|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |

01-22-2008, 22:22
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by komisz86
Köszi szépen a segítséget. Ma délután én is matekoztam egy kicsit. Pedig sosem volt az erősségem  . És én is erre következtetésre jutottam. Egy tanya 30% agrártudománytekercsel 67 búzát termel körönként. 10000 ember pedig 2000ret fogyasz. Ergó 10000 ember élelmezésére 30 tanya kell. Ami a 200hektár 15%-a. Ha viszont nincs tanyám és pl csak 10-12 óránként tudok ránézni az országomra 20-25 raktár kell hogy ne éhezzen a népem (már ha nem fosztanak vagy rabolnak ki) ami a 200hektár 10%-a. Ezért a plussz 5-10 hektárért sztem nem éri meg az egész. Ugyhogy lehet hogy ostobaságot csináltam de én inkább a raktárakat bontottam le  .
|
Ez csak függ, hogy milyen gyakran tudsz bele kaját venni. A 10k ember naponta megeszik 48000 kaját. Van napi 5 piaclehetőséged. Ha mondjuk nem vagy abszolút függő, akkor is meg tudod oldani szerintem, hogy napi 3-szor vegyél bele kaját, vagyis 48000/3= 16000-- 16 raktárra van szükséged. Kis éhezéssel ez lehet 14. Ezzel 16 hekit spóroltál 200-on, ami szerintem bőven megéri...
|

01-22-2008, 22:52
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 20%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Trade Master
A 10k ember naponta megeszik 48000 kaját.
|
Neked ez hogyan jött ki?
"A tanyák termelik a népesség és a katonai egységek számára szükséges élelmet. 1 tanya egy kör leforgása alatt 50 bála élelmet termel. 1 bála élelmet 5 lakos vagy katonai egység fogyaszt el 1 kör alatt (Ezek az értékek természetesen fajodtól, tudományos fejlettségedtől és a Rajtad lévő varázslatoktól függően változhatnak."
súgó/építés/épületek,bányák/tanya 
|

01-22-2008, 23:01
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Matador
Neked ez hogyan jött ki?
"A tanyák termelik a népesség és a katonai egységek számára szükséges élelmet. 1 tanya egy kör leforgása alatt 50 bála élelmet termel. 1 bála élelmet 5 lakos vagy katonai egység fogyaszt el 1 kör alatt (Ezek az értékek természetesen fajodtól, tudományos fejlettségedtől és a Rajtad lévő varázslatoktól függően változhatnak."
|
10.000/5*24=48000

01-22-2008, 23:02
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 20%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
10.000/5*24=48000
|
valahogy az kimaradt az írásából az olvasatomban 
köszi 
|

01-22-2008, 23:10
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Matador
Neked ez hogyan jött ki?
|
Igen tudom. De 10ezer ember, vagy katona (lényegtelen mi) naponta 48k kaját eszik meg. Ez csak 1 szám, ami a valóságban persze több, ha rendesen felépíted az oridat. Egy fél-elf esetén ez 200 hekin az én felépítésemnél körülbelül 13500 embert jelent összesen. Ők naponta 64800 egység kaját esznek meg, és ezt 3-al osztva... körülbelül 20 raktárra van szükségem. Ha tanyákat tartanék, akkor ennyi ember ellátásához több mint 2-szer ennyi tanyára lenne szükségem. (persze ha annyi tanyám lenne el se férne ennyi ember  ) Én ezzel a módszerrel szoktam kiszámolni, hogy mennyi raktárat/tanyát építsek. Később belejön a számításba az is, hogy az adott gabonaárak, és a fogyasztott mennyiség mellett mennyibe fog kerülni naponta az ország ellátása.
|

01-22-2008, 23:11
|
Junior Member
|
|
|
|
Na látom már rájöttetek. Akkor mindegy 
|

01-23-2008, 08:38
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
de ez nem azt jelenti, h a felelfet le kell cserelni, mert nem jo, hanem azt, hogy rosszul epitetted fel. altalaban annyi varit szokas felhuzni amennyi toli is van, vagy a masik modszer, hogy kb masfelszer tobb vari van mint toli. aztan maris nehezebb lekillelni a tolikat. en meg abban sem vagyok biztos, hogy a te esetedben varis olte a tolijaidat... 
|
Én sem.  Sőt szinte bíztos vagyok benne, hogy ember, vagy félelf volt. Sejtésem abból fakad, hogy a variszövimet nem bántotta, noha eléggé le volt gyengülve (olyannyira, hogy meg se tudtuk gömbözni). Egyenesen rám specializálódott, azt viszont durván. Nem maradt más hátra, mint a diplomácia. Szerencsére bejött.
És most röhögni fogtok: Ahhoz, hogy helyrerázódjak, egy csomó üres kocsma elbontása után felhúztam 30 könyvtárat. Részben pótolni, részben legyen mit forgatni a piacon. Nem rossz, mi? Egy tekercsíró félelf.  De azt hiszem ez volt a legjobb taktika a regenerálódásra, tekintve a top 50-et, ahol már nem nagyon lehet ugrálni tolvajok nélkül. Még azzal is alig. Ha találtam egy jó alanyt, mondanom sem kell, hogy visszatérő vendég voltam. Ha meg jötta kérés a szegény törptől, akko meg fene nagy szívem miatt szinte felkopott az állam.  Oszt majd bonthatom fokozatosan a tanyákkal együtt, ha már úgy állok.
|

01-23-2008, 12:04
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vinnyo
Én sem.  Sőt szinte bíztos vagyok benne, hogy ember, vagy félelf volt. Sejtésem abból fakad, hogy a variszövimet nem bántotta, noha eléggé le volt gyengülve (olyannyira, hogy meg se tudtuk gömbözni). Egyenesen rám specializálódott, azt viszont durván. Nem maradt más hátra, mint a diplomácia. Szerencsére bejött.
És most röhögni fogtok: Ahhoz, hogy helyrerázódjak, egy csomó üres kocsma elbontása után felhúztam 30 könyvtárat. Részben pótolni, részben legyen mit forgatni a piacon. Nem rossz, mi? Egy tekercsíró félelf.  De azt hiszem ez volt a legjobb taktika a regenerálódásra, tekintve a top 50-et, ahol már nem nagyon lehet ugrálni tolvajok nélkül. Még azzal is alig. Ha találtam egy jó alanyt, mondanom sem kell, hogy visszatérő vendég voltam. Ha meg jötta kérés a szegény törptől, akko meg fene nagy szívem miatt szinte felkopott az állam.  Oszt majd bonthatom fokozatosan a tanyákkal együtt, ha már úgy állok.
|
Ha a varisotok nem tudta gömbölni, akkor tuti nem félelf volt 
És kizártnak tartom hogy kifejezetten rád specializálódott volna.

01-23-2008, 12:12
|
Member
|
|
|
|
vinnyo, en nem akarok koztozkodni, de 1 felelf ami csak 1 torpet tud meglopni a kornyeken, meg tekit ir, hogy talpraalljon... hat nem tudom. sztem a fajcsere sem fog rajtad segiteni. nem tudom hanyadik csoportban vagy, de a felsobbiekben meg fognak enni reggelire.
probald meg inkabb azt a modszert, hogy relative sok toli mellett masfelszerannyi varit huzol es tekiirkalas helyett ugyesen lopkodsz. persze ezzel kivivhatod a kornyek haragjat termeszetesen. dehat a tekiiro felelf sztem eleve kudarc.
mondj kb-ra 1 hekierteket es leirom mivel kene rendelkezned az en verziom szerint. 
|

01-23-2008, 12:21
|
Junior Member
|
|
|
|
Ez így van. Arra jár egy normálisan felépített fél-elf, és annyi a hosszasan írogatott tekercseidnek...
Szerintem legjobb lenne szintet lépned, és gnómmal tekit írnod, majd, ha már elég tartalékod van, akkor hadisba épülni. Az könnyebb...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|