|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: A drágakő ár legyen:
|
a mostanihoz hasonló ingadozás, de megemelve szintenként
|

|
26 |
19.26% |
a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli
|

|
65 |
48.15% |
a piacon kintlévő össz nyersanyagár átlagárának a fele körüli
|

|
7 |
5.19% |
ne változzon semmit, jó így ahogy van
|

|
13 |
9.63% |
találjatok ki valami újat, mert egyik sem teteszik
|

|
24 |
17.78% |

03-30-2006, 10:59
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by laziga
Atival értek egyet de ettöl fügetlenül szerintem nem feltétlen fog a többi anyagnak az ára felemelkedni,mert a drágakö csak anyagi hasznot jelent és nem használható közvetlen semmire igy mindenki továbra is tartana mindenmást  .
|
Valahogy nem csak a piaci átlagárakhoz kellene kötni a drágakő árát, mert ha kevesebb bányája van az embereknek, akkor a nyersanyagok árai az egekbe szöknek, és ezzel a drágakő is...és emiatt megérné kevesebb nyersanyagbányát tartani mindenkinek, és az biztos hogy elszabadulnak ezzel az árak, a piacokon sokkal kevesebb lenne a nyersanyag (vannak csoportok, ahol néha csak pár hektár beépítésére elegendő anyag van a piacon most is... )
Tehát egyrészt követő-ingadozó, másrészt maximalizált ár kellene a drágakőnek, és akkor nem lehetne annyra piacvezető, mint most előre sejtem.

03-30-2006, 11:13
|
 |
Member
|
|
|
|
megállapíthatjuk most a nyersanyagok közül a fa és a kő a legértékesebb, utánnuk jön az agyag és végül a fém. mivel átlagáról besézlünk, ezért a drágakő soha nem lesz drágább sztem mint a kő vagy a fa, így azok helyett nem fog senki drágakőbányát tartani. fémet meg agyagot viszont eddig is termeltek, hiába olcsóbb mint a fa meg a kő. ráadásul ha sokan adnak el drágakövet a császárnál, akkor lemegy az ára ott, így ez elég kockázatos sztem ha valaki csak drágakőre épít, még mindig értelmesebb lesz fa meg kő bányát tartani sztem.
|

03-30-2006, 11:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Nos, meg se kell szinte szólalnom, hiszen felhozzátok az összes logikus érvet, ami amellett szól, hogy nem változtat sok mindent a drágakó. Egyszerűen csak azért lenne jó ha több pénzt termelne mert legalább megtermelné hamarabb azt a pénzt amit a felépítésével és bontásával esetleg el kell pazarolni 
|

03-30-2006, 12:21
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
hali
azt is meglhetne csinálni,hogy lehessen a pénzkészlet erejéig speqlálni a drágával,hogy nemcsak venni lehetne,hanem eladni is,anélkül,hogy van-e a birtokodban vagy nincs.
tehát: először eladom a birtokomban lévőt,és ha csökken az ár akkor veszem meg.
ha netán folyamatosan magas az ár akkor buktam,mert drággábban tudom megvenni,amit eladtam!
Lopez
|

03-30-2006, 12:21
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Senki
Nos, meg se kell szinte szólalnom, hiszen felhozzátok az összes logikus érvet, ami amellett szól, hogy nem változtat sok mindent a drágakó. Egyszerűen csak azért lenne jó ha több pénzt termelne mert legalább megtermelné hamarabb azt a pénzt amit a felépítésével és bontásával esetleg el kell pazarolni 
|
 Ha ez változik maximum az 5. szinten tudja használni pár kezdő mert ha 500 lenne a max és ingadozna pl akkor is lehetne ütni kováccsal simán.
|

03-30-2006, 12:23
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vran
hali
azt is meglhetne csinálni,hogy lehessen a pénzkészlet erejéig speqlálni a drágával,hogy nemcsak venni lehetne,hanem eladni is,anélkül,hogy van-e a birtokodban vagy nincs.
ha netán folyamatosan magas az ár akkor buktam,mert drággábban tudom megvenni,amit eladtam!
Lopez
|
Ezt most is megtudod csinálni csak raktár kell hozzá és szerencse hogy ne lopják ki
Van ahol kiteszik a piacra kicsit olcsóbban de azzal nem nyersz sokat
|

03-30-2006, 12:23
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by vran
hali
Lopez
|
Lásd előző beírások, amikor konkrétan meg lett mondva, hogy ilyen nem lesz.
Ha valaki hozzá szeretnbe szólni a témához, akkor kérem, hogy legalább annyival tisztelje meg a többieket, hogy elolvassa, hogy mit írtak eddig, és ne csak ilyen tiszteletlen módon beírjon valamit, ami már rég meg lett beszélve. Köszönöm.
|

03-30-2006, 13:21
|
Junior Member
|
|
|
|
Szerintem engedjük szabadjára az árfolyamot. Igaz így csak jobban megéri tartani őket, de a kiélezett orik úgyse fognak tartani.
Olyan megoldást úgyse tudunk találni (pláne nagy változtatás nélkül), hogy majd mindenki hanyat homlok küldi ki a katonákat célszerű felfedezésre.
Nagyon magasra úgyse megy fel az ára mert idővel sokan rászakosodnának.
|

03-30-2006, 13:34
|
Administrator
|
|
|
|
Azt hiszem eljött az ideje, hogy mindenkinek megköszönjem a hozzászólásokat és felvetéseket. Úgy látom, hogy leginkább a piaci árakhoz viszonyított maximum (de azért észszerű keretek között maximált) ár
az, ami tetszett a többségnek.
Úgyhogy minden egyéb funkciót mellőzve, megtartva az eddigi működést, csak magasabb és piactól függő maximum árral, ez a megoldás lesz bevezetve. Hogy a piaci átlagáshoz, annak kétszereséhez vagy feléhez legyen a maximum közelebb, azt majd konkrét számok türkében lehet eldönteni, úgyhogy ez még képlékeny, hogy minden csoportban a legértékelhetőbb árak alakuljanak ki.
|

03-31-2006, 13:37
|
Administrator
|
|
|
|
Saját magamnak ellentmondva, máris mondom, hogy miért is nem lesz ez.
Végignéztem az egyes csoportokat átlagárak tekintetében, 66 aranytól 3256 aranyig elég széles a skála. Vannak csoportok, ahol viszonylag egyszerűen lehet az árakat befolyásolni, akár a kitett áruk átlagárát, akár a ténylegesen megvett áruk átlagárát.
Ez a drágakő árának felverésére teljesen jó, és nem is lenne ezzel baj, de attól félek, hogy ez a piac normál működését, amivel semmi probléma nincsen, felborítaná, ez viszont nem cél.
Úgyhogy előző üzenetemet semmisnek tekintve folytassuk a témát.
A 2000 arany körüli maximum ár nagy általánosságban szerintem jónak tűnik, feltéve, hogy lehetőleg ezt igen ritkán közelítse meg. A normál ingadozás mértékére már ráfér egy kis utánállítás, amikor ez a képlet készült, akkor még kevésbé kiélezett országok voltak, sokkal több bányával, úgyhogy azon az értéken, ami a "császárnak épp kell", erősen módosítok.
És hogy azért a piaci átlagárak se legyenek teljesen feleslegesek, mégegy tényező bekerülhetne, ami fele a drágakő ára az előző tényezőn felül közelíteni próbál, ez lenne a piaci átlagár. Ez azonban nem minden körben számítana, csak igen ritkán, 3-4-5-6 naponta, vagy akár mégritkábban, teljesen kiszámíthatatlan időben véve egy átlagot, hogy ez a piaci manipulációt értelmetlenné tegye.
Vélemények?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|