Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 09-18-2006, 09:34
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Grenhez:
- Nem vút semmi, a gyáva fírgek nem mertek elűbújni likjaikbúl.

Last edited by Chris; 09-18-2006 at 09:37..
Sponsored Links
Old 09-18-2006, 09:49
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Longevity: 99%

A nagyurat és családját illően köszöntöm.
Farkasnak pedig odaszólok menet közben:
-Remélem igazad van! Bár amilyen gyávák nem zárható ki, hogy köröttünk osonkodtak az éjjel. Mejn egyél valamit aztán készüljünk. Hamarosan indulunk.
Old 09-18-2006, 10:33
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Default P.sz. 3736, Arel 4. havának 01. napja, a Mithrill órája

Mindnyájan megreggeliztek, és összekészülődtök, majd a nagy úr kiadja az utasításat az indulásra.
Tegnap úgy mentetek, hogy Oler ment elöl, Iarwain és Capullo kétoldalt, a batár után közvetlenül Stancil, leghátul pedig Morel és Gren.
Miután Capullo megsérült, Gren ment oldalt, Capullo, pedig a szekéren Morel mellett.
Most milyen felállásban vágtok neki?
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/

Last edited by Chris; 10-04-2006 at 14:30..
Old 09-18-2006, 10:40
Member

Javaslom a nagyúrnak, hogy Oler menjen továbbra is elöl, Marek és Farkas a batár két oldalán, Capullo, Morel szekerén utazzon, Stancil a batár és a szekér körül lovagoljon hátrafelé is figyelve, jómagam pedig a batár hátulján ülnék hátrafele figyelve.
A nagyúrnak nincs kifogása a javaslat ellen.
Indulás előtt összeszedem Iarwain cuccait és a szekérre rakom őket.
-Majd kersünk egy templomot és odaadjuk valószínüleg egy papnak, hogy kerítse elő a rokonait- súgom Morelnek, aztán hozzáteszem - egy Uwel templomnak most kifejezetten hasznát vennénk.

Elindultok ebben az alakzatban, körülbelül két órája lovagoltok már, mikor elkezd szakadni az eső, és napközép utánig abba se hagyja. Az eső olyan hirtelen áll el, ahogy rákezdett. Az ég továbbra is borús marad, és enyhe szél is fúj. Az út eseménytelenül telik. Nem álltok meg enni, csak néha tartotok rövidebb pihenőt, így elég jól haladtok aznap. Ennek ellenére sötétedés előtt sehol sem találtok szállást.

Last edited by Chris; 09-18-2006 at 10:51..
Old 09-18-2006, 11:01
Member

Az eső kezdetekor köpenyt húzok és ha Iarwain cuccai között van akkor azzal beterítem Capullot és a szekéren lévő dolgokat. Találsz.
A sötétedés közeledtekor előre kopogok a nagyúrnak:
- Nagyúr megálljunk éjszakára? Vagy próbáljunk tovább haladni hátha találunk egy fogadót?
- A lovak meg emberek nem tudom tudnak-e haladni sötét, vagy fáklyafény, viszont a szabad ég alatt lehet nem lenne biztonság. Beszélni meg többiek, utána közölni velem, és én dönteni.
Közben gondosan körbenézek milyen területen járunk.

Továbbra is egy fákkal szegélyezett köves úton haladtok, ugyan azon, amin előző nap is. A táj nem túl változatos, gyakorlatilag, néhány tisztáson kívül, csak fákat láttok, nap közép előtt elhaladtatok pár tanya mellett.

Last edited by Chris; 09-18-2006 at 11:07..
Old 09-18-2006, 12:20
Member

Miután körbenézten ismét a nagyúréknak szólok be.
-Szerintem menjünk még egy darabon, hátha akad egy tanya az út mentén. Ha a nagyúr szerint nem biztonságos a szabad ég alatt akkor kiváltképp tovább kell mennünk. Az út világosabb mint a környék, a lovak nem vesztik el. Fáklyát nem gyújtunk. Oler, Marek és Farkas soroljon be a két kocsi közé. Maldobrus jól lát előre én meg (feltelepszem a batár tetejére. ) nézelődök körbe.

- A többiek is így gondol? - fordítja neked a nő.

Az út valóban világosbb, de nem sokkal, mert a felhők közül csak alig-alig szűrődik át a holdfény. (Közvilágítás meg értelemszerűen nincs.)

Last edited by Chris; 09-18-2006 at 12:39..
Old 09-18-2006, 13:34
Member

- Elíg nagy zajjal vogyunk, kocsi mög minden, ha valaki minket keres, biztos mögtalál. Szörintem luvak elűtt minjen fákylás, akkú látnak a luvak is.
- Mög kellett vúna kérdezni, azt a zsíros képű bélzsákot, a fogadúst, hogy vun e újabb fogadó az úton.

- A fáklya túl jó célponttá tesz minket már messziről. A zajból csak azt tudják, hogy valaki megy az úton, de nem látnak minket tisztán. Fáklyával eléggé egyértelmű cél lennénk és mi nem látnánk kifelé. De ha a többiek akarják tőlem aztán gyújthatunk. Az a homokkő fejű disznó, meg úgyis azt mondta olna, hogy nincs, hátha még több pénzt sajtol ki belőlünk.

- Ha kűn nem íccakázhatunk, akko tuvább köll menni. Ha tuvább köll menni, luvaknak látni köll. Ha luvak nem látnak, megbutlanak, oszt lesántúnak, oszt nem mögy kocsi sehuva, oszt kűn iccakázunk.

Last edited by Chris; 09-18-2006 at 13:43..
Old 09-19-2006, 07:43
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

A nő hangját halljátok a batárból:
- Látom nem tudni megegyezni, én javasol útról lehúzódni és letáborozni, földbe sülyesztett tábortűz csinálni, őrködni aszerint ki mennyire látni a sötétben.
És születnek emberek.
Old 09-19-2006, 07:57
Member

"Na én megmondtam" kifejezés ül ki az arcomra, szájam szeglete mosolyra görbül.
Old 09-19-2006, 11:10
Member

Megvonom a vállam és lekászálódok a batárról. Keresek valami kissebb tisztást, és a közepén a nekiállok gödröt készíteni a tűznek. (csatacsákánnyal, vagy ha van szerszáma valakinek akkor azzal) Aztán keresek köveket a tűzgödör köré. Szólok Stancilnak meg a többieknek, hogy keressenek száraz, vagy szárazabb fát. Nem találtok száraz fát, hacsak valamelyikőtök nem hozott magával.
-Javallom, hogy a batárt és a szekeret egymással párhuzamosan állítsuk fel az útra merőlegesen, a tűz két oldalán úgy 5-5 méterre. a kettő közé az úttól távolabbi oldalon kifeszítem a kötelem, úgy ember-ork térdvonal alatt kicsivel.
A kötél két oldalára, úgy lépésnyi távolságban szabálytalan közönként kissebb gödröket mélyítek (egy két csapással, épp csak annyira, hogy a talaj ne legyen egyenletes) és pár követ is szétszórok a kötél körül. Aztán a kötélem belül a szekér mellett felállítom valakinek a segítségével a sátramat. Morel-t megkérem, hogy Capullo, had aludjon a szekerén, a cuccainkat lerakom a szekér alá. a köpenyemből és a Capullot takaró vízhatlan ponyvából fedelet eszkábálok a feje fölé. Szürkesőrényt kifogom és a szekér végénél kipányvázom. lecsutakolom kissé, majd adok neki enni és letakarom a lópokróccal. Kerítek pár vizesebb ágat amikből könyöknyi egyenesebb darabokat vágok (amennyit csak lehet és megkérek valakit hogy segítsen) a két végüket kihegyezem és a kötélen kívül és belül is leszúrom őket heggyel kifelé. Valamint a szekér és a batár külső oldalán. Ezzel remélem úgy másfél óra alatt végzek aztán eszek valamit. Megkérdem Morelt, tud e valami felriasztó bűbájt és megkérem, hogy kötözze át az arcom. Utánna "meghívom", hogy a sátramban felváltva alva töltsük az éjszakát, míg egyikübk figyel. A többieknek szólok, hogy sztem próbálják megerősíteni a "vár" út felöli részét is hasonlóan, de több kötelem nincs.

Last edited by Chris; 09-19-2006 at 11:23..
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules