|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
11-25-2007, 22:34
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
feladatkezlőben a folyamatoknál nem látok semmi szokatlant.csak a megszokott dolgok mennek.
|
Csak a szokásosak?
Nem sdbot.exe néven fogja ám futtatni magát ...
http://www.symantec.com/security_res...628-99&tabid=2
11-25-2007, 22:35
|
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
|
semmi szokatlan.De am meg már a nod 32 kinyírta.
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
11-25-2007, 22:38
|
|
Member
|
|
|
|
demegtaláltam iexplorer.exe.Erre a seggemse gondolt, hogy az.köcce.
|
11-25-2007, 22:40
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
demegtaláltam iexplorer.exe.Erre a seggemse gondolt, hogy az.köcce.
|
Az iexplorer az a böngésző, ott iexpl0re meg iexplore van.
Last edited by Csokibácsi; 11-25-2007 at 22:43..
|
11-25-2007, 22:48
|
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Az iexplorer az a böngésző, ott iexpl0re meg iexplore van.
|
jah tényleg bocsika.Én írtam rosszul.
|
11-26-2007, 09:23
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
ha az alap iexplorer.exe okoz memória vagy processzorleterhelést, akkor manuálisan indítsd ujra. Feladat befejezése. ne ijedj meg, minden eltünik ak épernyőről. Aztán ctrl-alt-del, és új feladat indítása: iexplorer.exe (vagy explorer.exe?) és máris ujraíndítottad.
Amennyiben ilyenek is vannak: iexplorer_.exe, iexlporer. exe, vagy amit csoki is mondott, iexplore.exe, akkor azt nagyon gyorsan kapcsold ki, tiltsd le, és töröld le.
|
11-26-2007, 09:28
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Egyébként én nekem még mindig az a véleméynem ,hogy azok a vírusírtók, amik feolyamatosan be vannak kapcsolva (tehát a háttérben scannelget online), azok úgy lehúzzák a gép teljesítményét, hogy az már nevetséges.
Nekem se vírusírtóm, se tűzfalam, se semmim nincs... Nem is lassú a gép.
Én ezt úgy szoktam, hogy teletöltöm a vinyókat mindenfélével, ami kell, zene, fil, játék, program, doksi, stb, fogok egy vírusírtót, kiírtom a vírusokat ami van, majd a cuccot kiírom DVD lemezre. majd fogom az egészet, és format.. visszamegy a vindóz, meg minden segédprogi, és 100% vírusmentesség... És kezdődhet előről a buli.
Mondjuk ehhez hozzá tartzik, hogy a netemhez képest kicsi a kapacitásom. 8 Mb netem van, azzal 1024 kilóval (tehát 1 MB) jön lefelé a cucc, emellé van 206 GB merevlemez.
Megtelik, DVDírás, formatálás...
2-3 hetente telik meg, azalatt meg jöhet a kémprogram, mert ilyen rövid idő alatt nem lassítják a gépet. De a vírusírtás se lassítja! És semmi más se! évek óta nem futtattam töredezettségmentesítést... Minek? Semmi ilyesmit.
Én így oldom meg. A DVD-k meg vírusmentesek, ha kell régi cucc, visszamásolom a gépre.
|
11-26-2007, 09:44
|
Administrator
|
|
Activity: 20%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
A DVD-k meg vírusmentesek, ha kell régi cucc, visszamásolom a gépre.
|
... az alatt a 3-4-5 év alatt, ameddig teljesen el nem oxidálódik a lemez, és olvashatatlanná nem válik.
|
11-26-2007, 09:50
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A témához kapcsolódoan pedig ezelőtt a gyakorlatom előtt pedig Kaspersky-t, és Avast!-ot használtam. nem volt velük baj, csak terhelték a gépet. Egész megbízhatóak.
De azt is szeretném hozzátenni, hogy tisztességes védelem nem létezik....
Ugyanis ez nem úgy működik, hogy van a vírusírtó, aztán védett vagy.
Úgy működik, hogy megírnak egy vírust, és mire annak a vírus létezésének híre eljut a vírusírtó-fejlesztőkhöz, az beletelik egy időbe... Mire azok megírják az adatbázisukat erre a vírusra is, az is idő.. Mire felrakják a netre a frissítést, és mire te azt leszeded, az is idő...
Van, hogy hetekig, hónapokig vírusos a géped, mielőtt leírtod róla, és te azt hiszed, hogy biztonságban vagy, mert a vírusírtó kiírta, hogy tiszta. Aztán egyik regegl letölt egy frissítőcsomagot, és hirtelen talált 5 új vírust a gépeden... Azok mióta is vannak ott? 1 napja? 1 hete? 1 hónapja?... Senki se tudja. Csak aki megírta a vírust.
Meg hozzátenném egy igazi profi vírus mutálódik. És adatbázissal rendelkezik. És a terjesztő gépén ott figyel a vírusírtó is ám... és amint jön rá a frissítőcsomag, beoltja a vírusát, és kész... Ha valaki kárt akar tenni, kárt fog tenni.
Nincs vírusírtó, ami 100%-os. De még olyan sincs, ami elégségesnek mondható. A vírusírtók olyan programok, mint a tűzoltóság. Lehet, hogy kijönnek, lehet, hogy eloltják a tüzet... De hogy a lakásodban minden szétégett, az biztos. ha meg nem égett szét, akkor meg a 300 liter víztől ázott szét, amint benyomtak az ablakon.... Szóval egy kanapét akár elégett, akár felszívott 300 liter vizet, kidobhatod. Na ez is olyan.. A legtöbb vírus úgy van a gépeden, hogy a vírusírtó nem is tud róla. Amikor meg megtudja, és kiírtja, legtöbbször kárt okoz.
Pl nekem régebben rendszeresen volt olyan, hogy közölte, hogy olyan vírust talált, amit nem tud kiírtani, és nem tud karanténba zárni, stb. Le tudja törölni a file-t... Kössz... Amikor mondjuk egy dll file fertőzött. nyilván, ha fertőzött, azt valami használja. Tehát ha letörlöd, onnantól kezdve valami program nem fog működni. Ha nem törlöd le, újra és újra megfertőzi a gépedet..... Sakk-matt. Annyit tudsz tenni, hogy ha rájössz mihez tartozik a file, akkor letörlöd, és a programot ujratelepíted.
Szóval én elvből nem használok vírusölőt. A legutolsó, amiben tényleg megbíztam, az az F-PROT volt. Valamikor a '90-es években. Az első vírusírtó, ami gondolkodott picit, és a mutációkat is kiírtotta, nemcsak a konstans adatbáziselemeket. De ahogy fejlődik a technika, a vírusírtók mindjobban leszakadtak a vírusterjesztők diktálta tempótól.
Ez van. Én a rombolóformázásban bízom. Egy format c: /u /q műsort nem él túl semmilyen software vírus. Ez viszont 100%.
|
11-26-2007, 09:52
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
... az alatt a 3-4-5 év alatt, ameddig teljesen el nem oxidálódik a lemez, és olvashatatlanná nem válik.
|
Általában 5 év múlva nincs szükségem rá :P Ami meg fontos, kiírom újra :P
Van egy csomó DVD-m olyan, amit régi CD lemezekből állítottam össze. megtalátlam a fiókban egy rakás régi CD-t, és ami még ovlasható volt róluk adat, felnyomtam a gépre, ment ki DVD-re. nosztalgia01, ..02, ..stb néven.
Ottvan 20 CD-nyi anyag 5 DVD-n... Majd ezek fel fognak férni valami modernebb hordozóra akkor, amikor a DVD már nagyon lejárt lemez lesz. Addig meg eláll a jó minőségű DVD.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|