Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 01-18-2010, 07:57
siQ siQ is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 80%

Quote:
Originally Posted by szinkoly View Post
A kötött körös elv valóban egyszerű és szerintem ez lenne könnyebben megvalósítható, már csak azért is, mert teljesen tiszta, hogy a vagyonfüggőre a függvény mi alapján lenne kiszámolva? Úgy értem milyen elven lenne felírva? Hogy lenne eldöntve mondjuk a tekercs értékének különbsége az 5. szinten meg a 2.on?
Sokan feltették már ezt a kérdést, de nem igazán értem miért. Teljesen egyszerűen nagyságrendi számolást kell alkalmazni. Nem az a cél szerintem hogy egy teljesen pontos adatot kapjunk a vagyonról. Ez csak annyiban lenne jó, hogy mig a kötött körös elv azokat is bűnteti akik 20 millió kp val ujráznak mert tényleg szétütik őket 500 körönként, mert nincs pénzük (nyilván sarkit a példa, ne köss bele), addig a vagyon alapján számolandó azokat bűnteti jobban akik nagy pénzekkel rohangálnak, ergo könnyebb az életük, tehát több ideig kéne hogy birják szétütés nélkül.
Visszatérve a számolásra, szerintem a célt teljes egészében ellehet érni egy nagyságrenden alapuló számolással:
-1: pénz
-10:runa
-100:teki
-10000: egység
(valamennyit nyilván lehet finomitani ha akarjuk). Az meg hogy ezen adatok alapján Ati milyen határokat huz meg, vagy mennyire lineáris körnövekedést eredményez azt nekünk nem is kell tudnunk szerintem. (ahogy a pontos arányokat sem, hogy ne legyen trükközés. Tapasztalati uton ugyis elég gyorsan kifog derülni szerintem)
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to siQ For This Useful Post:
Sponsored Links
Old 01-18-2010, 08:53
Gabro Gabro is offline
Member

Longevity: 82%

Quote:
Originally Posted by siQ View Post
Sokan feltették már ezt a kérdést, de nem igazán értem miért. Teljesen egyszerűen nagyságrendi számolást kell alkalmazni. Nem az a cél szerintem hogy egy teljesen pontos adatot kapjunk a vagyonról. Ez csak annyiban lenne jó, hogy mig a kötött körös elv azokat is bűnteti akik 20 millió kp val ujráznak mert tényleg szétütik őket 500 körönként, mert nincs pénzük (nyilván sarkit a példa, ne köss bele), addig a vagyon alapján számolandó azokat bűnteti jobban akik nagy pénzekkel rohangálnak, ergo könnyebb az életük, tehát több ideig kéne hogy birják szétütés nélkül.
Visszatérve a számolásra, szerintem a célt teljes egészében ellehet érni egy nagyságrenden alapuló számolással:
-1: pénz
-10:runa
-100:teki
-10000: egység
(valamennyit nyilván lehet finomitani ha akarjuk). Az meg hogy ezen adatok alapján Ati milyen határokat huz meg, vagy mennyire lineáris körnövekedést eredményez azt nekünk nem is kell tudnunk szerintem. (ahogy a pontos arányokat sem, hogy ne legyen trükközés. Tapasztalati uton ugyis elég gyorsan kifog derülni szerintem)
ebben van fantázia, tetszik, DE én azért javaslom, hogy a számolás legyen nyilvános, azaz lehessen vele rendesen kalkulálni
Reply With Quote
Old 01-18-2010, 10:20
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Gabro View Post
ebben van fantázia, tetszik, DE én azért javaslom, hogy a számolás legyen nyilvános, azaz lehessen vele rendesen kalkulálni
Ha lineárisan változik a dolog, akkor szintenként az első 2 restart után mindenki tudni fogja mennyi az annyi, úgyhogy szerintem ezen fölösleges aggódni.
Old 01-18-2010, 10:34
Gabro Gabro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Ha lineárisan változik a dolog, akkor szintenként az első 2 restart után mindenki tudni fogja mennyi az annyi, úgyhogy szerintem ezen fölösleges aggódni.
nem aggódok, csak egy stratégiai játékban szerintem az ellenfeleken kívül nem árt ha számolhatók a feltételek...
Reply With Quote
Old 01-18-2010, 12:21
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
nem aggódok, csak egy stratégiai játékban szerintem az ellenfeleken kívül nem árt ha számolhatók a feltételek...
Csak mostanában vagyunk így elkényeztetve ennyi részletes leírással mindennel kapcsolatban, régen még a legtöbb dologra magadtól kellett rájönnöd. Egyébként tudod mennyi néped lép le X gabona hiánya esetén éhezés miatt? Ez sincs leírva, de ha szükséges, utánajársz...
Old 01-18-2010, 12:46
Gabro Gabro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Csak mostanában vagyunk így elkényeztetve ennyi részletes leírással mindennel kapcsolatban, régen még a legtöbb dologra magadtól kellett rájönnöd. Egyébként tudod mennyi néped lép le X gabona hiánya esetén éhezés miatt? Ez sincs leírva, de ha szükséges, utánajársz...
én tudom, de pszt...
az orkok általában tudják..
Reply With Quote
Old 01-18-2010, 12:47
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
én tudom, de pszt...
az orkok általában tudják..
Valamint mindenki, aki tud egyet osztani
Old 01-18-2010, 14:05
richardka richardka is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by LiverPool View Post
a vagyon eddig sem lett volna levágva, csak tovább tartott volna hozzájutni, mint 500 kör...
talán olvass értelmező olvasással
fönök, csak a véleményemet irtam leD valaki valakik mindig visszatérnek igy a vagyonka csökkentéséhez

nem akarok itten vitatkozni leirtam hogy a körök tetszenek a vagyonkák csapolása nem

nemhiába kérdeztem rá pár hozzászolással hamarabb hogy mégis mit nevezünk hatalmas vagyonnak

olvasok én szorgalmassan
Reply With Quote
Old 01-18-2010, 14:13
Járkál a farkas Járkál a farkas is offline
Junior Member

Longevity: 80%

1. újrák
én egy orinak egy szinten max 2 újrát engednék: 1. újra mert lerongyoltak 2. mert odafigyeltél de nem jött össze... de nincs több, utána már nagy lesz a tét, mert ott ragadsz! ... bár ha ügyes vagy talpra állsz

2. vagyon
jelen helyzetben senki pénzét nem bántanám, ha mondjuk mindenki oriját kipucolnánk 100.000. aranyra , utána lehetne reformálni a dolgokon
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Járkál a farkas For This Useful Post:
Old 01-18-2010, 14:21
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Járkál a farkas View Post
1. újrák
én egy orinak egy szinten max 2 újrát engednék: 1. újra mert lerongyoltak 2. mert odafigyeltél de nem jött össze... de nincs több, utána már nagy lesz a tét, mert ott ragadsz! ... bár ha ügyes vagy talpra állsz
Annyit tennék hozzá, hogy ha van még lehetőséged ujrázni akkor 200 hekiről megteheted 1 szinttel lejjebb. Mint a zéróstart csak megmarad a személyiséged és nem feltétlenül kell az 5.-re visszamenni.

Hozzáteszem ez azért is lenne jó, mert a "sallang" orik kikerülnének a nem nekik való csoportokból... Aki meg vagyonért ujrázik azt ugyse nagyon szokták padlóraverni
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to monro For This Useful Post:
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules