Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
Old 08-31-2006, 20:56
Arwyl szelleme's Avatar
Arwyl szelleme Arwyl szelleme is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Lent voltam a fogadó éttermi részében vigyázva a nőre és a gyerekre amikor az istálló kigyúlladt. Az őrségemről is megfeledkezve rohantam segíteni én is az oltásban. Majd amikor végeztünk, elindulok keresni a lovamat. Hangos füttyszavakkal hívom magamhoz. Háromnegyed órás keresgélés után ráakadsz.
Miután megtaláltam, próbálom nyugtatgatni és visszavezetem a fogadóhoz, és összeszedem a megmenekített lószerszámaimat is. Sajnálattal tapasztalod, hogy a kimenekített lószerszámok nem a tieid.
Mindezek után döbbenek csak rá hogy a gyereket és a nőt magára hagytam. Maradék erőmből rohanok vissza az éttermi részbe. A nő és a gyerkőc egy asztalnál ülve valmiféle kártyajátékot játszik, amit nem igazán ismersz fel. Miután meggyőződtem róla hogy minden rendben van velük átmegyek Iarwain szobájába, és megnézem mi van vele...
Ugyanazokat a dolgokat fedezed fel rajta, amit Morel is (lapozz vissza, és olvasd el).
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!

Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat

Last edited by Chris; 09-01-2006 at 07:54..
Sponsored Links
Old 09-01-2006, 08:11
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Exclamation Fontos!

A másik induló online MAGUS játékra tekintettel átneveztem ezt a fórumot. Az új név a játék történetére utal.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Old 09-01-2006, 08:36
Theros
Guest

Longevity: 0%

Ha visszaértem a "vadászatból", akkor megkeresem a Nagyurat és mostmár vele maradok, illetve megkérdezem hogy mi legyen, a vártnál jobban kifáradtunk ezen a reggelen.

Last edited by Chris; 09-01-2006 at 08:40..
Old 09-03-2006, 21:53
Arwyl szelleme's Avatar
Arwyl szelleme Arwyl szelleme is offline
Member

Miután látom, hogy Iarwainon már nem segíthetünk a szobán lévő embereket hátrébb rendelem a hullától, majd varázslásba kezdek. A jobb kezem mutatóujjával rámutatok az ágyra, és mély torokhangon elkezdem kántálni a varázslat szövegét, eközben már az első pár szó után éles fényesség tölti meg a szobát.
Aki szobában van (tényleg, ki van ott ekkor?) azt látja, hogy majd 1 perces kántálás után a fény összeáll képekké Iarwain ágya felett. A kép olyan, mintha valami alacsony helyről látnátok azt a szobát, amiben vagytok. Látjátok, ahogy Capullo belép a szobába, elrendezkedik, majd lefekszik és ezzel kikerül a látóteretekből. Eltelik valamennyi idő betántorog Iarwain, szinte lerogy rátok, látjátok a lábát, úgy tűnik sokat forgolódik, körülbelül ez megy 2 percig, utána nem mozdul többet. Ez a kép körülbelül 1 percig tart, utána vált: kivilágosodik, és Capullo jelenik meg a képben, felkel, és fölétek hajol, utána a kép fénnyé alakul, és eloszlik.
-Azt hiszem a témát ezzel lezárhatjuk. Iarwain a sérüléseibe halt bele. (Ha van bent valaki akkor azoknak mondom ha nincs előkerítem a többieket és elmondom nekik a varázslatom eredményét) Majd felvetem hogy el kellene temetni az elhunyt társunkat.
Négy: üss, ha muszáj!
Öt: tartsd a várat!
Hat: védd a társad!
Hét: tiéd a hit!
Nyolc: a zászlót vidd!

Egészséges Fejbőr : Skinhead nyolcparancsolat

Last edited by Chris; 09-04-2006 at 07:09..
Old 09-04-2006, 08:03
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Mivel én lent jelentek a Nagyúrnak, nem látom a képeket, hanem várom a döntését. Mellette maradok, nehogy a fogdós kissé eldúrvítsa a dolgokat.
A képeket nem látod, de utólag közli veled Oler, hogy mit tudott meg (ezt fentebb írta is).

Last edited by Chris; 09-04-2006 at 08:24..
Old 09-04-2006, 09:26
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

A nagyúrhoz először a fogadós megy oda panaszkodni, hogy a titeket üldöző haramiák miatt leégett az istálója, és szeretné, ha a kárát megtérítenéd.
Értetlenül nézek a fogadósra, lévén egy kukkot sem értek abból amit mond, majd lesétálok a családomhoz, hogy ne legyenek egyedül odalent. Amennyiben a fogadós is követ minket és panaszkodik tovább, akkor az esetleges fordítás után közlöm vele (a feleségem tolmácsolásával), hogy minket nem üldöznek haramiák, tehát ha haramiákat látott, akkor forduljon a helyiekhez.
- De a törpe azt mondta, hogy aki megölte a társukat, az gyújtotta fel az istálómat. Maguk hozták a fejemre a bajt, és maguk miatt égett le az istáló, ezért kérem, hogy térítsék meg a káromat.
A nő fordít:
- Rendben fogadós, kapsz a bajaid 2 ezüst.
- Két ezüstöt? Az még arra sem elég, hogy az anyagot megvegyem az új istálóhoz! Munkaköltséggel együtt legalább 2 arany egy új istáló felépítése.

Utána Gren megy oda hozzád, és beszámol a történtekről, ami így hangzik:
Mikor lejön a nagyúr, meghajolok előtte és az asszonyhoz fordulok:
- Asszonyom, tolmácsolna az Úrnak?
- Természetesen.
- Nagyúr. Miután láttam Iarwain sebeit, lejöttem érdeklődni a fogadóstól. Ő azt mondta két vendége távozott addigra innen. Közben bejött Stancil, az égett ujjait fogva és elmondta, hogy valami aranyszerű dolgot fogott meg az istállóban és az égette meg. Ezután kimentem megkeresni, mert gyanítom ugyanaz égette meg ami Iarwaint. A kölyök azt mondta, hogy a szalma felé dobta el miután megégette. Megpróbáltam megkeresni, mert különben felgyújtotta volna az istállót, de sem világosban, sem sötétben nem találtam meg. Valamit viszont találtam, ami nem volt sem melegebb sem hidegebb az istáló levegőjénél, mert sötétben nem láttam. Amikor meg akartam jelölni a környékét az arcomba robbant és felgyujtotta az istálót is. Mentettem amit bírtam de mindent nem tudtam. Ennyi történt Nagyúr.

A törpéhez fordulva:
- Maradunk még 1 nap, mindenki kipihenh magát, a halottal az, amit akartok

Ezek után Malbordus keres fel, és megkérdezi:
- Mi legyen? a vártnál jobban kifáradtunk ezen a reggelen.

Amit a törpének mondott a nagyúr, azzal a te kérdésedre is válaszolt.
És születnek emberek.

Last edited by Chris; 09-04-2006 at 09:44..
Old 09-04-2006, 11:49
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Meghajolok a Nagyúr felé.
-Igenis uram.
Oler-hez megyek és megszólítom.
-A sérüléseket abból ítélve amit elmondtál, a folyósón szerezte. De a kérdés megmaradt. Kitől illetve mitől? Ha tudod a mágiáddal vizsgáld meg a környéket hátha maradt valami nyoma a környéken. Addig megyek megnézem az istáló romjaiból lehet e valami menthetőt szerezni.
Elindulok aztán megtorpanok.
-Várj csak! Ezt a varázst az istáló romjai közt is meg tudod csinálni? Láthatnánk azt a vackot ami felrobbant, meg ami megégette Stancilt!

A varázslás végeztével már hulla fáradt vagyok,de erőt veszek magamon és előkerítem a többieket és elmondom a varázslat eredményét és a következtetésemet. A törpe kérdésére pedig:
- Sajnos jelenleg nem állok készen még egy ilyen méretű varázslatra. Sokat kell még fejlődnöm ezen a téren, de ha Arel is úgy akarja holnap meg tudom vizsgálni az istállót is.
A társalgás végeztével felmegyek a szobámba pihenni.

Z: Elkezdesz a romok közt keresgélni a beszélgetés után?

-Amíg gondolkozol addig megnézem mi maradt!
Kimegyek az istáló maradványaihoz, de egyenlőre nem lépek be a romok közé, hanem kívülről próbálom felmérni mi maradt belőle és esetleg mik maradtak épen. Elküldöm egyenlőre az összes embert aki esetleg be akar menni a romok közé. Nehogy a járkálásukkal összezavarják Oler későbbi képeit.

Mivel fából volt az épület nagyrésze, ezért miután leégett, a maradék összedölt, szóval a romok közé nem tudsz belépni, maximum a romokra. Egy csomó kisebb-nagyobb félig, háromnegyedig elszenesedett fakupacnak tűnik az egész istáló. Ha valami épen is maradt benne az nem látszik (innen nem látszik volt-e olyan tárgy az épületben, ami nem éghető).

Last edited by Chris; 09-07-2006 at 18:10..
Old 09-06-2006, 14:57
Theros
Guest

Longevity: 0%

Amikor megtudom a Nagyúrtól, hogy maradunk még 1napot, kimegyek a fogadó elé ahol a batár áll és arrébb állok vele az útból a fogadó mellé és ott maradok a vezető ülésen és nézek ki a fejemből...
Napközépre érsz vissza a jószágok előkeresgéléséből. Mennyi időt töltesz a fentebb leírt tevékenységgel?
Két dolog szakíthatja meg az elmélkedésemet,a gyomrom korgása,illetve ha megszólít valaki.
A népeket jobban érdekli a lovaik előkerításe, és a csomagolás, mint az hogy veled törődjenek, így nyugodtan elmélkedhetsz. Napközép után egy órával, úgy érzed tudnál enni valamit.
Eszembe jut hogy a Nagyúr azt mondta hogy maradjunk még egy napot, de nem hinném hogy a fogadós adna nekünk ételt, s főleg nem még egy napra szállást. Hogy erről megbizonyosodjak, felkeresem a fogadóst és megkérdezem.
- Jóuram, készítene nekem valami ebédet?

- Majd a szakácsnő elkészíti, de előbb fizesse ki: 6 réz lesz - mondja a fogadós, miközben kissé morcosan néz rád.

Last edited by Chris; 09-06-2006 at 20:21..
Old 09-07-2006, 06:53
Chaos Chaos is offline
Junior Member

A tűzoltás után segítek megkeresi Bocit, majd reggelizni megyek. Amikor megtudom ,hogy maradunk még visszavonulok a szobámba pihenni.
Old 09-07-2006, 09:21
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Miután kicsit elültek az izgalmak, leülünk az asztalhoz ismét és némi ételt rendelünk, valamint a fogadóssal közöljük, hogy maradunk még egy éjszakát. Aztán, hogy lássa, nagylelkűségemet, kap még 8 ezüstöt az istállóra, mivel nem volt ott semmiféle haramia, hanem egy eleve bent lévő tárgy okozta a tüzet.
- Még hogy eleve bent lévő tárgy! Ugyan már uram, ezt maga sem gondolhatja komolyan! Ha eleve bent lett volna, akkor már akkor le kellett volna égnie, mikor oda került. Nem, ez a tágy, akármi is volt az, nem az istálóm rész, nem volt ott elve, valaki olyan tette oda, aki a maguk fejére pályázik, ahogy a törpe is megmondta. Szóval vagy kifizeti az istáló árát, vagy fel is út-le is út, nincs szükségem bajkeverőkre, a végén még a foadóm is leég. Ja és takarítsák el a hullát a szobából, mert ez így nem állapot! - közli veled eléggé ingerülten a fogadós.

Odaállok a nagyúr mellé két lépésre oldalt és a fogadósra nézve szólok.
- Fogadós! A Nagyúr már szólt. Ne feszítsdd túl a türelmét. Ha a vajákos meg tudja ismételni amit már tett, akkor kiderül ki tette oda azt ami felgyújtotta az istálódat. Addig pedig ne zaklasdd tovább.
Meghajolok a nagyúr felé:
- Uram! Ha megengeded megpróbálok gondoskodni Iarwain testéről.

- Maga már elismerte, hogy a magukat üldőző akárkik miatt történt, úgyhogy hagyjuk a kertelést! Mellesleg maga küldött az úrhoz tárgyalni, úgyhogy most hagyja, hogy tárgyaljak vele! És részemről nincs rendezve ez a dolog, és szobát sem kapnak addig, míg ki nem fizetik a káromat!
A fogadósra pislogok a kötéseim alól:
- Na ez érdekes lesz akkor. Magának pénz kell, de nem hajlandó kiszolgálni. Nagyúr! - ismét meghajolok az úr felé aztán kimegyek, a málhámból veszek elő egy adag ennivalót, a kútból húzok vizet mellé és leülök a kocsi mellé enni.

A fogadós nem szól semmit, hagyja hogy kiballagj, közben az úrra nézve várja a választ.

Fogadós te érteni valamit férel - halljátok a nő hangját amint fordít - a törpe nem mondani jól. A kölyök találni fényes érme az istállóban, az gyulladni ki. A társunkkal megállni szive végzett ezt láttuk jól, így nem érteni azt se törpe mit magyarázni gyilkos ugyanaz mint érme. Bárki fogni meg érme az biztos kigyulladni, biztos valami lovás rejteni el oda, vagy a 2 távozott vendég valamelyik. De lást jól lekűségem, kapsz összesen 1 aranyat, hogy ne érezd magad kisemmiz.
A fogadós egy ideig hitetlenkedve méreget, majd megvonja a vállát, és elveszi az aranyat.
- Így végül is más... nekem a törpe azt mondta... én nem tudtam... elnézést uram, máris készíttetem az ebédjüket, és természetesen a szobák is rendelkezésre állnak. Sőt lehet jobb szobát is tudok adni, mindjárt megnézem... - habogja, majd elsiet.
Kisvártatva visszajön, és közli:
- Két csinosabb szobámból kiköltöztek, oda átvitethetem a holmijukat, ha kívánja, és a ház vendégei erre az éjszakára. Remélem nem neheztel az előbbiért, én tényleg nem tudtam, hogy...
- Két új szoba lenni jó, megbocsátok, nem neheztelni, ajánlat elfogad.
- Rendben akkor melyik szobákból pakoltathatom át a csomagokat?
Mivel magyarázni fárasztóbb így az egyszerűbb utat választom, megmutatom a mi szobánkat.
A fogadós követ. Mikor odaértek megkérdezi:
- Ez az egyik szoba. Melyik a másik, amiből át kell pakolni?
És születnek emberek.

Last edited by Chris; 09-07-2006 at 21:18..
Sponsored Links
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules