Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-19-2006, 05:58
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati
Milyen másik fórumon? Ki akar szavaztatni? No én azt hiszem itt teljesen elvesztettem a fonalat
Erre a fórumra gondoltam, ahova áthelyezted innen az írások egy részét, csak hogy a fonal azért ne legyen teljesen elveszve...

"Körváltás közbeni akciók"

Quote:
Originally Posted by Ati
A szembetámadás erősen más, mint így kezdeményezni egy támadást. Ez a 10 mp nem arra van, hogy támadást kezdeményezz. Ha ahhoz ez kell, az régen rossz.
Teoretikusan így van, de gyakorlatilag a program szempontjából nincs különbség, mert.

1. Ténylegesen 2 körig lenne kint a 10 másodperces ötletednél a sereg
2. Akit támadsz (szembe), annak rengeteg lehetősége adódik abból, hogy 2 kör alatt tegyen valamit, ugyanúgy mintha szimplán támadtál volna (a sereg nagyságától függően lakitekizéses móka)

Tehát ezért mondtam, hogy a 10 másodperces ötlet elsőre jónak tünt, de jobban belegondolva nem túl nyerő.
És születnek emberek.
Sponsored Links
Old 05-19-2006, 06:05
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati
Konkrétan:

:59 frissítek, 2 körre kerültem, támadok, bekészítem, hogy 10 körre legyek
:00 körváltás, 1 körre kerül a sereg, kv végi klánrendezés, 10 körre vagyok
:01 kv vége
Atis, ez a része most is így működik, ha eleve 2 körös klánok csatáznak és ez is részben a probléma, mert mint egyszer már leírtam, hogy ilyen esetben amit te is írtál a támadott klánnak semmilyen esélye sincs a visszavágásra, míg ha ez a módszer bekerülne, akkor lenne esélye a támadottnak is... valamint esetleg megnövelné kicsit a támadások számát, mert így nem csak a 2 körre lévő klánok, hanem az esetleg 3-4 körre lévő klánoknak is lenne értelme próbálkozni ütni egymást, mert be tudnának rendezni egymáshoz 2 körre.
És születnek emberek.

Last edited by aúú; 05-19-2006 at 07:02..
Old 05-19-2006, 06:12
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Jah, a dinamikus pontlista tényleg minden vitát lezárna...
És születnek emberek.
Old 05-19-2006, 07:16
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Ati

Ember legyen a talpán, aki észreveszi, hogy esetleg távolt kellene néznie.

Ha nincs 2 körre senki, minek nézzek távolt?
Azért azt vegyük figyelembe, hogy nem csak az első 5 helyezett klánról van szó, mikor erről a témáról tárgyalunk és lejebb bizony sokan vannak 2 körre egymástól és így elvileg bármikor megtámadhatnak... ráadásul ha valaki 3-4 körre van egyéniben, akkor is kaphatsz tőle támadást az egyéniben lévő dinamikus pontlista miatt (az más kérdés, hogy ott te is rá tudsz menni), ezért hacsak nincs valaki nagyon-nagyon-nagyon messze mindenkitől, akkor folyamatosan néz távolt (mi is nézünk)...
És születnek emberek.
Old 05-19-2006, 07:20
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by monro
összes klán pontlistájának frissítése nagyobb stratégiai lehetőségeket hordoz magában, ugyanis fel kell készülnie a "frissíteni" szándékozónak arra, hogy valaki más is éppen akkor teszi ezt vagy elötte pár mp-el ezért jobban előtérbe kerül az átgondolt kivitelezés.
Viszont Arwyl tovább gondolt javaslata sokkal kiszámíthatóbb, kevesebb lehetőséget ad jksz-re, hiszen csak a saját pontszámodat és körtávolságodat frissíted, ezért ez ha megoldható, akkor összességében használhatóbb.
És születnek emberek.
Old 05-19-2006, 07:26
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by wand
ha már esélyegyenlőség.. hol van abban esélyegyenlőség, hogyha kitámadok, akkor bárki rám állhat és megtámadhat csak mert 1x csak befrissíti a pontlistát?? holott én lehet egy sűrübb mezőnyben ép kiszámolom, mi az a pont ahol nincs tőlem egy klán sem 2 körre miközben ki vagyok támadva.
Mindig van rá esély, hogy mikor te támadsz, akkor más is éppen játszik a pontjaival és miután észreveszi, hogy te is játszol a pontjaiddal, rád áll... ez a mostani rendszerben is előfordulhat (a jksz-es részét nem taglalom, ha az megtörténik, akkor ott a bejelentő, aztán ha az volt, lehet anarchba átküldeni a delikvenst)

Quote:
nincs itt minden játékos 24 órát? akkor adjunk nekik dinamikus pontlistát?? azaz ha elég volt eddig 3 körönként nézni egy távolt és ránézni a pontlistára, mostantól aki nem néz minden körben távolt, az ne csodálkozzon, hogyha a kör végén beveri egy klánsereg?
Egy kicsit megint önző módon gondolkodsz, mert csak az első pár klánnak van az a "kiváltsága", hogy elég 3 körönként távolba néznie, mert nincsenek klánban 2 körre a közelében, de a többi, több mint 100 klán esetében ugyanez nem igaz és azért ők is támadnak ám elég rendesen klánban és náluk kell a körönkénti távolba látás...

Quote:
tőlem legyen, a dinamikus ponlistát támogatom
Én is támogatom ezt is, ha meg lehet csinálni...
És születnek emberek.
Old 05-19-2006, 09:36
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by monro
Egy kérdésem van csak Attilához.
Mi a célja a teljes szünetnek?
Egyetlen jelentős előnyt látok csak benne, ehhez elég lenne csak a piacokat lezárni körváltáskor. Akkor megmaradna a beütés elötti emberlopás, tekilopás, gyilkolászás és a bontóversenyek izgalma... Ha csak a piac állna le a kv alatt nem is nyilt volna meg ez a fórum
A szünet célja, hogy minden körváltás közbeni akciót beszüntessen. Nem csak a piacot, de minden olyan akciót, ami az ország bármilyen szintű megváltozását okozza.
Old 05-19-2006, 09:39
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
tőlem legyen, a dinamikus ponlistát támogatom
Dinamikus pontlista nem lesz technikai okok miatt.
Old 05-19-2006, 09:41
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Hóhér
Másik ötlet ( 10 mp) :

Egy klán megfontoltan 2 hétig készít elő egy támadást.
Be áll 2 körre valamelyik kv-nál indul...

szerencsétlen védelező klán 10 mp-et kap a szembe menésre, ami persze sikerül könnyen mindenképp hajnali 2-3 kor semmi kétség...
Ha eddig sikerült 2mp alatt, akkor 5x ennyi idő alatt is csak sikerül már.
Old 05-19-2006, 09:44
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by aúú
Erre a fórumra gondoltam, ahova áthelyezted innen az írások egy részét, csak hogy a fonal azért ne legyen teljesen elveszve...

"Körváltás közbeni akciók"
Nem tudlak követni. Azt a témát elkezdte valaki (Fegya talán?), és mivel felmerült egy ötlet belőle, kivettem ezt az egyt émát ide külön. Szó nem volt sehol semmi szavazásról.

Quote:
Originally Posted by aúú
Teoretikusan így van, de gyakorlatilag a program szempontjából nincs különbség, mert.

1. Ténylegesen 2 körig lenne kint a 10 másodperces ötletednél a sereg
2. Akit támadsz (szembe), annak rengeteg lehetősége adódik abból, hogy 2 kör alatt tegyen valamit, ugyanúgy mintha szimplán támadtál volna (a sereg nagyságától függően lakitekizéses móka)

Tehát ezért mondtam, hogy a 10 másodperces ötlet elsőre jónak tünt, de jobban belegondolva nem túl nyerő.
Te most csak szórakozol, ugye? EDDIG EZ ÍGY MŰKÖDÖTT, CSAK NEM VOLT 10 MP, HANEM 1-2 MP!!!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules