Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-25-2006, 12:47
wand wand is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by aúú
Érdekes Wand, egyre inkább kezdesz elszállni már megint... nemrég még nem akartad megérteni, miért és hogyan is megy az ütés, most meg már elküldenél mert le mertem írni...
CL nem én kezdek elszállni hanam az agyam és nem magamtól, hanem a te hülyeségeidtől..
fogd már fel amit leírtál az egy nagy kalap kaki!

Quote:
Originally Posted by aúú
Abban a 10 percben te is bonthatsz, ezt valahogy elfelejted, sőt akkor fogod beállítani azt az éhezést is ami ahhoz kell, hogy szabaduljon fel némi barakkhelyed
ez kész...
FOGD MÁR FEL: ABBAN A 10 PERCBEN HA AZ EGÉSZ KLÁNOD NULLÁRA BONTOD AKKOR SEM KERÜLSZ ALÁ! MERT NINCS MÁR A CSATÁIG TÖBB KLÁNPONTLISTA FRISSÍTÉS!!! miért ilyen nehéz ezt a dolgot felfogni???
TÖBBET NEM FRISSÜL------> BÁRMI IS TÖRTÉNIK MÁR SEMMI NEM VÁLTOZIK A PONTLISTÁBAN-----> A FELEFELÉ ÜTÉS ÓRA 50-KOR ELDŐLT!

másik: abban a körben állítod be az éhezést, hogy szabaduljon fel barakkhelyed??? az az apró tény nem zavar, hogy ha abban a körben az éhezés miatt leáll X barakod, akkor abból semmi nem megy el??
lévén a körváltásban előbb van az elmenetel mint az éhezés, ergó az abban a kv.ban éhezéssel leállított barakjaidból, csak következő körben menne el a sereg, amikor már épp beütnek.

Quote:
Originally Posted by aúú
akkor minél nagyobb a klán létszáma, annál többet kell bontania az ellennek, hogy alád kerüljön .
Jesszusom... akkor elmesélem: tök mind1 hány tagja van a klánnak, ha abban bontanak 1 épületet az 15 pont. ez nem függ semmitől, legkevésbé attól, hogy 1 vagy 10 tagja van a klánnak.

Quote:
Originally Posted by aúú
Ezt külön kiemelem, mert ezt eleve érdemes elolvasni. Felhívnám a figyelmedet, hogy ezen technikákat nem te találtad ki, mert ezek közül nem egyet maguk Kacsáék is használtak ellenünk annak idején.

látod még azt se tudod mit használnak ellened..
mond csak mit használtak Kacsáék?

a seregkoptatást??? hát nem, mert akoriban a kintlévő elnem férő seregek nem mentek el

az elugrást??? láttál valamit ami nem ez volt, akkor ha bevettél egy bazi nagy orit akkor azonnal bekerült, de a pontba csak kv kor számított bele, szal amit Kacsáéktól láttál, az az volt, hogy 50 előtt bevettek egy nagyorit ami magában lehet nagyobb volt mint a klánod, majd annak a seregével megtámadtak és kv kor feletted voltak 100 körrel.

az egyetlen ami működhetett akkor a nagytávolságú épület felmérés, de lévén amíg mi előx el nem kezdük alkalmazni addig ilyenről senki nem hallott még az akkori "nagyok sem", (sőt enyhén szólva is elképzelhetetlennek tartották) biztos lehetsz benne, hogy Kacsának fogalma sem volt ilyenről..

és nem mondom, hogy én vagyok a legjobb, de midenesetre asszem az 5 legjobba talán benne vok..
Sponsored Links
Old 05-25-2006, 13:04
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Kocka
Hello.

Bocs, hogy beleszolok de fura dolog csak olvasni mindig. Bar nem jatszom az 1A-ban de a fenti sorok szamomra lyukasnak tunnek az eddig olvasottak alapjan.

"-óra 50 kor alád frissít a védő."
Miert varod meg? Az mar az utolso lehetosege korvaltasig.

Lehethogy naiv vagyok de ha a vedo nem frissit 49 -ig akkor en tennem meg az adott szituban 49 és 49.45 kozott. Igy meg mindig maradna 15 mp-em bontani a korvaltas elott 59.45 es 00 kozott ha gaz lenne. Szvsz korantsem biztos, egyik oldalnak sem a bontoka vegeredmenye.

A te frissitésed te már előtted, közületek már csak neki frissülhet a pontszáma a csatáig, ezt magyarázza már 5 oldal óta:P
Old 05-25-2006, 13:36
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Egy ideje úgy látom, ez a vita nem afelé megy, hogyan lehetne megoldani a problémát, hanem afelé, hogy hogyan nem... Lehet kicsit kompromisszumkészebbnek kellene lenni mind a két oldalnak a másik javaslata irányában, vagy egyszerűen csak kitalálni egy másik ötletet.
Abba nem szeretnék bele szólni, hogy hogyan lehet a problémát megoldani, azt gondolják ki a "nagyok". Csak egy gondolat menetet szeretnék felvázolni, ami nagy valószínűséggel segítene a megoldás kialakításában. Akit ez nem érdekel, mert szerinte így is minden jó, ahogy van, és különben is, az ugorja át a szürkebetűs részt.

1. A probléma tömör egyértelmű felvázolása.
2. Miből adódik a probléma?
3. Ötlet a probléma megoldására.
4. Ez az ötlet teljes egészében megoldja a problémát, vagy csak annak egy részét?
5. Ha csak egy részét, akkor mit old meg és mit nem?
6. Elfogadható és felvállalható-e az, hogy a probléma csak részlegesen lesz megoldva?
7. Ha igen, miért? Ha nem, miért?
8. Ha nem, új ötlet kell, ami teljes egészében, vagy legalább elfogadható mértékben orvosolja a problémát. Innen ismét 4-7 pontokban leírtak.
9. Ha az ötlet teljes egészében vagy legalább elfogadható mértékben orvosolja a problémát, érdemes feltenni a következő kérdést: vannak-e ennek az ötletnek nem kívánt mellékhatásai?
10. Elfogadhatók és felvállalhatók-e ezek a hatások?
11. Ha igen, miért? Ha nem, miért?
12. Ha nem, van-e mód, hogy e nem kívánt és el nem fogadható mellékhatásokat ki lehessen küszöbölni, vagy legalább elfogadható szintre csökkenteni? Innen ismét 9-12 pontokban leírtak.
13. Ha ezek után se sikerült kompromisszumra jutni, és kialakítani egy többség által jónak tartott ötletet, ideje elvetni azt, és egy újat kitalálni...
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Old 05-25-2006, 14:13
wand wand is offline
Member

1. a probléma az, hogy jelenleg ha egy klán 2 körre van egy másiktól és közvetlen kv előt 59,59 kor indul + bont pár épületet, akkor a védő klán már csak akkor veszi észre, hogy támadják amikor a támadó seregek 1 körösek és támadó klán 3-4 körre van. szal vagy védi a sereget, vagy ha nem akkor nem tud visszamenni.

2.a probléma abból adódik, hogy eddig kv közben lehett távolba nézni és ha készültél rá keresztbe tudtál menni, az most a kv közbeni szünettel megszűnt.

3.az ötlet volt a manuális klánponlista frissítő gomb.

4. nem. ez a megoldás gyakorlatilag 2 dolgot hoz elő:
4.1. eddig volt minimum 1 órád, miután a támadó klán 2 körre került, hogy felkészülj, a frissítéssel ez 10percre csökken ha frissítéssel áll oda a támadó azaz szionte a semmiből ugrik elő és támad.
(ha nem frissítéssel áll oda, akkor nagy valószínűséggel támadás előtt a védőklán frissít egyet és ezzel elszáll a támadás lehetősége és ezzel akár nagyon sok ráfordított pénz is)
4.2 ha támadünak csak akkor van esélye ha nem veszik észre, ha észreveszik, akkor a védő klán ellen támadása, gyakorlatilag biztosan alulról megy míg a támadóé felülről.

ergó vagy nem tudsz támadni mert lelép az ellen, vagy beszívod ha támadsz, mert bevernek.

5.asszem ezt a 4-ben leírtam
ez csak a védő klán azon vágyát oldaj meg, hogy ha már valaki meg meri támadni, akkor vagy el se tudjon indulni, vagy mindenképp a védő klán üt egy rakás földet.
esteleg plusszban odaugró klánok szintén beverik az eredeti támadót.

6.nem. ugyanis ez nem megoldás, így a támadásokat teljessen ellehetelenítjük.

7. mert a védő klán erősen sejtheti, hogya van tőle 2 körre klán akkor az esetleg támadhat is.. azaz szembe mehet vakon is és nem csak biztosra menve pontosan kiszámolva mindent és alulról ütve.

8. részbeni orvoslára felvetődött, hogy kv közben legyen +10mp. amíg az eredeti körtávolság van és lehet távolozni és támadni is. igaz ez esetben az ellentámadó seregek 1 kör késéssel mennek az eredetihez képest. de így minimális seregekkel nem lehet célt érni egy full kitámadott klánnal szemben lévén az koptathat, azaz az ellentámadó seregnek is egy viszonylag komoly seregnek kell lenni.

9. feljebb leírva

10. szerintem igen, más szerint nem (mármint a 10mp)
és szerintem nem, más szerint igen (a manuális frissítés)

11. az alőző 50 oldalon leírva..

12. mellékhatások tekinttetében kérdezze meg kezelő orvosát, gyógyszerészét.. én már elveszettem a fonalat.

13. szerintem az alapprobléma (miszerint a védő klán tudjon visszemnni, ha nem tudja védeni a sereget) megközelítésével van a gond
mégpedig az, hogy most egy sikeres kláncsatához fullra ki kell menni, értelemszerűen, nem szeretné a támadó, hogyha már erre van kényszerítve, akkor bárki odaállhasson mellé kényére kedvére.
azaz a klán védő és támadó értéket kéne egy szintre hozni, szerintem az lenne a logikus, hogyha egy klán 60%ot szán védelmre, akkor ha egy másik 61%ot a támadásra az beverje( persze fajui jellemzők ezt módosítják), így maradhat otthon némi védelme a támadónak is, szal legalább nem verhetik szarrá.
én ezt igazán igazságosan a toronybónusz kivételében látom, de más ezt persze máshogy látja..

kb ennyi, a 13. pont teljesen szubjektív.
Old 05-25-2006, 14:36
Kocka
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Láma
A te frissitésed te már előtted, közületek már csak neki frissülhet a pontszáma a csatáig, ezt magyarázza már 5 oldal óta:P
Lehethogy zoldfulu vagyok de miert lotted el? Ha ellotted az onnantol a te bajod. Ne lodd el es akkor nyilt a verseny az alulmaradasert.
Old 05-25-2006, 15:43
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Chris
Egy ideje úgy látom, ez a vita nem afelé megy, hogyan lehetne megoldani a problémát, hanem afelé, hogy hogyan nem... Lehet kicsit kompromisszumkészebbnek kellene lenni mind a két oldalnak a másik javaslata irányában, vagy egyszerűen csak kitalálni egy másik ötletet.
Szerintem félreérted ennek a beszélgetésnek a lényegét. Nem a közös nevezőre jutás a cél, mert az nem lesz. Mindenki mondja el a saját érveit, ellenérveit, mondja el, hogy az általa felvázolt ötlet alapján hogy lehetséges a támadás, avagy arra irányul a javaslat, hogy több támadás ne legyen, és a "versenyben maradt" javaslatokról majd külön szavazunk valamikor a jövőhéten, vagy később, ha addig felmerül újabb javaslat (ami nem arról szól, hogy reformáljuk meg a kláncsatákat, mert mint említettem, ilyen nem lesz).
Old 05-25-2006, 15:46
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Kocka
Lehethogy zoldfulu vagyok de miert lotted el? Ha ellotted az onnantol a te bajod. Ne lodd el es akkor nyilt a verseny az alulmaradasert.
Ha jól értelmeztem az eredeti felvetést, akkor az arról szólt, hogy bármikor, amikor géphez kerülök, lehessen visszatámadnom. Ez a javaslat, főleg az általad is nagyon jól leírt szituáció nem ezt teszi lehetővé, hanem azt kívánja meg mindenkitől, hogy óra 49 környékén mindenképp legyen gépnél. Akkor is, ha senki nincs 2 körre, és amúgy elég lenne 3 óránként benézni, hogy támadják-e.

Én személy szerint még mindig nem lettem arról meggyőzve, hogy miért jobb minden órában megadott időben gépnél lenni, és ha nem vagy, akkor lekésni a visszatámadás legapróbb reményét is, mint 3 óránként egyszer ránézni a pontlistára és nézni egy távolt.
Old 05-25-2006, 16:44
Északföld's Avatar
Északföld Északföld is offline
Member

Question

Ezektől függetlenül, még mindíg kíváncsi lennék, hogy erre miért is volt szükség.
Old 05-25-2006, 16:45
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Mégis mire?
Old 05-25-2006, 20:30
Serg Serg is offline
Member

Activity: 3%

Quote:
Originally Posted by Ati
Én személy szerint még mindig nem lettem arról meggyőzve, hogy miért jobb minden órában megadott időben gépnél lenni, és ha nem vagy, akkor lekésni a visszatámadás legapróbb reményét is, mint 3 óránként egyszer ránézni a pontlistára és nézni egy távolt.
3 óránként?Ez igaz arra a pár darab 1 milliós orira a tetőn de a többiekre nem szóval erre nem kéne hívatkozni!Még mindig azt mondom hogy a plusz egy klánpontlista frissítés is jobb lenne mint a semmi és mivel már lehetőséget ad a koptatásra a támadó klánt nem lehet több sereggel beverni illetve lehetősége van a visszatámadásra is,bár ez megint az gazdasági erőfőlénnyel rendelkezőket erősíti.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules