Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 03-27-2007, 20:25
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by laci View Post
Amit viszont mindig elfelejtünk: nem csak zsidókat deportáltak, de nyomorékokat, homoszexuálisokat, másként gondolkodókat, cigányokat, mindenkit, aki valamiért nem felelt meg a rendszernek.
viszont nem meglepő, hogy őket le se khmmm szarják? mármint manapság?
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-27-2007, 20:43
laci laci is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
viszont nem meglepő, hogy őket le se khmmm szarják? mármint manapság?
Gondolod hogy a cigány holokausztkutatóknak olyan nagy sikere lenne manapság? Elárulom, van, aki azzal foglalkozik, és megemlékezéseket is tartanak, de tudjuk, hogy viszonyul a többség a cigányokhoz, nem sok embert érdekel a téma... de ez már nagyon off.

Egyszerűen nem értem, hogy lehet ezen a kérdésen vitatkozni. Megöltek azon a helyen másfél millió embert? Meg. Tragikus dolog, az emberiség egyik (sokadik) szégyene? Igen. Akkor miért kell ilyesmiről országot elnevezni?

Bizonyos "csúnya" szavakat nem engedélyezünk (hétköznapi szavakat, amelyeket egyébként szinte mindenki használ, nap mint nap, pl. bizonyos testrészek közönségesebb elnevezését), de olyan elnevezéseket, amelyek több millió ember szenvedéseire utalnak, meghagyunk?!
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 20:48
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

én már nem is a névvel kapcsolatban írtam (ezért talán nem is idevaló a hozzászólásom), hanem a véleményemet mondtam el az emberek hozzáállásáról

és igen, több millió ember halt meg ott, ez borzasztó, és tragikus, de hogy egy csoport ebből hatalmat és pénzt merít, na az van legalább olyan rossz

azt nem tartom sokra, aki a saját halottait használja föl nyereségvágyból
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 21:05
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
én már nem is a névvel kapcsolatban írtam (ezért talán nem is idevaló a hozzászólásom), hanem a véleményemet mondtam el az emberek hozzáállásáról

és igen, több millió ember halt meg ott, ez borzasztó, és tragikus, de hogy egy csoport ebből hatalmat és pénzt merít, na az van legalább olyan rossz

azt nem tartom sokra, aki a saját halottait használja föl nyereségvágyból

Rajtad kívül itt senki nem emlegetett hatalmat meg nyereségvágyat. Itt arról van szó, hogy a név sértő vagy nem sértő, maradjon vagy ne maradjon...
Reply With Quote
Old 03-27-2007, 21:14
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Rajtad kívül itt senki nem emlegetett hatalmat meg nyereségvágyat. Itt arról van szó, hogy a név sértő vagy nem sértő, maradjon vagy ne maradjon...
csak sajnos elkanyarodott egy másik irányba, és én tovább mentem

mivel nem tudom, hogy mi vitte rá az illetőt, hogy így nevezze el, ezért ennek hiányában - mindenféle belemagyarázás nélkül - nem tudom megítélni hogy elfogadható, vagy mélységesen elítélendő
Reply With Quote
Old 03-28-2007, 00:23
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
csak sajnos elkanyarodott egy másik irányba, és én tovább mentem

mivel nem tudom, hogy mi vitte rá az illetőt, hogy így nevezze el, ezért ennek hiányában - mindenféle belemagyarázás nélkül - nem tudom megítélni hogy elfogadható, vagy mélységesen elítélendő
Hát ha vmiről nem tudod eldönteni hogy elfogadod vagy nem, akkor az már nem a legjobb eset, mindenbe belelehet magyarázni akár elfogadható indokot is. pl "én csak azért vettem fel a Hitler nevet ori névnek mert szerettem volna minél többet hadakozni amúgy nem értek egyet az eszméivel"...

a másik hozzászólásoddal meg egyetértek, hogy túlzás és becstelen amit csinálnak. emberéleteket nem lehet pénzel kárpotolni bármennyi is van belöle, és nem szabad a halottakat felhasználni ilyen célra. Több hasonló tudatos népirtás is volt a világon, csak azokat nem verték nagydobra, nem kapott ekkora nyilvánosságot.

viszont ha ez a köztudatban van és bizonyos személyekhez szervezetekhez jelképes helyekhez kötjük ,akkor el kell fogadni hogy ezek a helyek,emberek sok ember számára nem csak földrajzi és tulajdonnevek...
Nem ugyanaz egy nagy mészárlás, mint egy népirtás
és nem ugyanaz egy népirtás, mint ami a Holocaust idején folyt. nem épültek ipari szintü létesitmények arra sehol máshol amit csakis tömeges gyilkosságok végrehajtására használtak nem volt ennyire tudatosan felépitett strukturája és programja az irtásnak, nem volt sehol ennyire erős ideologiai háttér felépitve a tetteik igazolására.

és még annyit hogy pl Ceasaról vagy más nagy hadvezérek nevéről ami felkerült ide ellen példának, nem helyén való. mert ha hallod a nevüket nem a mészárlásaik jutnak eszünkbe hanem más cselekedeteik.

Reply With Quote
Old 03-28-2007, 01:08
TDK TDK is offline
Member

Longevity: 98%

teljesen értelmetlen párhuzamot voni Hitler és Ceasar, vagy más ókori történelmi személyiségek közé, és nem azért, mert egyik nagyobb szörnyüségeket csinált mint a másik, hanem azért, mert ceasar idejében mások voltak a mindenki által elfogadott erkölcsi normák.
És itt nem csak arról van szó, hogy mikor mennyit ért egy emberi élet, vagy hogy mennyi idöbe került, mig elitélte a ~civiliázált nyugat a rabszolgaságot.
Hanem arrol, hogy Szophoklész vagy Arisztotelész korában teljesen elfogadott volt a pedofilia. Bevett dolog volt az orgia, vagy az oroszlánok keresztényekkel történö etetése.
De mehetünk keletebbre is, ahol az embert lóbörbe csavarták, majd kiteték a napra.

Ha én most elitélek egy ideologiát, egy személyt a közelmúlt, vagyis az elmult 50-80 év(EGY emberöltö) távlatából, akkor joggal teszem, mert az erkölcs ugyanazt kellett volna jelentse számára, mint számomra.

Egyébként ideje volna külön topicot inditani, ahol le lehetne folytatni ezt a kissé elszabadult vitát a történelmi eseményekröl, orinevektöl függetlenül
Reply With Quote
Old 03-28-2007, 08:47
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by TDK View Post
Egyébként ideje volna külön topicot inditani, ahol le lehetne folytatni ezt a kissé elszabadult vitát a történelmi eseményekröl, orinevektöl függetlenül
Hajrá. Erre a konkrét névre, ami felmerült most, már van külön topic.
Old 03-31-2007, 11:02
Survivor Survivor is offline
Junior Member

Longevity: 97%

Argenpina 5W sem éppen idevaló, bár szépen cseng
Reply With Quote
Old 04-01-2007, 01:45
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

gondoltam este nétek még 1 dipót, hátha tanálok vmi vicceset...
mást találtam

435664 5/X LSSAH
ami nekem is csak fél pillanat után ugrott be, hogy ez egy SS hadosztálynak a neve...
Leibstandarte SS Adolf Hitler - a rövidítés jelentése...
a jelenleg elfogadott norma szerint úgy érzem ez sem üti meg az elfogadható szintet
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules