Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok

View Poll Results: A drágakő ár legyen:
a mostanihoz hasonló ingadozás, de megemelve szintenként 26 19.26%
a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli 65 48.15%
a piacon kintlévő össz nyersanyagár átlagárának a fele körüli 7 5.19%
ne változzon semmit, jó így ahogy van 13 9.63%
találjatok ki valami újat, mert egyik sem teteszik 24 17.78%
Voters: 135. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-30-2006, 10:59
Xeper Xeper is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by laziga
Atival értek egyet de ettöl fügetlenül szerintem nem feltétlen fog a többi anyagnak az ára felemelkedni,mert a drágakö csak anyagi hasznot jelent és nem használható közvetlen semmire igy mindenki továbra is tartana mindenmást .
Valahogy nem csak a piaci átlagárakhoz kellene kötni a drágakő árát, mert ha kevesebb bányája van az embereknek, akkor a nyersanyagok árai az egekbe szöknek, és ezzel a drágakő is...és emiatt megérné kevesebb nyersanyagbányát tartani mindenkinek, és az biztos hogy elszabadulnak ezzel az árak, a piacokon sokkal kevesebb lenne a nyersanyag (vannak csoportok, ahol néha csak pár hektár beépítésére elegendő anyag van a piacon most is... )
Tehát egyrészt követő-ingadozó, másrészt maximalizált ár kellene a drágakőnek, és akkor nem lehetne annyra piacvezető, mint most előre sejtem.
Sponsored Links
Old 03-30-2006, 11:13
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

megállapíthatjuk most a nyersanyagok közül a fa és a kő a legértékesebb, utánnuk jön az agyag és végül a fém. mivel átlagáról besézlünk, ezért a drágakő soha nem lesz drágább sztem mint a kő vagy a fa, így azok helyett nem fog senki drágakőbányát tartani. fémet meg agyagot viszont eddig is termeltek, hiába olcsóbb mint a fa meg a kő. ráadásul ha sokan adnak el drágakövet a császárnál, akkor lemegy az ára ott, így ez elég kockázatos sztem ha valaki csak drágakőre épít, még mindig értelmesebb lesz fa meg kő bányát tartani sztem.
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 11:54
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Talking

Nos, meg se kell szinte szólalnom, hiszen felhozzátok az összes logikus érvet, ami amellett szól, hogy nem változtat sok mindent a drágakó. Egyszerűen csak azért lenne jó ha több pénzt termelne mert legalább megtermelné hamarabb azt a pénzt amit a felépítésével és bontásával esetleg el kell pazarolni
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 12:21
vran
Guest

Longevity: 0%
Thumbs up

hali
azt is meglhetne csinálni,hogy lehessen a pénzkészlet erejéig speqlálni a drágával,hogy nemcsak venni lehetne,hanem eladni is,anélkül,hogy van-e a birtokodban vagy nincs.
tehát: először eladom a birtokomban lévőt,és ha csökken az ár akkor veszem meg.
ha netán folyamatosan magas az ár akkor buktam,mert drággábban tudom megvenni,amit eladtam!
Lopez
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 12:21
Morisz's Avatar
Morisz Morisz is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Senki
Nos, meg se kell szinte szólalnom, hiszen felhozzátok az összes logikus érvet, ami amellett szól, hogy nem változtat sok mindent a drágakó. Egyszerűen csak azért lenne jó ha több pénzt termelne mert legalább megtermelné hamarabb azt a pénzt amit a felépítésével és bontásával esetleg el kell pazarolni
Ha ez változik maximum az 5. szinten tudja használni pár kezdő mert ha 500 lenne a max és ingadozna pl akkor is lehetne ütni kováccsal simán.
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 12:23
Morisz's Avatar
Morisz Morisz is offline
Member

Quote:
Originally Posted by vran
hali
azt is meglhetne csinálni,hogy lehessen a pénzkészlet erejéig speqlálni a drágával,hogy nemcsak venni lehetne,hanem eladni is,anélkül,hogy van-e a birtokodban vagy nincs.
ha netán folyamatosan magas az ár akkor buktam,mert drággábban tudom megvenni,amit eladtam!
Lopez
Ezt most is megtudod csinálni csak raktár kell hozzá és szerencse hogy ne lopják ki

Van ahol kiteszik a piacra kicsit olcsóbban de azzal nem nyersz sokat
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 12:23
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by vran
hali
Lopez
Lásd előző beírások, amikor konkrétan meg lett mondva, hogy ilyen nem lesz.

Ha valaki hozzá szeretnbe szólni a témához, akkor kérem, hogy legalább annyival tisztelje meg a többieket, hogy elolvassa, hogy mit írtak eddig, és ne csak ilyen tiszteletlen módon beírjon valamit, ami már rég meg lett beszélve. Köszönöm.
Old 03-30-2006, 13:21
Atesz Atesz is offline
Junior Member

Szerintem engedjük szabadjára az árfolyamot. Igaz így csak jobban megéri tartani őket, de a kiélezett orik úgyse fognak tartani.

Olyan megoldást úgyse tudunk találni (pláne nagy változtatás nélkül), hogy majd mindenki hanyat homlok küldi ki a katonákat célszerű felfedezésre.

Nagyon magasra úgyse megy fel az ára mert idővel sokan rászakosodnának.
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 13:34
Ati Ati is offline
Administrator

Azt hiszem eljött az ideje, hogy mindenkinek megköszönjem a hozzászólásokat és felvetéseket. Úgy látom, hogy leginkább a piaci árakhoz viszonyított maximum (de azért észszerű keretek között maximált) ár
az, ami tetszett a többségnek.

Úgyhogy minden egyéb funkciót mellőzve, megtartva az eddigi működést, csak magasabb és piactól függő maximum árral, ez a megoldás lesz bevezetve. Hogy a piaci átlagáshoz, annak kétszereséhez vagy feléhez legyen a maximum közelebb, azt majd konkrét számok türkében lehet eldönteni, úgyhogy ez még képlékeny, hogy minden csoportban a legértékelhetőbb árak alakuljanak ki.
Old 03-31-2006, 13:37
Ati Ati is offline
Administrator

Saját magamnak ellentmondva, máris mondom, hogy miért is nem lesz ez.

Végignéztem az egyes csoportokat átlagárak tekintetében, 66 aranytól 3256 aranyig elég széles a skála. Vannak csoportok, ahol viszonylag egyszerűen lehet az árakat befolyásolni, akár a kitett áruk átlagárát, akár a ténylegesen megvett áruk átlagárát.

Ez a drágakő árának felverésére teljesen jó, és nem is lenne ezzel baj, de attól félek, hogy ez a piac normál működését, amivel semmi probléma nincsen, felborítaná, ez viszont nem cél.

Úgyhogy előző üzenetemet semmisnek tekintve folytassuk a témát.

A 2000 arany körüli maximum ár nagy általánosságban szerintem jónak tűnik, feltéve, hogy lehetőleg ezt igen ritkán közelítse meg. A normál ingadozás mértékére már ráfér egy kis utánállítás, amikor ez a képlet készült, akkor még kevésbé kiélezett országok voltak, sokkal több bányával, úgyhogy azon az értéken, ami a "császárnak épp kell", erősen módosítok.

És hogy azért a piaci átlagárak se legyenek teljesen feleslegesek, mégegy tényező bekerülhetne, ami fele a drágakő ára az előző tényezőn felül közelíteni próbál, ez lenne a piaci átlagár. Ez azonban nem minden körben számítana, csak igen ritkán, 3-4-5-6 naponta, vagy akár mégritkábban, teljesen kiszámíthatatlan időben véve egy átlagot, hogy ez a piaci manipulációt értelmetlenné tegye.

Vélemények?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules