|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat |

07-26-2006, 20:03
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
itt nekem alapvetően 2 dologgal van gondom:
1. ha magára akár 1 kör varit se tud valaki feltenni, hogy tud másra 36 kört?
2. ha valaki másfél napig tartó varit tesz valakire az miért ugyannyi készültséget visz neki mintha 1 körre teszi fel?
|
Az első kérdésre...
Ha nem tudsz felemelni 50 kilót amennyi mondjuk a súlyod akkor, hogyan tudsz valakit 10x felemelni aki 10 kiló? Simán...
Miért nem lehet elfogadni, hogy a támadóvarik másképp működnek,mint a magadra hatóak? Ezzel az erővel a rengetés se sikerüljön már hiszen magadra 1 kör védelem sem megy fel...
A második kérdésben igazad van azon lehetne változtatni. Lehetne az elsőn is persze csak meggyőződésem, hogy sokkal ésszerűbb lenne megszűntetni a nagy hektárszám okozta varázslógyengülést...
Pld így:
saját varázslatok sikeressége:
(templomok száma / hekiszám)x(varázslók száma/templomférőhely)x varikészültség x (1+tekibónusz) x (1+faji bónusz)
ha az eredmény
= 6% akkor a sikeresség 6 körre 99%
= 10% akkor a sikeresség 10 körre 99%
= 15% akkor a sikeresség 15 körre 99%
= 20% akkor a sikeresség 20 körre 99%
= 36% akkor a sikeresség 36 körre 99%
Természetesen a templomarány változásával egyenesen arányosan nő a siker esélye. Vérszomj varázslat akkor sikerül ha a védelem varit fel tudod tenni 3 körre.
Máris eltűnt a képletből a nagyorik exponenciális hátránya.
|

02-26-2007, 20:38
|
Junior Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Bocs monro, de a most aktuális képlet hogy van?
(A súgóban nem találtam, de bárki válaszolhat, aki tudja, előre is köszönöm  )
|

02-26-2007, 22:20
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Vili
Bocs monro, de a most aktuális képlet hogy van?
(A súgóban nem találtam, de bárki válaszolhat, aki tudja, előre is köszönöm  )
|
Milyen képletre gondolsz? Arra hogy mennyi készültség kell az egyes varázslatokhoz? Egy szép nagy táblázatban van a varázslatok súgóban. 
|

02-26-2007, 22:29
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Milyen képletre gondolsz? Arra hogy mennyi készültség kell az egyes varázslatokhoz? Egy szép nagy táblázatban van a varázslatok súgóban. 
|
szerintem arra gondolt, hogy adott hekin és adott varierővel hány körre, hány százalékkal tudod föltenni valamelyik többkörös védővarit
vagy 5 percig tartott mire megfoglmaztam 
|

02-26-2007, 22:33
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
szerintem arra gondolt, hogy adott hekin és adott varierővel hány körre, hány százalékkal tudod föltenni valamelyik többkörös védővarit
vagy 5 percig tartott mire megfoglmaztam 
|
Igen lehet  Mindegy nem nekem szólt a kérdés, nem kellett volna beleszólnom.
Ennek a javaslatnak nem látom sok értelmét. Sokkal jobban zavar, hogy minden gond nélkül lenn lehet tartani egy toli készültségét.
|

02-27-2007, 01:23
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Ennek a javaslatnak nem látom sok értelmét. Sokkal jobban zavar, hogy minden gond nélkül lenn lehet tartani egy toli készültségét.
|
azért nem minden gond nélkül... mert ha mondjuk nem a szomszéd varit lopkodtad meg, hanem esetenként 6-7-8körre akkor elég készüli költséges a lenttartása folyamatosan, nem úgy mint neked lopkodni őt...

02-27-2007, 01:24
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by monro
Az első kérdésre...
Ha nem tudsz felemelni 50 kilót amennyi mondjuk a súlyod akkor, hogyan tudsz valakit 10x felemelni aki 10 kiló? Simán...
Miért nem lehet elfogadni, hogy a támadóvarik másképp működnek,mint a magadra hatóak? Ezzel az erővel a rengetés se sikerüljön már hiszen magadra 1 kör védelem sem megy fel...
A második kérdésben igazad van azon lehetne változtatni. Lehetne az elsőn is persze csak meggyőződésem, hogy sokkal ésszerűbb lenne megszűntetni a nagy hektárszám okozta varázslógyengülést...
Pld így:
saját varázslatok sikeressége:
(templomok száma / hekiszám)x(varázslók száma/templomférőhely)x varikészültség x (1+tekibónusz) x (1+faji bónusz)
ha az eredmény
= 6% akkor a sikeresség 6 körre 99%
= 10% akkor a sikeresség 10 körre 99%
= 15% akkor a sikeresség 15 körre 99%
= 20% akkor a sikeresség 20 körre 99%
= 36% akkor a sikeresség 36 körre 99%
Természetesen a templomarány változásával egyenesen arányosan nő a siker esélye. Vérszomj varázslat akkor sikerül ha a védelem varit fel tudod tenni 3 körre.
Máris eltűnt a képletből a nagyorik exponenciális hátránya.
|
ez egy egész korrekt konkrét kis ötlet sztem, támogatom

02-27-2007, 05:31
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
Azért ezt gondold át? 
A toli messziről is nyugodtan lopkodthat, te meg a készülicsökkenés miatt, gyakorlatilag meg se karcolhatod. Napi 1 vari és elmegy a készülid kb, míg ő 2-3 készülit is eltolhat rád.
Én meg ezt nem tartom fairnek 
|

02-27-2007, 07:55
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Viz
Azért ezt gondold át? 
A toli messziről is nyugodtan lopkodthat, te meg a készülicsökkenés miatt, gyakorlatilag meg se karcolhatod. Napi 1 vari és elmegy a készülid kb, míg ő 2-3 készülit is eltolhat rád.
Én meg ezt nem tartom fairnek 
|
Arra gondoltam, hogy az ellenfél varisa gond nélkül lenntarthatja a tolis készültségét, miközben még viharokat is tud varázsolni a másik 3emberre. Mivel 1regenerációnál kevesebbet kell felfedésre eljátszania, néha elég két körönként egy felfedés.
Akkor lehet, hogy mégis a vihar készültségigényét kéne növelni. 
|

02-27-2007, 09:26
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Arra gondoltam, hogy az ellenfél varisa gond nélkül lenntarthatja a tolis készültségét, miközben még viharokat is tud varázsolni a másik 3emberre. Mivel 1regenerációnál kevesebbet kell felfedésre eljátszania, néha elég két körönként egy felfedés.
Akkor lehet, hogy mégis a vihar készültségigényét kéne növelni. 
|
Es arra gondoltàl hogy a készuli-csokkenés random ( akàr 0% ! )
Mig a varigyilok kevesbe, no meg a varis àltalàban oriàs ahhoz meg mindenki befér szinte tolival ( kivéve az oriàs hadisokat vagy a teljesen hadis gnomokat minimalis varitolival. Ha 4en gyilkoljàk a varjiait elég nehéz lent tartani a készulit.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|