|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

11-29-2007, 19:28
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by wand
és folytatva a gondolatod:
ha mindenki tart bányát, akkor van nyers a piacon, tehát máris lehet harcolni (már ha ettől függ)
és itt rávilágítasz a piacgazdaság kereslet- kínálat oldalára.
ha drága a nyers sokan kezdenek el bányát tartani, ha olcsó inkább bontják.
és szépen beáll egy körülbelüli egyensúlyba.
ennek sem pozitív sem negatív hatása nincs, egyszerűen így működik.
|
Wand, ha ez szerinted tényleg így müködik, akkor az egész ötletet ellenezned kéne, mert akkor mi a francnak van szükségetek bányás törpére A-ban???
Ezt magyarázd meg. Mert pontosan ugyanazért mint a többi csoportban.

11-29-2007, 19:41
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
de ezzel még mindig nem magyaráztad, miért kell 600 hekin 10 katonáért bányát találni?
|
Mert 600 hekin nem minden csoportban tudsz bányát szerezni,mert nem tudsz hova fedezni. és 600hekin baromi drága az az 500kati bányánként.
a top nélküli csoportokban lenditené fel a piacot, és a háborúzást ha lentebb is használható lenne. Normál topos csopikban nem befolyásolna semmit, mert úgyis a nagy toppos orik kezében lenne a piac, és a nyers termelés legnagyobb része ezután is.

11-29-2007, 20:34
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Wand, ha ez szerinted tényleg így müködik, akkor az egész ötletet ellenezned kéne, mert akkor mi a francnak van szükségetek bányás törpére A-ban???
Ezt magyarázd meg. Mert pontosan ugyanazért mint a többi csoportban.
|
csak nem ellenezhetem, ha már én találtam ki..
és, hogy miért van szüksége az A-nak, pont azért amiért az összes többinek.
ha akar akar tarthasson bányát, ha meg nem akar akkor ne.
de ez lehessen a saját döntése.
Quote:
Mert 600 hekin nem minden csoportban tudsz bányát szerezni,mert nem tudsz hova fedezni
|
az első 4 ország nem tud fedezni, tehát az összes többi tud. az 500 katonával pedig máris tud az első 4 is.
tényleg nem értem hol itt a gond.
tök feleslegesnek tartok egy olyan dolgot bevezetni amire semmi szükség (szerintem)
de részemről a téma lezárva megitélésem szerint pont annyi szükség van erre, mint még egy világmegváltó személyiség bevezetésére, da ha neked ez kell, akkor hajrá.. 
|

11-29-2007, 20:46
|
Senior Member
|
|
|
|
Wand, ahogy elnézem, itt az egész javaslat felesleges. Paliking asszem erősen túlzott mikor 30 orit emlegetett. Messze nincs/nem lesz ennyi aki használni is fogja a javaslatot. Azért ne csináljunk bányatalálást, hogy az A topjában egypár ori (2 van akiről tudok, hogy törpét főleg klánütéssel vittek magasra, a régiek még 255 kattancsért fedeztek, és szerintem épp elég bányájuk van, bár ebben tévedhetek is) jól érezze magát, és fillérekért szerezzen bányát.
12-15k hekin elég elszigetelten állnak az orik, simán lehet beléjük 15% bányát feltárni, nincs aki veszély jelentsen rájuk. Ezek az orik védetten termelhetnek az olcsó bányáikban jó sokáig mire valaki is odaér a közelükbe. Ehhez képest ha egy törpi 3500 hekin akar bányát, de nem kéne neki eltávolodni a klánjától, akkor beledöglik a feltárásba, ráadásul neki télleg szüksége van a termelésére, mert az ő környékén zajlik az élet, és elhasználja amit termel.
Úgyhogy én nagyon ellenzem, hogy magas hekin is annyiba kerüljön egy bánya mint alacsonyon. Azt se tartanám jónak, hogy a törpék állandóan ugráljanak, hogy hol bányászok, hol meg termelek kicsit. A javaslat eleve nem erre született, hanem arra az esetre amikor a törpik télleg ellehetetlenülnek mert olyan helyzetben és időben mentek magasra amikor még lehetett olcsón. A jelenleg feljutó nagy törpékre ez nem áll. Akárcsak az elfekkel, tudják mit választanak, nem menet közben jönnek rá, hogy hoppá, drága lesz ám a bánya.

11-29-2007, 21:00
|
Member
|
|
|
|
Synk, szerintem nincs igazad.
ha a klánérdek azt kivánja legyen bánya, akkor lehessen
pont úgy mintha épp kaja termelő kell, akkor van lehetőség tanyát építeni.
|

11-29-2007, 21:02
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Synk, szerintem nincs igazad.
ha a klánérdek azt kivánja legyen bánya, akkor lehessen
pont úgy mintha épp kaja termelő kell, akkor van lehetőség tanyát építeni.
|
Lehessen. De ne ugyanannyiért lehessen egy gazdag klán nagyorijának mint egy középmezőnyben küszködő kisorinak.

11-29-2007, 21:08
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Mar miert zarnad ki? Nem ertem. A lehetoseg ugyanugy adott lesz neki...
Nem ertem se a Te, se a Synkel erveleset, az a baj, ahogy mindig is mondtam, nem globalisan probaljatok a dolgot nezni, hanem a sajat onos erdekeiteket. Ez sose vezet jora...  Nem tunt fel, hogy a tapasztaltabb jatekosok (Reaktor, wand, Xeper) mind ellenetek ervelnek? Talan mert utalnak titeket? Talan mert nagy torpe orszaguk van, amibe tudnanak banyat talalni? Nem, es nem. Hanem mert jobban atlatjak a dolgot, azert.
|
Wandnak szk-n van egy közel 20k hekis törpije. Reaktor és Xeper olyan klánokban vannak, ahol nincs 10k heki alatti ori. Illetve nálatok van egy. Xepiéknek viszont van két törpéjük akik klánütéssel mentek fel, és nincs bányájuk. Nem biztos, hogy mi nézzük a saját önös érdekeinket, és a tiétek a globális megoldás... Így is bazi nagy előnyben vagytok, egymással harcolni nem akartok, minek még több előny a kicsikkel szemben?

11-29-2007, 21:14
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Lehessen. De ne ugyanannyiért lehessen egy gazdag klán nagyorijának mint egy középmezőnyben küszködő kisorinak.
|
miért, ugyannyiért lehet könyvtára, tanyája, bankja.
sőt a bankjai nagyságrerndekkel többet hoznak mint egy kis orié..
|

11-29-2007, 21:38
|
Member
|
|
|
|
miért alakult ki a külső fórumon, hogy nyíltan adnak ki faji információkat az emberek szankció nélkül?
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
|

11-29-2007, 21:47
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Eddig meg se szólaltam ebben a témában, de a sok hozzászólás alapján nekem a felfedezéshez szükséges katonamennyiség fokozatos növelése tetszik. Ami esetleg állandósulhatna egy fix értéken.
Az hogy mindenhol fix 500 a katonaigény, nem tartom se jó, se logikus ötletnek.
(Mint ahogy szinte minden más költség is az ország területével növekszik, nem értem miért logikus hogy ez ne így legyen.)
Nem kezdem leírni a már korábban felhozott érveket, amiket eddig olvastam azok alapján ez a véleményem.
Jovábbi jó társalgást, csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni.
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|