lerakott 3 kőtömböt az utcára, másvalaki pedig elvitte onnan, mert útban volt. Aki lerakta, az pert indított, mondván, hogy tönkretették a művészetét. Itt merült fel a kérdés, hogy művészetnek számít-e, hogy leteszel 3 tárgyat a földre. A "művész" állította, hogy igen, hiszen az elrendezés módja maga művészet, és ennek bármiféle háborítása egyenlő a műve tönkretételével.
Nem tudom mi lett a vége ennek a pernek, bebizonyosodott-e, hogy a 3 lerakott kőtömb művészet volt-e.
(Ez Magyarországon történt, mielőtt valaki azt feltételezi, hogy ilyenek csak Amerikában lehetnek.  )
|
The Following 2 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

09-06-2010, 14:33
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Emlékszem egy esetre, hogy valaki lerakott 3 kőtömböt az utcára, másvalaki pedig elvitte onnan, mert útban volt. Aki lerakta, az pert indított, mondván, hogy tönkretették a művészetét. Itt merült fel a kérdés, hogy művészetnek számít-e, hogy leteszel 3 tárgyat a földre. A "művész" állította, hogy igen, hiszen az elrendezés módja maga művészet, és ennek bármiféle háborítása egyenlő a műve tönkretételével.
|
Vicces történet
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a "művész" kapott-e engedélyt a hely használatára, illetve milyen okból vitte el az a másvalaki a kőtömböket. Nem igazán látom reális esélyét, hogy megnyerte volna a pert. 
Rheia (#556175)
|

09-06-2010, 14:41
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Vicces történet
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a "művész" kapott-e engedélyt a hely használatára, illetve milyen okból vitte el az a másvalaki a kőtömböket. Nem igazán látom reális esélyét, hogy megnyerte volna a pert. 
|
Azok a részletek "rendben voltak". A pontos részletekre nem emlékszem, de nem arról szólt a per, hogy jogosan használta-e a helyet, vagy jogosan lett-e elvive, hanem arról, hogy művészet volt-e, amit csinált, vagyis a hábom kőtömb lerakása a földre. 
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|