|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

06-15-2007, 10:33
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Hogyan tovább, ki hol meddig örködik?
Farkas javaslata:
Hyas ellenőrizze a nagyúr szobáját, ékeljen ki minden ablakot.
Hyas, Gren meg én felváltva őrizzük majdan a folyosót, kiemelten a nagyúr szobáját.
Alysiumot és Quintart fogjuk majdan ébreszteni, ha baljós dolgokat észlelünk.
Az éjszaka első fele nyudodtan telik, majd ébresztitek a váltást, és nyugovóra tértek.
Az éjszaka második felében sem történik semmi különös.
A várakozásokkal ellentétben nem bukkan fel sem az este kellemetlenkedő alak, sem a cimborái.
Reggel a szokásos készülődés után tovább indultok. A városkapunál kissebb tolongásba botlotok, épp egy karaván kígyózik kifelé a városból.
|

06-15-2007, 23:25
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
A leöntött Alysium láttán a fejem csóválom az ajtórés mögött és szinte látszik ahogy hegyezem a fülem a zajok után kutatva.
Éjjel is úgy őrködöm, hogy a félig kiékelt ajtó mögül nézem a folyosót.
Az ablakon behúzott függöny (becsukott spaletta) elé keresztbe kötelet feszítek, az ablak (ablakok) alá szék edényel a tetején. Láthatóan mindent megteszek, hog zaj nélkül senki befelé sehol.
Mikor elindulunk ismét próbálok Farkas és a többi ember (kyr) visonylagos takarásába lenni. A fegyvereim felcsatolva, az egykezes bárd viszont a csatacsákány helyén lóg. A csákányt jobb kézzel markolom a gyeplőve együtt, a nyelét az alkarjaim, a fejét a bal könyökhajlatom fogja és takarja. A kelleténél sokkal gykrabban pislogok körbe és láthatóan kész vagyok bármikor harcolni.
A kifelé menő karaván körötti nyüzsgés nagyon nem tettszik. Mikor meglátom, szólok a Nagyúr-nak:
-Szeintem álljunk félre hátrébb míg eloszlik a töeg és aztán menjünk ki. Túl sokan vannak túl kicsi helyen.
Last edited by Chris; 06-16-2007 at 15:22..
|

06-17-2007, 19:03
|
 |
Member
|
|
|
|
P.sz. 3737, Kyel 1. havának 18. napja, a Vöröslunír órája
Viszonylag nehéz dolgotok van, mikor ki akarjátok verekedni magatokat a tömegből. Némi lökdösődés árán kíjebb juttok. Megvárjátok, míg a karaván elhalad, és tolongás alább hagy. Körülbelül másfél órányi várakozás után rendben kijuttok a városból. Már jó ideje elhagytátok a várost, mikor Farkasnak feltűnik, hogy Vylia nem követ titeket. Arra emlékszel, hogy a tömegben még ott volt, legalább is egy ideig biztosan, de abban már nem vagy biztos, hogy mikor elindultatok kifelé, akkor ott volt-e.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Last edited by Chris; 06-17-2007 at 19:05..
|

06-18-2007, 07:28
|
Member
|
|
|
|
A félrehúzódás, lökdösődés alatt kizárólag a magam és a Nagyúr-ék környezetére figyelek. Igyekszem feltűnésmentesen de az egész környezetünket figyelni, hogy bármi gyanúsra azonnal üthessek.
Ha Farkas szól, hogy eltünt Vylia körbenézek, próbálom a közelünkben lévő idegeneket megnézni, de Farkas felé csak annyit mondok:
-Én nem figyeltem rá. De tud magára vigyázni nem? Ha már téged kísérni-őrizni küldték.
A karaván valamivel előtetek halad, mögöttetek pár utazó halad csak, a legtöbben a kapun kívül az ellenkező irányba fordultak, mint ti. Elég sokan vannak a karavánban, de igazán feltűnő alakot nem látsz köztük.
Last edited by Chris; 06-18-2007 at 07:33..
|

06-18-2007, 16:29
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
A kapunál történő tülekedésnél figyelek értéktárgyáimra, és igyekszem a Nagyúr oldalán haladni, hogyha esetleg valami probléma lene, át keljen "mászni" rajtam a Nagyúr eléréséhez.
Vylia eltünése nem foglalkoztat.
|

06-18-2007, 20:11
|
Member
|
|
|
|
A közelben ( a karavánban és a többi utazó közt) igyekszem felbecsülni hány gorviki lehet. A puccos ruháikat nem hinném, hogy levetették és a bogokkal díszített selyemkendőket, fényes csizmáikat elég messziről fel lehet ismerni.
Körülbelül az utazók fele lehet gorviki, akik láthatóan elkülönülnek a töbiektől.
Igyekszem mindig szemmel tartani a gorvikiakat. Nem akarom őket túl közel látni magamhoz.
Last edited by Chris; 06-18-2007 at 20:29..
|

06-18-2007, 20:55
|
 |
Member
|
|
|
|
Mintha észre sem vettem volna folytatom az utamat.
És születnek emberek.
|

06-19-2007, 06:55
|
 |
Member
|
|
|
|
Vylia eltünését eltekintve nyugalmasan telik a nap. Estére egy nagyobb útmenti fogadónál álltok meg, ahol sajnálattal látjátok, hogy a fogadó tele van a karaván utasaival, sőt az udvaron is táboroznak páran.
Hol éjszakáztok?
Farkas: a nap előrehaladtával egyre fáradtabbank és gyengébbnek érzed magad, estére már mindennél jobban szeretnél egy ágyat, hogy végre alhass. Általában nem szoktál ennyire erőtlen lenni, furcsálod is a dolgot.
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
|

06-19-2007, 09:30
|
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Vylia eltűnése egyenlőre nem zavar (sejtettem, hogy előbb utóbb ezt teszi, de azért bízom benne, hogy még látjuk egymást, ha más nem Ifinben).
Amennyire lehet, próbálom nem mutatni fáradságomat a többiek előtt, de erősen kampányolok majd egy reggeli őrségért, hogy elsőként alhassak el.
Nehezen megy. Ennyire még nem érezted magadat fáradtnak és elrőtlennek.
Minden társhoz:
- Mönjünk vagy fílórát, aztat táboruzzunk a szabadba. Nincsen mustan hangulatum ezökhez a kendűs barmukhoz.
Menet egy zöld.
Last edited by Chris; 06-19-2007 at 09:45..
|

06-19-2007, 10:35
|
Member
|
|
|
|
Határozottan ideges vagyok mikor a fogadó tele van és látni hogy nincs-nem lesz szabad szobájuk.
A fogadóban gondolom elég sok selyemkendős van. Ha az ivóba is jutott már pár belőlük, akkor biztos kezdenek "emelkedett" hangulatba kerülni.
a Nagyúr felé fordulok:
-Én azt mondanám mennyünk tovább amilyen gyorsan csak tudunk és amilyen messzire tudunk. Aztán keressünk valami jól védhető helyet. Nem tetszik nekem hogy ennyien vannak. Leszívesebben az egész éjszakát úton tölteném.
Gren: miután a nagyúr végighallgat, majd Hyas tolmácsolja a követlezőt:
- Nem szállunk meg it, sem a közelben, tovább megyünk.
Farkas: neked elég nehezedre esik az utazás, nem igazán örülsz a hírnek, hogy menni kell tovább. Aztán éjközép tájékán kissé mintha megélénkülnél. Továbbra is fáradt vagy, de valahogy sikerül erőt venned rajta (olyan, mintha dzsad feketelevest ittál volna). Sejted, hogy ez az élénkebb állapot később még megbosszulja magát.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Thread Tools |
Search this Thread |
|
|
Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|