|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

12-14-2007, 13:11
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
A lényeges az, hogy a mai fiatalok semmilyen szinten nincsenek rákészülve az életre, és a elgtöbb fontos dologban a tájlékozottságuk egyenértékű egy hatalmas nagy 0-val.  ÉS ez rettenetesen nagy baj. Mert ők elsznek a jövő generációja. Akik majd megtermelik a nyugdíjat, amikor mi öregek leszünk.
|
Én azt gondolom, hogy létezik olyan, hogy "túltájékoztatás"... Ma mit hallasz? Meg fogsz halni, meg fogsz halni, meg fogsz halni. Ma már nemcsak akkor, ha cigizel, hanem akkor is, ha látsz valakit, aki cigizik.
Ha ebbe nem is halsz bele, a folyamatos stresszbe, hogy "ajajj, nehogy valaki a közelemben rágyújtson", előbb-utóbb biztosan.
Ma már tudományosan igazolt, hogy a stressz a betegségek kialakulásában döntő tényező. Erre mit csinálnak "tájékoztatás" címszóval? Azt hajtogatják, hogy mibe fogsz belehalni, és hogy fogsz kinézni addigra.
A nyugdíjat meg felejtsd el. Még ilyen illúziókban élsz, hogy a mai fiatalok megteremtik a nyugdíjat? Ha nem teremted meg magadnak, akkor ne is számíts nyugdíjra. (Ha véletlenül mégis lesz, maximum örülsz.  )
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Hát a jelenlegi állás szerint nem látom biztosítva a nyugalmas időskort...... Sok tukó tirpák agyatlan eszetlen 0 felelősségtudattal rendelkező alkesz drogos istenkáromló kis suhernyák utcakölyök lesz az ország tartópillére, ha ez így mgy tovább.
Tutira modnom, hgoy összeomlik az egész a fenébe, ha ez az állapot nem ekzd el belátható időn belül rohamosan javulni.
Itt nagy baj lesz.
|
Ez a természet rendje, amibe az ember folyton beleszól, azt gondolva, hogy jobb lesz. Nem lesz jobb.
Mit levág mostanában mindenki a második világháború körül... Hogy ezt igenis folyamatosan fel kell eleveníteni, különben elfelejtjük, és esetleg ugyanabba a hibába beleesünk mégegyszer... Mert milyen jó, hogy végre vége lett, és végre béke van. Leszámítva, hogy egy bizonyos alapítvány mindent megtesz, hogy békében élő emberek sorsát megkeserítse... No comment.
De ezt a fonalat továbbvive... mi történt régen? Háborúk voltak. Harcosok voltak. Ölték egymást. Az emberiség tizedelődött. Ma állítólag béke van, és azok az emberek, akik régen az agresszivitásukat, ölésvágyukat kiélték a fronton, most a városokban élnek, és reggel felkelnek, elmennek dolgozni egy pénztárban, bevásárolnak, hazamennek, tévét néznek, majd egyszercsak elegük lesz az egészből.
Mert az ember mindent megtesz azért, hogy a természetes kiválasztódást megakadályozza. Oké, a természet nem adja fel ilyen könnyen, jöjjenek akkor a betegségek. De persze az ember ezt is mindenáron meg akarja akadályozni. Nincs elég ivóvizünk, nincs elég hely a földön, lassan oxigént se tud a bolygó eleget előállítani, de mi mindenkit mindenáron meg akarunk menteni. 90 éves néni lélegeztetőgépen, művesekezeléssel, napi 50 darab gyógyszerrel, szegénynek már elege van mindenből, de az emberiség őt is megmenti, hogy mégtovább szenvedhessen.
Hogy javulna már bármi is, amíg alapvető szemléletváltás nincs?
Magyarország gazdasága romokban, hatalmas adósságaink vannak, a munkanélküliség folyamatosan növekszik, egyre több ember van az utcán, de segélyeket küldünk afrikába... Meg segítünk Irak újjáépítésében...
No nem folytatom, és a gondolatokat össze se kapcsolom, mert múltkor is megkaptam már, hogy milyen emberellenes vagyok... 
|

12-14-2007, 14:48
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
De ha egyszer igazad van... Én egész hasonló gondolatmenetet adtam elő, még a mostani hsz-ednél is sokkal finomabban egy megbeszélésen, és (nem kell mondanom, hogy kik, hsizen azt hiszem tudod...) 'ők' közölték, hogy ilyen gondolkodással kiírtottam volna már az emberiséget.
Ez hazugság. Hosszú távon pont hogy megmentené az emberiséget a génállomány erősítése. Most meg 2 éves korodtól 92 éves korodig gyógyszeren élsz, meg antibiotikumon. Mindentől véded magad, a megelben hűtöd magad a hidegben 30 fokosra fűtöd a lakást. Minimalizáljuk az ingert. Ez az idegrendszer elkorcsosulásával jár, amit most a robotmunkával betámadtak.
Csoda hogy annyi tömeggyilkos van?
Nem csoda. Egyre jobban értelmet nyer a koncepciójuk.
Az emberek nagyrésze teljesen be van kattanva már most.... Csak végig kell nézni egy átalgemberen, minimális idegrendszerrel próbál feldolgozni egy olyan villogó-cikázó életet, ami tulajdonképpen minden természeti törvénynek ellent mond.
Már mindenkit életben tartunk, aki 5 hónapra születik, azt is, meg mindeféle 100%-osan baktériummentes ilyen műanyagbuborékban, aztán valahogy megéri az ivarérettséget, és szaporodni kezd. Hát nem garantálom, hogy végig tudna csinálni egy menetelést -30 fokban Molvádiától Sztálingrádig......
No mindegy. Azt hiszem te, mint értelmes ember tökéletesen tisztában vagy, hogy ez kiknek az érdekeit szolgálja.
Nyugdíj: Jelenleg mi termeljük meg a nyugdíjat. Ha nem romlana tovább a helyzet, akkor a mi nyugdíjunkat is megtermelné valaki.
De a helyzet romlik, Magyarország szinten is, és világszinten is.80%-ra tippelem, hogy nekem már nem lesz nyugdíjam.
Bár ahogy elnézem a munkatempó növekedését, a leterheltség növekedését, valamint a nyugdíjkorhatár folyamatos feljebb-és feljebb való emelését, nagy valószínűséggel arra is játszanak, hogy nekünk már ne kelljen nyugdíjat fizetni, mert mind megdöglünk nyugdíjkorhatár előtt.... És akkor ez is megoldva.
Hát mit ne mondjak. Szép kilátások!   
|

12-14-2007, 15:22
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Atyaég... mintha 2 paranoid 80 éves öregúr elmélkedéseit olvasnánk a mai romlott fiatalságról, ne felejtsétek el a "bezzeg a mi időnkben!" felkiáltást hozzátenni a hsz-tekhez
Beszéltek itt a génállomány javításáról, meg a természetes kiválasztódás megszűnéséről, de könnyen teszitek, amikor tele a hasatok, egészségesek vagytok és nincsenek gondjaitok a napi túléléssel. Hát lehet hogy nektek hiányzik a "természetes kiválasztódás" és a "génállomány erősítése", de akkor miért nem mentek ki az erdőbe, kezdtek a civilizáció "átkai" nélkül élni, és aztán vagy kiválasztódni, vagy elpusztulni...
És ugyanígy generációs ostobaság a mai fiatalokat szidni: én ugyanezt a szöveget végighallgattam gyermekkoromban, a "jaj ezek a mai fiatalok, bezzeg az én időmben" frázis már a könyökömön jött ki, aztán tessék, felnőttünk, a korosztályom túlnyomó többségéből rendes ember lett, erre most mi kezdjük el a mai fiatalokat szidni... jó hogy ez generációs tünet, mindig volt és mindig lesz 
|

12-14-2007, 15:24
|
Administrator
|
|
|
|
Hmm, nem rémlik, hogy a mai fiatalokat szídtam volna bárhol is a beírásaimban...
|

12-14-2007, 15:25
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Hmm, nem rémlik, hogy a mai fiatalokat szídtam volna bárhol is a beírásaimban...
|
"Még ilyen illúziókban élsz, hogy a mai fiatalok megteremtik a nyugdíjat? Ha nem teremted meg magadnak, akkor ne is számíts nyugdíjra."
Akkor ezzel dícsérted és a bizalmadról biztosítattad őket? 
|

12-14-2007, 15:30
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
És ugyanígy generációs ostobaság a mai fiatalokat szidni: én ugyanezt a szöveget végighallgattam gyermekkoromban, a "jaj ezek a mai fiatalok, bezzeg az én időmben" frázis már a könyökömön jött ki, aztán tessék, felnőttünk, a korosztályom túlnyomó többségéből rendes ember lett, erre most mi kezdjük el a mai fiatalokat szidni... jó hogy ez generációs tünet, mindig volt és mindig lesz 
|
nem tudom, hogy milyen volt a Ti korosztályotok fiatalkorában, de én első kézből látom, hogy a színvonal egyre jobban esik, és ebben teljes mértékben alá tudom támasdztani amit Gee mond
tehát amikor már öngyújtógázt szívnak, vagy teszkós zacsiból 95-ös teszkósbenyát szipuznak, az már mindennek a teteje
|

12-14-2007, 15:31
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
"Még ilyen illúziókban élsz, hogy a mai fiatalok megteremtik a nyugdíjat? Ha nem teremted meg magadnak, akkor ne is számíts nyugdíjra."
Akkor ezzel dícsérted és a bizalmadról biztosítattad őket? 
|
Ennek semmi köze a mai fiatalokhoz. Ennek csakis a mai nyugdíjrendszerhez van köze, amit nem ők alkottak.
Amit írtam, azt nem a kisujjamból szedtem, statisztikákkal van alátámasztva, hogy a mostaninál kevesebb fiatal, és sokkal több nyugdíjas lesz a mi korunkban. Egész pontosan dupla annyi nyugdíjat kellene fizetni, hogy olyan szinten ellássanak minket, ahogy a mai nyugdíjasok vannak ellátva. Az milyen szint? Szinte semmilyen. Mennyit fizetsz ma nyugdíjra? Nem keveset... Akkor gondolj bele, hogy 2x ennyit fognak fizetni majd az akkori fiatalok, és cserébe szinte semmit nem kapunk. Ez nyilván nem tartható ebben a formában.
És nem ők tehetnek arról, hogy amit nyugdíj gyanánt levonnak tőlük, az valójában nem az ő nyugdíjukra van félretéve. Ahogyan arról sem én tehetek, hogy amit tőlem nyugdíj gyanánt levonnak, az nem az én nyugdíjamra van félretéve. Holott ez lenne az indokolt.
E helyett van egy szemmel láthatóan rosszul működő rendszer, amikoris beszedjük a pénzt, majd azonnal el is költjük, nem tesszük félre arra, amire az be van fizetve. (Kicsit sarkítok, mert persze azért fizetjük most, hogy másokat ellássunk belőle...)
Ezért jó valamilyen szinten a magánnyugdíj, végre nem mások nyugdíját fizeted, hanem a sajátodat.
|

12-14-2007, 15:35
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dr Rozi rendel
Most fogják szigorítani a pontrendszert épp ez ügyben is.... igaz, ez nem adja vissza az értelmetlenül megsérült, esetleg elhunyt áldozatok életét...
Annyi haszna azért lesz, hogy hamarabb elveszik a jogsiját az illetőnek, és nehezebben, ill. körülményesebben juthat ujból hozzá.
|
A pontrendszer nem ilyen esetekre van... Súlyosabb esetekben elvették eddig is a jogsit, ahogy ezután is elfogják a ponttól függetlenül. ha seggrészegen vezettél vagy mentél 200al 70es táblánál, eddig is bevonták pedig messze nem lett volna meg a pontod. a pontrendszer a notorikus szabálytalankodokra lett kitalálva. aki megy 70 helyett 100-al, megfordul záróvonalon, nem köti be magát, folyamatosan telefonál vezetés közben, áthajt a piroson , nem ad meg elsőbbséget és balesetet okoz stb. és a "kis pici" bírságok mellett összegyülhet annyi, amiért el is veszik a jogsit. és azért szigoritották, mert röhejes volt az előző rendszer. mert nagy pech kellett ahoz egy embernek hogy összegyüljön a 21 pont (kb minden egyes szabálytalanságnál egy rendőrnek kellett volna kiugornia a bokorból), ezt szigoritották, hogy az emberek komolyabban vegyék az ilyen kihágásokat is. És esetleg a büntetőpontjai végéhez közeledve megszállja a kisangyal és ő is képes lesz szabályosan közlekedni...

12-14-2007, 16:06
|
 |
Member
|
|
|
|
Gee: mi az istentől 12k a villanyod??? Mi a 2 bazinagy villanykályhával fizetünk ennyit... 8k gázra úgy hogy nem is fűtesz vele? Vmit rohadtúl nem jól csináltok...
|

12-14-2007, 16:21
|
 |
Member
|
|
|
|
Gee: génkezelt répát Mo-on nem kaphatsz mert Magyarország GMO mentes, ezt még sikerült fentartani EU-s nyomással szemben is. Nagyon remélem hogy ez még jó sokáig így is fog maradni.
Nyugdíj rendszer: ezt sem helyi sajátosság, egész Európa öregszik, nem véletlen vannk sztrájkok nyugatra is a reformok miatt. Oda fogunk jutni szerintem, hogy gyűjtögetsz a kis magánnyugdíj számládon mikor úgy érzed elég hát elmégy nyugdíjba. No ez minimálbér + összefeketézett mellékesből nem fog sikerülni. Míg az össznépi adócsalás + államtól való lopás majd nyálverés hogy nekem ez meg ez meg ez is jár, de fizetni érte na azt aztán nem akarok dívlik hát nem is fogunk előrébb jutni. Amíg az is válba vereget akitől te tulajdonképp elopod a TB-jét nyugdíját támogatását és megdícsér milyeb frankó gyerek vagy hogy átvered az apehot meg az oep-et addig sem... A nem adok számlát meg a megoldjuk okosba ügyeskedések sem visznek előbbre.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|