Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok

View Poll Results: A drágakő ár legyen:
a mostanihoz hasonló ingadozás, de megemelve szintenként 26 19.26%
a paicon kintlévő össz nyersanyagár átlagára körüli 65 48.15%
a piacon kintlévő össz nyersanyagár átlagárának a fele körüli 7 5.19%
ne változzon semmit, jó így ahogy van 13 9.63%
találjatok ki valami újat, mert egyik sem teteszik 24 17.78%
Voters: 135. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-29-2006, 21:31
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by laziga
Szerintem is ez igy sok egy kicsit de szerintem mint irtam az kevés hogy az árát változtatjuk , legalább az ingadozást az eladás mértékre nézve megkell tartani. illetve nem fixálni az árat, hanem a piachoz viszonyitva megállapitani.
Eddig -- remélem -- arról volt szó, hogy a max 100 arany változna a piachoz viszonyítva, de ezen belül továbbra is eladás/termelés függvényében ingadozna, ahogy most is teszi. A magasabb ár miatt többen is adnák el, és magasabb értékek között is tudna mozogni az ár, tehát vélhetőleg kevesebb ideig lenne a maximumon -- ami ráadásul változó ár is lenne.
Old 03-29-2006, 21:32
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

én funkcionális változást szeretnék:P ha árat akarunk emelni, akkor tök jó a piacon lévő cuccok átlagára, viszont ez már kb két hete ott van, nem értem akkor minek húzni az időt? csupán rámutattam arra hogy azért nincs ára, mert nem jó semmire, és ha találnánk neki értelmet, akkor magától is megoldódna az ár probléma. Figyelmen kivül hagytam Ati funkcionális változtatást mellőzö kérést, sry.
Reply With Quote
Old 03-29-2006, 21:55
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Talking

Quote:
Originally Posted by Ati
Eddig -- remélem -- arról volt szó, hogy a max 100 arany változna a piachoz viszonyítva, de ezen belül továbbra is eladás/termelés függvényében ingadozna, ahogy most is teszi.
Tudtommal ez volt a téma, igen
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 07:05
tulip tulip is offline
Member

Szerintem a drágakövek esetleges magasabb ára maga után vonná, hogy többen tartanának drágakőbányákat, ezáltal kevesebben valóban hasznos épületeket, és növekedne a játékban a pénz. Ez azt eredményezné, hogy az összeségében kevesebb hasznos épület miatt kevesebb hasznos cucc lenne a piacon és a több pénz miatt emelkedne az áruk. Tehát nem csak drágábbá válna a piac, de kevesebb áru is lenne benne. Jó lenne ez nekünk??
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 07:21
Senki's Avatar
Senki Senki is offline
Member

Arrow

Quote:
Originally Posted by tulip
Szerintem a drágakövek esetleges magasabb ára maga után vonná, hogy többen tartanának drágakőbányákat, ezáltal kevesebben valóban hasznos épületeket, és növekedne a játékban a pénz. Ez azt eredményezné, hogy az összeségében kevesebb hasznos épület miatt kevesebb hasznos cucc lenne a piacon és a több pénz miatt emelkedne az áruk. Tehát nem csak drágábbá válna a piac, de kevesebb áru is lenne benne. Jó lenne ez nekünk??
hmmm... attól még hogy jobb az ára, nem tartana mindenki azt én pl nem tartanék azután sem, de az elején még jól jöhetne. az 1/Aban meg gyilkos mennyiségű pénzek vannak és nem olcsóbb, se nem drágább a piac mint esetleg más csoportokban, pedig sokkal kissebb létszámú mint mondjuk egy kettő csoport ahol meg tényleg hajhullató árak vannak... és ne feledd régebben amikor 5-8 aranyak voltak a nyersik árai akkor is 100 volt a maximuma... szóval akkor sem ez emelte a piaci árakat, hanem a országok kiélezése és a specializáció...
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 07:57
Morisz's Avatar
Morisz Morisz is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Senki
hmmm... attól még hogy jobb az ára, nem tartana mindenki azt én pl nem tartanék azután sem, de az elején még jól jöhetne. az 1/Aban meg gyilkos mennyiségű pénzek vannak és nem olcsóbb, se nem drágább a piac mint esetleg más csoportokban, pedig sokkal kissebb létszámú mint mondjuk egy kettő csoport ahol meg tényleg hajhullató árak vannak... és ne feledd régebben amikor 5-8 aranyak voltak a nyersik árai akkor is 100 volt a maximuma... szóval akkor sem ez emelte a piaci árakat, hanem a országok kiélezése és a specializáció...
Igen se az egyben se az5-ben nem befolyásolja az árakat a piacon Meg nem is fogja

Az meg a másik hogy tuti annyira nem akaja megváltoztatni senki hogy abból meg lehessen élni meg főlleg ha lenne ingadozás akkor nem lehetne belőlle megélni.
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 08:40
tulip tulip is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Senki
... és ne feledd régebben amikor 5-8 aranyak voltak a nyersik árai akkor is 100 volt a maximuma... szóval akkor sem ez emelte a piaci árakat, hanem a országok kiélezése és a specializáció...
Nehéz megjósolni az árak alakulását, de logikus, amit az előbb
írtam, nem?

A felhozott példáid nagyon jók! Elgondolkodtam rajta.

A kis létszámú vagy egyszerre induló kezdő szinteken kevés pénz
van a játékban, de a drágakőbányák is kevesen vannak, mivel lelőhely
szükséges hozzá. Ezért itt drágakövek viszonylagos magas ára nem tudja
lényegesen befolyásolni a piaci árak alakulását. A nyersanyagárak itt
azért lehetnek olcsók, mert minden kis pénzre szükség van a
katonaképzések viszonylagosan magas ára miatt.

A nagylétszámú alsó szintű csoportokban pedig sok a kezdő,
tapasztalatlan játékos, akik minden bányát megtartanak, ezért a bőség
olcsó árakat teremt.

A legfelső szint árait hiába hozod fel "ellen példának", hiszen nem
érvenyüsül benne az állításom, miszerint a több pénz és a kevesebb
hasznos épület együttesse eredményezné a piaci árak növekedését.

Végülis elképzelhető, hogy nagy hatása nem lenne az árakra. Ezt a drágakő ára és a lelőhelyek mennyisége határozná meg. De ha nem lehet belőle megélni, akkor továbbra sem lesz senkinek ilyen bányája fentebb. Kivéve, ha nagyon magas ára lenne és nagyon kevés lelőhely.

Last edited by tulip; 03-30-2006 at 08:44..
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 08:48
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by tulip
Jó-e az, hgy nem másra vagy utalva, aki esetleg milliós nagyságrendet akar kihúzni a zsebedből, hanem mindent saját magad megtermelsz, és nem kell másra támaszkodnod? Ha magasak az árak, akkor szerintem egyértelműen jó.
Old 03-30-2006, 09:40
laziga's Avatar
laziga laziga is offline
Member

Atival értek egyet de ettöl fügetlenül szerintem nem feltétlen fog a többi anyagnak az ára felemelkedni,mert a drágakö csak anyagi hasznot jelent és nem használható közvetlen semmire igy mindenki továbra is tartana mindenmást .
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 10:48
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Originally Posted by laziga
Atival értek egyet de ettöl fügetlenül szerintem nem feltétlen fog a többi anyagnak az ára felemelkedni,mert a drágakö csak anyagi hasznot jelent és nem használható közvetlen semmire igy mindenki továbra is tartana mindenmást .
És ezzel részben megszűnhet az a bosszantó tolajdonsága, hogy fedezéskor talált drágakőbányát felhúz az ember hekinként 1-2 milláért, és az árát pár1000 kör alatt hozza(hozná) be -marad annyira bosszantó mint a többi bánya
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules