Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-15-2006, 15:22
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%
Quote:
Originally Posted by Ati View Post
NÖVELED azzal, hogy nem 3%-ot hozol, hanem 2,5%-ot, meg 2%-ot? Ez mitől növelés???
azért mert ha alulról mész, akkor 7, 6, 5, 4 %-okat hozol... és nem 7 3 3-akat
tessék alulról menni
Sponsored Links
Old 12-15-2006, 15:22
Grabi Grabi is offline
Member

Longevity: 99%

a lényeg az alulról való ütésen van, hogy nem 7,3... hanem 7,6,5,4... ezzel + a szövizsákmány elosztással kb. ugyanoda kerülne a szövi ha üt, míg a mostani verzióban nem. ez a különbség
Old 12-15-2006, 15:28
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 31%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
azért mert ha alulról mész, akkor 7, 6, 5, 4 %-okat hozol... és nem 7 3 3-akat
tessék alulról menni
Hát tessék alulról menni, igen. Ebbe nyilván bele kell számolni azt is, hogy az első ütés után veszít az értékéből, Te pedig magasabb értéken leszel. Ezek figyelembevételével tessék alulról menni többször.

Azt továbbra se értem, hogy miért jó, ha ilyenkor a második ütéssel kevesebbet hozol.
Old 12-15-2006, 15:38
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Hát tessék alulról menni, igen. Ebbe nyilván bele kell számolni azt is, hogy az első ütés után veszít az értékéből, Te pedig magasabb értéken leszel. Ezek figyelembevételével tessék alulról menni többször.

Azt továbbra se értem, hogy miért jó, ha ilyenkor a második ütéssel kevesebbet hozol.
nekem úgy tűnt, ez az egész arra megy ki, hogy kompromisszumra jussunk Veled...
de lévén a saját ötleteden kívül semmi más nem tetszik (mindegy legyen, hogy eredményében mint ha az eredeti ellenvetéseidnek megfelelne) ezért folyik a vita (megbeszélés...)
Old 12-15-2006, 15:39
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
nekem úgy tűnt, ez az egész arra megy ki, hogy kompromisszumra jussunk Veled...
de lévén a saját ötleteden kívül semmi más nem tetszik (mindegy legyen, hogy eredményében mint ha az eredeti ellenvetéseidnek megfelelne) ezért folyik a vita (megbeszélés...)
Mi a kompromisszum abban, hogy MÉGKEVESEBBET foglaljon egy hadis???
Old 12-15-2006, 15:51
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
mégkevesebbet - hányadszorra?
nem mindenki szokott 16 sereggel menni...
a 3-4 sereges támadások szempontjából igenis kompromisszumnak tűnik - vagy legalábbis több földet visz az első 3-4 sereg
de mindegy hogy hívjuk, amíg az eredmény számít
de ha most az a gond, hogy mégkevesebb a föld, akkor a csökkenés megállhatna 1 és 0.5 %-on - így kisebb földfoglalás csak irracionálisan nagy seregszám mellett lenne
Old 12-15-2006, 15:53
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
mégkevesebbet - hányadszorra?
nem mindenki szokott 16 sereggel menni...
a 3-4 sereges támadások szempontjából igenis kompromisszumnak tűnik - vagy legalábbis több földet visz az első 3-4 sereg
Mitől vinne többet, ha a második támadásra már nem 3%-ot visz, hanem 2,5%-ot?

3% > 2,5%

Na jó, egy ideig hanyagolom ezt a témát, ennek nincs értelme.
Old 12-15-2006, 15:54
Kisbér Kisbér is offline
Member

Red face

Quote:
Ezt szerintem mindenki inkább elfogadná, mint a mostani helyzetet...

Inkább feláldozom hogy 2 sereggel csupán 5,5%-ot hozok felülről a 6% helyett, ha 10% helyett 13%-ot hozhatok alulról.
Tehát 10%-al foglalok kevesebbet ha felülről megyek, ellenben 30%-al hozok többet, ha a csapódás körváltásában alul vagyok.

3 sereggel 7,5%-ot hozok a 9 helyett, míg 3 sereggel 18%-ot hozok a 13% helyett alulról.
Tehát 20%-al foglalok kevesebbet ha felülről megyek, ellenben 38%-al foglalok többet, ha az a 3 sereg alulról megy.

4 sereggel 9%-ot hozok a 12% helyett, míg 4 sereggel 22%-ot hozok a 16% helyett alulról.
Tehát 33%-al foglalok kevesebbet ha felülről megyek, ellenben 37%-al foglalok többet, ha alulról sikerül az adott körváltást elkezdenem.

5 sereggel 10%-ot hozol a 15% helyett, míg 5 sereggel 25%-ot hozol a 19% helyett alulról.
Tehát 50%-al foglalsz kevesebbet ha eleve felülről mész, ellenben 31%-al foglalsz többet, ha alulról.

Ez a kompromisszum, hiszen az eleve felülről jövő több támadás kevesebbet hoz. Viszont a Te kompromisszumod abból áll, hogy többet veszítene a célori, ha a körváltást kezdetén pontértékben nagyobb.

Last edited by Kisbér; 12-15-2006 at 15:56..
Old 12-15-2006, 15:57
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Kisbér View Post
ha a körváltást kezdetén pontértékben nagyobb.
Ettől a körváltás kezdetén levő értéktől szakadjunk már el, a csata pillanata előtti érték van. Ne egy 79 csatával ezelőtti értékhez számoljuk a 79 csata által megtépázott ország védelmét és területét...

Na jó, télleg megyek dolgomra...
Old 12-15-2006, 16:08
Kisbér Kisbér is offline
Member

Quote:
Ettől a körváltás kezdetén levő értéktől szakadjunk már el, a csata pillanata előtti érték van. Ne egy 79 csatával ezelőtti értékhez számoljuk a 79 csata által megtépázott ország védelmét és területét...

Na jó, télleg megyek dolgomra...
Ati, az, hogy nekünk ez a mostani rendszer nem jó, az azért jelent valamit a számodra?

Ha nem, akkor hagyjuk tényleg és felveti bennem a kételyt, hogy akkor minek is van ez a fórum?!
Ha viszont igen, akkor kérlek Te se nézd ennyire egysíkúan a világot. És próbálj meg alkalmazkodni a többség akaratához!

Persze akkor, ha ez a többség akarata.

De ha jön valaki, és cáfolja a felvetett ötletet; vagy értelmesen elmondja, hogy az neki tényleg jó, ha 3 szövitag megy egy országra, elindulás pillanatában felettük van a célori, csapódás körváltása kezdetén is felettük van a célori, ezzel szemben az egyik 100 hekit, aztán a többi 2 sereg 28-27 hekit hoz, akkor ígérem én sem így állok a nemrég bevezetett változtatáshoz.
De jelenleg semmilyen érved nincs (tudom, hogy ez számodra elegendő) csak annyi, hogy "egy nálánál kisebb értékű országot miért tud alulról beütni" - logikai hibát ki kellett küszöbölni.
De miért?! Mert valaki panaszkodott? Ha panaszkodott, akkor mennyien panaszkodtak, ha sokan, akkor ők mit szólnak ehhez a felvetéshez?
Én így dönteném el a Te helyedben (tudom, tudom, nem vagyok a Te helyedben), hogy egy általuk kedvezményezett változtatáson módosítsak-e.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules