|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Segítség Ha elakadtál, és nem tudod hogyan indulj, vagy hogyan tovább, írd meg a kérdésed itt, és a tapasztaltabb játékosok segítenek. |

07-24-2006, 18:23
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
TDK: most nincs időm végig bogarászni a képletet, majd este megnézem, de nekem is az jött ki, hogy 95-el bement az ork, tehát valószínű ott ez az ok.
Lámáéknál ha mindkét orinak 2 nyillal ment le katmorálja, akkor ugyanez lehet az ok, ha nem, akkor valószínű a védőnél nem ment az összes torony.
amúgy meg ne másolj ide komplett gömböket mégha pár hónaposak is, inkább csillagozd ki a nevet meg a sorszámot :P
amúgy meg a progi nem hinném, hogy tévedne a csaták kimenetelét illetően, összeadni és szorozni tuti tud 
|

07-24-2006, 18:41
|
 |
Member
|
|
|
|
a lényeg az, hogy nem ez volt a probléma, amúgy fél éves adatok voltak, na mind1...
|

07-24-2006, 22:29
|
Member
|
|
|
|
Sziasztok
Megjegyezném, hogy a távolbalátás sem teljesen pontos adatot közöl 
Ebben is benne van egy kis diferencia a sikeres/sikertelen védekezést/támadást illetően.
Pl az 5. szinten támadtak kereken 300pacival a távolbalátás + 400at mutatott.
Nah ez azért elég nagy külömbség, ha a "kis" országokat vesszük figyelembe.
Természetesen magasabb szinteken ez a külömbség elenyésző 
Mondjuk a védőérték kiszámításánál ezt a tényezőt is figyelembe kell venni 
|

07-25-2006, 10:37
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cece
Sziasztok
Megjegyezném, hogy a távolbalátás sem teljesen pontos adatot közöl 
Ebben is benne van egy kis diferencia a sikeres/sikertelen védekezést/támadást illetően.
Pl az 5. szinten támadtak kereken 300pacival a távolbalátás + 400at mutatott.
Nah ez azért elég nagy külömbség, ha a "kis" országokat vesszük figyelembe.
Természetesen magasabb szinteken ez a külömbség elenyésző 
Mondjuk a védőérték kiszámításánál ezt a tényezőt is figyelembe kell venni 
|
Távolbalátás: A varázslat segítségével megtudhatod, hogy közelednek-e országod felé támadó seregek, és ha igen, milyen sereg, és mennyi idõ múlva éri el országodat. Minél távolabb van a támadó sereg, annál pontatlanabb a becsült eredmény. (15 kör felett megtudhatod, hogy közeledik-e Feléd sereg, és ha igen, ki küdte, 10-15 kör távolságból 1000-es pontossággal megtudhatod a sereg nagyságát, 10 körnél közelebbrõl pedig 100-as pontossággal tudhatod meg, hogy mekkora támadó seregre kell szamíts.)
És születnek emberek.
|

07-25-2006, 10:42
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by TDK
esemény annyi volt, hogy másodjára probált bejönni, az elsönél pattant,igy az ö morálja lefele a mienk felfele mozdult
én csak egy képletet ismerek, ha ebben hiba van mond meg mi
védőerö:
((28100*6)+(25324*8))*1,3(faji)*1.3(vari)*1.45(tek i)*1.3(torony)*0.95(katmorál)=1123362
támadóerő:
63200*6*1.3(faji)*1.3(vari)*1.4(teki)*1.2(tábornok )*1.1(felfele)*0.94(katmorál)=113230
wand magyarázata még magyarázat lehet, mivel 95-ös kat morállal az ork befért volna ezt elismerem.
|
Az ork valószínű itt nem szimplán a katmorál miatt pattant, hanem az út közbeni pusztulás miatt, mert ha csak 100-al kevesebb a paci ami oda ér (aminél ugyibár eleve több hal meg menet közben), akkor már pattan, mert akkor a támadó értéke az orknak csak 1111469.
Ahogy azt Wand is mondta, nem éri meg ennyire kicentizni a támadást, inkább érdemes kicsivel több sereget küldeni...
És születnek emberek.
|

07-25-2006, 10:52
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Távolbalátás: A varázslat segítségével megtudhatod, hogy közelednek-e országod felé támadó seregek, és ha igen, milyen sereg, és mennyi idõ múlva éri el országodat. Minél távolabb van a támadó sereg, annál pontatlanabb a becsült eredmény. (15 kör felett megtudhatod, hogy közeledik-e Feléd sereg, és ha igen, ki küdte, 10-15 kör távolságból 1000-es pontossággal megtudhatod a sereg nagyságát, 10 körnél közelebbrõl pedig 100-as pontossággal tudhatod meg, hogy mekkora támadó seregre kell szamíts.)
|
Ööö... a súgót szándékosan nem idéztem, mivel a védőerő kiszámításának problémája álltalában kezdő játékosoknál jelentkezik akik nem igazán olvassák el amit el kell olvasni.
Ezért inkább beírtam egy kevésbé nyers szöveget és ha valaki kiváncsi a pontos részletekre olvassa el a súgóban 
Álltalában a távolbalátást mindenki próbálja lehetőségeihez mérten a körváltás előttre korlátozni, úgy, hogy maradjon ideje az esetleges reakcíóra. Kapkodás, segítség (ha van honnan), piac (ha van miből) ... nem bizos, hogy mindenkinek az az első gondolata, hogy ha 300pacit lát jönni az valójában 400 is lehet 
Azért köszi az emlékeztetőt  Régen olvastam, de azért még emlékeztem rá 
|

07-25-2006, 19:15
|
Member
|
|
|
|
nem tudom lehet e ide beirni honapcimeket, de ha már ennyi számolos progiról tudtok (ami nem excel-es) akkor irjátok már lécci ide a honlapcimeket, vagy 297895 -be a honlapcimekkel üzit
TM
|

08-19-2006, 16:44
|
Banned
|
|
Longevity: 97%
|
|
Azt nem mondjátok komojan hogy ha a katonai morál 100% akkor szorozhatom be a védőerőt 1-el
|

08-19-2006, 19:04
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Markal
Azt nem mondjátok komojan hogy ha a katonai morál 100% akkor szorozhatom be a védőerőt 1-el
|
De igen 
Ha kevesebb, akkor 0 egész és tizedes meg századosokkal...
|

08-22-2006, 15:06
|
Administrator
|
|
Activity: 32%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Markal
|
Ez a kérdés csak vicc volt, ugye?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|