... amúgy meg a Pool eléggé félválról vette azt a meccset is, nem tudom mi játszhatott közre...
Szerintem csak annyi hogy az első csoportkör első meccsén nem volt miért megerőltessék magukat. Ennyi elég volt a 3 ponthoz, és ennél nem is kellett volna több. Örülök a Debrecennek, és jó hogy a BL-ben vannak, de az a véleményem hogy egy kicsit túlértékelték őket az Anfield Road-i meccs után, amikor már-már ott tartott a közvélemény (és ami súlyosabb, a szakma is, amennyire a médiából lejött), hogy a Loki majdnem egyenrangú csapat a Liverpoollal, mert lám-lám, alig kaptak ki 1-0-ra. Ez olyan mint annak idején, amikor a ZTE megverte a MU-t, és már azt kezdtük hinni hogy ez egy reális eredmény. Akkor a MU a visszavágón könnyedén elintézte a dolgokat, és meggyőződésem hogy a Pool is így tett volna, ha élet-halál (értsd: továbbjutás) múlott volna a meccsen.
De mondom, nekik az 1-0 és a 3 pont bőven elég volt...
„A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása: Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!”
„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”
Hihetetlen jók voltunk, szavakkal le sem lehet írni.
Azért ha 2-2 maradt volna és az olaszok mennek tovább büntetőkkel, most azon elmélkednénk, hogy hányan hibáztak a második talján gól előtt. De megoldották a fiúk...
Azért ha 2-2 maradt volna és az olaszok mennek tovább büntetőkkel, most azon elmélkednénk, hogy hányan hibáztak a második talján gól előtt. De megoldották a fiúk...
Igazad van hibáztak. De nem értem mit akarsz mondani. Azért ha 2005ben a BL döntőn 3-0 maradt volna, mint a félidőben, akkor azon elmélkednénk, hogy mekkora szar a 'Pool. De megoldották a fiúk
A Pool mekkorákat hibázott az első félidőben? Más, akár nagy tornák nagy győztesei mekkorákat hibáztak?
Miért jut egyáltalán eszünkbe ilyen? Miért van az, hogy nem tudjuk a saját meccseinket nemhogy objektíven, hanem negatív felhang és lehúzás nélkül értékelni? Az az igazság, hogy 3 gólt rúgtunk a 2 ellen, a meccs tűrhetően nagy részében jól játszottunk, helyenként rendkívül jól, a mentális erőnket bebizonyítottuk, mert a jó magyar szokással szemben nem omlottunk össze és nem hibáztunk fatálisat egyetlen szorított helyzetben sem. Ezen kívül világklasszis gólokat rúgtunk. Persze voltak hibák, nekem is feltűntek, de ilyet mondani, hogy HA 2-2 maradt volna és UTÁNA MÉG az olaszok nyernek tizikkel, komplett nonszensz.
Bocsáss meg hogy belédkötök, de ez magyaros volt, mindig azon sopánkodunk hogy ha így vagy úgy lett volna akkor kijutunk a felnőtt VB-re, ha így meg úgy lett volna, akkor kiesünk az ifivébén az olaszok ellen. Ezek közül egyik sem történt meg, és mind a kettő okkal: azért mert a nagyválogatottunk egy rossz csapat, ez meg egy jó, ennyire egyszerű.
Ilyen ügyekben nem szeretek külföldre hivatkozni, de Angliában, az angol fociban, nem tolerált megmozdulás se pozitív se negatív irányba, de negatív irányba pláne nem, azon sopánkodni, hogy mi lett volna ha. Rendkívülien nem profi hozzáállás, mivel azt sugallja, hogy az, hogy nem az lett, amit a "ha"-s szerkezetben feltételeznek, az valami idegen erőn múlt volna, vagy puszta szerencse lenne, vagy akármi más külső tényező.
Maguknak nyerik a meccseket és maguk bukják el. Pont ahogyan mi is, csak nekünk valami hihetetlen oknál fogva ez nem tűnik fel.
Miért jut egyáltalán eszünkbe ilyen? Miért van az, hogy nem tudjuk a saját meccseinket nemhogy objektíven, hanem negatív felhang és lehúzás nélkül értékelni?
Szerintem az objektív véleménykifejtéshez hozzátartozik a hibák megemlítése is,részben azért,hogy objektív legyen az az objektív,részben pedig azért,hogy a hibákból tanulni lehessen a későbbiekben.
Egyébként MAGYAR -ként meg sem próbálom objektíven szemlélni az eseményeket,csak azt mondom,hogy lesöpörtük az olaszokat a pályáról
Ettől függetlenül a 2. olasz gólt tényleg csak magunknak köszönhetjük,ebben belső fórumon is egyetértés született,hogy örömmámorbéli lustaságunkból fakadva nem léptünk ki a gólszerzőre,pedig 4-en követték a mentét.
És ezt senki ne vegye negatív felhangnak,csak egy észrevétel.. hisz a meccs 90 (120) percig tart,addig semmi nem biztos,addig küzdeni kell.
(A Real M is 6 perc alatt szerzett 3 gólt az Marseille ellen)
„A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása: Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!”
„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”
Szerintem az objektív véleménykifejtéshez hozzátartozik a hibák megemlítése is,részben azért,hogy objektív legyen az az objektív,részben pedig azért,hogy a hibákból tanulni lehessen a későbbiekben.
Nem ugyanarról beszélünk Tsobi, én nem a hiba felemlegetésére írtam, hogy miért jut eszünkbe ilyen. Hanem arra, hogy két "HA" is követte, ráadásul mindkettő negatív irányba. És a többi dolgot is ezzel kapcsolatosan írtam.
Természetesen a hibákat észre kell venni, és tanulni kell belőlük, de ez egy másik téma, én nem erről beszéltem (írtam)
Megítélésem szerint a fociban létezik szerencsés győzelem és balszerencsés vereség, de érdemtelen győzelem és érdemtelen vereség nem. Minden "ha"-val kezdődő eszmefuttatás az érdemeket kisebbíti (a megérdemelt vereséget magyarázza és a megérdemelt győzelmet húzza le), éppen ezért rendkívűl nem professzionális, fals képet sugall, és pont hogy az a legnagyobb kerékkötője a hibákból való tanulásnak is, pont ugyanúgy, mint a helyes önértékelésnek, önbizalomnak, ami ugyanolyan fontos.