|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|

|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|

|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|

|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|

|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|

|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|

|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|

|
19 |
14.18% |

10-30-2008, 14:27
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Betelgeuse
Ez nem lottó, hogy beírok 5 számot és megvárom a húzást... az egész játék a kiszámíthatóságról szól és bizony matek amit egy 5. osztályos is ki kell tudjon számolni...
|
Van egy szövi. 3 tagból áll. Mindháromnál látod, hogy távollévő sereg 10.000 íjász. Honnan tudod kiszámolni, hogy kinél mennyi segítség van? Ott miért nem zavar, ha itt igen?
És épületlsitád lenne. Láthatod, hogy beütött vagy nem ütött be. Felmérheted a megtámadott országot és láthatod, hogy legalább mekkora sereg kellett hozzá. Ebből becsülheted, hogy a hullának mennyi serege van kint. Ezzel a hulla színesítené a játékot, nem tenné számolhatatlanná.
|

10-30-2008, 14:47
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
Van egy szövi. 3 tagból áll. Mindháromnál látod, hogy távollévő sereg 10.000 íjász. Honnan tudod kiszámolni, hogy kinél mennyi segítség van? Ott miért nem zavar, ha itt igen?
És épületlsitád lenne. Láthatod, hogy beütött vagy nem ütött be. Felmérheted a megtámadott országot és láthatod, hogy legalább mekkora sereg kellett hozzá. Ebből becsülheted, hogy a hullának mennyi serege van kint. Ezzel a hulla színesítené a játékot, nem tenné számolhatatlanná.
|
Most a 3 fős szöviről beszélünk vagy egy hulláról? Lécci becsüld meg nekem ha a hulla pl kimegy 1 elittel kamu támadásra és koppan mennyi kell hozzá...
A hullákat nem azért ütik ezer sereggel mert annyira gyengébbek a fő ok, hogy általában kezdők játszanak vele mfként és fullra kitámadnak. Egy szöviben semmivel sem gyengébb mint a szövi többi tagja.
Képzeld el ha a javaslatod szerint működne és összeállna 3 hulla egy orkkal szinte leverhetetlenek lennének. Az ork üt cibálja a hullák seregeit az ellenfél meg néz mint a moziban...
|
The Following User Says Thank You to For This Useful Post:
|
|

10-30-2008, 15:11
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Most a 3 fős szöviről beszélünk vagy egy hulláról?
|
Nem tértem el a tárgytól, a hódítóból hoztam a példát. Van több is.
Quote:
Lécci becsüld meg nekem ha a hulla pl kimegy 1 elittel kamu támadásra és koppan mennyi kell hozzá...
|
Pontosan az a lényeg, hogy a hulla taktikázhatna, hogy bevállalja a morálromlást és csak 1 fős sereget küld ki és készenlétben áll teljes sereggel, hogy valaki jön-e rá. De ha ekkor Te hazakíséred annyival, amennyivel az épületlista alapján beütsz, akkor be is fogod ütni. Nem lesz benne semmi titokzatosság, előre megjósolható az eredmény.
Ha viszont azt látod, hogy beütött egy hulla valakit, és felméred az áldozatot, akkor kiszámolhatod, hogy legalább mekkora seregének kellett távol lennie a hullának és az épületlista alapján akár 8 sereggel is hazakísérheted egy ork tabival.
Tehát ez nem védené meg a hullát a hiénáktól, de mérsékelné a kiszolgátatottságát.
Quote:
A hullákat nem azért ütik ezer sereggel mert annyira gyengébbek a fő ok, hogy általában kezdők játszanak vele mfként és fullra kitámadnak.
|
A hulla gyenge, ezért általában teljes sereggel kell kitámadnjon. De ha nem kísérnék vissza sok sereggel, akkor játszható maradna. A hullát azért nem volna jó erősítani, mert akkor túl könnyen játszható faj lenne a többihez képest.
Quote:
Egy szöviben semmivel sem gyengébb mint a szövi többi tagja.
|
Látod, mégsem szeretik szövibe. Ez azt mutatja, hogy tévedsz. De ha a távollévő seregeit nem tudnák felmérni, akkor sok helyen szívesen fogadnák. Ismerős a szöveg a dipóból: "Hullák kíméljenek."
Quote:
Képzeld el ha a javaslatod szerint működne és összeállna 3 hulla egy orkkal szinte leverhetetlenek lennének. Az ork üt cibálja a hullák seregeit az ellenfél meg néz mint a moziban...
|
Na igen. Valami hasonló érveket vártam. De ez szerintem nem baj, mert ettől a felállástól pl. egy 4 tagu hadis óriás szövi nem különbözik lényegesen.
|

10-30-2008, 15:15
|
Member
|
|
|
|
Quote:
A hullákat nem azért ütik ezer sereggel mert annyira gyengébbek a fő ok, hogy általában kezdők játszanak vele mfként és fullra kitámadnak. Egy szöviben semmivel sem gyengébb mint a szövi többi tagja.
|
De bizony hogy azért ütik őket. És még védeni is könnyebb az esetleges kontráját mint bármelyik másik hadis fajnak. És még ha sikerül is kijönnie, akkor ott marad egy töküres országgal. Én ha hullát látok, és hadis vagyok, mindig kihasználom, és gondolom, nem én vagyok az egyedüli. A legkönnyebb és legtehetetlenebb célpont jelen formájában.
És a szövetséges dolog ott kezdődik hogy nem nagyon találnak maguknak szövetségest. Azonkívül már hogyne lenne gyengébb a szövetség többi tagjánál? Ok. hogy támadásban erősebb a pl. félelfnél (ami mondjuk nem is támad), de a feles sokoldalúbb és hasznosabb, ráadásul ha egy szövetség hadist akar, 99% hogy nem óriást fog meghívni. Csak nézd meg a hirdetéseket, ha ugyanolyan jó a hulla szövetségben a többi faj, akkor miért nem kellenek senkinek?
Last edited by laci; 10-30-2008 at 15:19..
|

10-30-2008, 15:29
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by tulip
. De ez szerintem nem baj, mert ettől a felállástól pl. egy 4 tagu hadis óriás szövi nem különbözik lényegesen.
|
De bizony ég és föld a különbség... az óriásokat felmérik és tudják kire mekkora sereg kell a hullákra meg ki megy ki vakon kockáztatva a koppanást és ott a tuti betegség?
Nem azért nem szeretik a szöviben a hullákat mert gyenge nekem volt hulla szövim nagyon jól tudtunk háborúzni de a hullán keresztül lopták az egész szövit.
|

10-30-2008, 17:33
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Igen, a hulla nem a gyengesége miatt, hanem a keresztbelopás miatt nem kell senkinek...legalábbis nálam ez az első helyen áll.
Tulip!
Így, hogy magyarázod a felmérhetetlenséget, tényleg nem tűnik olyan rossznak, akár már el is tudnám képzelni, mert valóban nem erősíteni, hanem játszhatóbbá kéne tenni a hullát...de ezt már írtátok, miért van egyesek szerint is így.
Viszont akkor fogadnám el a javaslatot, hogyha egy hulla tolival való seregfelmérésekor kiírná, hogy a hulla sereg támad-e, vagy nem...legalább annyit...mert ha most sereget mérsz, látod, hogy van-e kint valamije...tehát azt tenném hozzá, hogy írja ki, hogy van-e távol tőle sereg...az, hogy jön-e vagy megy, a krónikából kideríthető, így én a javaslat mellett lennék. 
The Following User Says Thank You to Zoli For This Useful Post:
|
|

10-30-2008, 17:37
|
 |
Member
|
|
|
|
Tehát összefoglalva,
-ne mutassa a távol levő sereg nagyságát a seregfelmérés, de írja ki, hogy van-e távol sereg
-a gömb se mutassa az egységeket
-a távol se mutassa az egységeket
ez utóbbit azért sem venném ki, mert ha csalisereg volt, az látjuk a mi elhullt egységeink számából, így a kísérés is kiszámítható lenne.
a krónika természetesen mutassa az ütéseit, és a felé menő seregeket, mint eddig, és az éplista is a megszokott maradjon
én e-mellett vagyok.uff.

10-30-2008, 17:40
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli8
Tehát összefoglalva,
-ne mutassa a távol levő sereg nagyságát a seregfelmérés, de írja ki, hogy van-e távol sereg
-a gömb se mutassa az egységeket
-a távol se mutassa az egységeket
ez utóbbit azért sem venném ki, mert ha csalisereg volt, az látjuk a mi elhullt egységeink számából, így a kísérés is kiszámítható lenne.
a krónika természetesen mutassa az ütéseit, és a felé menő seregeket, mint eddig, és az éplista is a megszokott maradjon
én e-mellett vagyok.uff.
|
Ha emelett is vagy, beláthatod, hogy 4. szinttől felfele nem fogsz tudni ütni...
Még ezek melett is kell valami hadibónuszt adni, mert ez édes kevés, és eddig és most is csak 5. szinten lehe tmajd vele játszani (najó, talán ezzel egy 4. szintet is végig lehet toni, de flejebb tuti, hogy nem, mert egyszerűen nem tudsz földet ütni
|

10-30-2008, 17:42
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Ha emelett is vagy, beláthatod, hogy 4. szinttől felfele nem fogsz tudni ütni...
Még ezek melett is kell valami hadibónuszt adni, mert ez édes kevés, és eddig és most is csak 5. szinten lehe tmajd vele játszani (najó, talán ezzel egy 4. szintet is végig lehet toni, de flejebb tuti, hogy nem, mert egyszerűen nem tudsz földet ütni
|
ha esetleg mégis beveszi egy hadisabb szövi, azokkal tud ütni, és nem biztos, hogy kísérnék, mert nem tudnák mennyivel jön, és ütni is tudna, mert nem látnák, mennyivel megy...szövihelppel
a játszhatóbbsága erősítené

10-30-2008, 17:45
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli8
ha esetleg mégis beveszi egy hadisabb szövi, azokkal tud ütni, és nem biztos, hogy kísérnék, mert nem tudnák mennyivel jön, és ütni is tudna, mert nem látnák, mennyivel megy...szövihelppel
a játszhatóbbsága erősítené
|
Azért, ez elég gyenge lábakon áll
És ha ő támad, akkor kb tudják mennyivel jött ki, hisz tudják a védekező fél védőerejét, abból tudják, mennyivel támadt ki minimum, és azért 70% baarakknál tuti nem tart többet egy hulla...
Plusz, ígyi fogják tudni a szöviket a hullákon keresztül lopni, tehát valszeg NEM fogják bevenni őket szövibe, sőt!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|